icon

Som povinná zaplatiť zrpš?

samanta82
21. okt 2015

Ahojte.Učitelka neustále naháňa syna že kedy prinesie peniaze na zrpš.Zaujímalo by ma či som povinná to vôbec platiť alebo je to dobrovolné.Lebo to je dosť veľká suma,aspoň pre mňa.Za jedného 20€ a za dalšieho 18€.Dala som obom detom po 5€ na triedny fond lebo viem že z toho dávaju na sladkosti na Mikuláša a iné.Prosím ak sa niekto tomu rozumiete o viac info čo som povinná zaplatiť.Vopred všetkým dakujem 🙂

akvi
5. nov 2015

My teda ziadne ZRPS v skole nemame, kedze sme sukromna skola, ale ja vcelku chapem toho, kto to platit nechce.. Mne sa stazovala kamoska, ze napr. kupovali sa z toho sladkosti na Mikulasa, ale jej dieta je celiatik a nik na to nemyslel, takze ano, dostal balicek, ale nic z toho zjest nemohol..no to potesi, ze.. To iste plavecky - nemoze ist na plavecky koli chorobe, ale prispievalo sa zo ZRPS, ktore aj ona musela zaplatit.. A to sa opakuje kazdy rok, takze ona sa tiez vzburila a neplati..

sisaha
5. nov 2015

@akvi ja som jeden rok prispela speci na mikulassku cizmu 6 eur. A vies co dostali? Adventny kalendar s 90% stuzenym tukom z najlacnejsieho obchodu za 1 euro, jednu ponozku v ktorej bolo 6 ks saloniek. Kde sli zvysne 4 eura? Nejde o peniaze. Ide o princip

laura1804
5. nov 2015

ZRPS nie je povinne platit...je to fond z ktoreho sa platia predovsetkym take veci, ako cestovne na sutaze, ceny na sutaze, zaverecne ocenenia pre ziakov s vyznamenanim a pod. My mame vela "neplaticov" zrps na skole a kedze s tym bol problem, rozhodli sme sa, ze nebudeme nikoho nutit platit, ale tito ziaci sa nezucastnuju "cezpolnych" sutazi a ceny na karneval a pod. dostavaju len tie, co su ziskane cez sponzorov...

akvi
5. nov 2015

@sisaha no toto ma stvalo v skolke, tiez balicek plny nepozivatelnych sladkosti, hlavne co najviac najlacnejsich smejdov.. Vzdy sme sa nad tym pozastavovali, ze radsej jedna poriadna cokolada, ako 5 tureckych keksov.. Ale nic sa nezmenilo ani po pripomienkach rodicov a polka rodicov to mala aj tak na haku..

karolinka2010
6. nov 2015

@akvi v tomto zas fakt nemozzem povedat nic negativne na nasu skolku,oboch synov mam alergikov,a maju vyluku viacerych veci v strave. Ale pred Mikulášom sa ma ucitelka osobne prisla spytat,co zo sladkostí moje deti mozu,a to si nasli v balickoch. Maju v skolke aj celiatikov,diabetikov,a kazdy dostal iba to co moze papat. Ked nad tym uvazujem,vlastne tato skolka je na tom este dobre... kazdy mesiac divadielko,vylet,dopravne ihrisko,disco.. fuuu,vela penazi,ale asi aj vela muziky

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
novana
14. mar 2017

@zltyslonik, ZRPŠ je dobrovoľné, na plenárnom ZRPŠ si rodičia príspevok navrhnú a ne/odsúhlasia, nie je to nejaký zbor rodičov, ale výbor ZRPŠ, ktorý rozhodne, na čo sa finančné príspevky použijú, a vo výbore je z každej triedy zástupca, ktorého si ZVOLILI RODIČIA. Rodičia s peniazmi aj hospodária. (majú v banke účet a prísnu evidenciu použitia finanč. prostriedkov) Práve kvôli takým, ako si aj ty, už roky triedny fond nemáme. Aby všetci rodičia mohli kľudne spávať a nestrachovali sa, či sa vody so sirupom, určenej deťom, nenapila náhodou aj učiteľka. 😉

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
novana
14. mar 2017

@zltyslonik, predseda triedy môže vo výbore odhlasovať len to, na čom sa rodičia v triede dohodnú. U nás ZRPŠ b.ú. má. Je pravda, že učiteľky veľký plat nemajú, ale na štrudle a nielen v období Vianov, im to naozaj stačí. 🙂
btw nepripomienkujem zbor, ale "nejaký" 😉

renaultmegane
31. jan 2019

ZRPŠ je dobrovoľné občianske združenie. Poplatok je dobrovoľný. Platiť automaticky, je právny nezmysel. To vyplýva, z pojmu d o b r o v o ľ n é združenie.

lenkaviki48
18. okt 2019

Môžem sa spýtať ako sa dá riešiť ZRPŠ dcéry chodia do jednej školy A triedy spolu. A triedna chce aby som zaplatila za každú 20€ A to mám ešte mladšieho syna škôlkára ktorému musím tiež zaplatiť 25€ ZRPŠ. Do slovníku stále píše dcére aby sa zaplatilo ZRPŠ. Osobne som volá za ňou poprosiť či môžem len za jednu keďže som nezamestnaná. Vraj nie. Ak nezaplatím čo by sa mohlo stať?

gabu_lienka
18. okt 2019

@lenkaviki48 nestane sa nic, pretoze nie si povinna to platit. A ucitelka nie je povinna to vyberat.. maju si to vyberat rodicia

martinkamm
Autor odpoveď zmazal
evittam
19. okt 2019

@martinkamm Na rodiča? To co je za kravina? Este nie náhodou aj za starých rodičov?😀 Akoze to dieta co ma rodicov manzelov zaplatí viac a ine dieta s tymi istymi potrebami menej lebo uz nema rodicov manzelov. A to s tymto rodicia suhlasili?
U nas 15Eur ak ma surodenca v skole tak za toho 5.

veronikaszabova
19. okt 2019

@martinkamm aka konina 😳👍😁 plati sa za dieta, nie za rodicov

julia2018
19. okt 2019

Ja som bola v rade rodičov a zo zrps sa platili veci (bazén pre športovcov), ktoré rada neodsúhlasila, tak to už dva roky neplatim. Nikto mi nemôže nič, svieti mi to celý rok v edupage ako neuhradené, ale pre mňa je to zasadova vec, nakoľko nebol rešpektovaný nesúhlas rady rodičov a z ich peňazí bolo uhradené niečo poza ich chrbát. Nenechajte sa šikanovať učiteľmi..

veronikaszabova
19. okt 2019

@julia2018 ja som v rade rodicov (peniaze mame na ucte v banke) a neplati sa nic, co neodsuhlasime - najprv kazdy prerokovava v svojej triede a potom kazdy za triedu na rokovani.
Nechapem, ako ucitelia mohli nieco zaplatit poza chrbat, ked oni s tymi € nedisponuju.

gabu_lienka
19. okt 2019

@julia2018 no evidentne mate na skole nefunkne ZRPŠ, kedze su to peniaze rodicov a oni rozhoduju co sa z nich zaplati a taktiez maju s nimi aj disponovat. Nikto iny.

julia2018
19. okt 2019

@veronikaszabova predseda rady rodičov so zástupcom školy to uhradili ku koncu roka zo zvyšných peňazí a nikoho z rady rodičov o Tom neinformovali, až na začiatku nového školského roka to čítala ekonómka vo vyúčtovaní za predchádzajúci rok. Keď som to chcela riešiť, ostatní rodičia v rade kyvli rukou a nechali to tak... Jednoducho škola je športová a sú protezovani športovci a ich aktivity na úkor ostatných detí v bežných triedach a nepáči sa mi to napriek tomu, že dcéra chodí do športovej triedy. ešte pred prihlásením nás dôrazne upozorňovali so zvýšenými nákladmi na športovcov a nemám problém priamo uhradiť či členstvo v atletickom zväze, či bazén, ale nepáči sa mi, aby na 50 detí išlo toľko spoločných peňazí čo na zvyšných 600, pritom sú na škole i matematické triedy, triedy pre deti s intelektovym nadaním...

veronikaszabova
19. okt 2019

@julia2018 tak to uz je ich chyba a vobec to nebolo v ich kompetencii. U nas sa take nieco nemoze stat.

julia2018
19. okt 2019

@veronikaszabova taktiež si myslím, no nevedela som s tým nič urobiť, preto som sa rozhodla viac neplatiť

martinkamm
Autor odpoveď zmazal
martinkamm
Autor odpoveď zmazal
evittam
19. okt 2019

@martinkamm Tak len podpisuj ďalej. Taketo ovce tento systém ma najradšej...V skole je dieta nie rodic. A neviem preco by som mala platiť 40Eur lebo som vydata a ta co nie je len 20.

evittam
19. okt 2019

@martinkamm No veď co ste podpisali máte.🤣🤣🤣🤣🤣

prihlassa
19. okt 2019

U nás je to na jedného 20 na druhého 25 a hmmmm neviem ako u vás na školách ale ja fakt neviem načo sa to vyberá výlety platíme školské pomôcky samozrejme tiež ani výkres deťom v škole nedajú a v septembri si pomaly môžem zobrať pôžičku na školské výdavky tento rok islo 180 eur na pracovné zošity nejakú k životu potrebnú knihu ktorá leží nepovšimnuté doma na stole v detskej izbe a to nehovorím o tom čo si ešte do konca roka vymyslia a deťom objednajú nemám problém zaplatiť čokoľvek ale nech to tie deti aj využijú a nie nakúpia a celý rok nepoužívajú

evittam
19. okt 2019

@martinkamm Inak ty si vlastne spokojna, ved si bez manžela a platis len 20, cize podpises co ti podpísať daju....

abbey1
19. okt 2019

ZRPS je dobrovoľné, a bolo by fajn, aby to konečne už školy pochopilo a prestali rodičov vydierať. V prvom rade by tieto peniaze mali ísť úplne mimo učiteľov. Čiže žiadne nekončiace vypisovanie do slovníkov, že treba urýchlene zaplatiť. S týmito peniazmi má hospodáriť Rada rodičov. Ja som v posledných rokoch gymnázia odmietla za dcéru platiť. Všetko si museli i tak platiť pomimo. Keď sme sa snažili zistiť, ako sa tieto peniaze využívajú, nula bodov. Bohužiaľ, tento stav tam pretrváva, lebo si to rodičia nechajú.

lenkaviki48
19. okt 2019

#abbey1# tiež keby som neplatia každý výlet alebo dopravné ihrisko alebo divadielko nepoviem noc že pýtajú ale každy rok 40€ A to ešte hygienu nakupujem za každú na začiatku roka A ku koncu už nemajú toaletný alebo mydlo A stým tiež píšu do zošitka. Ako je to A mojej strany dosť keďže deti S toho nič nemajú a tiež mI to vadí že do zošitka píše červeným perom ZRPŠ čo nie je povinné ako píšete