Sme Rómovia a iba nášmu synovi v škole učiteľka pozerá, či nemá vši

4. mar 2024

Ahojte babenky ,,,Je ti normalne ak to robia ?ja si myslim ze nie ....Syn je prvak velmi sa tesil do skoly ako prisiel druhy polrok tak tam chodi s nechuťou,, Dnes ked som ho cakal pred školou tak plakal lebo na neho ucitelka kricala ze nechcel ukazat hlavu ,podotýkam sme romovia ,chodime do prace byvame v paneláku .Ludia nas maju radi
sme slusny romovia a zijeme poriadne ....Problem je v tom ze som o tom nevedela syn je tam sam rom myslim v triede a pozera do vlasov iba jemu s rukavicami a ceruzkou. Bola som za riaditeľkou ze je to normalny postup ,utocila na mna ,povedala som ze si to neprajema smiala sa stale ....Uvazujem ze zmenime skolu co si o tom myslite ???Dakujem

autor
4. mar 2024

@kosican1 to si dobre napisal ,take IQ treba hladat no ake mas ty ....Chvalim ta vies cloveka pobavit a hlavne tym ze mas zensky profil ,meno muzske 🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂 normalne dik si ma pobavil slusne

autor
4. mar 2024

@kosican1 a mimochodom nepozeram na narodnost pre mna newxistuje gadzo ani cernoch a ty si uplny idiot to je tvoja rasa

jaond19
4. mar 2024

U nas v skolke z casu na cas sa tiez vyskytli vsi, vzdy len oznam a ze mame kontrolovat... nijako ma to neurazalo, proste velky kolektiv, niekto donesie vsi, niekto hnacku.... co uz. Tuna by som to riesila iba s ucitelkou, aby chlapca nijako nevyclenovala a nepoukazovala ze on je v niecom iny, lebo nie je. Je to predpokladam slusny ziak, riadne dodrziavajuci skol.poriadok a ak uz je potreba namatkovych kontrol, nech to robi dosledne a viacerym osobam a nevybera iba jeho, lebo tu uz moze ist aj o šikanu... a v dnesnej dobe je to velmi aktualna tema a isto by nebola rada keby to zacnes ráznejsie riesit. Ak je inak syn v skole spokojný, nemenila by som ju.

rozculena
4. mar 2024

@loliki sestra mala ako decko vši a v triede žiadny Róm nebol.....

autor
4. mar 2024

@jaond19 Uvidime zajtra to budem riesit ...dakujem

loliki
4. mar 2024

@eeffka Nehanbíš sa za svoje vyjadrovanie? Ty možno žiješ v roku 5, ak to tak spomínaš. My tu píšeme 2024. Asi nedokážeš pochopiť, že u nás platí to, čo píšem. Ty žiješ tam, kde vši máte vy.

loliki
4. mar 2024

Jasné, že nie sú všetci Rómovia rovnakí. Ale žiaľ, kvôli niektorým Rómom sú predsudky voči všetkým. Aj u nás sú takí, ktorí majú vši každý rok, a sú takí, ktorí nemali vši nikdy. Tvoj syn je prvák, tak to možno ešte nemali kedy zistiť, že na vás je spoľahnutie. Ale ak sa vyjadruješ, že si neželáš, aby mu pozerali do vlasov, tak neviem, kam ťa zaradia. Lebo ak iným môžu a musia pozrieť, len tvojmu synovi nie, tak to je zas aká diskriminácia. Kontrola vlasov ako prevencia je nariadením od hygieny. A keď sa toho nechce tvoj syn zúčastňovať, stáva sa hneď podozrivým.

wanduska327
4. mar 2024

@kosican1 Nejdeš na kávu?😂😂😂🫣

wanduska327
4. mar 2024

@simona20201309 Ono nejde o to že mu pozerala do hlavy ....ale ak je pravda že len jemu tak musiš teda nemusiš nič...ale je evidentne rasistické správanie...
A k tomu smianiu sa učiteľky..možno neveríš ako občas nás Rómov berú akože sa nad nami normálne ľudia povýšuju a neveria nám...nechcem byť zlá...ale neviem či to dokážeš pochopiť ak si to nezažila

autor
4. mar 2024

@loliki Ja si to overim zajtra ,co povie ucitelka ale myslim si ze to bude naozaj tak ze pozera len jemu ...Mne nejde o to nech mu pozera raz do tyzdna lekarka ,nemam problem po skole tam zajst ale len ak je vyskyt vsi na skole inak sa to robit nema ....

autor
4. mar 2024

@wanduska327 Niesu v nasej kozi tak nevedia ,,,,Ved ta ucitelka mi povedala ked som odparkovala auto ci je moje a ci mam vodicak .....No ne ukradla som auto a jazdim bez vodicaku ....Skoda ze som jej tak nepovedala ....

medda_beda
4. mar 2024

@kosican1 Takže keď je niekto róm tak neexistuje aby bol pracovitý a čistotný?
To by si sa divil.
To čo vidíš ty nemôžeš porovnávať so slušnou rómskou rodinou ktorá má vzdelanie.

autor
4. mar 2024

@medda_beda Zbytocne mu pisat je to idiot ,co si potreboval nieco dokazovat

moonikajan
4. mar 2024

@simona20201309 na to že ste učiteľka máte dosť problém "čítať s porozumením. Jej syn nemá vši a ani ich nemal. A lekár nie je sluha neurotických učiteliek aby denne dával potvrdenky podľa ich svojvôle.

autor
4. mar 2024

@moonikajan Ano ona asi skor nechce pochopit temu ......a ďakujem

autor
4. mar 2024

@moonikajan Asi ucitelka ktora byva niekde v zapadakove nedaleko osady a ma ich tam vela a je zaujata uz voci nam tak tu si prekruca ako to jej pasuje 😅

moonikajan
4. mar 2024

Všimla som si aj dalej v diskusii ako vám z ničoho nič začala v odpovedi arogantne tykať a oháňať sa školskym poriadkom. Silne pochybujem, že je tam niečo písané o tom, že sa majú hrať na zdravotníkov. Je to smutné akí ľudia pracujú v školstve. Držím palce.

autor
4. mar 2024

@moonikajan ano prisla ma tu urazat ale mam na nu svoj nazor ,,,,,dakujem pekne ....

moonikajan
4. mar 2024

Nie je za čo. Držím palce nech sa to dobre vyrieši a nech má syn takú školu kde sa bude cítiť rovnako ako ostatní.

autor
4. mar 2024

@moonikajan Dakujem velmi krasne ...Nech sa aj Vam dari😊

simona20201309
4. mar 2024

To bola fakt nemiestna poznámka. Ani náhodou ju nechcem obhajovať, ale nemohlo to byť kvôli veku? Neposobis veľmi mlado?

simona20201309
4. mar 2024

@moonikajan aha, takže verzia že učiteľka sa chcela hrabať chlapcovi vo vlasoch len preto, aby ho ponizila, ti vyhovuje hej?
Veď v poriadku, ty si myslí svoje, ja si myslím tiež.
Ale ako učiteľka ti poviem, že hladat hnidy, či vsi v AKEJKOLVEK hlave nie je nič príjemné....
A z môjho pohľadu je absolútny nezmysel, aby to robila učiteľka bezdôvodne

simona20201309
4. mar 2024

@moonikajan budem ti týkať, všetci na MK si tykaju. Hneď po registrácii na MK každému príde mail, kde ta informujú o tom, že tu si tykaju všetci.
A radšej silno nepochybuj, ale nabudúce keď ti dá niekto niečo podpísať (skolsky poriadok), tak si to aj precitaj. S POROZUMENIM.....
A áno, realita je taká, že sa učitelia musia hrať na zdravotníkov a to dosť často.

erikavesela
4. mar 2024

Vy ste bieli...uz sa to raz a navzdy naucte...
Je mj luto, ze vy, ti slusni, trpite za neprisposobivych...a priznam sa...neverim, ze kontroluje len tvojho syna...aky by to malo vyznam?

autor
4. mar 2024

@simona20201309 Uz sa zastavte prosim a Vase nazory si nechajte v triede alebo v skole nas to uz nezaujima ,chodte urazat na inu temu niekde ....Pisete tu vkuse uz ste trapna obhajujete učiteľov lebo sama ste ucitelka a opakujete sa ako pokazeny gramofon ....Ja neverim ze mate titul ako sorry ale to je hrozne s vami .

autor
4. mar 2024

@erikavesela Mozno to ma vyznam asi sa ucitelka boji ze dostane vsi ked tam ma jedneho cigana

erikavesela
4. mar 2024

Podla mna kontroluje nahodne viacere deti...ndma vyznam.kontrolovat presne 1 dieta

autor
4. mar 2024

@erikavesela Uvidime ci to tak bude ,dnes tam idem a budem ju aj nahravat a.potom smer inspekcia skolstva

katy084
5. mar 2024

... no mňa,by riaditeľka nechcela vidieť,rýchlo by sa dosmiala...😞smutné a z vlastných skúseností píšem,že to,čo sa teraz deje v posledných rokoch na mnohých školách je na zaplakanie...totálne osprostená spoločnosť,hodnoty ľudí sa meraju v peňiazoch,postavení.rase...nieže by to tu nebolo aj predtým,ale teraz to uz presadzujú deti...

majulino
5. mar 2024

@loliki toto je moja dcéra,ktorá v novembri priniesla vsi. Romov v triede nemajú, ešte z čias kovidu sa z inými triedami nemiesaju a nestretávajú