Súkromná škola žiada doplatiť školné po roku
Ahojte, moja dcéra chodila necelý rok do súkromnej ZŠ.
Prestúpila na inú školu v priebehu školského roka.
Pri jej odchode som sa pýtala či nemáme nejaké finančné nezrovnalosti...odpoveď neprišla žiadna.
Teraz po roku ( resp.11 mesiacoch) mi napísali e-mail, kde žiadajú doplatiť školné.
V prvom emaily vypočítali cez 270€, v druh sa opravili vraj iba 96€.
Celkovo ma vytáča ich neschopnosť ohľadom finančných záležitostí a nezorganizovanosť.
Veľmi rozmýšľam, ako sa postaviť k tejto záležitosti 🤔
@cajomila nuž, ako sa k tomu postaviť... zaplatiť.
tak predpokladám že tam bola nejaká zmluva, prípadne majú nejaký cenník čo sa platí a čo nie...a že prišlo vyučtovanie skoro po roku? nuž ak je tam raz dlh, tak premlčanie trvá dlhšie časové obdobie ako 11mesiacov...
Treba si prejsť zmluvu a podmienky platby... A žiadať kompletné vysvetlenie vyúčtovania, na to máš právo, aby ti vysvetlili, prečo máš toľko zaplatiť. Je rozdiel ak žiadajú 270 alebo "iba" 96 eur. Očividne sama škola v tom nemá jasno. 😊
@anulienka99 Oni to vypočítali štýlom mesiac x poplatok /2 mesiace pred koncom školského roku prestúpila/.
Mňa ale nehorázne vytáča ich neschopnosť🙄🙈
Neskorsia opravnena faktura je stale faktura. Aky je rozdiel pre teba, ze by si ju dostala po mesiaci a po 10? Zaplatit ju musis, ponadavat za oneskorenie si tu mozes tiez. 🙂
@cajomila …ja by som mozno este počkala ci v treťom nenapíšu ze ti vrátia preplatok 😂
Mne by na tom najviac vadilo to strieľanie čísel. Každopádne ak doplatis tak žiadať potvrdenie o vyrovnaní všetkých záväzkov. Nech to mas do budúcnosti.
Moju sestru tak naháňala zdravotná poistovna. Po nejakom case co uz bola preč (poistená v zahraničí) jej prišiel nedoplatok. Našťastie si pri odhlásení vydupala papier ze nemá dlh, takze ten poslala a zrazu nedoplatok nebol.
@cajomila A co tak tak trapi, ake maju uctovnictvo a neporiadok v papieroch? Mozno tam je na to len jeden clovek a prace moze mat nad hlavu. Teraz sa uctovne uzatvara rok 2021, tak asi na to pri kontrole prisli. Kazdopadne, zmluvu este mas, skontroluj si spravnost sumy podla zmluvy a uhrad to. Nechapem, co si zivot otravujes nadavanim na inych.
@cajomila Ani si nemyslím, že si robia poriadky vo vlastných finančných záležitostiach. Skôr zháňajú všetko čo sa dá, aby si doplnili podkladničku.
Pozri poriadne zmluvu (ak ste mali) a všeobecné podmienky (ak má škola) a žiadaj detailný rozpis - predpisy s účelom platby aj realizované (spárované) platby.
Za čo vlastne je ten nedoplatok? Školné za obdobie, ktoré tam ešte chodila alebo za mesiace, keď už prestúpila? Alebo nejaká zmluvná pokuta za predčasné ukončenie zmluvného vzťahu? Alebo je to za nejaké doplnkové služby (strava, družina...)?
Ja by som si prešla zmluvu a všetky transakcie a snažila sa sama vyrátať nedoplatok keďže raz tvrdia takú sumu a potom inú. Aj viete konkrétne za čo je ten nedoplatok?
Čo sa týka plateniu, radšej by som peniaze uhradila osobné (ak je taká možnosť) s tým aby vystavili faktúru/potvrdenie ihneď na mieste.
Ja na jednej strane chápem, že vyučovanie robia ročne ale na druhej strane Vám to mali tak povedať pri prestupe povedať a nie, že "ste vyrovnaný" keď ani netušili či to naozaj tak je.
Dobrý deň. A ak so školou nemám žiadnu zmluvu? Aspoň o žiadnej neviem

Museli ste mať uzatvorenú zmluvu a v tej zmluve aj podmienky zrušenia a odstúpenia od zmluvy vrátane koľko dopredu to treba hlásiť a koľko mesiacov platiť