Skoré vstávanie 5 ročného dieťaťa
Ahojky baby vie mi nejaka poradit co robit aby moja 5rocna dcerka spala dlhsie ako do 6rana? U nej je uplne jedno ci ide spinkat o 8,9,10 ci 11vecer stale vstane okolo 6tej. Neverim ze take dieta nepotrebuje spanok a pritom chodi uz aj do skoly (1 rocnik v zahranici). Prosim radte 😆 Dakujem ❤
@korytnacka1 nenavazas? Prosim ta, si precitaj, co si mi napisala, ked som si dovolila napisat, ze som v pyzame 😀
@evittam nemalo to byt myslene ako urazka, napisala som co si myslim. Ak to beries ako navazanie tak prepac, ze som si vobec dovolila nieco napisat. Nakoniec som za najhorsiu zas len a len ja
@korytnacka1 máš to ťažké. Vypni koňa, najlepšie aj PC a relaxuj aspoň trochu. Tu ti to určite nepomôže v absolútne ničom.
@beky1813 vlastny nazor, to nie je navazanie. Proste s tym nesuhlasim aby matka, ktora ma male dieta/ deti bola o tomto case este v pyzame. Ak v tom vidis navazanie sa tak pardon, bolo to iba vyjadrenie nazoru, to nemozem?
@korytnacka1 A co teraz vlastne chces?! Polutovat, dat ti za pravdu?! Ale to bohuzial nemôžeme-este raz-skus si v klude prečítať svoje príspevky, zamysli sa nad nimi a porozmyslaj ako by si na ne reagovala ty v nasom pripade.😉. Zase robis zo seba len obet. Takto nikdy nebudeš spokojna.
@korytnacka1 vyjadrenie nazoru vyzera inac
@alaguema nie som na PC. Dohliadam na maleho a popritom pisem cez mobil. Dobre, vypnem a co sa stane? Stale budem za zadkom malemu, ktory potrebuje dozor. Nemusim sem pisat. Ja sa nemam s kym porozpravat. Kamaratky nemam
@korytnacka1 Ale nejak sa ti potom tie nazory menia v krátkom casovom slede-najskor je pre teba neprijatelne,ze jedna matka chodi v pyzame cely den a za chvíľu druhá ak je v pyzame alebo v spodnom prádle ci v župane tak je to vlastne jedno....
A btw.co ma spolocne to v com cez den som s tym ako sa staram o deti a domacnost?! V pyzame sa to neda spravit dobre ci?
@korytnacka1 Prečo nemas kamaratky?
@evittam lutovanie nikdy nikomu nepomohlo. Dat za pravdu, priznavam by tiez nebolo uplne fer, nemam vo vsetkom pravdu, isto nie
@korytnacka1 boze, ja som aka svina, ja necham aj 6 mesacneho po zobudeni polhodku brukat a vypustat bubliny v postielke a ja s muzom este spim... :D Neviem na kej planete zijes, ale v 80 rokoch som ja a moji surodenci boli nauceny pustit si kuka, vziat rohlik a nevstupovat do spalne rodicov kym oni nevyjdu.... a rovnako to mienim naucit deti. Podla mna je to NQRMALNE. CHapem, ze si nestastna, lebo mas chore dieta, ktore toto proste neda, ale to neznamena, ze u zdravych deti to nie je OK.
@korytnacka1 myslela som to inak. Takéto diskusie ti k pokoju nepridajú a sú úplne na nič. Iba ti to odčerpáva energiu. Nič pozitívne ti to nedá.
Ospravedlnujem sa tu vsetkym, nechcela som nikoho urazit ani sa do nikoho navazat, ani som to tak nebrala. Chcela som napisat iba svoj slobodny nazor. Tu ma viacere povazujete, za zatrpknutu neschopnu drzu matku, ktora sa navaza do ludi a uraza ich 😢m. Ja taka nie som 😵. Nechcem tu robit zo seba obet ani nechcem aby ma tu niekto lutoval. Radsej nenapisem uz vobec nic. Ludia si inak vylozia co ja poviem i ked to nikdy nemyslym zle, v zlom
@evittam ziadne mamicky nepoznam. Mamicky co vodia deti do skolky, len pozdrav zo slusnosti a to je vsetko, nerozpravame sa. Nemam kamaratku (mamicku) s ktorou by som isla von, ani nepoznam mamicky co maju deticky v synovom veku. Niekedy by to padli vhod, mohli by sme zajstr trebars na kavu caj a deti by sa spolu pohrali. Vsetky byvale spoluziacky sa odstahovali prec
@korytnacka1 Tak možno treba zmenit prístup aj z tvojej strany, nielen cakat,ze niekto oslovi teba. Skus byt asertivnejsia.
@korytnacka1, ja som to nemyslela doslovne 🙂 Mali sme vodne korytnacky, mame suchozemsku, su to mile zvieratka. Prepac, vychadzam z tvojho nicku, pre mna si mierumilovna 🙂 Bolo to len tak napisane.
Baby, ale nebudte na nu take, nema to jednoduche, nech sa vykeca ked jej to ma pomoct. A teraz to nemyslim ironicky. Aj mne byva na hovno, najma ked som nevyspata... tiez to mam doma vesele, ale s nou sa ani nejdem porovnavat, to by som ozaj nechcela. Chovajme sa k sebe co najmilsie vsetky, ajked sa to niekedy neda, kazda mame svoje problemy atd.
@korytnacka1, a preco sa s nimi nebavis? Bojis sa ich oslovit? Nie si komunikativna, alebo v com je problem? Ked mas tu moznost, vyuzi to, urcite ti to prospeje. Zasmejete sa, postazujes sa, vyrozpravas, odreagujes..... kazdy to potrebuje, naozaj kazdy.
@ankastevko moji pravidelne vstavaju 5:15-5:30 a tiez je jedno kedy idu spat vstavaju takto ci su chori zdravi alebo je vikend uz minimalne 2 roky. Predtym zaspavali az o 22:30 a vstavali okolo 7:15
Myslim ze ze to nieje az tak skoro. Nasa tak tiez vstava ma 3 a chodi tiez do skolky. Vstavala este skor pred tym aj okolo 5 ked mala dva roky bolo aj o 4. Mne to vyhovuje do obedu mam vsetko porobene a poobede cez vikend ideme von.
@zara0201, a ty musis byt velmi obmedzena, ked nevies, ze kazdy jedinec potrebuje svoj cas na zotavenie, kazdemu nestaci 5-6 hodin. Kamarat spava 3 hodiny a dorana betonuje a maka, stale je zdravy, len nechape, preco ma 150kg. Zacni spavat o 2 hodiny menej, a stihnes porobit este viac, dobre? Ja potrebujem spavat 8-10 hodin aby som bola v pohode. Nevravim, ze ked spim 5 hodin, ze si zavolam sluzku a ta mi operie, upracem navari, uci sa s deckom do skoly, s druhym sa hra a podobne.
@ivuska027 veru tablet nieje nastastnejsie riesenie. Dnes som to z nou skusila inac. Vstala pre zmenu okolo3tej a to sla spat okolo 10tej tak som jen povedala Chloinka musis is este hajkat nemozes naa tak skoro budit lebo potom sa z tebou nevladzem hrat cez den a ona povedala ze nechce spinkat nakoniec si laskala a ked vstala o 6tej rano rak sa zacala hrat v izbicke z konikami a hrala sa aj ked uz sme boli dole a robili papat. Zisla okolo 10tej no ciste prekvapenie 😉
@alaguema no veru pri starsom sa da. Len nech mina pekne ostane este mala ... hrozne rychlo cas leti 😐
@korytnacka1 to zase nenozes porovnavat jasne ze v zahranici je iny plat ale aj ine vydavky. Napriklad poistenie na auto tu platim rocne 2200eur byvanie elektrika strava atd je mesacne okolo 1500eur takze nieje to sranda. Zalezi od toho ci ma auto apartman alebo dom v akej oblasti zije lebo naklady su tu ovela vyssie ako na sk ale aj ine platy prisposobene tomu. A myslim ze 100eur na dieta postihnute nieje nic.
@katka1981 Skusim ju dat spad dnes o 7dmej a ked vstane o 6v pohode lebo aj ja si budem moct skor lahnut. A pocula som ze spanok do 12stej teda do polnoci sa pocita viac ako po pol noci. Neviem ci to je pravda.
@ankastevko, udajne rastovy hormon posobi len do 12tej do polnoci, cize ano.

@korytnacka1 Tak ked si podrazdena nediskutuj so slusnymi ludmi. A ventiluj svoju podráždenosť a frustráciu niekde inde.