Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
Komu sa zdá, že naši učitelia sú "sami psychopat nenazrani" (@lea641981 čo ti urobili?) nech si pozrie, na ktorom mieste sú na rebríčku platov oproti ostatným štátom: http://www.oecd.org/education/highereducationan... (prvý graf, druhé miesto od konca, aby ste nemuseli dlho hľadať).
baby ja len jeden zazitok z dneska: skola Juhoslovanska, Kosice, tahanovce
okolo 12,00 sa z telocvicne vyrojilo zo 20ks 5-6takov, oblecenych nasledovne: kratasy, tricko, poniektori mali mikiny a podaktori aj teplaky !!! Povedzte mi co za debila vyzenie takto oblecene deti behat okolo školy.
Obuti boli povacsine v latkovych tramkach a ciapky ani nechyrovali, nasnezene 4cm
A takito ludia chcu tiez pridat ! 😠
No, ja som síce neprečítala celú túto diskusiu, ale stačil mi názor zakladateľky témy. Môže sa hanbiť! 😠 Zrejme nemá ani potuchy o práci učiteľov! Ja síce nie som učiteľka, ale v rodine ich máme dosť. Moja mama robí v školstve celý život ako vychovávateľka a môžem vám povedať, že to nie je med lízať. Kvôli úspore financií je strčená do veľkej triedy s 30 deťmi. Nie sú to všetko jej žiaci, ale aj pozbieraní z tretích a štvrtých tried, pretože ak má trieda dosť štvorcových metrov, tak môže mať aj cez 30 detí. Tak sa ušetrí! Ale či sa tam s 30 krikľúňami nezblázni, to nikoho nezaujíma. Priala by som to zakladateľke tejto témy, nech si to vyskúša aspoň na jeden deň! S krikom by utekala 😠 . Keď idem pre syna do školy, stačí mi len prejsť po chodbe a mám dosť. V tom hluku by som nevydržala. Predsa len, ŠKD je trochu iné ako vyučovanie dopoludnia, kedy sú deti ešte relatívne pokojné, ale v "družke" sú už rozpustilé a nevybláznené. Moja sestra zase robí asistentku učiteľa v rómskej triede. To by vydržal ozaj len málokto. Tie príbehy a zážitky, ktoré rozpráva..., myslím, že by si zaslúžila okrem zdvihnutia platu aj medailu za statočnosť. A to nehovorím o tom, koľko času venuje doma príprave všelijakých makiet, maľovaniek, básničiek, pásem.... v kuse niečo farbí a vystrihuje. Dalo by sa o tom písať ešte strašne veľa, ale kto by to čítal?! 😵
Ja osobne sa všetkým poctivým a svoju prácu milujúcim učiteľom hlboko klaniam. Veď popri rodičoch sú jednou z rozhodujúcich autorít formujúcich naše deti.
ja by som dala učiteľovi plat min. 1000 eur., veď kto je najdôležitejší v našom živote: lekár a učiteľ!!!! Veď čo je najdôležitejšie pre naše detí: zdravie a vzdelanie...
Ja mám dcéru druháčku a vodím ju do školy a vidím tú prípravu učiteľky a vzťah ku deťom-je ako ich mama a deti chodia radi do školy a všetci sa super učia, pretože učiteľka má dobrý a zodpovedný vzťah a stále je pripravená a motivuje ich...
! fotoaparat za 5435 aur... 😠 aj takto mina ministerstvo skolstva... 😠
nikto z Vas mile mamicky si neuvedomuje co moze dat svojim detom do buducna ako zaklad? kvalitne vzdelanie.. a bez ucitelov to nejde..tak naco im sanujete? tie co nepotrebuju ucitelov k zivotu ruku hore odhlasit deti zo skoly a ucte ich same..vychovajte si uspesneho lekara pravnika fyzika..podla mna ste tak zmagorene z tej 200 eurovej materskej ze aj 450 v cistom sa Vam zda vela..a stale ma zamrzi ked porovnavate ucitela s robotnikmi upratovackami sickami..atd. chodte a dajte rano robosovi svoje trojrocne dieta nech sa mu venuje..
nie som učiteľka, ale mám manžela, ktorý 20 rokov pracuje v školstve a teda poviem Vám, nie je mu čo závidieť... Patrí síce k tým, ktorý svoj plat nemajú až taký malý ako sa všade píše, tiež nemáme žiadnu hypotéku, nič nesplácame, máme dom, auto, dve deti. Ja som už 8 rokov doma - mimochodom tiež s ukončenou VŠ, ale nájsť si prácu neviem... Keď si zrátam, koľko by som strávila v robote a koľko mi za to zaplatia, tak som radšej doma a venujem sa deťom!!
Ale plne podporujem učiteľov v tom čo robia, pretože ani jedna z vás, by si to s nimi určite nemenila. To, že majú toľko prázdnin - zobuďte sa. Majú presne toľko, koľko aj všetci ostatní pracujúci!!! Ostatné dni čo sú doma (nútene - nie dobrovoľne) si musia poctivo odrobiť - teda čerpať tzv. náhradné voľno, alebo sa môžu dať na naplatené voľno.. V reáli to vyzerá tak, že aj keď odučia, musia zostať v škole niečo robiť, väčšinou príprava na ďalší deň (čo robia aj doma, ale to sa im nezarátava), alebo vymýšľať rôzne aktivity pre deti, ktorým je to statočne jedno a majú z toho akurát tak strašné "trápenie".. Čiže žiadne voľná a podobné somariny.
To, že tu porovnávate učiteľov s robotníkmi tiež svedčí o vašej inteligencii.. Nikto tu robotníkov neuráža, tiež si vážim ich prácu, ale tak ako napísala "bonnie1", dajte ráno svoje deti robošom, nech sa im venujú... toto nepotrebuje snáď žiadny koment 😝 😝
@martina1309
@bonnie1 absolutny suhlas, na slovensku su totiz uplne prevratene hodnoty. viac k tomu ani netreba dodat, Tu by naradsej postavili ludi co studovali na jednu priecku s niekym kto ma ucnovku.. Ano , teraz dajme bokom tych rychlokvasnych.. ale vo vseobecnosti, tu vzdelani ludia nemaju "hodnotu".Ale tak toto Ficko potrebuje, obmedzeny robotnicky narod.
citat z jedneho blogu :
"...Čo vlastne sme? Všetko nám je jedno. Nebúrime sa demagógii vládnej moci, nebúrime sa ľudskej hlúposti. Len čušíme, trpíme a čakáme na spasiteľa. Spasiteľ ale nepríde. Naša budúcnosť, budúcnosť našich detí je len v našich rukách. Slovák je len údaj v občianskom. Slovák v skutočnosti zapredal svoje ja falošným politikom a bojí sa sám seba. Veď my si ani len ten samostatný štát nezaslúžime. Lebo nechceme pravdu, nechceme pravdu pre svoje detí. Nechceme spravodlivosť a trpíme zločincov, vrahov, korupčníkov, hlupákov. Trpíme, ba dokonca sme spokojní so systémom, ktorý tu zaviedla mafia. lebo sa bojíme, že stratíme svoje okovy a budeme musieť rozmýšľať. A myslenie neskutočne bolí..."
ahojte, do tejto temy chodi vela uciteliek, tak kuknite prosim sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/dotaznik-pre-ucitelov/ dakujem
http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=699795
prečítajte si otvorený list učiteľov ministrovi -presné,výstižné a pravdivé ..a môžete ich podporiť

@zuzi0911 vies smutne je to, ze ked si takto povie kazdy clovek, tak sa tu vazne nic nezmeni.. a nezmenilo by sa nic ani v 89tom... ludia sa totiz zvyknuti z cias totality byt ticho a mlcky znasat "panske rozmary".. potom nas naozaj beru ako narod oviec, ktore len slepo idu za bacom.. 😒
ps: uz to zacina.. dnes navsteva z Kosova. zachvilu pridu Rusi.. uvidite , co tu bude.. to len tak na okraj... 🙄