icon

Skoré vstávanie 5 ročného dieťaťa

ankastevko
18. nov 2017

Ahojky baby vie mi nejaka poradit co robit aby moja 5rocna dcerka spala dlhsie ako do 6rana? U nej je uplne jedno ci ide spinkat o 8,9,10 ci 11vecer stale vstane okolo 6tej. Neverim ze take dieta nepotrebuje spanok a pritom chodi uz aj do skoly (1 rocnik v zahranici). Prosim radte 😆 Dakujem ❤

Strana
z6
katka1981
19. nov 2017

@zara0201, nema vyznam ta komentovat, musela by som byt ozaj uprimna a to by bolelo. Dakujem, ze na mna viac nereagujes.

lauri33
19. nov 2017

@korytnacka1 Takto:prosim,neskusis aspon nateraz sa skor nakontaktovat na maminky deti s podobnym problemom,ako ma syncek?Mne to pred rokmi velmi pomohlo(moje dietatko ma tazke zdrav.postihnutie a podobne problem.spravanie ako Tvoj syncek).Tvoje reakcie chapem.Velmi.Pred rokmi by som mala rovnake...Az dnes dokazem plus minus komunikovat s mamickami beznych deti o ich problemoch a nemam pri tom bolestne pocity.Chcem poprosit ostatne diskutujuce o trochu trpezlivosti a budem osobna,lebo mi to tu prislo luto.Kazda mama dietatka s postihnutim citi krivdu,zlost,nespravodlivost a hlavne to boli.Boli ju vidiet zdrave deti a jej mamy.Dnes Vase komenty chapem,pred rokmi,by som chrlila ohne...Neviem,ci sa to da pochopit.Ale citim,ze nikto to tu prioritne nemyslel zle.Len zijeme v roznych galaxiach.
@korytnacka1 Ty prosim pod domov-ten mas medzi mamami deticiek,kt.su ine...A casom mozes vycestovat aj k zdravym mamam a tam riesit spanie ich deti a svojim nadhladom budes pre ne vyhladavanou spolocnostou...

katka1981
19. nov 2017

@lauri33, absolutne suhlasim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ani nemusis mat postihnute dieta, resp. ti nik diagnozu nedal, ale mas doma peklo, dieta ta tak psychicky nic, a tolko casu mu venujes, ze nestihas ine a si vycerpana a este ta niekto oznaci, ze si leniva, nechce sa mi tu zdielat svoje pocity, ale ozaj vela veci je takych, kto nezazije, nepochopi, ale odsudzovat vie kazdy. Dik za tvoj prispevok.

somavi
19. nov 2017

@korytnacka1 je mi ta ľúto - ale vážne . Nehnevaj sa , ale Tvoja mama nieco pokašľala v Tvojej výchove . Stále sa na nu odvolávas, stále riešiš , co povie ona atd .. normálne to vyzerá , ze sa jej bojíš . Nemôžeš si dlhšie pospať , lebo co by na to povedala ? A ona vstávala o hod skôr ked ste boli mali atd atd atd .. toto je naozaj trosku choré . Je tam akýsi nezdravý vzťah / postoj . To je tvoj najväčší problém . A "nadávať " matkám , ze si kus pospia, lebo im závidis? Chcela by si aj ty , len si to pri tvojom dieťati nemôžeš dovoliť ad1 a ad 2 co na to tvoja mama..🤔🤔 nezávidím ti . Kým som mala jedno dieta , tiez tak vstávalo. Ked bolo kus väčšie , teraz ma skoro 7, dajme tomu od 5 rokov sme cez týžden vstávali skoro, do škôlky , ale cez víkend ked vstala , tak sa hrala v izbe kým sa nezobudim , cca hodinu. Obliecť sa vedela uz dávno sama , umyť detto, vodu si tiez vedela dať ked bola smädná , aj sa niečoho najesť . Ale jesť nejedla , nikdy nepatrila k ranným jedákom. Teraz mam ďalšie dieta a to vstávam cca o 5:00, lebo ma len 2 , tak tu si zatiaľ samozrejme pospať nemôžem .

katka1981
19. nov 2017

@somavi, velmi malo prispevkov som citala, nemala som kedy, ale ty si to pekne citlivo napisala a ak sa ozaj stale odvolava na svoju mamu, to nie je v poriadku. Ja mam s maminkou super vztah a rada by som bola ako ona, zial ja nemam jej povahu, ale s tym rannym spankom si to trafila. Ja sa neviem dockat kedy mladsi bude vacsi a pospime si. Mne spanok strasne chyba, a nie je to o lenivosti, jednoducho kazdy clovek ma svoje limity, choroby, problemy a potreby. To ze potrebujem spat viac, neznamena, ze som leniva, alebo mam doma nieco zanedbane. Niektore su tu strasne bezcitne a to som napisala slusne, keby napisem co na jazyku, ...... no nic, letim spratat a spat.

ankastevko
autor
19. nov 2017

@katka1981 tak je to pravda 😉

somavi
19. nov 2017

@katka1981 ja sa tiez nemôžem dočkať , kedy sa konečne vyspim . 😊 Potrebujem velmi spánok . Mala zaspava okolo 22:00 a vstáva okolo 5:00 a to este nehovorím o nočnom vstávani. Budí sa aj 2x za noc a kým zaspí , to je doba .. plus nosiť ju kade tade po dome .tesim sa na ten čas o cca 2 roky , ked jej ráno poviem , nech sa trosku pohra a ja si este pospím , aj ked len pol hodiny 😀

eliska13
19. nov 2017

@korytnacka1 vyplatili Ti spätne RP, keď Ti ho prvý x zamietli a až potom prisúdili?lebo máš na to nárok ja som to tak mala tiez

katka1981
19. nov 2017

@somavi, mne malinky po nocnom odstaveni spinkal celkom pekne, ozaj pekne, je nauceny zaspinkat sam, je uzasny, lenze, dcera otravuje aj do 22.30 napr. dnes, potm mam este co dohanat, lebo cely den okolo maleho, plus s nou sa ucit, a kedze aj dnes som ju od 10 nahanala ucit sa a s prestavkami a nahanackami sa ucila do 18 ja som vystavena jak keby som rolu orala. Malemu idu zuby, uz 3 tyzdne sa budi a v pohode je od 5. do 6. hore, alebo od 4. na pol hodku a medzitym place, takze ja sa zobudzam v horsom stave ako si lahnem a rozhodne nemozem byt vvysmiata, ani mila, ked moje nervy nemaju oddych. do toho este bolave zapastia z nosenia, velakrat aj s pretazenia co doma robim, mala som obe zapalene a to sa vracia, chrbtica v strasnom stave, no citim sa ako zombik. No letim do hajan, som zvedava aka bude noc.

korytnacka1
20. nov 2017

@eliska13 nie, RP mi spatne nevyplatili za tie 2 roky (od 01/2015 do 12/2016 + 3 mesiace v roku 2017). RP mi vyplacaju od mesiaca 04/2017 od kedy bol priznany, spatne nic. To by mi potom museli okolo 5000 eur vyplatit spatne od 01/2015, to mi nikto neda

korytnacka1
20. nov 2017

@eliska13 keby mi aspon priznali od mesiaca kedy som si realne podala tento mesiac ziadost no oni priznali az od mesiaca kedy bola posudkova, spatne nie

eliska13
21. nov 2017

@korytnacka1 no neviem mne vyplatili vyše 1000 eur bránili sa, ale vyargumentovala som.Poslali mi domov papier, že nie odvolala som sa...a zmenil sa od toho prvého razu výrazne jeho stav k horsiemu?lebo zostala si doma na predĺženej kvôli tomu ja nevidím dôvod prečo Ti to zamietli.Nemas sa s kým poradiť ako si to vymôcť?či nevyskusas tam zájsť a spýtať sa ako na hotové, že si počula, že je taká možnosť?ja som tiež nedúfala

eliska13
21. nov 2017

@korytnacka1 k žiadosti trebalo od pediatricky a lekárov súpis všetkých ochorení od ktorého roku má problémy a nemôže chodiť do skolky a som doma bola som bez príspevku .mne to pediatrická navrhla nech si pýtam nezdal sa mi jeho zdravotný stav až natoľko vážny a vyšlo to. A vychádzali z toho dátumu od ktorého jeho zdr.problemy začali Prepac pisem narychlo

korytnacka1
21. nov 2017

@eliska13 tak syn ma tieto zdravotne problemy odkedy mi skoncil riadny 3 rocny RP, preto som si aj v 01/2015 podala prvu ziadost o posudenie zdr.stavu, zamietli mi to. Posudok od psychiatricky sme mali az v januari tohto roku no neschvali od 01/2017 ale az od 04/2017. Spytam sa na to no nema mi kto poradit v tomto. Pediatricka vobec nevie, nevyzna sa vraj. Budem to riesit z jednym centrom pomoci ci nevedia pomoc, neviem ani ako spisat to odvolanie ci ako uviest, ze ziadam vyplatit spatne rodicovsky za obdobie od-do?

zdenocka
21. nov 2017

@korytnacka1, je cudne, ze Ti predlzeny rodicovsky nevyplatili spatne. Ono trebalo do papierov napisat, ze ziadas spatne vyplatenie od...., no vyplatia Ti len maximalne 6 mesiacov pred.
Take veci si musis predom pozistovat.
Staci ist na urad, porozpravat sa tam s clovekom, ktory to ma nastarosti, on Ti vsetko vysvetli.
Je mi luto, ze ma tvoj syncek problemy. Z tvojho pisania citit, ze si sa este nevyrovnala s tym, ze mas inak obdarene dieta. Svojim sposobom je tam aj ticha zavist, oni mozu a ja nie... Je to pochopitelne, ale musis sa naucit reagovat inak, pokojnejsie, nevycitat, zivot ostatnych nepretvarat na svoj obraz, lebo ja to tak robim, a je to tak spravne.
Ja mam dve deti, obe maju problemy, a preto, ze ja k nim pristupujem inak, nemozem zazlievat inym matkam, ze oni robia veci inak ako ja.
Tvoj syn chodi do skolky. Cize je vzdelavatelny, a je jedno na akej urovni. Nevyhovaraj sa, ze nevies ako s nim pracovat, ako ho vychovavat. Zacni na sebe pracovat, mas net, pogoogli, precitaj, najdi nieco vhodne pre Vas oboch. Chodis k odbornikom? Nie len k psychologicke. Specialny pedagog? On pracuje s takymi detmi, poradi Ti.
Ked ho musis stale strazit, tak je logicke, ze sa nevyspis. Ok to je vikend. Tak ked ho das do skolky, lahni si, nacerpaj silu. Ostatne veci potom porobis s nim. Obed v skolke ma, cize to riesit netreba. Pracka vypere, povesate spolu. Pokym umyvas riad, nech sedi pri tebe v kuchyni a kresli si, nieco tvori, prezera obrazky....
A nehovor, ze sa neda, lebo viem, co pisem, taktiez som mladsieho vypiplala. Jasne nebude to za den, dva. No postupne sa to bude zlepsovat. Nebicuj sa, nebud dokonala, zacni zit. Robis to hlavne prenho. Syncekovi je jedno, ze je umyta dlazka, povesane od 6-tej rana. Deti, ci take, ci take, potrebuju oddychnutu, usmievajucu, pokojnu mamicku. Kludna mama-kludne dieta.

Strana
z6