Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
zuzikovasandra sme okr.RA,ale inac chodime k dr do Hnuste,bola to moja dr ked som bola mala i ja. Maju skvely pristup k detom a hlavne su velmi sikovne,klobuk dolu.
@zuzka421 - lekarku urcite zmen, ale teda 9 rocne dieta sa snazi pichnut lekarke striekackou do oka je tazky kaliber 🙄 Aj nasa ma panicky strach s injekcii a riesime to viacerymi sestrickami a hlavne relaxacnymi cviceniami pred samotnym odberom.
ja som pohryzla zubára ,dal mi facku ,vyhnal ma do kuta..no je tam toho.. to bol komunizmus ,očkovalo sa ešte v triedach na stojáka ,pán zubár si kľudne dal frťana..iná doba ,deti rovnaké a nie som nevychovaná,bol to jednoducho inštinkt 😉
moje dieťa sa nebálo injekcie do 6 roku ,mohli mu ako babatku brať krv,pre neho to bola včelička..celé roky ani nepípol
,ako 7 ročný už mal na to iný pohľad,aj slzu vypustil,síce nestala sa žiadná nehoda,ale keby hej ,je nevychovaný,je zlý ? 😀
nezastávam si dieťa,že má devať rokov ,má vedieť ,že je nevychovaný?tvrdé slová tu odzneli ..ale ani lekárku,ktorá predsa pri svojej praxi,dospelá žena so skusenosťami, musí mať tiež inštinkt a jej reakcia ? ,že vypálim niekomu za ucho,no tiež sa nie je čím chváliť 😖
stalo sa ,to naspať nevezmeš,syn sa ti poučí a pani doktorka možno tiež ,za to by som lekára nemenila,ak si s nou do teraz bola teda 9 rokov spokojná ,,,a čo robila sestrička?a kde si bola ty? ak sa ti bojí,máš ho pripraviť na to ,byť s ním ..
teda nehnevajte sa ale ja by som mu v tom strese vlepila asi tiež aj keď netvrdím že to bolo správne ...
čo sa týka odberu krvi vobec nemal mať šancu striekačku vytrhnúť myslím že rodič by si mal poznať svoje dieťa u nás má dcéra 7 rokov a je problém tá akonáhle vidí ihlu hysterický záchvat takže ak sa odberu nedá vyhnúť vieme že máme ísť obaja rodičia aby sme pomohli dieťa dr spacifikovať kým sestrička odoberie tým pádom neublíži ani sebe ani nikomu inému pri crp deto aj keď tam je to jednoduhšie a hlavne rýchle...
inak u nás nestrašíme a ani sme nikdy nestrašili a je to tak ako je fobiu z bielych plášťov sme prekonali u zubára to už tiež celkom fajn ide tak dúfam že z tohto tiež vyrasie 😅 😀
sestrička mu držala jednu ruku ale na tu druhu akosi zabudla ja som bola pri svojej menšej dcere ktorá plakala ked to videla
Preboha vy uz jake nazory mate....doktorka je vystudovana mala by vediet ze deti maju rozne reakcie...mala by byt pripravena...vysvetlit dietatu preco to robi....9rocne dieta je stale male a vela veci este nechape..len si spomente ako ste sa spravali vy ked ste mali tolko...a na doktorku by som urcite podala staznost....
Podla mna skratova reakcia dietata aj doktorky. Obaja by uz mali mat viac rozumu, 9 rocny by takto nemal reagovat, aj ona ako dospela tiez reagovala neadekvatne. Obaja vsak zcasti pochopitelne. Ona sa ospravedlnila, takze zjavne to nebrala na lahku vahu, olutovala to. Mal sa aj on ospravedlnit a mali si podat ruky na znak zmierenia. Stane sa, sme len ludia...
Ked ste aj inak s Dr. nespokojni, vymente ju, tento incident by som vsak k tomu nepriratavala ako nejaku chybu.
Viem ze je pre matku neprijemne vidiet ked niekto siahne na jej dieta, cize chapem aj reakciu matky a trapenie sa nad tym, preberanie toho, vsetko je to pochopitelne. Zaroven vsak treba asi predychat, a odpustit, na vsetkych stranach.
Ked brali krv nam,drobec sedel na mne ,lavu rucku som mu mala vlozenu pod svojou a pravu spravne drzala.A sestricka mohla bez problemov brat,mame 5r a zvladli sme to nakoniec s usmevom. I calcium do zily,tam ho tiez musela silno drzat,aby sa nemykol,pretoze sa mohol pocikat,tiez nakoniec zvladnute s usmevom. 🙂
@zuzka421 už som prečítala aj ostatne príspevky,no hlavne aby ti nechytil ešte vačšiu paniku a strach než do teraz a tak na buduce budeš aj ty vedieť ,pretože budeš pripravená,že stať sa može všeličo..budeš s ním ,no
ja si teda neviem predstaviť že by sestrička či lekárka vypálila mojmu..teda celu tu situaciu,to sa ľahko píše,aj ked som to zažila ako decko,neviem si predstaviť,že by sa to tomu mojmu stalo a vobec netuším ako by som reagovala v danej chvíli,verím tomu,že sa nájdu maminy,ktoré by tej lekárke možno inštinktívne aj vrátili naspať facku..niektore by boli asi len zaskočené..fakt ťažké si predstaviť ..ale teda niekde sa píše že si s tou lekárkou nebola spokojná aj predtým,tak to by som vymenila ,ak je tam nespokojnosť a nejde iba o tuto ihlu..ja neviem,či by som sa nebála toho už podvedome pri tej lekárke,že sa to zopakuje..
@zuzka421 ahoj, suhlasim s horanou - pokial ste celkovo nespokojni treba od lekarky odist...
co sa tyka tejto jednej udalosti - je to nezvladnuta situacia tebou ako matkou ako aj lekarkou - ty si mala svojho syna drzat a poriadne pripravit ( ja mam 6rocnu ktora po zlej skusenosti kedy jej sestricka na pohotovosti skoro rozryla ruku co jej nevedela krv odobrat, ma z odberu krvi panicky strach - ale kedze o tom viem, tak sedi na mne, ja ju drzim, sestricka tiez a lekarka berie krv - pritom mam pri sebe aj 2rocneho syna - je v bezpeci, takze jeho neriesim v tom momente ), a lekarka sa zlakla a pudovo zareagovala - hlavne v momente zlaknutia clovek zareaguje mnohokrat inak ako je zvyknuty a podobne - myslim ze to ze to prehnala pochopila okamzite kedze sa hned ospravedlnila...
cize ak by malo ist o tuto jednu udalost tak by som si to s nou vysvetlila, jasne dala najavo ze taketo spravanie je pre mna nepripustne a islo by sa dalej ( porozpravala by som sa isto aj so synom a vysvetlila ake je nebezpecne co urobil - mozno si to neuvedomujes ale mohol ju pichnut kdekolvek - a mohlo to skoncit aj smrtou☹ )
ak ide o dlhodoby stav tak neviem co tam este robite
sla som cosi napisat, ale potom som precitala lepsie.. a teda tazka situacia.. bud rada, ze to dopadlo len takto.. zas 9r dieta vie co robi..
@zuzka421 Nerozumiem jednej veci, ak s tou lekárkou nie si spokojná, prečo k nej s deťmi chodíš? Jednoducho nájdem inú lekárku a idem k nej, ona si už karty od lekárky vyžiada. Myslím, že na takú vec nejakú odvahu nepotrebuješ. Čo sa týka tej facky, určite to bola nejaká reflexná reakcia lekárky, neospravedlňujem ju, ale každý prosto nejak reaguje a ona trošku "skratovala". Podľa mňa to naschvál neurobila, tak isto ako to naschvál neurobil ani tvoj syn. No pravda je, že na niečo také ako "bojovnosť" detí, ktoré sa boja, či už injekcie alebo niečoho iného by mala byť pripravená a podľa toho aj reagovať.
@danim ja som to pochopila tak, ze syn zamerne vytrhol striekacku (mozno v sebeobrane), ale neumyselne skoro trafil oko. kazdpoadne je chyba na vsetkych stranach - matky, syna aj lekarky. a budme uprimne, ktorakolvek z nas keby bola na mieste lekarky a pacient by jej vytrhol striekacku a maval nou pred tvarou, tiez by ste sa rozohnali a facka by letela...a myslim, ze aj autorka temy by konala rovnako instinktivne. a je jedno ci by to bolo 5, 9 alebo 18 rocne dieta
@jasminet asi reagujes na to, co som pisala ako prve, potom som to nasla a opravila.. a vznikol z toho len ten kratky prispevok o 11.54 ( nedalo sa mi to zmazat uplne ), ale suhlasim co pises.. mama by to mala len predychat, a vstrebat tu celu situaciu- nerypat sa v nej este aj toutu diskusiou. a ci uz zmeni dr, je jej vec, nech robi ako mysli.
@danim casto dospely nevedia jak sa v soku zachovat......nieto este dieta....
@maja2039 Akonáhle padla facka je to fackovanie. A neviem nič o tom, že by lekárka stratila zrak 😒 . Ide o to, že chlapček tú facku naozaj dostal a lekárka bola ohrozená, nie však naozaj nejakým spôsobom zranená.
Všetko aj tak stojí na mamičke ako to vyrieši - ja by som to riešila tak ako som napísala vyššie, resp. u nás by k takej situácii ani neprišlo, pretože 1., pediatra vyberá rodič a pokiaľ by som s ním nebola na 100% spokojná, beriem kartu a adié 2., ak viem, že sa moje dieťa bojí, tak ho adekvátne na takúto situáciu pripravím.
Kto urobil väčšiu chybu či mamička alebo lekárka nie je ani tak podstatné, dôležité je čo rodičia spravia pre to, aby v budúcnosti už svoje dieťa nevystavovali takémuto stresu, ktorý sa dá eliminovať spomínanými opatreniami.
Hawk 😉 , Denisa.
@zuzikovasandra tak dr verim, ze zazila sok.. ale mama snad vedela, ze sa dieta boji a pod.. ze ma panicky strach.. tak aj tak to mala zvladnut, posepkat dr, sestricke, nech ho dobre chytia a pod.. pripravit na to dieta- deti tu paniku niektore maju.. ale tak co teraz nema byt odber ci dr ma prist o oko ??? 🙄
@tanapeta nemas pravdu,aj 9rocne dieta je dieta a moze mat strach.Ja poznam dospelu zenu ktora pri odbere krvi odpadne vzdy od strachu...to je fakt take nepochopitelne ze sa dieta boji???
@zuzka421 tvojou chybou bolo ze si nebola pri synovi ale pri dcere.Zasada c.1 je-bud vzdy pri nom s drz druhu ruku.Ale zasa sa potvrdzuje len neprofesionalny pristup doktorky lebo ked vidi ze dieta hysterci tak poprosim maminu o spolupracu a takemu dietatu proste treba drzat aj druhu ruku.Ja na dcere pomaly lezim aby sa moc nehybala.
Mne keď ušný prepichoval stredné ucho /mala som 8 rokov/, tak som mu skoro odtrhla bradu 😀 Ale teraz vážne, pokiaľ dieťaťu nebola dlho braná krv, tak sa vopred nedalo predpokladať ako bude v danej chvíli reagovať, či to zvládne alebo nie, ALE podľa môjho názoru je v réžii rodiča, aby keď vidí že jeho dieťa začína zákrok nezvládať reagoval podľa situácie, v tomto prípade by som okamžite syna fyzicky spacifikovala /stačilo podržať druhú ruku ako píšeš/ alebo by som odber odložila. Takto vznikla veľmi nebezpečná situácia pre zdravotnícky personál a tvojho syna tiež. 9 ročné dieťa už má dostatočnú fyzickú silu a vieš si predstaviť, čo by sa dialo, keby mu lekárka prepichla nerv, žilu, napichla sval a pod.? Reakcie lekárky bola neprimeraná, to je taktiež nepopierateľné, mala situáciu prehodnotiť ako nezvládnuteľnú a požiadať ťa o pomoc, ale na druhej strane je ako zdravotník povinná výkon vykonať za akýchkoľvek podmienok. Dieťa takto reagovalo lebo ho jednoducho prevalcoval strach a pud sebazáchovy, lekárku pravdepodobne tiež 🙂 Ťažko tu niečo hodnotiť, byť tebou by som z tejto situácie jedine vyvodila záver byť pri ďalších podobných situáciach vopred pripravená po všetkých stránkach a upozorniť aj zdravotnícky personál 😉
@mummy01 vsak mu drzala ruku sestricka...(az spravne chapem)doktorka nebola na ten odber sama...
@zuzikovasandra ale druhu ruku mal volnu...takze...
...akože vy čo sa tu obúvate do tej mamičky a nazývate dieťa, ktoré sa bojí nevychovaným ... je to dieťa, je normálne, že sa bojí ... a vy čo ho poznáte, viete či nemá panický strach ??? Aj dospelý človek, ktorý má panický strach z rôznych vecí sa bráni ... možno sa len zľakol ale určite jej nechcel ublížiť ... a to, že Dr. mu dala facku to Vám príde normálne, už Vám tu všetkým načisto pere ???? Aby mi Dr. udrela dieťa ???? To nie je normálne ak človek, ktorý robí denno denne s deťmi takto reágoval ... Jasné mamičky nechajte si otĺkať svoje decko, už by som chcela vidieť ako by ste sa vy zatvárili, ešte by ste ju pochválili alebo tresli decku druhú ??? Super výchova ... žasnem ...
@tanapeta vytrhol ju ako obranu zo strachu a netriafal nou do oka...citaj prispevky od zakladatelky.On nezautocil na doktorku zamerne ale sa branil.Chyba dospelých bola ze nik neodhadol situaciu a nezabezpecil aby hystericke dieta neublizilo sebe alebo inym.To dieta si to nemohlo uvedomit ze ohrozuje lekarku a kedze mala doktorka hlavu blizko jeho ruky tak to proste tak vyslo.A existuju aj ochranne okuliare, doktorka musi ratat aj s tym ze dieta moze spanikarit a konat impulzivne.
@zuzka421 necitala som ostatne odpovede, len chcem povedat, ze mna udivuje ako namiesto toho, aby si riesila, ci bolo spravanie tvojho syna adekvatne, sa tu pohorsujes nad lekarkou. Myslim si, ze 9rocne dieta uz ma vediet, co je pripustne a co nie a verim tomu, ze ak lekarke vytrhol injekciu z ruky a "skoro ju pichol do oka", tak asi zafungoval aj reflex. Lekarka si uvedomila, ze neurobila dobre a ospravedlnila sa. Tiez je len clovek a tiez ma pud sebazachovy... Skor by som si riesila syna ako tu lekarku, ktoru to podla mna trapi uz aj tak dost... Aj moje dieta ma panicky strach z lekarov a viem si predstavit, ze asi ani synovi nebolo prijemne, ale sposobil to on..
A ak nie si spokojna, najdi si ineho lekara a odid, to, co je za argument, ze nemas odvahu zobrat karty, ved ide o tvoje dieta...
@tanapeta Sorry ale musím sa k tomuto vyjadriť ... zasa jedna premúdrelá mamička ... Keď tvoje dieťa od 2 rokov neplače pri braní krvy tak všetky deti na svete nemôžu plakať ??? Každé dieťa je iné tak sa nesnaž urobiť z tvojho dieťaťa príklad pre ostatné ... A takto porozmýšľať či nemá malý nejaký panický blok ??? nie moje decko neplače tak prečo iné by malo ... to je úvaha ...

@zuzka421 právo zmeniť doktorku máš tak ako ti písali baby predomnou, nepotrebuješ nikomu nič vysvetľovať alebo sa cítiť blbo... každopádne si myslím, že je na tebe, aby si 9 ročnému chalanovi vysvetlila, ako sa má v ambulancii správať a čo si môže a čo nemôže dovoliť a keď vieš, že sa bojí injekcie alebo odberu krvi, tak máš spolupracovať aj ty ako matka, aby nedochádzalo k takým reakciám z jeho strany... nie len, že takmer ublížil doktorke, mohol vážne zraniť aj seba !!! a žiaľ, zase sa potvrdilo, že ak si nevie spraviť poriadok s dieťaťom vlastný rodič, tak to zaňho spraví niekto iný...