icon

Štrajk učiteľov

bobulka34
23. nov 2012

Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy

Strana
z40
lauritka
4. dec 2012

@zuzi0911 vies smutne je to, ze ked si takto povie kazdy clovek, tak sa tu vazne nic nezmeni.. a nezmenilo by sa nic ani v 89tom... ludia sa totiz zvyknuti z cias totality byt ticho a mlcky znasat "panske rozmary".. potom nas naozaj beru ako narod oviec, ktore len slepo idu za bacom.. 😒

ps: uz to zacina.. dnes navsteva z Kosova. zachvilu pridu Rusi.. uvidite , co tu bude.. to len tak na okraj... 🙄

zuzi0911
4. dec 2012

@lauritka ja som sa pripojila na zaklade rozhovoru s kamaratkou. ja neviem ako je to naozaj.ona je ucitelka tak som napisala co povedala.

lauritka
4. dec 2012

@zuzi0911 jasne, ved len pisem koment k jej postoju. leny adresovany tebe, kedze ty si ju spomenula a je smutne, ze takto rozmyslaju ludia.. preto sme v tych hovnach akych sme a bude horsie

inkinka
4. dec 2012

Komu sa zdá, že naši učitelia sú "sami psychopat nenazrani" (@lea641981 čo ti urobili?) nech si pozrie, na ktorom mieste sú na rebríčku platov oproti ostatným štátom: http://www.oecd.org/education/highereducationan... (prvý graf, druhé miesto od konca, aby ste nemuseli dlho hľadať).

eeffka
5. dec 2012

baby ja len jeden zazitok z dneska: skola Juhoslovanska, Kosice, tahanovce
okolo 12,00 sa z telocvicne vyrojilo zo 20ks 5-6takov, oblecenych nasledovne: kratasy, tricko, poniektori mali mikiny a podaktori aj teplaky !!! Povedzte mi co za debila vyzenie takto oblecene deti behat okolo školy.
Obuti boli povacsine v latkovych tramkach a ciapky ani nechyrovali, nasnezene 4cm

A takito ludia chcu tiez pridat ! 😠

atinka22
5. dec 2012

No, ja som síce neprečítala celú túto diskusiu, ale stačil mi názor zakladateľky témy. Môže sa hanbiť! 😠 Zrejme nemá ani potuchy o práci učiteľov! Ja síce nie som učiteľka, ale v rodine ich máme dosť. Moja mama robí v školstve celý život ako vychovávateľka a môžem vám povedať, že to nie je med lízať. Kvôli úspore financií je strčená do veľkej triedy s 30 deťmi. Nie sú to všetko jej žiaci, ale aj pozbieraní z tretích a štvrtých tried, pretože ak má trieda dosť štvorcových metrov, tak môže mať aj cez 30 detí. Tak sa ušetrí! Ale či sa tam s 30 krikľúňami nezblázni, to nikoho nezaujíma. Priala by som to zakladateľke tejto témy, nech si to vyskúša aspoň na jeden deň! S krikom by utekala 😠 . Keď idem pre syna do školy, stačí mi len prejsť po chodbe a mám dosť. V tom hluku by som nevydržala. Predsa len, ŠKD je trochu iné ako vyučovanie dopoludnia, kedy sú deti ešte relatívne pokojné, ale v "družke" sú už rozpustilé a nevybláznené. Moja sestra zase robí asistentku učiteľa v rómskej triede. To by vydržal ozaj len málokto. Tie príbehy a zážitky, ktoré rozpráva..., myslím, že by si zaslúžila okrem zdvihnutia platu aj medailu za statočnosť. A to nehovorím o tom, koľko času venuje doma príprave všelijakých makiet, maľovaniek, básničiek, pásem.... v kuse niečo farbí a vystrihuje. Dalo by sa o tom písať ešte strašne veľa, ale kto by to čítal?! 😵

Ja osobne sa všetkým poctivým a svoju prácu milujúcim učiteľom hlboko klaniam. Veď popri rodičoch sú jednou z rozhodujúcich autorít formujúcich naše deti.

jazminn
6. dec 2012

ja by som dala učiteľovi plat min. 1000 eur., veď kto je najdôležitejší v našom živote: lekár a učiteľ!!!! Veď čo je najdôležitejšie pre naše detí: zdravie a vzdelanie...
Ja mám dcéru druháčku a vodím ju do školy a vidím tú prípravu učiteľky a vzťah ku deťom-je ako ich mama a deti chodia radi do školy a všetci sa super učia, pretože učiteľka má dobrý a zodpovedný vzťah a stále je pripravená a motivuje ich...

inkinka
6. dec 2012

@jazminn najdôležitejší je ten, koho práve potrebuješ...keby teraz plynári zavreli kohúty, elektrikári vypli generátory, baníci prestali fárať, poľnohospodári zavreli sýpky, atd. , etc. .... koľko by sme vydržali? 😉

lauritka
6. dec 2012

! fotoaparat za 5435 aur... 😠 aj takto mina ministerstvo skolstva... 😠

bonnie1
6. dec 2012

nikto z Vas mile mamicky si neuvedomuje co moze dat svojim detom do buducna ako zaklad? kvalitne vzdelanie.. a bez ucitelov to nejde..tak naco im sanujete? tie co nepotrebuju ucitelov k zivotu ruku hore odhlasit deti zo skoly a ucte ich same..vychovajte si uspesneho lekara pravnika fyzika..podla mna ste tak zmagorene z tej 200 eurovej materskej ze aj 450 v cistom sa Vam zda vela..a stale ma zamrzi ked porovnavate ucitela s robotnikmi upratovackami sickami..atd. chodte a dajte rano robosovi svoje trojrocne dieta nech sa mu venuje..

bonnie1
6. dec 2012

@dafnea mas pravdu niektore matky maju tu na MK hodnoty ako next a hovoriaci pes atd vzdelanie naco?

martina1309
6. dec 2012

nie som učiteľka, ale mám manžela, ktorý 20 rokov pracuje v školstve a teda poviem Vám, nie je mu čo závidieť... Patrí síce k tým, ktorý svoj plat nemajú až taký malý ako sa všade píše, tiež nemáme žiadnu hypotéku, nič nesplácame, máme dom, auto, dve deti. Ja som už 8 rokov doma - mimochodom tiež s ukončenou VŠ, ale nájsť si prácu neviem... Keď si zrátam, koľko by som strávila v robote a koľko mi za to zaplatia, tak som radšej doma a venujem sa deťom!!
Ale plne podporujem učiteľov v tom čo robia, pretože ani jedna z vás, by si to s nimi určite nemenila. To, že majú toľko prázdnin - zobuďte sa. Majú presne toľko, koľko aj všetci ostatní pracujúci!!! Ostatné dni čo sú doma (nútene - nie dobrovoľne) si musia poctivo odrobiť - teda čerpať tzv. náhradné voľno, alebo sa môžu dať na naplatené voľno.. V reáli to vyzerá tak, že aj keď odučia, musia zostať v škole niečo robiť, väčšinou príprava na ďalší deň (čo robia aj doma, ale to sa im nezarátava), alebo vymýšľať rôzne aktivity pre deti, ktorým je to statočne jedno a majú z toho akurát tak strašné "trápenie".. Čiže žiadne voľná a podobné somariny.
To, že tu porovnávate učiteľov s robotníkmi tiež svedčí o vašej inteligencii.. Nikto tu robotníkov neuráža, tiež si vážim ich prácu, ale tak ako napísala "bonnie1", dajte ráno svoje deti robošom, nech sa im venujú... toto nepotrebuje snáď žiadny koment 😝 😝

lauritka
6. dec 2012

@martina1309
@bonnie1 absolutny suhlas, na slovensku su totiz uplne prevratene hodnoty. viac k tomu ani netreba dodat, Tu by naradsej postavili ludi co studovali na jednu priecku s niekym kto ma ucnovku.. Ano , teraz dajme bokom tych rychlokvasnych.. ale vo vseobecnosti, tu vzdelani ludia nemaju "hodnotu".Ale tak toto Ficko potrebuje, obmedzeny robotnicky narod.

lauritka
6. dec 2012

citat z jedneho blogu :

"...Čo vlastne sme? Všetko nám je jedno. Nebúrime sa demagógii vládnej moci, nebúrime sa ľudskej hlúposti. Len čušíme, trpíme a čakáme na spasiteľa. Spasiteľ ale nepríde. Naša budúcnosť, budúcnosť našich detí je len v našich rukách. Slovák je len údaj v občianskom. Slovák v skutočnosti zapredal svoje ja falošným politikom a bojí sa sám seba. Veď my si ani len ten samostatný štát nezaslúžime. Lebo nechceme pravdu, nechceme pravdu pre svoje detí. Nechceme spravodlivosť a trpíme zločincov, vrahov, korupčníkov, hlupákov. Trpíme, ba dokonca sme spokojní so systémom, ktorý tu zaviedla mafia. lebo sa bojíme, že stratíme svoje okovy a budeme musieť rozmýšľať. A myslenie neskutočne bolí..."

libka1
12. dec 2012

ahojte, do tejto temy chodi vela uciteliek, tak kuknite prosim sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/dotaznik-pre-ucitelov/ dakujem

janinah
3. jan 2013

http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=699795
prečítajte si otvorený list učiteľov ministrovi -presné,výstižné a pravdivé ..a môžete ich podporiť

Strana
z40