Stále špinavé dieťa zo školy

18. dec 2023

To aj Vaše deti, konkrétne u nás prvák, chodia takto špinaví zo školy?
Lebo ja som už zúfalá.
Mala som už totál hysák z toho dnes.
Jasné má aj veci na prezlečenie v škole, keď idú von, nedal si ich ani raz, on zabudol. Minule mal čisto nové nohavice, prizvukovala som mu, nech sa prezlecie, tak hadajte, ci sa prezliekol, ... prisiel zo zelenymi kolenami.
Aj pani vychovavatelka by ich mohla aspon trosku usmernit, ked je aj velke blato, nech sa hraju na ceste (maju tam aj cesticku normalnu), lebo mne toto uz nejde do hlavy.

chodec15
18. dec 2023

Horsie by bolo, kebyze musis niekolko deti umyvat, aby si nasla to svoje. 🙂

anjelicek26
18. dec 2023

Skolaka usmernit musis ty a ak takto prijde, posli ho si to sam oprat. Kludne kazdy jeden den, kym mu to dopne...toto je strasne...nie je dovod sa valat po zemi a potom ist zasa tak spinavy do triedy, nie je v skolke... ked ma taku potrebu "santit", tak nech si do skoly vezme softshellky a navlecie si ich na oblecenie a vybavene... toto by som netolerovala uprimne :( A nie, toto v tom veku uz nie je praca vychovavateliek kontrolovat oblecenie detom. Mozno dat si bundu, ked je fest zima upozornia.

simona20201309
18. dec 2023

Veľmi diskutabilné. V MS sa deti idú prejsť, keď je na dvore blato. V škole sa asi prechádzať nemôžu ísť.
Majú ostať sedieť v triedach? Ja si myslím, že je super ze s nimi chodia von aj v takom počasí, ale tiež by ma netesilo riešiť to blato každý deň.
Sú všetky deti takto špinavé, alebo len tvoj syn? Rozprávala si sa už s vychovávateľkou? Možno mu 100x povedala aby nebehal tam kde je blato, ale nepočúva, tak ako teba. Poprosila by som vychivavatelku aby na neho dozrela nech sa prezlecie. Opýtala by som sa, či nemajú iné miesto na behanie.
Postav ho dnes k umývadlo a nech si to čistí sám...

autor
18. dec 2023

@anjelicek26 ale samozrejme ze ho usmernujem. On ma inak vysledky v skole super, same jednotky, spravanie, vsetko ok, len chodit takto spinavy, nehovorim, ze vzdy ale uz sa to stalo viac x a ja uz stracam nervy. Dnes teda som uz extremne vytocena na neho a mal celu cestu kazanie a aj doma.

madeincssr
18. dec 2023

No, asi bude riadny tajfún. Chápem, že ťa to teraz trápi, rozčuľuje, ale v budúcnosti sa na tom spolu zasmejete. Rob svedomito fotodokumentáciu. Neviem či je celkom rozumné/reálne, aby sa spôsobne hral na asfaltovej cestičke. Blato je blato a kaluže sú kaluže... Nie, ber ma s humorom. Nejaké návleky (väčšie šušťáky a pod.) na nohavice plus bunda navrch by možno trochu pomohli.

simca06022011
18. dec 2023

Tak ale tu je na "vine" aj tvoje dieta🙂, to potom cely cas vnutri v skole je takyto spinavy? u nas sa deti prezliekali ak isli von, vychovavatelka ich z klubu z tiredy uz pustala s tym, ze sa maju obliect do vonkajsieho. Mozno poprosit vychovavatelku, ze ma veci v skrinke, nech proste len povie, ze sa maju obliect do vonkajsieho lebo tvoj "zabuda". Mozno potrebuje este usmernit par krat. U nas usmernovali prvostupniarov aj v cistote, ze su v mestskej skole, nechodia ako prasiatka, keby takto sa vonku doriadila, tak by prisla oblecena v cistom = kludne v teplakoch z telesnej.

Co sa tyka oblecenia.. ja som to s babou mala lahsie, mala vonkajsie nohavice take ze ich natiahla na leginy, a vyzliekala sa aj rano ked prisla do skoly, lebo u nas zima a v triede horuco...

Ako as vravi hlavne ze je zdravy :DDDD predpokladam, ze nie sam sa takto salie vonku, ale su viaceri, a tam aj tazko vychovne len na "svojho" vplyvat :DD

autor
18. dec 2023

@simona20201309 cistil si to, ale tie topanky ani nejdu ocistit, to uz len oprat asi.

anjelicek26
18. dec 2023

Autorka topanky chapem, ked je vonku spina, ale nohavice takto fakt vyzerat nemusia. Par krat si to operie sam a dopne mu, ze to za tu namahu nestoji...tiez mam doma torpedo a proste takto aj tak domov nechodi a to maju pred skolou obrovske ihrisko a su tam dost dlho kazdy den.

galioska
18. dec 2023

nena ADHD? minule som citala ze kopec deti s touto diagnozou chodia takto domov😀😉

zorkahorka
18. dec 2023

Ucitelkam by nezaskodilo trochu rozmyslat nad travenim casu vonku. Ak je blato, nejdem na dvor, ale na prechadzku. Predpokladam, ze si vedia deti na prechadzke ustrazit deti, aby neodbiehali mimo "radu" a do blata. Ved aj ich upratovacka musi mat radosť

diewcatqoo
18. dec 2023

Nie, moj prvak takto nechodi. Max prinesie zo skoly na obleceni flak z obeda, prip. este ma zlozvyk, ze utiera sople do rukavov, ale takto spinavy u nas neexistuje. Tiez chodia na dvor alebo na ihrisko takmer kazdy den z druziny. Co sa tyka oblecenia, tak vychovavatelka ich nekontroluje. Syn vie, ze v obleceni, v ktorom chodi do skoly, nema skakat do blata. On sam je nerad uspineny.

maranco
18. dec 2023

Kúp mu toto https://dedraonline.sk/produkt/11467-prakticka-... a nauč ho čo s tým robiť, v živote sa mu to zíde.

sisaka
18. dec 2023

Nie, moje deti takto nechodili domov a to sa tu čaká pred vyučovaním vonku pred školou a na veľkej prestávke a obednej prestávke sa chodilo vždy von, takmer za každého počasia, okrem lejaku a teploty pod -20. Ako je dieťa oblečené kontrolovali naposledy učiteľky v škôlke, či sa niekto hrá v blate alebo nie nejak nestriehli, to už treba deťom vysvetliť.

autor
18. dec 2023

@galioska nie nema ADHD 🤦‍♀️ ale dakujem za poznamku, v skole ma ciste jednotky a nema ziadny problem v spravani, okrem tohto, dnes prisiel takto extremne spinavy, ale chodi podstatne menej, len ma to uz vytaca.

autor
18. dec 2023

@anjelicek26 no ze sa hrali naháňačka a strcili ho, tak bol cely aj ruky mal zablatene. 🤦‍♀️ len to je to, ze ani zo skolky takyto nechodil, to 100% nie, tak ja neviem co robia.

ivangeline
18. dec 2023

Overal na von? Potom vyzlecie tu spinu. :d

annm81
18. dec 2023

Moje dieťa chodieva občas špinavé - von chodia v dvoch prestávkach (15 a 20 minútová) a v družine na dlhšie. Majú na dvore ihrisko s preliezačkami aj trávnatú plochu na futbal. Stane sa, že sa šmykne, padne, kľakne si, ale takto zablatený teda nechodieva, to by sa fakt musel doslova vyváľať v blate. Ja len premýšľam, pustia tvojho takto späť do školy? Chodia tak aj iné deti, či len tvoje? Na škole už musí sám dohliadať na to, čo a kedy si oblečie - vychovávateľky už naozaj nie sú na to, aby dohliadali na oblečenie školákov. Väčšina detí sa u nás v škole na dvor neprezlieka, max. si dajú prsiplášť a nevídavam takto zablatené deti. Keby takto chodil občas, nevadilo by mi to, ale denne, to je ozaj silná káva. Jednoducho treba trvať na tom, nech si dá nejaké vrchné nohavice.

autor
18. dec 2023

@annm81 toto som sem dala, lebo som uz max vytocena toto je druhy X ze taky extrem. Pokial nebolo blato, chodil v pohode, ale ako sa ozimilo a bolo blato, sneh tak hrozne, aj mokry uz bol od snehu, mal aj softshellove nohavice v taske, len on si ich neoblecie, lebo zas oni idu na obed do druhej budovy a potom idu hned von, ostavaju von. Takze neviem, ale urcite to nejako s nim musim vyriesit, uz si perie tie teplaky rucne.

domak2
18. dec 2023

Tak asi by ma to netesilo, ale ani by som nerobila drámu. Neperiem na potoku. Tie softshellky sú super nápad.

mandzula
18. dec 2023

@autor mam dvoch bratov a mama spominala, ze jedine co zabralo, aby nechodili ako svine, bolo rucne pranie, takze si dobre urobila.🙂

autor
18. dec 2023

@mandzula hej uz sa cini vo vedre. Este ma aj karate dnes, tak som zvedava ako to stihne.

mandzula
18. dec 2023

@autor len ho nesetri, nevesta ti raz mozno podakuje.😀

autor
18. dec 2023

@mandzula vsak mu hovorim, ze chodi ako prasa, ze naozaj nechapem uz. Teraz pred Vianocami, kazdy toho mame asi dost a ja ked toto vidim, tak mi je koniec. 🫣

letfenixa
18. dec 2023

Mám prvaka, mňa mrzí, že nechodia von, odkedy je škaredo, ale mne by takéto zaspinenie nevadilo. Pre mňa je to znak že dieťa je dieťa a nie panak. Syn nosí od škôlky Sofshellove nohavice navrch navonok.

syslik81
18. dec 2023

ale toto si musis vyddyskutovat so synom nie s nami a uz vobec nie s uciytelkou .. diet na zakladke uz ma svoj roum a musi ho hold zacat pouzivat ..

galioska
18. dec 2023

Adhd je siroke spektrum, teraz ma vsetko diagnozu a citala som o tom v nejakej skupine, tak ma to napadlo😀

macko_usko222
18. dec 2023

keď je také blato, dala by som mu gumáky 🙂

kristinkakvetinka
18. dec 2023

V prvom rade by si to mali aj vychovávateľky trosku ustriehnut ,veľa krát keď som prišla ani nevedeli kde majú ktoré dieťa. Keby si ju poprosila nech ho viac napomina nech sa nezablati a nezašpini toľko tak snáď by to malo trošku efekt .No aj dieťaťu treba dohovoriť, len zase on nerobí nejak zle ,proste je to jeho spôsob hry a neuvedomuje si v tom momente je je cely špinavý.

autor
18. dec 2023

@syslik81 vsak davaju tu vselijake temy, tak preco sa nemozem opytat? So synom diskutujem o tom uz dlhsie. Aj ked zas si ho musím zastat aspon v tom, ze velku plochu co tam maju, maju taku mokru zablatenu, od zajtra iba softshellky na von.

slavomira236
18. dec 2023

Mam dievca a chodi viac spinava ako zo skolky. Na ihrisku je antuka otras. Topanky cervene cele . Ked sa nosili sandalky ponozky rovno do kosa odprat sa nedali..