Skoré vstávanie 5 ročného dieťaťa
Ahojky baby vie mi nejaka poradit co robit aby moja 5rocna dcerka spala dlhsie ako do 6rana? U nej je uplne jedno ci ide spinkat o 8,9,10 ci 11vecer stale vstane okolo 6tej. Neverim ze take dieta nepotrebuje spanok a pritom chodi uz aj do skoly (1 rocnik v zahranici). Prosim radte 😆 Dakujem ❤
@ankastevko ved davaj ju spat vecer o 20:00 a ked vstane o 6:00 tak ma spanku tak akurat aj dost. Mne syn tiez tak dlho vstaval,tak chodil spat kludne aj o 19:00'
to máš 10 hodím spánku, čo nie je až tak najmenej...
Ja sa pamätám, že ja ako dieťa som cez víkend tiež stávala skoro ráno - ako do MŠ. Proste bola som tak naučená stávať, tak som skoro stala či bol bežný deň , alebo víkend...
asi aj tvoje dieťa je tak naučené, zvyk ....
@ave17 ale dieta je idividualita,nema tlacitko on/off,aj o tom je materstvo prezit taketo veci bez zblaznenia. Ja som roky zo synom vstavala o 6:00,kolkokrat som uz pred 9:00 mala navarene a mala som cas na vsetko. Teraz ked aj deti pospia do 9:00 tak spim aj ja a mam fofry,takze treba sa na to pozerat z tej lepsej strany😉
@ave17 šťastný človek.... moje deti sa budili v noci niekoľko mesiacov....išla som spadnúť z nôh od únavy....
@ankastevko Uplne normalne, nic s tym nenarobis. Kazdy clovek je iny: jeden je spachtos, jeden ranne vtaca, dalsi zase potrebuje spat nekonecne vela, iny zase len par hodin. A je to jedno ci je to babätko, väcsie dieta, dospelak.
My to mame krat 2. Dve zo 4 deti su presne take ako ty poisujes dceru. Vstavaju sviatok piatok o 6, jedno kedy idu spat. jeden mal 11 rokov a je to uz 11 rokov tak, najmladsia ma 2 roky a ano, je taka od babätka. Ta sa dokonca este raz za noc budi, vzdy okolo polnoci, ide sa v polospanku vycurat na WC a spät do posteli a drichme dalej.
Naša ma 6 rokov a moze vstať kedy chce . Ale naučili sme ju jedno pravidlo ze ked je vikend a vstane ma sa sama pohrať v izbicke kým nevstaneme my rodičia. Pochopila to a nechodí nás budiť . A ano prekážalo by mi keby aj cez vikendy tak skoro budila, mame náročnú prácu a aspon cez vikend chceme aspon trošičku dlhšie spat. A myslim ze take veľké dieta už musí pochopiť ze sa ma chvíľku same pohrať.chvalabohu pochopila.
@ankastevko ja mam 13 mesačnú a vstáva tiež tak a to ide spať o 21:00. Cez deň max hodinu potom. A stačí jej to.
Baby chcela som len poradit ci je nieco co by som mala urobyt aby pospala aspon do 7.30rana. Poniektore pisete ze to je ok ze aspon postiham vsetko ale ja mam vela zdravotnych problemov momentalne nevladzem ani sama zo sebou poriadne fungovat som slaba a preto ma napadlo ze mozno mate nejaky trik ako na deti. To skore vstavanie ma velmi zdravotne vycerpava 😔 mozno ze ak by som bola zdrava neprekazalo by mi to. Ked by bolo uz vydno chapaala by som ju ale ked vstane a je este tma tak toto nie ...
Clovek ma potrebu realneho spanku 8 hodin.Deti vacsinou vstavaju skor.Ked som bola mala vstavala som okolo 5 az 5:30 kazdy den cez tyzden.Cez vikendy okolo 7 rano ked isli rozpravky.Ked budu v puberte budu vyspavat aj do 3 poobedia.🙂
A myslim si ,ze nie je az taky problem dietatu vysvetlit ,ze ked vstane ono rano samo tak to neznamena ,ze musi budit vsetkych.Moja sestra bola taka arogantna...Mne stacilo zapnut rozpravky a bol klud.Ale zase Mamina vstavala vzdy do tej 7 aj bez budenia.
@ankastevko ahoj, nepotesil.Ta ale musis si na to jedine zvyknut. Moj drobec ma tiez 5 rokov a vstava rano vatsinou medi 04:30- 05:00 a to sa v noci budi a beha po izbe aj 2 hodiny. Vie sa zobudit aj o 02:30, hodinu trva kym opat zaspi, aj tak vstane o 5tej. Kebyze si este lazka a zaspi do nejakej 6tej 7mej bola by som vdacna. O 6tej nie je az tak skoro ked vstava do skoly
@ankastevko moja este nema 5 a uz vie, ze cez vikend, ak aj vstane skor, tak nas budit nema. Ma sa v izbe pekne hrat, zachod vie kde je, pecivo, popripade jogurt si vie zobrat sama, tak sa tak naucila, ze nas nebudi, napr.vcera viem, ze uz okolo siedmej bola hore, ale ja som este zaspala a zobudila som sa o desiatej. Mala sa hrala s kocurom v izbe. Mava dni, kedy nas zobudi, ale uz ich je menej a menej
@beky1813 Teba dieta necha vyspat do 10tej? Fuha, to skutocne nemusis ku nej vstavat? Prezliect ju do domaceho z pyzama, umyt ju, ucesat a pripravit jej ranajky? Ja som uz dlhoooo nespava dlsie ako do 5tej max.05:30 lebo vzdy ma maly zobudi, neexistuje aby som si tak dlho polezala este. Nebojis sa, ze doma nieco vyvedie? Ja by som teda ani nie 5 rocne dieta nemohla nechat same behat po byte.
@beky1813 vazne, nemala by si tak dlho spat, mas predsa dieta. Do 10tej nechas dieta same? Nech si robi co chce? Mne by svedomie nedovolilo spat tak dlho, i ked som unavena, oci ma stipu musim vstat ked aj syn, bez ohladu na to kolko je hodin
@korytnacka1 nemozes porovnavat tvoje dieta a moje. To za prve a mam v nej doveru a viem, ze nic nevyvedie, oblieka, umyva sa sama od jej 2,5 roka. A preco by som nemohla spat tak dlho? Len kvoli tomu, ze mam dieta? To, ze ty musis vstavat, neznamena, ze aj ine musia vstavat. Kto si ako nauci 😉
@beky1813 Uplne suhlasim. Aj u nas cez vikend to funguje podobne.
@korytnacka1 To naozaj nemôže niekto dlhsie pospat len preto lebo ma 5rocne dieta...🤔
Moja starsia vstava skoro od "malicka"🙂Boli casy uz o 4:30:slight_smile: Teraz ma 7 rokov a je to vacsinou o 5:30. Dnes dala do 6:15 vynimocne😉
A vy baby pracujete?Kedy vstavate do prace?Ja napriklad o 5:30, aby som vsetko postihala...to som rada, ze starsia bez problemov vstane...Vidim to ciastocne ako vyhodu!
Mensia mi napriklad vymysla a place rano...je to boj...
@korytnacka1 nasi su tiez tak nauceni - vstanu skor a nebudia rodicov - ked sme hore, pridu sa pritulit, inak si zapnu potichu telku a aspon pol hodinu - hodinu nas nechaju spat. Makam a vstavam skoro cely tyzden, vikend mam oddych.
Keby moje deri spali aspon do 6,00 tak som stastna ako blcha!
Starsia ma tiez 5, pred siestou je uz davno hore a cez den nespava od 3 rokov..
@beky1813 ano, uz len preto, ze mas dietatko by si nemala tak dlho spat. Si si vedoma, ze ak ona vstane o 7mej a Ty si , prepac, bez urazky, vylihujes do 10tej, nie je Ti to blbe nechat ju 3 hodiny samu? Aspon ranajky by si jej mohla pripravit. Ako nehnevaj sa ale mas dieta preboha, nemas pravo tak dlho spat
Nasa ma 4,5..'spavat vecer chodi.o 19.-19'30...rano je hore medzi medzi.5.30 a 6'30...zalezi ako vystavena bola cez den a ci som v praci al doma, lebo ked som vsa praci pospi s muzom dlhsie....poobede nespava....ale u nasnas jeje ked vstane tak do siestej je v posteli a potom bud sa oblecie, postelie si a cita knizky al ostane ticho pri nas lezat a muz jej pusti radio s detskymi.pesnickami...
Vyhoda je ze juti nemusime budit o polsiedmej do skoly...a nemame rano stress
@korytnacka1 pokial si ta dobre pamatam z inych diskusii tak mas dost problemove dieta, takze nemozes porovnavat s beznym dietatom. Ja prve co som naucila syna ked bol malicky bolo zliezt bezpecne z postele, ist sa hrat s hrackami a nebudit rodicov. Ja som mala deficit spanku, bola som opat tehotna a jednoducho som potrebovala dlhsie spat, nie som robot. A moj syn to v pohode akceptoval... deti treba ucit samostatnosti ...
@mirage o deti sa treba rano starat a nie spat a nechat ich nevien kolko behat same po byte, dome. Ani nam ked sme boli maly toto vlastna mama nikdy neurobila, ked sme vstali vstala aj ona a riadne sa o nas starala. Niektore matky vstavaju aj o hodinu skor aby vsetko pochystali kym dieta vstane. Ja uz som sa riadne nevyspala ani nepamatam na obed poobede si lahnut nemozem pretoze moje dieta je hore
@korytnacka1 nie,nie je mi to blbe, nie je to mimino, ktore treba obskakovat a ranajky dostala o desiatej, dovtedy si dala jogurt a banan 😀 ja chapem, ze nemozes prekusnut, ze som ta nelutovala v tvojej diskusii a prezradila som, ze tu mas uz neviem kolky nick, ale taketo pokusy o utok ma nerozhadzu, lebo viem, ze mas problem sama zo sebou.

Potreba spanku je vysoko individualna.
Co Ti prekaza na skorom vstavani? Aspon vsetko postihate.