icon

Skoré vstávanie 5 ročného dieťaťa

ankastevko
18. nov 2017

Ahojky baby vie mi nejaka poradit co robit aby moja 5rocna dcerka spala dlhsie ako do 6rana? U nej je uplne jedno ci ide spinkat o 8,9,10 ci 11vecer stale vstane okolo 6tej. Neverim ze take dieta nepotrebuje spanok a pritom chodi uz aj do skoly (1 rocnik v zahranici). Prosim radte 😆 Dakujem ❤

korytnacka1
19. nov 2017

@evittam dlhsie pospat pri dietati? Nic nikomu nehovori starostlivost o diet? Hold, matka, ktora ma dieta uz nemoze spat, vyspavat tolko kolko by chcela. Treba sa starat o dieta

0silvia0
19. nov 2017

@korytnacka1 prestan uz s tymi predpotopnymi nazormi, deti je treba ucit samostatnosti a aj empatii voci rodicom, dietatu neublizi ak sa cez vikend obsluzi same, prave naopak

beky1813
19. nov 2017

@0silvia0 ale to sa v dnesnej dobe nehodi, dietatu podla niektorych mam mame byt detom k dispozicii 24/7 a robit im otroka

mirage
19. nov 2017

@korytnacka1 moje deti maju 7 a 11. Dnes vstali, sli na wc, spravili si musli - SAME!!! zaliali vlocky mliekom, pockali, zjedli a zapli tv a pozeraju. A ja som vstala neskor vyspata usmiata a som na nete - stale su same, asistenciu v pozerani tv nepotrebuju.

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 nehnevaj sa ale ja kebyze toto urobim to co Ty uz by ma moja matka nazvala krkavcia mater. Aj kebyze mam zdrave dieta nedovolila by som si vylihovat dalsie hodiny ked moje dieta je uz davno hore. Uz som sa nejako vzdala spanku. Ano, teraz mam problem rano o 5tej vstat hoci som kedysi vstavala o 5tej, aj pred 5tou do prace. Po celom dni som fakt unavena, a ver, starat sa o dieta, ktore si nonstop, skutocne nonstop vyzaduje starostlivost a asistenciu pri vsetkom Ta vycerpa dost. Jedno dieta je ako za piatich, dokaze unavit do vycerpania aj troch. A neurazila som sa, ze si prezradila, ze som uz mala iny nick a ze som tu uz pisala. Preco by som sa mala urazat? Kebyze si viem poradit sama nepisem sem no tu cloveka vedia iba poohovarat. Nikto nevie co a ako sa to skutocne odohrava a co je vo veci. Je pravda, ze si neviem poradit zo synovim postihnutim. Neviem ako pracovat s takym dietatom no snazim sa najviac ako mozem, ako dokazem. A skutocne nepoznam matku, ktora by vyspavala do 10tej, ked ma dieta uz davno hore, nehnevaj sa

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 ty bez dovolenia matky ani nemozes ist do ineho mesta, to by som ako smerodatne tu neuvadzala. No ty si nedovolis, ja ano, ja pracujem, mam toho dost za cely tyzden, nebudem sa hrat na hrdinku, ktora to zvlada, som tiez len clovek a potrebujem oddych, radsej rano pospim a potom som oddychnuta a plna energie, ako vstat skoro a byt nervozna

cichlida
19. nov 2017

@korytnacka1 tebe co je? Moje deti su tie, naucene na pustenie rozpravok, zaliatie guliciek do mlieka/ ovocie a nechaju nas spat, dost som sa navstavala ked boli babatka...maju 6 a 4 a zvladnu to v poho...a co si ja pamatam so surodencami sme to kazdy vikend mali takto, maminka vstala o 10 teja zacala varit obed...ja pracujem, aspon cez vikend pospim, tak sa spamataj prosim ta ty matka roka

sense
19. nov 2017

@korytnacka1 preco by nemala mat pravo, su zeny kt tym.ze maju dieta sa stanu.otrokom dietata aste potom sa vecne stazuju a, potom su zeny kt tym ze maju deti a miluju ich nezabudli aj na vlastne potreby.... ja sice di 10nespim ale dnes som spala dona osmej a uplne bez vycitiek....pretoze aj ked som matka mam pravo na odpocinok ked zajtra ked uz idem do prace vstavam ozobraziť tretej a dieta ziadno netrpelo , chvilu sa vypravalo s itcom, potom sanoblieklo , umylo, postlalo si a citalo knizky, a potom pozeralo polhodinu telku...

korytnacka1
19. nov 2017

@0silvia0 dobre, tak, cisto teoreticky, nevstala by som z postele v ten ist cas ako syn, co by sa stalo? Vsade by rozsvietil svetlo, bachal by skrinou a dverami. Jogurt z chladnicky si sam nezoberie i ked to vie, vresti pisti aby som mu ho podala a otvorila takze nakoniec musim aj tak vstat. Sirupovu vodu si sam neurobi, ani dzus si sam nenaleje do pohara (a vie to). Do par minut by vbehol do spalne starych rodicov a do par sekund je problem na svete, preco som nevstala, ako si to dovolujem este lezat. Vzdy je zle na mna, maly nie je vyhreseny preco vletel im do spalne, ze bacha dverami, skrinami a vresti pisti krici. Zle je vzdy na mna lebo sa mam o neho starat. Ked su oni uz rano v praci a maly vstane o 5tej 5:30, moze odist z izby do obyvacky, uz si nelahne, aj ked ho 100 x vratim do postele 100 x vybehne , nelezi. Vtedy skusam este chvilu byt v posteli no max.tak 10 minut lebo maly krici, pisti. Prezliect sa sam neprezlecie i ked to ciastocne vie behal by po byte holaty aj hodinu kebyze ho neoblecem ja. Nehovorim, ze lezie v kuchyni na stolicky a moze spadnut a vazne si ublizit, neexistuje aby behal sam po byte

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 u, konecne pochop, ze nemas standartne dieta, ani vztahy v rodine a nemozes sa porovnavat s inymi rodinami, vsetko furt stocis na seba a pritom sa ta tato tema ani netykala

korytnacka1
19. nov 2017

@cichlida asi ani jedna fakt nechapete, ze si nemozem dovolit tak dlho spat. Prepac ale ty starostlivost o dieta nazyvas, ze si jeho otrok? To kde sme? Netvrdim, ze som nadsena z toho velmi skoreho vstavania no co mi ine ostava? Musela som si zvyknut. Myslis, ze by som nechcela aby bol moj syn trochu samostatny? Aj kebyze mu vsetko co potrebuje nachystam o 4 rano, i ranajky aj oblecenie na prezlecenie aj tak musim vstat ked vstane on. Aby rano pozeral rozpravky v klude? Kdeze, aj si ich pusti no nepozera ich, beha po byte, ani chvilu neobsedi. A myslis, ze ja som sama co ma taketo dieta?

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 tema sa vola Skore vstavanie 5 rocneho dietata? Moj syn na 5. Pardon, ze som sa si vobec dovolila napisat svoj nazor

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 napisat nazor je ok, navazat sa do vsetkych, co maju iny nazor, ako ty, uz ok nie je. Tiez som len napisala svoj nazor a skusenost a mas s tym velky problem,lebo to nie je podla tvojho scenara fungovania s detmi

mirage
19. nov 2017

@korytnacka1 fu, ale potom to nemozes porovnavat. Moje deti sa nespravaju ako tvoje, preto si pospat mozem, Tvoje sa sprava ako sa sprava a pospat si nemozes. Bodka.

korytnacka1
19. nov 2017

Kazda matka by mala, mohla mat pravo riadne si oddychnut, dobre sa vyspat aby nebola nervozna a podrazdena no nie vsetky maju taku moznost. Rada by som si oddychla, i viac dlhsie pospala no zial musim sa z tym zmierit, ze nemozem lebo stav mojho dietata mi to nepovoluje. Ano mohla by som sa na vsetko vykaslat no nedovolim si to, nechat svojho syna sameho ked viem, ze potrebuje asistenciu. Mozno hovori zo mna trochu zavist ked citam, ze niektore mamicky spia do 9tej 10tej, tiez by som si rada oddychla

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 nechcela som nikoho urazit

ankastevko
autor
19. nov 2017

@korytnacka1 tu jej do skoly staci vstavat o 7.45 a tym ze som chora a ona vstava skoro nevladzem cez den fungovat. Preto som chcela neaku radu.

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 mna si neurazila, len nabuduce troska rozmyslaj, co pises

ankastevko
autor
19. nov 2017

@beky1813 ty sa mas 😉 asi jej musim nejako vysvetlit. Totizto ona by sa hrala s tabletom len ja nechcem aby len co ocka pretre uz boka v nom vies. Nieco vymyslim.

korytnacka1
19. nov 2017

@ankastevko chapem, to nebolo proti Vam. Chcela som iba napisat, ze aj moje dieta vstava tak skoro rano a nejak sa to tu opat zvrtlo a mamicky sa do mna navazaju tak som sa ohradila aj ja, len sa branin, nechcem nikoho urazit. Moj syn chodi do skolky na osmu, chodime rano 07:30, keby spal aspon do 6tej...je pravda, ze mame rano kopu casu no ja som rano nie dobre vyspata dost ma stipu oci, na synovi sa to zacne prejavovat kolo 10tej, ze je nevyspaty

yennn
19. nov 2017

@ankastevko ja ta nechcem strasit ale je mozne, ze to takto nejaky cas ostane. Moj syn vstava pred 6.00 cele roky, tiez bez ohladu na to o kolkej ide spat. Myslela som, ze ked pojde do skoly, sa to zlomi, no je druhak a stale rovnako. Ked je chory, obcas da do 7.00 ale to je tak vsetko. S muzom sa cez vikend striedame - kto dlhsie spi v sobotu a kto v nedelu 😉

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 este raz prepac. Zrejme som to tou reakciou trochu prehnala

ankastevko
autor
19. nov 2017

@hela_tn moja cez den nesoava uz od roka a 8 mesiacov ☹ a kamoskyne deti maju 5 dvojicky s spia aj cez den. Kazde dieta je ine.

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 mamicjy sa do teba pustili? To si snad robis srandu. Si precutaj, co tu predvadzas

ankastevko
autor
19. nov 2017

@korytnacka1 no veru ja by dom nedokazala spat ani pri nej v obyvacke. Clovek nikdy nevie co dieta napadne niekedy staci sekunda a vycitala by som si ze som spala a nieco sa stalo. Hocikedy ked mi je velmi zle ani vtedy si nedovolim spat ked mala je hore.

ankastevko
autor
19. nov 2017

@0silvia0
@beky1813 baby mi jedel spickovy lekar ktoreho manzelka je decka psychologicka povedal: ,,Leniva mama je dobra mama,, ze za dietatom netreba behat ci lapalo atd ze dieta ked nieco chce samo pride.

korytnacka1
19. nov 2017

@beky1813 netvrdim, ze tu ale v inych diskusiach. Iba niektore vedia pourazat a este napisu, ze niv nerobim, ako mozu vediet na akych vsetreniach sme doteraz boli ci neboli? Iba hned, ze ja som zanedbala starostlivost. Syn ma vrodenu vyvojovu poruchu, od narodenia . Nepoznaju okolnosti, nevideli chovanie, prejavy dietata. Viem, ze sa ma par mamieciek i zastalo ale viac sa stretavam z nepochopenim a odsudzovanim. Som v pravidelnom kontakte z pedo psychiatrickou, psychologickou i neurologickou. Synove spravanie je nepredvidatelne a je ho problem ovplivnit, bude to este horsie podla nich. Spravanie a prejavy su prameniace z diagnozy, lieky co uziva mu moc nepomahaju, stacionar uz tiez moc nie. Chodime aj na readukacie, tam sa syn tiez zhorsil podla pedagogov a specialnej psychologicky

beky1813
19. nov 2017

@korytnacka1 keby si si furt nezakladala nove nicky a netvorila temy, ake tvoris a nemala viac vyhovoriek, ale aj nieco robila, nik by ti nic zle nepisal, ale ty si uz ako obohrata platna.

korytnacka1
19. nov 2017

@ankastevko v nasej skole takmer vsetci skolkari, aj co su s mojim v triede, o 07:15 07:30 ich vyhanaju z postele aby nezmeskali, tie co idu o 12tej domov este 1-3 hodiny v priemere spia a vecer idu do 19tej do postele, co sme sa rozpravali v skolke. Deti su od 3 do 6 rokov. Moj na obed nespava od 3 rokov, je to individualne

korytnacka1
19. nov 2017

@ankastevko skolke, pardon