Som povinná zaplatiť zrpš?
Ahojte.Učitelka neustále naháňa syna že kedy prinesie peniaze na zrpš.Zaujímalo by ma či som povinná to vôbec platiť alebo je to dobrovolné.Lebo to je dosť veľká suma,aspoň pre mňa.Za jedného 20€ a za dalšieho 18€.Dala som obom detom po 5€ na triedny fond lebo viem že z toho dávaju na sladkosti na Mikuláša a iné.Prosím ak sa niekto tomu rozumiete o viac info čo som povinná zaplatiť.Vopred všetkým dakujem 🙂
@lenkaviki48 Tak červenym odpis ze neuhradís.
@prihlassa D . Každá škola tieto peniaze nejakým spôsobom využíva a mala by jasne dať vedieť akým napr. na stránke školy alebo na plenárnych združeniach. U nás sa napr. platí z toho doprava na lyžiarsky, balíčky na deň detí, prispieva sa na koncoročný výlet a pod. takže tie peniaze sú určite využité správnym spôsobom. Treba sa informovať a ak sa peniaze nevyužívajú efektívne treba sa ozvať na rodičku.
Úplne najlepšie by bolo prepočítavať každé euro či sa minie a ako a šetriť na svojom dieťati čo najviac a dohadovať sa hore dole o pár eur.
Dobrý deň, chcem sa spýtať platíte niekdo zrpš počas pandenie, teda dištančného učenia alebo niake poplatky škole keď deti sú doma, myslím tým stredné školy, ďakujem
niekde sa plati len za 2 deti a ostatné su uz zadarmo...

@lenkaviki48 Presne o to ide. Normálne jej asertivne, kľudne tiež červenou, odpište, že ZRPS nezaplatíte a keďže je to dobrovoľný príspevok, žiadate ju, aby vás už ohľadne toho nekontaktovala a ani to neriešila s dieťaťom.
Ja si na vzdelanie potrpim, som do neho ochotná investovať veľa peňazí. Ale odmietam platiť niečo nezmyselné. Iné to bolo v škôlke a na prvom stupni, kde som videla každý investovaný cent.