icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

loginexistuje
28. jan 2016

neriesim samotny strajk ale dieta mojej kamaratky prvy stupen strajkuju ... tento tyzden a deti dostali horibilne zoznamy co vsetko maju doma robit a ucit sa ..
ako tak to je aka logika ... ucitel strajkuje a rodic ma robit jeho pracu ????

Ved nech potom zrusia jarne prazdniny alebo natiahnu skolsky rok ak nestihnu prebrat ucivo ale nie ze to hadzu na rodicov .... to potom uz fakt mozu ist ti rodicia do tej skoly ucit ...

jajka257
28. jan 2016

@libka1 nie,fidka je dokonaly zamestnanec, pocas dovolenky bud pracuje alebo nrchce plat, hadam nebude doma valat sunky, ked ju platia, tak nechce peniaze 🙂 🙂 🙂 🙂

mb269
28. jan 2016

@jajka257 ktore zamestanie ma dvojmesacnu dovolenku ? jarne prazdniny, letne, vianocne prazdniny, furt nejake volno. Vari by ste nechceli ozaj doma valat sunky a mat to platene. 20-25 dni rocne ako je v zakonniku. zvyšok sa má makať .Tak aspon ze sa pripravujte cez to leto na dalsi rocnik

jajka257
28. jan 2016

@loginexistuje nech sa paci, aspon to konecne pochopite ten oddych, ktory nam vsetci zavidia....nezabudni sa rano najest, potom nestihnes a na kavu zabudni alebo si kup tu hotovu, inac mas smolu.

denisic
28. jan 2016

@barla5 keby si prečítala ústavu, vedela by, kto nemôže štrajkovať 🙂

denisic
28. jan 2016

@mb269 napríklad poslanci majú poslanecké prázdniny, herci tiež, vojaci majú 6-7 týždňov dovolenku, platenú OČR, výsluhové dôchodky - policajti detto a to im tiež závidia, len by som chcela vidieť tých, ktorí by ich robotu robili

mb269
28. jan 2016

@denisic poslanci maju prazdniny cele 4 roky 😀

nelinka2009
28. jan 2016

@zuzana76 a ako rodicia vadich ziakov nemame byt informovany... Ja mam doma info z prvej ruky... Este ze ma oani riaditelka vyhovirku v podobe detskej fantaxie, lebo niekefy ue to ozaj uz cez co mala povie... Ako pani ucitelku pocas vyucby bolela hlava tak nemala cas sa im venovat a podobne... Ako havtoto pivedat kluentovi, tak som bezanestnans

jajka257
28. jan 2016

@mb269 napriklad politici, vojaci, policajti, sudcovia, herci....atd, je dane zakonom kolko

jajka257
28. jan 2016

ktore zamestnanie potrebuje na regeneraciu..

martinella1
28. jan 2016

A keď je nám učiteľom tak fajn, množstvo "prázdnin", krátky pracovný čas, popíjame kávičku, čajík, tak prečo si aj vy nevyštudujete pedagogiku? Také jednoduché, že??? Koľko málo stačí k šťastiu... 😉

loginexistuje
28. jan 2016

@jajka257 ja pracujem v sukromnej sfere mam dve VS vecer sa vraciam v optimalnom pripade o po siestej potom riesim domacnost atd... a aj pripravu s mojim prvacikom.

Nemam problem si s nim preopakovat /ulohy si robia v druzine/ ale ja nevidim dovod suplovania prace ucitela a robit za neho jeho pracu. Resp. mozem to robit ale potom naco je tam on ? Ak ja neurobim svoju pracu a to aj z objektivnych dovodov tak ju musim dorobit a neurobi ju za mna nikto /ziadny rodic/

Niektorym ucitelom by sa veru zislo aby si vyskusali ake je to v sukromnej sfere ... a takymito recami len poburujete rodicov voci vam .... V zahranici je to nemyslitelne aby deti nosili tolko uloh domov a doma sme ich museli doucovat matku, fyziku, jazyky...

jajka257
28. jan 2016

@mb269 a este nieco, pod ucit, budes mat kazdu vyhodu..

jajka257
28. jan 2016

@loginexistuje pozri, aj ja mam prvscku, ulohy robi sama. Nic s nou nemusim robit, hotovo za 5 minut, takze nechapem o akom uceni doma hovoris.....

loginexistuje
28. jan 2016

@martinella1 ja pedagogiku vystudovanu mam. Ak by bolo miesto u nas v mieste bydliska tak sa tam rada zamestnam /vyhody tohto zamestnania nemusim riesit prazdniny, deti vidim skor ako o pol siestej atd... su pre mna atraktivne/ ale miesta v skole sa obsadzuju po znamosti a na jedno miesto sa bezne hlasi 10 a viac uchadzacov.

Takto to je vsade s vynimkou asi BA. Ak su tie platy takym problemom poziadajte o rozviazanie pracovneho pomeru a do par dni su tie miesta obsadene.

stella333
28. jan 2016

Ked to tak citam, mali by sme sa vsetci na to vykaslat, a ist strajkovat, resp. prestat robit. Ved co nech to tu lahne popolom. Budeme chciet vsetci vacsie platy a nech ich ti politici zozenu a ked nie( lebo im je to v podstate jedno), pojdeme sa vsetci past, budeme sa ucit a liecit sami, atd. Ved vlastne nikto tu nepotrebuje nikoho, nikto tu nechce brat ohlad na nikoho, jednych nezaujima, ze iny robia aj za menej, dalsich nezaujima co bude s ucenim a detmi. Kazdy tu vie najlepsie co je treba a ako to funguje. Tak co kaslime na to, urob me si jednu velku nekonecnu party v uliciach.

libka1
28. jan 2016

@mb269 a kua dobre platene prazdniny 😀

loginexistuje
28. jan 2016

@jajka257 no tak asi mate stastie na pani ucitelku ... ja nehovorim o svojom /moj chodi do sukromnej skoly s alternativnym pristupom / hovorila som o dietati mojej kamaratky .. na statnej skole.
Ale staci nastvivit skupinu mame doma prvacika 2015/2016 a hlava sa ti zatoci z mnozstva uloh ktore deti bezne mavaju na ulohy.

nelinka2009
28. jan 2016

Ako preco nestrajkujete vsetvi ucitelia?

jajka257
28. jan 2016

@loginexistuje hahahaha....a ty si zhanala matikara v blave? 5 ucitelov volnych, a hladaju 30,kazde leto smejem, ze ci vyberiem inu skolu.....a skus v BA zohnat jazykara ci nedajboze IT ucitela. A preco si vsetci myslite, ze ucitelia mozu studovat len ns pedagigickej fakulte?

dudenka
28. jan 2016

@mb269 ano deti je menej to je pravda. Ale v dnesnej dobe je co robit aby ucitel zvladol aj tych dajme tomu 15 deti. Dnesne deti si vyzaduju viac pozornosti a podnetov ako deti v minulosti. Takze vtedy nebol problem ucit aj 35 deti v jednej triede. Hovorim, kto nezazil nepochopi. ...

zuzana76
28. jan 2016

@nelinka2009 na ktorý môj príspevok reagujes? Veľmi zle sa tvoje príspevky čítajú, ja som ťa nikde nespominala

libka1
28. jan 2016

@nelinka2009 lebo nebude strajkovat stary, co sa tam krci a madli si ruky ze si privyrobi k dochodku, lebo nebude strajkovat ten, koho zastrasuje riaditel, lebo nebude strajkovat ten, co ledva uz z tej place uzivi rodinu a keby mal byt par dni bez vyplaty tak zakape, lebo....

jajka257
28. jan 2016

@loginexistuje no nasa ich stiha urobit v skole pocas hodiny. Kym ostatni dokoncuju cvicenia, ona robi ulohy. Totiz ma aj navyse, lebo to bolo nariadene psychologickou, je uz na urovni druhaka ale je prvacka. A je velmi drava.

loginexistuje
28. jan 2016

@jajka257 este raz a pozorne s vynimkou BA si aj matikar / a ja mam kombinaciu matika biologia a zvlast vystudovanu informatiku/ si miesto hlada tazko bez znamosti.

dudenka
28. jan 2016

Ach jaj baby je mi luto, ze sa tu nachadza tolko zavistlivych a neprajnych komentov. Nikdy by som si nedovolila kritizovat povolanie o ktorom nemam ani paru ako to v nom funguje...

zuzana76
28. jan 2016

@nelinka2009 o čom chceš byť informovaná, tvoje príspevky nemajú ani hlavu ani pätu

nelinka2009
28. jan 2016

@libka1 ....lebo nieste vsetci nespokojni a jednotni...

mb269
28. jan 2016

@jajka257 nemala by som nervy na studentov, keby je system ako kedysi ze ucitel dal ziakovi kres papulu ked odvraval tak by som ucit sla :D dostala som aj ja pravitkom po prstoch a neublizilo mi to iba som sa poučila . (popri praci doucujem cuzdi jazyk jednotlivcov čo ma baví , v skole by som zošedivela) teraz co si dovoluju k ucitelom to nema obdoby. Svokor učil 40 rokov ale aj 18 rocna dostala po hube ked bola drza. Svagrina je ucitelka na VSVU , ale nestazuje sa , je to jej "poslanie" rovnako ako to bral aj svokor. Su hrdí ze su učitelia. Na plat sa nestazuje ani jeden

libka1
28. jan 2016

@nelinka2009 my it-ckari sme celkom jednotni a mas pravdu, nie sme nespokojni, nemame dovod strajkovat kedze zarabame nadstandard a kebyze zastrajkujem jeden den tak ma kopnu do prdelky... 😀 to vsak neznamena ze nedoprajem druhym, ale vidim, ze ty aj tak vies preco nestrajkuju vsetci ucitelia, tak naco sa pytas?