Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
lekár je tiez len človek. Normálny reflex, vysvetlovanie ide bokom. Tiež by som mu minimálne šlahla jednu po paprči, ako sorry, ale príst o oko?? som zvedava, čo by robila velactená matka, keby naozaj došlo k vypichnutiu oka. Myslim, ze nejaku facku by isto odpustila odhliadnuc od iných následkov
@zeriempizzu pises.....A ak by au bol vypichol, stale to nedava lekarke narok mu dat facku!
si uvedomujes obsah tej vety zena ????????? ( to au- bol asi preklep na aj predpokladam )
sa mu mala mrzacka do konca zivota - za to podakovat.. vsak ? si predstav seba, svoje deti, rodinu - v kozi tej dr- v akom ohrozeni bola... NASTASTIE SA NIC NESTALO S JEJ OCAMI.. a to je dolezite v tejto diskusii celkovej
@20erika07 tak potom klobuk dolu ... ale chapem to dobre, ze by si si teda to oko dala vypichnut, alebo ako by si ustupila? ... ano sme rozni, ale podla mna nastastie 😉
@zuzkaanicka určite som to na ňu nemyslela 🙂 a ona to vie,len už ked pisem tak nejak to hodím vsetko dokopy co mám na mysli,som tu cez telefon a tento strasne "rýchly" internet mi neulahcuje túto činnosť tak sa mi to proste nechce písať na niekoľko odpovedí každému 🙂 dai som nijak neoznacila za tu urážku dieťaťa takže si myslím že s týmto je to v poho 🙂
@20erika07 ved sme si to uz vysvetlili-mna to v tom prispevku prekvapilo, ale OK🙂
@zuzkaanicka áno ustúpila...to je obranná reakcia,fackou sa predsa neubranis nejakému pichnutiu 🙂 to je logické
@20erika07 ale ja sa pytam, ze ako by si ustupila, fakt by si si dala oko vypichnut, alebo by si pred nim utekala? ... mne naozaj nie je jasne, ako sa ubranit, ak ho nemam nejako zastavit ... ta facka ho mohla prebrat, mozno rovnako, ako kybel studenej vody ... ja naozaj neviem, ako by som sa na jej mieste zachovala ja, preto ma udivuje, ako ju tu mnohe odsudili ... mozno je to tym, ze nastastie, taku skusenost nemam 😉
@20erika07 mozno som zle pochopila, ale Teba nozom ohrozoval dospely alebo dieta?
@zuzkaanicka no jasné odskočím ,ujdem,to je jedno,neostavala by som pri utociacom ked mi niečo hrozí,nie? A pri tejto situácii sa dajú chytiť ruky alebo ruku s tou ihlou...veď kým mu dávala facku,on jej mohol pichnut tu ihlu aj do krku... Ale áno,kto nezazije nevie adekvátne posúdiť,ani sme tam neboli ani nic,svoje názory sme si napisali a ideme ďalej 🙂 mohli by sme to takto uzavrieť? 🙂
Podla mna, to bola CISTO obrana z oboch stran, aj tvojho syna aj doktorky..kazdy si branil svoje....Proste reflex...Nic viac, nic menej... Ked sa obaja ospravedlnili, tak sa ide dalej....ved vsetci sme len ludia a spravame sa podla svojich prirodzenych reakcii....
@zuzkaanicka dospelý,čo je myslím kus zložitejšie dať si rady s dospelým,ako s dieťaťom ktorému stačí chytiť ruku alebo uhnut...
som zhrozena z prispevku aj niektorych reakcii. Treba si uvedomit, ze ide o 9rocne dieta. Nie kojenca, ci dieta s mentalnou retardaciou hadam. Ta reakcia bola prehnana. Darmo moze mat panicky strach, ale prejavuje sa agresivne. Neomluvajte to impulzivnym spravanim, ved nabuduce co u zubarky urobi? Vytrhne vrtacku a vrazi ju zubarke do oka?
Autorka ty ako matka si dieta poznas najlepsie a je vhodna trochu aj sebareflexia a uvedomit si, co je a co nie je v medziach normalneho spravania.
Ja som ako dieta mala panicky strach z injekcii, aj niektorych vysetreni, bezne som aj pri odbere z prsta odpadavala, co som mala taky strach, az mi hlavu odkrvovalo. Ale nikdy by som si nedovolila sa zahanat, sklbat injekcie lekarovi, alebo podobne. 9rocne dieta je uz dost velke, aby si to uvedomovalo.
Mam teraz 4,5r a 2,5r dieta a verte ci nie, ani jedna nerobi cirkus u lekara, aj pri CRP nastavi prst, ani nemukne, obcas so zaujmom lekarku sleduju, hadam odkedy boli mimina, co boli na ockovani uz viac z injekcii nerevali. Lekarov respektuju, ja im vzdy poviem, co sa bude diat, su na to psychicky pripravene a v pripade krajnom, som tam na to ako matka pripravena zasiahnut. Kde si bola ty autorka, ze mu ruka vyletela?
Naozaj nechapem ako moze byt utok reflexom. Teda uz mi je jasne ze moze... Ale u akych ludi... S akou vychovou... Hm...
Obrana je reflex, ale nie utok!
Ale co sa cudujem. Dnes sa ludia bezne vyjadruju "ja by som mu jednu tresla" a podobne.
Smutne.
@20erika07 jasne 😉 ... ja som len chcela vediet, ako by si reagovala 😉 ... mas skusenost, si iny level 😉 ... ja taku skusenost nemam, tak sa bojim tvrdit, co by som robila, keby sa mi to stalo 😉
Zeny, co tu nemaju na lekarku pekne slovo, jedna otazka: Reagovali ste vy vzdy spravne a primerane? V kazdej stresovej situacii? Mozno vam zrovna nevyletela ruka (neboli ste vo fyziskom ohrozeni), ale ruku na srdce, nikdy ste neprestrelili? (Lebo uz aj niektore reakcie v tomto fore mi pridu dost nezvladnute a zbytocne emocionalne az hysticke...) Ste v reakciach voci svojim detom vzdy dokonale, nikdy vam nerupnu nervy, ste stelesenie knizkovej vychovy?
Ano, reakcia lekarky nebola spravna, bola neprimerana, ale z LUDSKEHO hladiska s ohladom na situaciu pochopitelna. A hned sa ospravedlnila!
Nikdy neviete, kedy budete potrebovat vy alebo vase deti trochu ludskej zhovievavosti k vasim chybam... Vsetci sme ludia, titul netitul.
@zeleny_cajik prestrelila, samozrejme. Ale nikdy nie sposobom fyzickeho utoku. To je uplne NIE NIE NIE!
Ta lekarka by v rovnakej situacii iste nedala facku 200 kilovemu a 2 metrovemu chlapovi. Tak preco udrela 9 rocne dieta?!
Chápem ľudí - dospelých aj decká, ktorí majú panický strach z lekárov, ihiel, krvi a pod. Keď mi prvýkrát brali krv mala som 14 rokov, nevedela som si predstaviť čo ma čaká, keďže predtým mi brali ako úplne krpatému decku, najviac som sa bála len toho aby som kvôli tomu nemusela ísť do nemocnice :D Bol to môj prvý a najhorší odber v živote, ja som sedela ako päť peňazí, držala a sestrička aj doktorka si pichali striedavo do jednej a druhej ruky, keď na 15ty raz trafili slepane žilu už mi tiekli krokodílie slzy jednak od bolesti a jednak z toho že mi bolo zle asi dovtedy najviac v živote...nikomu som nič nespravila, ale ked mi brali o pár dní už v nemocnici, vtedy ma držali traja alebo štyria ludia, kopa hystérie, paniky po predošlom zážitku, možno pre niektorých nepredstavitelné a neprípustné, ale mne to bolo proste jedno, len som nechcela zase zažiť to čo predtým u dr. nehovoria o tom, že sa mi tam mladá doktorka vyhrážala nejakou injekciou, po ktorej budem tri dni spať... 😠 panický strach z odberu krvi mám doteraz a to mám už 22, neviem sa dokopať na preventívku ani mojej terajšej doktorke, aj ked je pravda že ked som tam bola prvýkrát sestrička mi zobrala krv bez bolesti a bez toho že by som o tom pomaly vedela...ale proste ked mi niekde povedia že treba zobrať krv tak mi len vyhŕknu slzy jak malému decku, dostanem paniku a neviem sa ukludniť tým že raz mi zobrali úplne v pohode...proste stále si živo pamatám ako mi ju brali prvýkrát...a tiež si myslím, že ked dieťa zareaguje tak ako zareaguje, nie je to správna reakcia - o to pokoj, ale určite to nie ja naschvál že teraz idem niekomu ublížiť...ak sa niekto vie ovládať klobúk dolu....ja síce ihly netrhám ani som nikdy netrhala ale tiež mám obrovský strach a revem jak malé decko, hanba - nehanba...no a teraz ma súďte že som rozmaznaná a neviem čo :D
@zuzka421 Lutujem, ze tu musis citat tolko nepodstatnych prispevko.....UPLNE MIMO TEMU........
Co mala urobit lekarka?
Co mal urobit syn?
Co si mala urobit Ty?
Ako ste ho mali drzat?
Kde si mala stat?
CO si mala synovi povedat?
Co mala lekarka povedat?
A toto je naco dobre? Poradme jej co dalej................nevrtajme sa v minulom case.
Tak dobre teda, odpoviem Ti iba ja- Myslim, ze by si urcite mala zmenit lekarku, lebo tento incident budes mat zakoreneny v hlave Ty, tvoj syn a aj lekarka. Evidentne ste vsetci nezvladli situaciu, urite sa z nej do buducna poucis, ale uz by som k nej na dalsie prehliadky nechodila. Aj ked sa ospravedlnila, aj tak je vas vztah naruseny.
Apropo- som uz stara koza a pri kazdej inejkcii vystrajam ako blazniva dora! 😅
Ježiš bol to len reflex a ospravedlnila sa nie? Mali ste si dieťa držať, keď ste vedeli, že bude takto reagovať. Ja by som mu tiež jednu tresla, keby mi ide injekciou do oka...
@zeriempizzu nikdy nehovor (nepis) nikdy 😉
@zeriempizzu zase...uprimne, su aj horsie veci ako facka, ktore ublizia viac, dokonca aj pre dieta. Nevidim tu facku ako najhorsie zlo, ktore sa da dietatu vykonat, ty asi ano.
môj malý má síce len 3 roky, ale neuveriteľne veľa sily a .... strach zo striekačiek.... keďže o tom, viem, vždy upozorním dr. alebo sestru, z vlastnej iniciatívy spolupracujem pri odbere krvi napr. .... minule sme malého museli držať spoločne so sestričkou, aby dr. mohla aspoň ako tak trafiť žilu 😒 to len na okraj....
ak matka vie, že dieťa má panický strach z injekcií, treba upozorniť, treba k tomu dieťaťu tak pristupovať, i keď už má 9 rokov...
reakcia dr., by ma zrejme tiež mrzela, ale na druhej strane - bola to z jej strany vyslovene skratová reakcia, tak by som to aj brala, sama si je toho vedomá, keďže sa následne ospravedlnila.... strach o oko - úplne oprávnený a následne reakcia... istotne ani ona teraz spokojne nesedí doma...
aj lekár je len ČLOVEK, nie stroj.. a nezabúdajme, že ľudia nie sú neomylní !!! podstatné je, že uznala, že to prehnala, tak prečo z toho robiť hotovú tragédiu??? 😕
môjmu manželovi asi pred 2 týždňami malý pichol rovno do oka, prštekom.... možno, keby ste zažili tú neskutočnú bolesť, lepšie by ste pochopili ... a to ešte šťastie, že sa "horšie" nestalo.... manžela asi 10 dní oko pobolievalo, mal ho červené a opuchnuté, krvavé žilky... a teda nepatrí k padavkám, toto ho fakt dostalo... 😒
ja by som po takom incidente možno tiež zvažovala odchod od dr., ale nie kvôli samotnému incidentu, ale kvôli tomu, že syn v nej zrejem stratí dôveru a predpokladám, že ani jej už zrejeme nebude najpríjemnejšie vyšetrovať malého "útočníka", ktorému vylepila... a tiež by som to takto nejak zdôvodnila.... myslím, že to bude najlepšie riešenie pre obe zúčastnené strany ... verím, že aj lekárke odľahne, ak sa nebude musieť dívať do očí dieťaťu a rodičom, najmä teda ak matka cíti krivdu po takom čine
@zeriempizzu vies, len hlupak si moze o sebe mysliet, ze je neomylny ... lekarka urobila chybu a aj si ju priznala ... keby si kazdy vedel chybu priznat a este sa aj ospravedlnit, tak by bolo hned ovela krajsie na svete ... ja ruku do ohna nedam ani za seba a keby na mna niekto takto mieril, tak neviem, co by som urobila ... ale necakala by som, kym by mi oko vypichol 😉

@zeriempizzu nie,lekár má len právo si dať pacientom vypichnuť oko,že? a že lekár je tiež človek a existuje niečo ako reflex to vieš?nikde nepíšem,že reakcia lekárky bola v poriadku,píšem,že to bola vyletená ruka a skratová=reflexná reakcia...či mám alebo nemám pri pacientoch čo robiť to láskavo nechaj na tých pacientoch a mojich nadriadených..zrejme ti aj unikol podstatný fakt,že lekarka sa ospravedlnila,takže čo s atu vlastne rieši? urazená mama,lebo niekto udrel jej syna....nech berie kartu a ide inam,myslím,že lekarka ich bezproblemovo pustí