icon

Sú krúžky povinné cez koronavírus?

veronique_1
27. mar 2020

Ahojte, moje deti pocas skolskeho roka boli v skole prihlasene na dve rozne anglictiny - kruzky. Tieto kruzky zabezpecovali mimoskolske firmy, ktore mali prenajate skolske priestory. Deti vyzdvihovali zo skolskeho klubu a vracali potom naspat. Teraz su skoly zatvorene. A prisli mi maily z obidvoch jazykoviek, ze teda budu pokracovat online. Nemam zaujem o online vyucbu jazykovych kruzkov. Kruzky su ale zaplatene na cely polrok, teda do jula. Mam pravo na vratenie penazi za neoducene kruzky alebo oni maju pravo si zmenit takto podmienky?

Strana
z2
veronique_1
autor
28. mar 2020

@cukroska Napr. jazykovka Volis, ina ako chodia moje deti, ponuka online hodinu zadarmo a ked sa zapaci, mozu sa tam deti a aj dospeli ( na ine lekcie prihlasit). Myslim, ze ferove je ponuknut moznost online, ale len, ak s tym druha strana suhlasi.

tanyan
28. mar 2020

@77katarina dcéra chodí do anglicko-španielskej škôlky tu na slovensku a je predškoláčka. ráno majú mať rozcvičku a potom 30 minút dopoludnia a 30 minút popoludní vyučovací blok.

ela_79
Autor odpoveď zmazal
77katarina
29. mar 2020

@tanyan Boze, tak to by som nedala.

mircalla
29. mar 2020

@veronique_1 Teraz mi doslo mailom, ze namiesto tanecnej budu online treningy. Tak to je teda fakt sila, akoze dieta ma stat pred PC a hopsat a budeme si nahovarat, ze to je to iste? Okrem toho si myslia, ze rodina disponuje x pocitacmi. My obaja PC potrebujeme na pracu z domu, syn na skolu...
@cukroska Asi mas tych penazi vela, ked mame na kaslat....Ci si myslis, ze si ich niekde tlacime? Nas sa kriza netyka? Ja mam dost predplatenych kruzkov do konca roka, mometnalne deti doma, musim im varit a skoly aj skolky v BA si suverenne pytaju nadalej poplatky, ze potom ich vratia....Peniaze za dovolenku tiez nikto vratit nechce.....Ale vsak kaslime na to, nie je to dolezite, len sa na tie peniaze musim namakat, ci teda niekto sponzoruje?

mircalla
29. mar 2020

@ela_79 Ktora tanecna ak sa smiem spytat?

cukroska
29. mar 2020

@mircalla Jasne nik ich netlačí ved práve preto treba využiť aj online vyučovanie.. O vráteni peňazí za dovolenku to je už iná téma.. To určite by som zrušila hneď ako to začalo... To si treba poriesit... My tu na juhu žijeme predsa len inak.. Moje deti nechodili na platené krúžky, jedine šport a to keď nechodíš neplatís a inak online vyucko je v pohode ako náhradná alternatíva aj keď nenahradí priamo školu nikdy...

mircalla
29. mar 2020

@cukroska Ja som im pisala aj volala, ale ignore....Je to penzion v Chorvatsku. Online vyucko povedzme, online tanecna uz nie, to mi ako ok nepride

cukroska
29. mar 2020

@mircalla tak snáď sa vám to podarí vybaviť poprípade preložiť na inokedy... To mi je ľúto. Držím palce

veronique_1
autor
30. mar 2020

Mne prave odpisali z jednej tej anglictiny, ze nas teda odhlasia z tej angl online a kompenzacia bude, ked sa zisti, kedy sa otvoria znovu skoly. Nam aj sport previedli online a dalo sa odtial bez problemov odhlasit. Uz cakam odpoved len z tej drahej angl. Snad, aj oni nebudu robit problemy.

dada_99
30. mar 2020

hmmm aj oni to maju teraz tazke, no dufam povracaju takto ludom peniaze, bo mnohi ich proste potrebuju

veronique_1
autor
30. mar 2020

@dada_99 Ano. A nejaki si to nechaju aj online a mozu to ponuknut aj dalsim, co su doma a teraz maju o to zaujem, hoci predtym nie. Sikovne deti, co ulohy urobia rychlo a rodicia im chcu nejako vyplnit cas.

luciali23
31. mar 2020

ja mam s tym rovnako problem, v classe zacali riesit nahradne hodiny online az ked som zacalôa pytat naspat peniaze, dovtedy ich to ani nenapadlo a odpisali mi, ze riesia spatnu vazbu od ostatnych rodicov. Ked mi nevratia alikvotnu ciastku, mozno sa nateraz oni zahoja, ale stratia klientov do buducna. Nerozmyslala by som takto kratkozrako na ich mieste. Teraz v case, ked vypadli prijmy ludom, tak pochopitelne hladaju, kde ich mozu najst. Cize pre mna momentalne za sluzbu online, o ktoru nemam zaujem, mam platit, a pritom mozem mat problem platit za zivotne dolezite veci.

matejkoo
16. okt 2020

@luciali23 ahoj, prosim ako si dopadla s tym Class v BA? Riesim zrovna to iste, dnes nam odpisali, ze uz i dnesna hodina synovi odpadava a bude od pondelka online... Tiez nemam zaujem o online, mam dalsie dve mensie deti + syn mal odlozenu sk. dochadzku i kvoli koncentracii, uvidim, co mi odpisu... Lebo uhradili sme za oba polroky. To iste kruzky v CVC, tiez chcu este i pohybove kruzky online... to dcerka moze tancovat podla youtube

majacech
10. nov 2020

@patka06 presne tak ja som s online výučbou spokojná a je to super že aspoň takto sa môžu vzdelavať. Osobne by som sa bála dať dieťa v takejto situácii medzi deti ktoré nie sú z jednej triedy.

patka06
10. nov 2020

je to lepšie ako nič, ja by som bola radšej keby sa učili normálne v skupine "naživo" ale tak nič s tým nespravím ..tak som vďačná aspoň za online hodiny

Strana
z2