Stačí dať pani učiteľke čokoládu?
Ahojte, dcéra konci piaty ročník, nechcem kupovať zbytočne kvet, doteraz sme kupovali kytičku alebo crepnikovy kvet, teraz rozmýšľam,že dám len väčšiu čokoládu. Myslíte,že to bude stačiť?
ano je to neprijemne podla mna viacerym ucitelom, ja som raz na konci roka malej nechala hotovost, ak chce nech kupi nieco ucitelovi do ZUS. A ten mi pise, ze nehnevajte sa, ja darceky neprijimam, je mi to blbe brat, dcera si to vezme domov alebo si to rozdeli s kamosmi. Ale ze dakuje. Ale myslim, ze v nasich skolach su uz aj rezignovani ucitelia, ze proste ich to nebavi stale odmietat, na prvom stupni sme raz poculi, ze naozaj netreba aby kazdy nosil kvet atd, nech sa poskladaju.. tak sa skladali ale aj tak boli taki co istli este svoje "pomimo" 🙂
@zuzubb007 a o čom to svedčí?
@zuzanka.zuzu o nevazeni si ucitela a celkovo o sebectve atd.... tieto typy poznam
Ja som kupila dnes len 2balicky opavia zlate velke balenie keksikov a hotovo
Samozrejme ze bude stacit. Nechapem to prilisne "darcekovanie". Bud obycajny kvietok (nie kytica) alebo teda cokolada.
@zuzubb007 a o com to svedci? ucitel, tak ako kazdy iny zamestnanec, je za svoju pracu plateny a dostava mzdu. Je zvlastne, v dnesnej dobe, ked prinesies flasku lekarovi tak sa to povazuje za uplatok. Ucitelovi podakovanie...
A prepac, ked uz na to pozeram z uplne extremnej stranky, tak ako niekto pise vyssie, priniest ucitelovi darcek na meniny na zaciatku sk. roka je za mna podlizovanie...
A nevazeni si ucitela? To je vtip? Poznam decka aj rodicov, co na ucitela nadavaju jedna basen, dokonca pred skolou s inymi rodicmi, ale pri prilezitosti donesu darcek... To je aka vychova? Vazenie ci nevazenie si niekoho je o inom.
Ja darceky davam, na konci roka napriklad postarovi. Dokonca pozornost aj smetiarom, alebo upratovacke v bytovke. Pretoze skutocne vidno, ze sa snazia. Tak ako som poslala vychovavatelke, pretoze dietatu pomohla nad ramec. Ale nebudem davat "globalne"
Ja mám tiež piatačku. Tento rok malý odolný črepnikovy kvietok a malú bombonierku. U mňa to nie je darčekovanie u mňa je to poďakovanie.
@sajmonka_1216 ako moze byt cokolady zbytocne vela?!?😂
k tym darom pre ucitelov-presne takto-obdaruvanim doktorov minule desatrocia ich predosle generacie naucili,ze bez darceka sa na vas ledva pozru....malo by byt zakonom zakazane davat ucitelom nieco ine nez kvet alebo cokoladu/kavu....lebo samozrejme ucitel si nedovoli potom dat horsiu znamku alebo napomenut dieta ze sikanuje inych,ked jeho rodicia mu posielaju darcekove tasky....toto su take postkomunisticke zvyky...ak sa trieda dohodne,tak jeden spolocny darcek...
daj cokoladu,kavu,kvet-neboj,ucitelka si aj tak zapamata len tie velke dary,v kazdej triede su 1-2 rodiny take,kde to vsetci dopredu vedia,ze tito sa budu vtierat....
@poppy22 viem, že v ZŠ, kam som chodila, to riaditeľka zaviedla pred pár rokmi do školského poriadku. Učiteľom sa na pôde školy nesmú dávať hodnotné hmotné dary. Rodičia sa vynašli: odchytia si pedagóga mimo školy, a aj tak mu skrátka ten wellness dajú...
Čokoláda je super obeživo, skladná, jedla. Na noc do chladničky a hodinka v mrazničke tiež neuškodí. Vždy som mala stresy s kvetinami, 3 deťom kyticky, potom som začala kúpovat väčšie čokolády a odvtedy pokoj svätý. Tetka tiež dostávala kvetín ako v deň pohrebu, polku zniesla kuchárkam, na tie si nikto nespomenul😂niečo na cintorín, niečo domov aj to porozdavala cestou susedam.
Ale aj kvetinari chcú žiť. 😃🌺🌺🌺
Ja chcem dat vec v darčekovej taštičke.
Príde mi to misie.
V hodnote pod 10 eur.
Je to jedlá dobrota, pekne zabalená.
Je to v poriadku?
Lebo človek sa už boji, že čo.
Pôjdeš, odsúdia ta rodicia ze si kupuješ učiteľku alebo neviem co..
Kde je ta hranica finančná?
Aj kvet dnes stojí nie?
Dieťa skolkar
Staci.ja som dala bombonieru kazdej na konci roka a na zaciatku dam kazdej domaci med..kvety nebudem davat vobec
No nič v zlom,ale keď už ide o vazenie si učiteľov... Dúfam,že tie, čo stále to vazenie učiteľov omielaju,dávajú aspoň raz za rok darček predavačke,upratovacke,poštárke,smetiarovi, úradnícke, kuchárke, lekárovi, kadernícke atď. Či netreba si vážiť smetiara? Keby nevysypali smeti, po mesiaci by sme sa tu valali v odpadkoch. Nechápem prečo si treba vážiť len prácu učiteľov a zdravotníkov, lebo čo viem, pozornosti za ich prácu sa dávajú iba im. Pritom sú za to ohodnoteni tak ako aj mi ostatni, dostávajú plat.
@poppy22 to nepochopím ani ja ako môže byť čokolády veľa 😂
Porovnávam to preto,že každá práca je rovnako dôležitá podľa mňa. A tak by sme mali učiť aj deti,nie že niekto je viac ako druhý. By ma zaujímalo,keby pekári odmietli piecť,smetiari brat smeti,ako by to tu vyzeralo. A nepotešila by ich čokoláda raz za rok za odvedenú prácu? To že učiteľka trávi čas s našimi deťmi je v jej naplni práce,ako pekár má v neplní piecť,smetiar odvážať smeti atď atd
som učiteľka, a ozaj nechcem nič.... stačí mi ďakujem od žiaka
Vobec by som sa nezaoberala tym, ako by sme vyzerali pred ostatnymi. Je to chyba toho cloveka hodnotit niekoho ineho
Ja nie som učiteľka a myslím že mojou prácou tiež prispievam k rozvoju spoločnosti no a tiež nedostanem okrem výplaty nič naviac. No to že moje dieťa niečo dá učiteľke neznamená u mňa že ,,prečo práve jej ,, ale to ,že ho už od mala učím vďačnosti.
Určite lepšie čokoláda než kvet už nevedia co by za to pýtali a bez tak to potom zvedne čokoládu alebo kávu majú určite lepšie
kludne cokoladu moj syn sa za kvety hanbil vzdy nosil len cokoladu
@lenka.25 preco nie? Ja bezne davam smetiarom na konci roka pred Vianocami. Ako aj mojmu postarovi. Nie netravia cas s mojim dietatom, ale svojim pristupom mi sprijemnuju zivot. Postar mi viackrat doniesol balik do prace, alebo aj doporuceny list, mam stastie ze pracujem nie prilis daleko a urobil mi tym nesmiernu sluzbu. Takze som vdacna.
@cookie29 tak to si jedna z mála,určite ich to poteší🥰
Ja som tiez ucitelka. Cokolvek urcite potesi. Mna napriklad tesi tych 100 kvetov doma. Cokoladu tiez neodmietnem, mam ju rada. Nikdy si nepamatam co som od koho dostala, ale pamatam si, ked sa niekto podakuje alebo povie par peknych slov. Lebo toho je ako safranu...
ja som dala aj tie rezane kvety a este predtym som objednala cez internet take zdrave raw balicky pre pani ucitelky v skolke. Maly prestupuje na inu skolku a tento tyzden mali aj juniales a strasne mile predstavenie s nimi vymysleli. Ja som im teda aj podakovala, naozaj aj vymyslali s detmi aj na vylet ked ich vzali. Maly sa vzdy tesil.
Páči sa mi, ako sa poniektoré vyjadrujete, že načo.. veď má plat.. ale v reštike, či u kaderníčky nechávate tringelty 🤷🏻♀️ učiteľky, asistentky, vychovávateľky trávia často s vašimi deťmi viac času ako vy. Učiteľky mojich detí dostanú sypané čaje a naše úprimné poďakovanie za všetko, čo pre ne urobili 💚 myslím, že čokoláda, či kvietok je fajn. Osobne považujem rôzne hrnčeky, vankúšiky, tabuľky s fotkami, či náramky s menom dieťaťa za zbytočnosť.

Žienky aj mne to príde prehnane, my sa ani v rodine nejako extra nedarcekujeme a niektorí aj na narodeniny jej donesú, lebo hneď sa dajú niektorí ako priatelia na FB s ucitelkou a tam ti vyhodí,keď ma niekto narodeniny. Mne je to tiež proti srsti a také pchanie sa to zadku. Už neviem či som ja na hlavu alebo oni. No ja keby som bola učiteľka,mne by to bolo veľmi nepríjemné keby mi deti furt niečo nosili,tak asi preto to ani nerobím...