icon

Skoré vstávanie 5 ročného dieťaťa

ankastevko
18. nov 2017

Ahojky baby vie mi nejaka poradit co robit aby moja 5rocna dcerka spala dlhsie ako do 6rana? U nej je uplne jedno ci ide spinkat o 8,9,10 ci 11vecer stale vstane okolo 6tej. Neverim ze take dieta nepotrebuje spanok a pritom chodi uz aj do skoly (1 rocnik v zahranici). Prosim radte 😆 Dakujem ❤

ankastevko
autor
19. nov 2017

@korytnacka1 to mas dost blbe ale on asi nema chrbtovu kost ked vie ze dietatko je jeho a k tomu este aj zdravotne postihnute mal by sam davat pravidelne a viac. Ludska hlupost nema hranic.

evittam
19. nov 2017

@korytnacka1 Prosím?! Si poriadne prečítaj čo som napísala- napísala som, že keby som "písala v tvojom duchu"! Ale ako čítam asi nerozumieš písanému slovu. Nikde nepíšem, že nič nerobíš. A navážať si sa začala prvá - takže už nie som len matka čo sa nestará o deti lebo si dovolí pospať cez víkend o hodinu skôr ale už som aj lenivá lebo včera som spolu s mužom navarila, upratané mám a vlastne keď celý víkend neupratujem, nevarím a nelietam za deťmi som len lenivá a zlá matka. Fakt začni najskôr rozmýšľať čo napíšeš a až potom to sem napíš. A mňa nemusíš učiť ako mám zabaviť a vychovávať svoje deti, to že napíšem, že nejdem robiť celú nedeľu nič neznamená, že sa im nebudem venovať. Ale to si zase len ty tak pochopila - lebo chápeš veci len tak ako ti vyhovuje a ako potrebuješ.
A nie si jediná matka čo má postihnuté dieťa a sú na tom ešte horšie ako ty - nemajú ani rodičov ani to čo máš ty! Takže už prestaň "točiť" len okolo seba - už to tu totiž začína niečím "smrdieť"...

alaguema
19. nov 2017

@ankastevko ťažko to nejakým "trikom" ovplyvníš. Je to taký typ. Moja staršia dcéra vstávala do 3 rokov o 5:00 presne! 😂 Bola som ako zombie. Potom sa to posunulo na šiestu, to asi do piatich rokov. Teraz má 9 a pospí tak do siedmej. Mladšia sa vie vyvaľovať v posteli aj do desiatej 😉 Ja osobne by som päť ročné dietko asi tiež nevedela nechať tri hodiny pobehovať po dome, aj tak by som nespala. Aj keď je pokojné a v pohode, nehoda sa môže stať za sekundu. Minimálne ešte ten rok - dva by som to vydržala. Medzi 5 a 7 ročným je veľký rozdiel, tá miera odhadu rizika je už úplne inde. Naše baby majú teraz 9 a 7 a to si už pokojne pospím aj dlhšie.

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 zrejme sa nie vzdy dobre a spravne vyjadrim. Porovnam iba co sa tyka vyvoja co by mal vediet a co nevie, nerobim z toho vzor, ani nechcem. Kazde dieta je ine. Nechcem sa ani do nikoho navazat no nenecham si aby sa niekto navazal do mna. Urcite nie som "supermatka". Nie som bez chyby no snazim sa maximalne ako viem

evittam
19. nov 2017

@korytnacka1 No medailu dostaneš. Už si spokojná keď si sa pochválila?
Vidíš aj ja sa teda pochválim - ja nemusím vstávať o 6.00 aby som mala navarené a upratané a ani do obchodu nemusím chodiť každý deň. Ja už som dnes o tej 6.00 mala vlastne navarené, upratané, opraté, vyžehlené a aj nakúpené. A to som, že vraj, lenivá.😎 A ozaj, ešte som zabudla - aj muža som zbalila, nabalila, raňajky som všetkým spravila.....

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 jasne a ako mi je fajn, von hnusne, prsi, ja pod dekou, teply caik, rozpravky, dieta sa hra s peciatkamo, obed mam navareny za 30 minut,najlepsi je cerstvy, nie zohriaty, aspon nie ten, co varim dnes, ja si veci porobim cez tyzden, nech mam vikend volno a urcite nevysavam, nezmyvam podlahy kazdy den, nie som cvok 😀 a do obchodu, ani von ist s dcerou nemozem a muz spi po nocnej 😀 tak sa nemam kde nahanat

korytnacka1
19. nov 2017

@ankastevko na sude je uz podany navrh na zvysenie vyzivneho na 100 eur, som zvedava co na to sudca povie a ci mi vyzivne vobec zvysia. On sa prezentuje ako "chudatko, ze on nema z coho" a ma 400 eur na tyzden. Ja mam 230 eur na mesiac (zatial)

beky1813
19. nov 2017

@evittam nemoze prekusnut, ze niekto si to vie zariadit tak, zemoze byt este o takomto case v pyzame 😀 a nech ju aj roztrhne od zavisti 😀

evittam
19. nov 2017

@beky1813 No nech závidí - mne je to v podstate jedno - závisť je jedna z najhorších vlastností, ale vlastne človek závidí len to, čo si nevie sám zariadiť. Ale nech sa nenaváža do ostatných čo to vidia inak. Alebo teda ak sa nechce navážať nech sa naučí vyjadrovať sa.

katka1981
19. nov 2017

@zara0201, ty asi nevies co je deficit spanku, ako sa mozes tak sprosto pytat. Mne maly vstaval rano o stvrtej, dcera dlhodobo 4.30 a vies co som postihala? NIC. Lebo som bola tak znicena, rozbita, nervozna, ze by som najradsej rozbila cely svet a nemala som enrgiu na nic.

katka1981
19. nov 2017

@ankastevko, ona je asi tak nastavena, s tym neurobis nic, daj ju spat vecer tak skor ako dokaze zaspat aby spala aspon do tej siestej. Ja potrebujem spat do siedmej, najmenej do 6.30 a maly zubuje, takze parada, a dcera spavala priserne, tiez by som dala aj nemozne za spanok, takze ta chapem.

sense
19. nov 2017

@korytnacka1 nechces sa do nikoho navazat ale robis to...si zatroknuta a s vlastnym zivotim nespokojna....a preoac ale z tvojich prispevkov citit zavist al pocit nejakej nespravodlivosti ze su matky kt maju zdrave deti a mozu mysliet aj na seba a ty to nemozes....a vadi ti ked napise ze nemas pirovnavat zdrave deti s chorumi, a ano nemala by si take porovnavat, nie preto ze ako ty vravis su utlacane ale preto ze jednoducho dieya s diagnozami potrebuje iny pristup ako dieta bez duagnozy, ...
Mame v rodine chlapca s pistihnutim kt nijdy nebude ako "normalne" zdrave deti ...a to by som tiez same nenechala...len dolezity je aj postoj rodicov....ano matka nie je na dieta sama aspon teda cez vijend nie ale cez tyzden ano kedze muz zaraba, len ona sa nelutuje a neutapa v.tom ze ma pistihnute dieta ...pretoze nema na to cas kedze ma este dve dalsie...

ivuska027
19. nov 2017

Nuž ja neviem dámy, ale u mňa perie práčka, suši a žehli sušička, riad umýva umývačka. Čiže kvôli tomu netreba vstávať o piatej 😂

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 myslis, ze zavidim? Ja? Nepotrebujem byt do 11tej v pyzame ani v posteli. Urcite nezavidim. Som nazoru, ze matka nema byt co o takom case este v pyzame. Moja mama ma k tomu viedla od malicka. Kedysi, velmi davno som si to mohla dovolit a nechyba mi to. Odkedy sa narodil maly nebeham v pyzame do 10tej 11tej, nespavam dlho. To totiz k starostlivosti patri, prisposobit sa potrebam dietata. Pre mna za mna nech si je niekto v pyzane a zupane aj cely den

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 jasne, lebo tvoja mama je vzor dokonalosti a treba ju mat za vzor 😀 moja mama mala o takomto case navareny 3 chodovy obed, oprate, ozehlene a konecne pila kavu 😀 a skus niekedy pyzamovy den, mozno budes menej zatrpknuta

evittam
19. nov 2017

@ivuska027 U nás to isté. 😉

katka1981
19. nov 2017

@beky1813, aj my sme dosli tot tohto stadia, kedy mala zakazane nas cez vikend budit, pokial nejde o nieco vazne, mala nachsytanu vodu, ovocie, alebo nieco co sa nepokazilo z vecera do rana a my sme aspon do 9. hod. spali. Neviem ci mala 5 alebo to by som klamala. Teraz mame 16 mesacneho chlapceka, juuuuj ako nam to chyba. Uz aby bol v tom veku 🙂 Obetavi sme viac nez dost, ale my ked nespime kolko mame, koniec sveta. A v tyzdni sa clovek ajtak nevyspi. A nasa nas v noci budila na cikanie az kym sa maly nenarodil (mala 7 rokov) a vtey som jej este vysvetlovala, ze ja kojim celu noc, ze ma nesmie budit a asi do 2 tyzdnov bol pokoj.

beky1813
19. nov 2017

@katka1981 treba dieta viest k samostatnosti a k tomu, nech mysli aj na ostatnich v domacnosti, ze aj oni maju svoje potreby

evittam
19. nov 2017

@korytnacka1 No, takže už sme sa dozvedeli čo treba - ty a tvoja matka ste vzor dokonalosti samej, tak ideme teraz všetky "gruntovať" a variť aj keď už máme všetko vlastne hotové.
Ženy, hor sa do práce....😀
A maximálne súhlasím s
@sense . Si zatrpknutosť sama. TY nepotrebuješ ležať, TY nechceš oddychovať, Ty každý deň tamto a hento, TY ráno vstávaš skoro lebo to tak má byť, TY sa staráš o dieťa celý deň, TY.....

katka1981
19. nov 2017

@korytnacka1, asi ma zabijes, ale ja som cele leto v spodnom pradle, ci vo dne ci v noci, pokial nejdem z domu, alebo keby aj nevarim mam to iste tricko, pokial neupratujem alebo nieco a kaslem na vsetkych. A keby nemam maleho, a mam navarene, porobene, lezim pri TV cely den keby sa da. Vseto mi je jedno. Clovek potrebuje oddych a relax, mne to taaaak chyba, uz aby maly povyrastol, neviem sa toho dockat 🙂 Kazdy nech si robi ako mu vyhovuje a je spokojny, pohodovy rodic, je dar pre deti. Samozrejme, ked obriadi deti atd.

ivuska027
19. nov 2017

@korytnacka1 ja ti nerozumiem, prepáč. Odkiaľ si vzala takú blbosť, že "matka nemá čo byť v pyžame"?! My všetky, čo tu píšeme, máme aj navarené, aj upratané, aj o deti postarané. Nechápem, prečo tu kopes okolo seba stále. Nikto tu na Teba neútočí. Len preto, že si to vieme zariadiť tak, že si môžeme dovoliť ležať o 11:15 v posteli, napriek tomu máme upratané (upratali sme vo štvrtok), oprate (perie práčka, u nás denne), navarené (pomaly sa chystám do kuchyne 😀), starší syn im spravil ranajky. Deti sa hrajú s legom, neviem si predstaviť, čo by som pri nich robila. Nikto nie je zanedbaný, hladný, smädný, špinavý, ba ani zranený. Skrátka nedeľa ako sa patrí.
Mala by si to vyskúšať, možno by si nebola taká vystresovaná 😉

korytnacka1
19. nov 2017

@sense napisala si to aj celkom presne. Skutocne sa ospravedlnujem ak som niekoho urazila skutocne sa do nikoho navazat nechcem, nerobi to dobrotu, iba problemy. Viem. Mala som zivot zariadit inak. Nemam muza, ktory by mi pomahal s dietatom, cele dni sa o neho staram ja, v skolke je 4 hodiny co uplynie ako voda. Zavist je zla vlastnost no priznam sa, ze mozno aj trochu zavidim. Uz zacinam povazovat seba za neschopnu ze nedokazem vlastneho syna nic neucit no vsetci odborny lekari ma ukludnuju, ze ja za to nemozem ale diagnozy, ze to je vrodena vyvojova porucha, co ja mozem ovplyvnit minimalne. Vyhladam odbornu literaturu ako mu pomoct no nikam sme sa od leta vo vyvoji neposunuli. Skor je to frustracia, som nastvana sama na seba, nechcem obvinovat okolie, da sa napisat, ze nam lekari doteraz nijak nepomohli lebo moje dieta nenapreduje. Tazko sa s nim doma pracuje, ma velmi kratucku pozornost, je lahko vyprovokovatelny, tazko zvladnutelny. Som na neho sama, niekedy mi ide hlava prasknut, mam sto chuti "niekam utiect na chvilu", nechcem sa zbavovat zodpovednosti. Mam za syna zodpovednost, viem , len...uz to niekedy nezvladam, toto vsetko

evittam
19. nov 2017

@ivuska027 Pekne si to napísala. Možno konečne pochopí aj ona. Ale ktovie....😉

korytnacka1
19. nov 2017

@katka1981 nezabijem, preco by som mala? To je tvoja vec ako chodis doma vo svojom volnom case

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 tak u nej je to jedno a do mna sa ides navazat, ze som v pyzame 😀 ja fakt z teba nemozem 😀

korytnacka1
19. nov 2017

@evittam vzor dokonalosti? Nic take som nenapisala, to Ty. Ja som len napisala ako to robila ona co bolo pred vela rokmi. Casi sa menia, ludia sa menia.
A ja nepotrebujem lezat a oddychovat? Potrebujem, cozeby nie ale nepozem, cez den si nemozem ani na chvilenku lahnut, pospat uz vobec nie, moja mama zaspi aj dva krat cez den a spi aj hodinu, co jej nezavidim, pracuje na 3 zmeny. Domov chodi unavena, vlastne ona skoro stale len spi. Pride po rannej, spi, ked ma poobednu spava aj do 11tej, ked ma nocnu uplne cely den, od rana do nejakej 18:30. Tiez by som si rada chvilu na obed zdriemla no nemozem. Kazdym dnom som unavena coraz viac, uz 2 tyzdne v kuse ma stipu oci

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 ja sa do nikoho nenavazam, ani nechcem. Napisala som to preto aby neodpisala co ma do nej co si ona robi, v com chodi. Mam pocit, ze nech hocico napisem vzdy sa tu niejto urazi, ze sa do neho navazam 😢

evittam
19. nov 2017

@korytnacka1 Uz ti to tu bolo napisane, vysvetlene. Nemam viac co dodat.😉
Skus sa ukludnit a prečítať si svoje príspevky a utoky a tiež reakcie na na ne.

korytnacka1
19. nov 2017

@evittam to nemali byt utoky, ja na nikoho neutocim. Mozno som nervozna a podrazdena, pretoze som spala malo, maly bol v noci hore, hodinu v noci behal po izbe, aj tak vstal o 5tej no ja som hore od 03:30 odkedy zacal behat po izbe. Kym sa mi podarilo zaspat bolo uz 5 hod.a to uz drobec ani do postele nechcel ist

evittam
19. nov 2017

@korytnacka1 Nenavazas?! Napiseme,ze si pospime o hodinu-dve dlhsie ako nase deti-sme matky co sa nestarame o deti a ich potreby. Nevstavame kazdy den aj cez víkend minimálne o 6.00 aby sme varili, upratovali a neviem co-tak sme lenive aj ked to uz mame vsetko hotove...🙏😎