icon

Syn je prvák a ja chcem, aby pekne písal

15. sep 2022

Myslíte že to preháňam?
Syn má sedem chodí fo prvej triedy a lipnem nad tym aby pekne pisal. Lenže on to hocako kreslí, hovorí že sa snaží ale jednoducho je to katastrofa. Máme cvičný zošit kde mu dávam úlohy naviac, aj som mu písanku preskenovala a cvičí stále. Jednoducho katastrofálne píše.
Chcem ho dať na dva krúžky nech má nejaké koníčky. Do krúžku chodiť nechce, rozmýšľam že mu vybavím doučovanie, mama hovorí že to preháňam ale bohužiaľ, škola je dôležitá a na tom trvám.

loliki
15. sep 2022

@horalka1986 Áno, dieťa, ktoré má problém s učením ide na vyšetrenie do CPPaP, začína sa psychológom, potom špeciálnym pedagógom. A veru, vedia zistiť veľa vecí aj na jednom aj na druhom vyšetrení.
@balihara Samozrejme spolupracujú aj s rodičmi a povysvetľujú im čo a ako majú robiť s deťmi aj samotným rodičom.

scila
15. sep 2022

@autor Ak to teda neni vymyslené, tak práve si mi zodpovedala otázku, nad ktorou som sa zamýšľala v minulosti - akého rodiča musí mať chúďa dieťa, ktoré sa kvôli vysvedčenie pokúsi o samovraždu. Podľa toho čo píšeš, tvoje dieťa takého rodiča má. Mala by si si upraviť priority.

nekonecna_katastrofa
15. sep 2022

Chudák dieťa, takto ho trápiť hneď na začiatku. Ja som ako malá kreslila čiary atď hrozne. Vtedy so mnou sedela nad tým sestra a trápili sme sa nad povinnými úlohami, vôbec mi to nešlo rovno. Napriek tomu píšem krasopisne. Moja mama dodnes spomína ako som písala krásne (ako keby na tom spočívala úspešnosť človeka 🙄). Keď už teraz takto dusíš malého, nechcem si ani predstaviť, čo to bude neskôr.

vamajka
15. sep 2022

Si vadna? Chces mu uplne sprotivit skolu? Dieta sa ti zatne a nespravi ani ciarku. Chudak co ho este pri tebe caka

basullinka
16. sep 2022

@loliki robiť závery, že dieťa ma poruchu učenia a potrebuje vyšetrenie po 2 týždňoch školy, kde sa z toho 1 týždeň len začínalo je podľa mňa trošku dosť predčasné....

ankare
16. sep 2022

Je to len prvacik, ktorý sa učí písať. A nielen to. Má to teraz veľmi ťažké a náročné, tak nebaziruj na somarinach, aby si mu to neznechutila úplne.
Ja celý život píšem škaredo. Ani kresliť neviem. Na druhej strane píšem gramaticky správne a to je oveľa dôležitejšie než krasopis.
Buď synčekovi oporou a užívaj si toto obdobie, držím palce!

ankare
16. sep 2022

A pozri sa najprv na seba. Si stará kôrka a neovládas poriadne gramatiku. A Ty ideš mordovat prváčika, ktorý je druhý týždeň v škole, za krasopis???

elizabet173
16. sep 2022

nečítala som diskusiu, ale preháňaš. Koľko toho človek napíše v živote rukou? Na čo bude bude super krásne písmo? Na čo krúžky, ktoré ho nebavia? A hodnotiť po necelých dvoch týždňoch písanie je choré, ani sa mi nechce veriť, že toto niekto skutočne rieši

uglybetty1234
16. sep 2022

Mam prvaka a chcem aby bol v zivote stastny. Na pisme nezalezi

iwesska
16. sep 2022

Uplne si viem predstavit,ako budes vysilovat,ked donesie prvu 2,3,4 aj z inych predmetov,nielen z pisania...Dufam,ze mu nezacnes asistenta hned po tom vybavovat🙄 Prvaci maju dost co robit so zmenou prostredia,rezimu a este aby zvladali chudaci naroky takychto premotivovanych rodicov🙈

dominikaorth
16. sep 2022

Si na najlepsej ceste ako v rekordne kratkom case znechutit maleho prvacika a bude nenavidiet skolu a povinnosti.

kormino
16. sep 2022

Moja písala ako kocúr na prvom stupni,napriek tomu mala samé jednotky,vysokú skončila s červeným diplomom a ma už doktorát.tolko k tomu skaredemu písaniu.Mali sme v okolí dievčatko,ktoré mama doslova terorizoval kvôli známkam,keď mala 11 ušla z domu.ked mala 25 skočila pod vlak,zrejme sa s ňou niesla trauma z detstva.Nikdy by som dieta netešila pre známky.

anjelicek26
16. sep 2022

@kormino poznam pribeh s uplne rovnakym scenarom, bohuzial v rodine a s tymto tragickym zakoncenim v 18tich pod vlak...jeho sestra stravila pol roka na psychiatrii po tomto... cela rodina znicena...ale hlavne, ze musel byt vsade "najlepsi"... Treba si niektore veci uvedomit ako rodic podstatne skor, najdolezitejsia je psychicka pohoda dietata a nie "byt najlepsi". Ja mam uplne v p-ku kde sa moje deti v triede "urovnou" nachadzaju, viem, ze ich skola bavi, ze sa chystaju a ucia a co s toho na konci vyjde za znamka, to s toho proste vyjde... doveruju nam ako rodicom, postazuju sa, nechaju si pomoct, ale nikdy za tym nie je (a nebude) stres... lebo cely cas vravim synom, ze ak budes pracovat rukami a ako napr. taky pokladac kachliciek, budes velice bohaty v dnesnej dobe 😂 A to myslim uplne vazne a keby chcu, tak ich v tom len podporim 😂

lolita555
16. sep 2022

Jediné čo docielis je že dieťa bude mať traumu a odpor k škole .ver som rovnako zaťažená na školu a teda u nás sa škola berie prísne,vie že sa musí snažiť a sústrediť .videla som ten odpor keď som bola náročná na neho ,povolila som v tempe a dieťa je šikovný druhak rád chodiaci do školy.ono vies to písanie to buď máš v sebe alebo nie.ak nevie pekne písať ešte je skoro môže alebo nemusí sa to zmeniť,ale to nie je dôvod prečo by mal napĺňať tvoje predstavy .to je akoby tebe dali nakresliť obraz do galérie - nedokážeš to lebo to proste nevieš.( A možno vieš a netrafila som sa 🤣🤣).povol lebo to nedopadne dobre

majasimon
16. sep 2022

Čo si chcela dopredu? Akože naozaj? Navrhujem dajte dnes popoludní už pytagorovu vetu a rovnice o dvoch neznámych.
Však to chúďa malé si len zvyká na nový režim, na nové prostredie a nie ešte aby písal všetko na 5x len aby to bolo pekné z pohľadu matky a nacvičoval dopredu.

kormino
16. sep 2022

@anjelicek 26 súhlasím s tebou ,ja som tiež toho názoru, že prvoradé je,aby dieťa bolo šťastné,v pohode a keď je trojkar tak čo,môže byť šikovný majster,kuchár,kaderník atď a zarobí viac ako absolvent nejakej vysokej školy zo Sládkovičova.Poznam pár,obidvaja vs vzdelaní a dcéra je čašníčka,nikto nerieši.

evabb35
16. sep 2022

zase je otázne, aké prostredie na učenie škola poskytuje. Pokiaľ je v triede rušivé prostredie, spôsobené hyperaktívnym spolužiakom, ktorý ho neustále vyrušuje, tak sa mu tam veľmi ťažko sústredí na písanie. Potom naozaj všetko čo mal napísať v škole, musí napísať v pokoji doma. Učitelia zvyknú deti, ktoré sa navzájom rušia, rozsadiť. Neviem, či to pri hlučných spolužiakoch, ktorí neustále triedu vyrušujú, vôbec nepomáha. Možno je lepšie zmeniť triedu, lebo v takejto triede sa aj učiteľom učí veľmi zle a celá výuka potom ostáva prakticky na rodičoch.

kukuk29
16. sep 2022

haha tak ja uz mam dost rokov , pisem nie moc pekne a zhorsilo sa to este na VS cez prednasky ked chces rychlo vsetko zachytit ale normalne zijem.dalej 🙂 cize ziadna zivotna trauma z toho neni 🙂 nechaj chudacika na pokoji 🥰

horalka1986
16. sep 2022

@loliki mne to nemusis vysvetlovat. Obe deti maju tieto vysetrenia za sebou. Ja sa pytam, co tam zisti konkretne u tohto dietata, ktore pekne nekresli. 🤦‍♀️

balihara
16. sep 2022

@loliki to všetko je v poriadku,ale riešiť nejaký krasopis u dieťaťa po 2týždňoch školy mi príde choré a scestné.Nechcem vidieť,čo všetko ten chlapček ešte MUSÍ robiť podľa predstáv zakomplexovanej matky.Toto nieje je pozorná matka,ako si písala,ale premotivovaný bachar

oblecenie99
16. sep 2022

Neviem, čo by si urobila so mnou, ja som mame hodila ceruzku o písanku, že ja chcem písať už perom a takéto citujem hlúposti (čiarky) písať odmietam, chcem písať písmenká :D Mohla si trhať vlasy (moje, svoje), kričať, prosíkať - so mnou nepohol ani buldozér. Keď som jej odmietla odrecitovať tú štvorradovú básničku na "Ž " - Žatva, že opäť ja sa hlúposti učiť nebudem a potom večer, keď sa otec vrátil z práce, mamu našiel s hysterickým plačom v jednej izbe a mňa v druhej a jemu som tú básničku bez mihnutia odrecitovala jak nič, sa moja matka zrútila definitívne a išla som ja pekne do družiny, kde sme chodili domov už naučené na ďalší deň s napísanými úlohami :D Písala som napokon krasopisne, teraz už po sebe ani neprečítam.

Čítala som diskusiu večer ale niečo sa mi marí, že si písala, že v škôlke problém nebol. Je v tej škole 2 týždne, daj mu čas, netlač na pílu - ty si tiež vedela všetko v novej práci? Je to na neho obrovská zmena. Vo všeobecnosti, vo všetkom, nielen čo sa týka písania.

darkswan
16. sep 2022

fuha to zavana tazkym komplexom a problemom maminky, autorka prioritne ries seba lebo mozes svojmu dietatu ublizit..skola je dolezita ale toto nie je ok co robis a pises...

autor
16. sep 2022

Chvalabohu ide vikend, takže môžeme dobehnúť čo mu nejde a nedeľu ísť niekam na výlet.
Súhlasím že neskôr môže písať ako chce ale prvý ročník je prvý ročník. Pani učiteľka vravela že bude nekompromisna a na písme trvá. Malý sa nesťažuje len teda sa mu nechce, stále vymýšľa raz smäd potom na WC.
Ja komplexy nemám, písala som pekne už v prvej triede. Mama sa mi venovala, ak vám je to jedno ako vaše deti píšu je to vaša vec.
Niekto tu spomínal skupinu prvákov tam som sa včera pridala a hneď som aj odišla lebo to bola katastrofa. Oni myslia že s deťmi sa budú v škole hrať? 🤦🤨

yoxinka
16. sep 2022

Tvoj syn je prvák na základnej škole, nie na strednej. Inak, aké si v živote dosiahla úspechy s tým nádherným písaním, to by ma fakt úprimne zaujímalo, keď je pre teba pekné písanie alfa a omega úspechu človeka.

anonymous87
16. sep 2022

Neprehanaj preboha. Takto decku len znechutis skolu hned na zaciatku 🙄
Moj je tretiak. Pise katastrofalne. Tiez som sa snazila, aby pekne pisal. No nema na to bunky… ja tiez skrabem. Ale zato je vyborny v matematike, ma logicke myslenie, idu mu prirodne vedy. A nie NEVADI mi, ze pise skaredo. Zvykla som si 😄
Citatelne to je, tak co uz

poisonblu
16. sep 2022

moj je stvrtak a pise otrasne..dnes sa uz na krasopise nebaziruje...ja si z toho nic nerobim, nebudem ho deptat chudaka....

guiseppinka
16. sep 2022

Ty si ides stale svoje... Je rozdiel bazirovat na dolezitom a na blbostiach... A samozrejme, ze sa s nimi nikto nebude hrat. Uz su v skole, nie vo skolke... Dolezite veci su naucit deti, ze ucenie sa je zabava, aby vedeli citat s porozumenim, lebo aj tu vidno, ze to ludia nevedia🙄 a pisanie je az na poslednom mieste

anonymous87
16. sep 2022

@loliki ty budes z rovnakeho sudka ako autorka. To, ze nepise pekne ciary, je dovod na psychologa? Lebo to moze byt porucha ucenia? To snad nemozes ani mysliet vazne 😱
Keby som ti ukazala prvacke zosity mojho syna, tak by si nas rovno na psychiatriu zavrela. A predsa je premiant triedy. A to mal aj odklad, lebo bol “hravy”..
Kokos za kazdym prdnutim hladat hned strasny problem a navstevovat psychologov 🤦‍♀️

oblecenie99
16. sep 2022

@yoxinka Predbehla si ma, akurát som sa chcela spýtať na vzdelanie autorky a prácu, ktorú robí...

autor
16. sep 2022

@yoxinka písala som že učiteľka si na tom potrpí o to viac ma to zaujíma