icon

Sťahovanie do Rakúska

domca002
20. jún 2017

Žienky ste tu niektorá čo ste sa zo školákom presťahovali do Rakúska?uvažujeme o Tom no bojím sa ako malá zo školou.dajte prosím nejaké rady.ideme do okolia linzu

henrieta33
20. jún 2017

Moja kamoska sa tam prestahovala vtedy s este 9 r. dcerkou,kt.absolutne nehovorila po nemecky. Teraz ma skecna 14 rokov a nemcinu ovlada lepsie ako jej mama.🙂 Chodila do nejakej "zmiesanej" triedy pre cudzincov,kde ucitelia hovorili aj po cesky. Mala sa perfekne "chytila", deti sa velmi rychlo ucia.

daninka2
21. jún 2017

Ja som v rakusku dokopy 5 rokov, najprv ako opatrovatelka ale zapacilo sa mi tak som sem vzala aj syna, v tom case mal 5, 3 mesiace bol v skolke kde bola slovenka pani ucitelka, v septembri potom hned nastupil do skoly, triedny ucitelia su rakusania (maju tiez ale slovenku ktora im chodi pomoct obcas k vyucovaniu) Teraz je druhak a veru ma lepsiu slovnu zasobu ako ja aj ked hramatiku este komoli. Nemusis sa bat, je tu strasne vela cuzdincov, rakusko ma svoj system ako deti a mladych ludi zaclenit do kolektivu. My sme urcite spokojny 🙂

domca002
autor
21. jún 2017

@daninka2 a prosim ta v ktorej casti ste? My chceme do linzu a to sa bojim ze to nebude akk vo viedni

daninka2
21. jún 2017

@domca002 my sme veru vo Viedni, ale co som bola vo vacsich mestach vsade su cudzinci ako maku, nemyslim ze linz by bol na tom inak.

zuzka38
6. máj 2019

@domca002 ahoj, odsťahovali ste sa? Ako to malý zvládol?

domca002
autor
6. máj 2019

@zuzka38 ahoj nie manžel už pracuje doma

bucecka
18. nov 2019

@daninka2 ahoj, nevieš, ako by to bolo v menších mestách s tou základnou školou?