icon

Sú podľa vás znamky v škole dôležité?

5. sep 2022
Strana
z4
pribinak
5. sep 2022

Do istej miery áno.

bluemoon24
5. sep 2022

Podle me je spis dulezitejsi zajem a snaha. To ze ma nekdo same jednicky na zakladce/stredni nemusi nutne znamenat uspech v budoucnu. Mam kamarada, ktery se ucila tak 2-4 a na konci 3. rocniku na gymplu se rozhodl, ze chce na medicinu. Nikdo z ucitelu neveril, ze se tam vubec dostane, natoz to zvladne - dnes je plasticky chirurg.

marca12
5. sep 2022

Z casti ano,vypoveda to o pristupe ziaka k povinnostiam. Nemusi byt jednotkar,ale trojky,stvorky na vysvecku by som netolerovala.

drake122
5. sep 2022

Dôležité je len neprepadnúť aby si nestrácala čas... inak je to úplne jedno, snáď aj 90 percent učiva strednej školy ĺudia zabudnú a žijú sj tak🤷‍♂️

slovakboy
5. sep 2022

Ak chceš byt úspešná, tak áno. Ak chceš byť šťastná, tak nie.

loliki
5. sep 2022

Je podľa Teba výplata v práci dôležitá?

mikadooo
5. sep 2022

Pokiaľ to nie sú štvorky a horšie, tak pre mňa nie. Keď je vysvedčenie podarené, tak pochválim, že wau, také som ja teda nemala 😂 (neučila som sa nejak extra dobre). Keď je zlé, tak dcéra je sama so sebou nespokojná, nepotrebujem ju ja ešte dodžubávať. Hlavne nech si neskôr nájde prácu/odbor, ktorý ju bude baviť, či už to bude predavačka alebo pani doktorka.

cocolino234
5. sep 2022

@drake122 áno, podľa tohto svedčí aj väčšina vyjadrení, ktoré tu posielaš. 😆😆

@autorka tvoje známky sú dôležité napríklad pri prijatí na vysokú školu, pri nepríjmačkových odboroch je dôležitý priemer. Ak na vysokú školu nechceš ísť, tak známky odrážajú tvoju SNAHU v škole ale nie tvoje VEDOMOSTI, pre mňa dôležité boli ale len do istej miery, ja som nejak bez snahy mala skvelé známky ale ja som bola trošku inde ako spolužiaci. Takže dieťa by som za známky netrestala ale dala mu pocítiť prečo by pre neho mali byť dôležité.

lindous
5. sep 2022

Ak má človek zlé známky len preto, že je lenivý a kašle na to, tak to podľa mňa o ňom niečo hovorí ... samozrejme, zlá známka nie je koniec sveta a nemala by na nich stáť celá hodnota človeka, nemôžu byť všetci jednotkári a nie len jednotkári sú neskôr úspešní ... navyše medzi školami sú niekedy celkom veľké rozdiely a trojkár z jednej môže byť rovnako šikovný ako jednotkár na inej, takže nikdy to nebude 100% objektívne... ale systém je nastavený pri mnohých veciach tak, že dôležité sú (nesúdim či je to správne alebo nie, proste to tak je) a často sa oplatí snažiť - hlavne na VŠ kvôli štipendiám, projektom, možnostiam vycestovať atď., takže ja som (aj) pre toto na známky išla, ale išlo mi to ľahko, za psychické zrútenia to nestojí

slovakboy
5. sep 2022

@loliki aby človek bol kvalitne vzdelaný, nemusí mať žiadne známky. Známkovanie je prežitok a mali ho už dávno zrušiť.

drake122
5. sep 2022

@cocolino234 ďakujem, veľmi sa teším, že v Tebe tu mám svoju prvú fanušičku👌

loliki
5. sep 2022

@slovakboy Ty si učiteľ? Kľudne to môžu zrušiť, ale či sa niekto bude preto lepšie učiť, to teda pochybujem.

cecilia29
5. sep 2022

Ano aj nie. Skatulkovanie podla znamok je zle. Ja som mala napr v 5. rocniku pre castu chorobnost dve 4ky na vysvecku. Do konca 9 som mala potom 1-3 3jky. Aj tak som sa rozhodla ist na gympel. Vzali ma. Tam som mala prospwch s vyznamenanim :D vysku som dokoncila s cervenym diplomom ...

macilaci
5. sep 2022

Nie.

moni73
5. sep 2022

Absolutna zbytocnost

terezka1947
5. sep 2022

To nie je také jednoznačné.
Deti musia byť motivované a istým spôsobom aj nútené sa učiť.
Druhá vec,aké výpovedné hodnoty majú známky.
Ja vždy deťom hovorím,že keď uvidím,že sa drú,snažia a výsledok 3,budem spokojnejšia ako 1bez námahy.
Ale či chceme,či nie,vedomosti,aj tie všeobecné,sú Max dôležité. Dôležité pre deti už len preto,aby si vedeli v živote na základe niečoho vybrať,kam chcú smerovať.
Potom príde na fórum otázka dospelého človeka,kde sa píše na list adresát a kde odosielateľ. V 3r.ZS sa to učí.
Keď si človek pozrie,ako sme na tom s kritickým myslením,všeobecným prehľadom...hmm. bieda.
A nedá sa na všetko odpovedať,veď na čo mi to bude.

queen_mary
5. sep 2022

Ja som mala v skole dobre znamky. Dostala som stipko na semester v zahranici na strednej skole. S mojimi znamkami ma prijali na skolu, na ktoru som chcela ist bez prijimaciek. Z tej skoly ma brali na platene staze v odbore od druheho rocnika. A vdaka tomu mam uz 7 rokov job vo vysnivanom odbore, ktory ma brutalne bavi. A je dobre plateny, nemohol by to robit hocikto 😀 takze u mna na nich urcite zalezalo. Keby som na strednej trojkarka a kaslem na skolu, tak by som nebola tam kde som a mindzovala by som doma, ze skola predsa neni dolezita. Ale je, ak chce byt clovek uspesny a robit v zivote to, co ho bavi.

euka210
5. sep 2022

Napisem, co zistili vyskumy...najuspesnejsi ludia v zivote su ti priemerni v skole, cize 3.
Maju na lepsie, ale energiu minaju inde, su vynaliezavi...

queen_mary
5. sep 2022

Ale, je aj kategoria muzov (napr moj muz 😀) ktory ledva presli gympel, ledva presli stucku/eubu, a napriek zlym znamkam uspeli v odbore.

sigma510
5. sep 2022

Podľa mňa známka v škole až tak podstatná nie je. To, že sa niekto niečo dokáže namemorovať ešte neznamená, že svoje vedomosti dokáže využiť aj v reálnom živote, a že mu k niečomu raz budú. A ani to nevypoveda nič o jeho IQ. Poznám veľa ľudí, čo v škole neboli bohvieako úspešní, no dnes majú dobrú prácu a zarábajú, pretoze robia čo ich baví a vzdelávajú sa v danej oblasti. Bolo by mi jedno, že murár je nabifleny ako ma postaviť dom, pokiaľ by to nedokázal pretaviť do praxe a ovládal iba teóriu. Ono väčšinou sú ľudia úspešni v tom, čo ich baví. Ale asi by som nebola nadšená, keby mi dieťa neovladalo rodný jazyk a matiku, matika je totiž dosť podstatná v živote. Nehovorím ze musí byť jednotkar, to som nebola ani ja, ale poznám ľudí čo v dospelosti nevedia ani co je zlomok alebo mala nasobilka.

nika3136
5. sep 2022

Celu strednu skolu som mala 3 zo slovenciny - moje znamky boli len 1 za ucivo a 5 za zabudanie knihy. Zmaturovala som na 1 😃 z odbornych predmetov som mala stale priemerne znamky, lebo to boli hluposti!! Nepotrebne k praxi. V praci som sa nasla a asi neskromne poviem, ze som v tom bola aj dobra. Partner detto, skoncil vysku, len aby ju skoncil. Dnes pomerne uspesne podnika v odbore a zivi nas to. Mal aj spoluziakov, ktori sa ucili velmi dobre a dnes robia predavacov v obchode. Znamky za mna neodrazaju vedomosti. Ano, o tych najhorsich to nieco vypoveda...ale maximalne to, ze su lahostajni a nezodpovedni. Urcite ani vsetci z nich nie su hlupi 😉 lebo aj blb prejde na 4ky, ked velmi chce. Dolezite je to, ci je clovek sebavedomy, cielavedomy, ci si dokaze ist za svojimi snami a vzdelavat sa v tom, co chce robit..lebo pri kazdej praci sa clovek cely zivot uci. Ak toto splna, znamky zo skoly su totalne nic

jannette1986
5. sep 2022

Z určitého hľadiska áno, z iného nie. Nie je dobré keď niekto neovláda znalosti SJ a iné je keď niekto mal štvorky s ktorými ledva prešiel ZŠ a strednú a má sa trebárs v zahraničí oveľa lepšie ako na svk. Poznám dosť ľudí ktorí to dotiahli v zahraničí oveľa vyššie než studovani na svk a napr naopak. Môj manžel je len Mgr a predbehol v práci ženskú čo má červený diplom...

tianna
5. sep 2022

Poviem to tak, že ŽIAĽ áno.. ťažko sa žiak dostane na dobré gymnázium s vysokou úspešnosťou prijatia na perspektívnu výšku keď má už na základnej škole 3-ky..

caroline_
5. sep 2022

V ziadnom pripade

nataly420
5. sep 2022

No bohužiaľ náš školský systém stojí za veľké hovno.Znechutili mi jazyky a ostatné predmety na hodinách extrémna nuda len trápny výklad dokolecka a dokola len učenie naspamäť ktoré zabudnes do týždňa … čo je dôležité momentálne vo svete ? To sú určite jazyky už aj casnicka v BA potrebuje jazyk … bohužiaľ nase deti v škole učia slovenskí učitelia rodeného hovoriaceho nepočujú ak tak veľmi malo … ja som sa v škole nenaucila nic… až potom zahraničí áno … známky nie sú dôležité co je dôležité sú vedomosti ktoré máš kde využiť . Takze ak dieťaťu niečo nepasuje treba ho nasmerovať inde každý je v niečom inom dobrý

zuzinabila
6. sep 2022

@slovakboy presne tak.cudujem sa ze niekto este pri stave a systeme skolstva ake mame pozera na znamky.je x vyspelych skolskych systemov,kde sa deti neznamkuju a funguje to.
Asi by bolo dobre konecne pochopit,ze nase skolstvo je o memorovani a znamka je u nas hlavne odmena za dobru pamat😁

viestta
6. sep 2022

Slovenský systém vzdelávania je nastavený tak, že na známkach záleží viac ako na vedomostiach, zručnostiach a myslení... A žiaľ, so zlými známkami dosť súvisi aj obmedzeny výber uplatnenia v ďalšom živote, ale v konečnom dôsledku po skole už nikoho známky nezaujímajú, len to co vieš a dokážeš.

mandzula
6. sep 2022

Moj muz nemal najlepsie znamky, napriek tomu vystudoval vysoku skolu a je to velmi inteligentny clovek, ktory napriek priemernym znamkam dobre zaraba, ma totiz siroke lakte a vie vybavit absolutne vsetko. Ja som bola klasicky biflos s jednotkami, dvojkami a skoncila som v statnej sprave s platmi, ake SS ma. Nepovazujem sa za hlupeho cloveka, neviem vsak svoje vedomosti az tak dobre aplikovat v praxi, nie som dostatocne priebojna.
Ked sme mali stretavku zo zakladky, my jednotkari sme prisli peso, pracovali sme vacsinou v statke, skolstve, kdezto ludia, co ledva preliezali, dosli na farach, ukazovali fotky domov, jeden majitel stavebnej firmy, dalsi spedicky... Ono je to fakt o realnych schopnostiach, mozno o tom, nemat strach riskovat alebo aj o tom, ze kym niektori prilis rozmyslaju nad rizikami, ini bez rozmyslu konaju a motyky potom strielaju.

domca1408
6. sep 2022

ja som toho názoru, že pokiaľ nemáš doma totálneho génia tak nemôžeš očakávať, že bude mať zo všetkého jednotky. každý je viac zameraný na niečo iné. ja som tak celý život, právo, ekonomia, účtovníctvo, slovenčina...super...zato fyzika a geometria a vzorce uffffff amen tma to boli gule. treba dieťa podporovať v tom čo mu ide a zameriavať ho na to. a nie ho trestať za to čo mu nejde. z toho nech len nejako prelezie.

simca06022011
6. sep 2022

DOlezite je co to dieta ma v hlave, cize ak domov nosi 3-4ky,a realne nieco naozaj nevie, tak je to podla mna zle. Hlavne je, ze ked realne vyjde z tej skoly, tak to vie. Zakladna je uplne jasne, ze tam nema z coho mat dieta zle znamky. TO je ZAKLAD. Stredna je potom uz ina vec... Zakladne predmety proste musi vediet. Mna dcera neopije rozkom, jednotkou z biologie kde sa ucili o tom co ona od skolky vie, a potom mi donesie 4ku z matiky, je mi uplne jasne ze sa neuci. Je velky rozdiel v dospelosti a aj starsom veku, riesit nieco s clovekom, ktory ma prehlad,vie, dokazse si co to vyriesit/urobit sa a takym, ktory nic neviem. Su ludia co nerozoznaju strom, zviera, posledne nam tu mamicka stala s cca 8 rocnymi dietatom pri plote a na kozu kricali beee :D a dohadovacka bola ci je to koza alebo ovca... alebo co. KEby som nezazila neverim.
Potom je ina skupina deti s roznymi "dis" a tam naozaj ak niekto nema bunky na matiku, nebude ju vediet na 2ku...

Strana
z4