icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

celasapremenim
5. feb 2016

@mija51 aj baby, co makaju v detskych domovoch a domovoch dochodcov maju veru menej a nalozeni su viac ako je umerne
ty mas velmi tazku profesiu, obdivujem, ja by som asi ani nespala

mija51
Odpoveď bola odstránená
sardinka335
5. feb 2016

@mija51 no dovi dopo....ja som robila v ,,osobitke,, a stačilo....na niektorých tam fakt ,,hodiť sieť,,. 😀

celasapremenim
5. feb 2016

@sardinka335 tak keby to bolo spravne zastresene, dostatok personalu a najme specializovaneho, tak aj bez siete by sa to snad dalo

libka1
5. feb 2016

@mija51 normalne som stratila rec, na taku sprostost sa ani neda reagovat 😅 trosku objektivnosti do svojich vyhlaseni...

macamac
5. feb 2016

@mija51 ďakujem za naozaj reálnu informáciu
že učitelia majú na hodinu 18 eur 😀 😀 😀
zamyslela som sa, ako si kázala
a dospela som k názoru, že asi nie si dospelá, alebo svojprávna, ak tomuto veríš 😀 😀 😀

libka1
5. feb 2016

@macamac 18 evri je super, pri standardnom mesacnom fonde sa da uz hovorit o velmi slusnom zarobku 😀

macamac
5. feb 2016

@libka1 škoda, že som sa to dozvedela až teraz
pekne ma okrádajú 😀 😀 😀
no nič, hneď v pondelok sa v práci ozvem 😀 😀
že už som im na to prišla 😀 😀 😀 😅

margarita
5. feb 2016

@mija51
fascinuje ma argument kolko deti bolo kedysi v triedach a kolko je dnes.
mozno by namiesto poukazovania na domnele "flakanie sa" ucitela stalo za to si nastudovat statistiky porodnosti a jej trendy poslednych 15 rokov, inteligent z toho vela pochopi 😉
ze to asi nebude ucitelovou lenivostou ale modernym trendom max. 2 deti a dost
🙂

vbu
5. feb 2016

😎

denisic
5. feb 2016

@mija51 Ako mozes zarobit menej ako ucitelia, ked specialny pedagog ma podla tarif pracovnu triedu 2, v ktorej su vacsie platy, napr. 11 trieda ma v 1. skupine 750 a v 2. skupine 800. Netaraj, vid tabulka - https://www.minedu.sk/data/att/9276.pdf. Mozno ti ucitelia, o ktorych hovoris maju dlhsiu prax, atestacie alebo ziskane kredity. Ked zacinali, ich plat bol tiez mensi.

dudenka
5. feb 2016

@mija51 ja som tiez specialna pedagogicka ale ucim na zakladnej skole. Mozem ti z urcitostou povedat, ze ucitelia NEutekajú o pol 1 domov. Vazim si tvoje povolanie, ale asi v nom nebudes az tak spokojna, ked zavidis ucitelom a tvrdo kritizujes ich povolanie. Ako pedagog si myslim, by si mala mat trosku inaksie nazory...

denisic
5. feb 2016

@mija51 No a keby si vedela, TA3 telvizia je televizia, ktoru nepriamo podporuje Smer. To, ze jeden clovek vida nejake vyhlasenie, neznamena, ze je pravdive. Podla mna ziadny ucitel 18 eur na hodinu nema, mozno riaditel na nejakej skole. Tym vsak nechcem spochybnit tvoju tazku pracu, ked budes mat prax, atestacie, kredity, tvoj plat moze byt vacsi ako plat ucitelov, nakolko je aj tvoja praca tazsia a vyzaduje aj viac vzdelania.

dudenka
5. feb 2016

Oprava- s urcitostou. Pisem cez mobil...

denisic
5. feb 2016

@dudenka No u nas tak isto neutekaju domov o pol jednej, nakolko 6. hodina konci o stvrt na dve, potom maju dozor v jedalni, zastupuju 7. hodinu, pripravuju sa, opravuju testy, vyplnaju dokumentaciu, maju kruzky, supluju aj v skolskom klube a podobne. Mozno v reedukackach je to ine, ale na ZS urcite nie. Mozno niektory den ano, ale nie kazdy den v tyzdni. Niektore ucitelky z 1. stupna chodia domov skor, ale to neznamena, ze doma nic uz neurobia. Ked totiz niektory rodic stretne ucitelku o jednej v obchode, pomysli si, ako je tym ucitelom dobre, moze to byt vsak ucitel so skratenym uvazkom alebo prave v ten den ma menej hodin. To aj mojej kamoske furt vyhadzuju na oci, pritom ma polovicny uvazok a polovicny plat, ale ked niekoho stretne, tak jej nezabudnu pripomenut, ze ako je tym ucitelom dobre.

dudenka
5. feb 2016

@mija51 neda mi, ale este musim zareagovat na nizsi pocet ziakov v triedach. Terajsie deti si vyzaduju omnoho viac pozornosti a usmerneni zo strany ucitela ako deti pred 20 rokmi, preto sa ucitel aj pri súčasnom mensom pocte deti v triede dost zapoti... je ina doba, neda sa to porovnavat...

pusinka263
5. feb 2016

@zuzana76 tak to preformulujem☺vobec s ucitelmi nedrzim.

zuzana76
5. feb 2016

@pusinka263 to nemusíš, nikto ta nenúti

andra77
5. feb 2016

@loginexistuje napísať a prečítať ema má mamu a mama má emu by malo vedieť každé dieťa v 1.ročníku... 🙂 či je lepšie dať prváčikovi tablet do ruky v rámci formy modernej pedagogiky... 😀 alebo už aj písanie je záťaž pre dnešné dieťa?

mija51
Odpoveď bola odstránená
mija51
Odpoveď bola odstránená
mija51
Odpoveď bola odstránená
mija51
Odpoveď bola odstránená
lenadka
5. feb 2016

Učitelia začali zo štrajkom neskoro, ako povedal známy politológ, bolo by to 1x v histórii ak by vláda otvorila teraz rozpočet, proste to nie je možné. Preto ho momentálne pokladám za už zbytočný, v zmysle plačeme nad rozliatym mliekom. Pritom učitelia sú vzdelaní ľudia s VŠ diplomom, zvyknutý plánovať, tak tomu nerozumiem, prečo teraz a nie skôr, keď to malo význam.

mija51
Odpoveď bola odstránená
mija51
Odpoveď bola odstránená
amstelko
5. feb 2016

Ja koho poznám, tak im vôbec nefandia, oni sa len tvária a vyhlasujú, že majú podporu rodičov a verejnosti, ale vôbec to tak nie je, všetci povedia, že čo vôbec chcú, nezaslúžia si ani to čo zarábajú, do práce idú 7:30 a odchádzajú 12:30, ani pracovníčka v banke nechodí tak značkovo a luxusne vyobliekaná ako hociktorá učiteľka.

maja22
5. feb 2016

@amstelko to bude asi tým, kto sa v akej spoločnosti pohybuje 😉 Určite sa nájdu tí, ktorí im fandia a držia palce, aj takí, ktorí im nefandia a nedržia palce, tak ako aj v tejto téme.

mija51
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
5. feb 2016

@mija51

http://www.noviny.sk/c/slovensko/stredoskolski-...

tu to mas vysvetlene, je to tradicia a oslovenie profesie, mna ale volaju nielen profesorka, ale aj pani ucitelka, ako ktori ziaci