icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

zuzkaanicka
4. dec 2013

@959touareg a keby ta doktorka vedela, aku riadnu diskusiu vyvolala 😅 ... celkom by ma zaujimal jej nazor a pohlad na celu tu akciu 😉 ... tak, ale predebatili sme to, niektore sa aj pohadali, hlavne, ze nedoslo k ziadnemu urazu v tej ambulancii, este tak vediet, ci bola odobrata krv 😉

katka888
4. dec 2013

tak už to len nejak zakončiť :D doktorke pevné nervy, synátorovi viac odvahy a mamine vela energie

zuzkaanicka
4. dec 2013

@katka888 no, ale to uz vyryvas 😅 ... ale jasne, poznam take maminky, ich deti hned jedli priborom a cikali do zachodu ... vsetko maju dokonale, hlavne svoje predstavy o sebe 😝 ... a teraz uz aj ja hrozne vyryvam, som zvedava, kto mi pride klepnut 😅

959touareg
4. dec 2013

@zuzkaanicka ved prave to som aj pisala. mozno keby to bolo podane aj z druhej strany - strany lekara, spadli by sme na zadok a pravda by bola uplne niekde inde.nemam rada nieco podane iba z jednej strany. byva to vzdy skreslene a neobjektivne. druhu stranu clovek nepozna.

aristka
4. dec 2013

@959touareg no to nám priniesla európska únia tj.popruhy ,vysadená mohla byť aj v posteli zasieťovanej a keby sa aj pohla by nespadla ,keby sa rozhodla ísť dolu ,tiež by nespadla .....čo už nikto nebral argumenty z našich radov a bolo nariadenie a nič sme si nepomohli ....

charlie1980
4. dec 2013

@katka888 Tak ako instinktivne reagovala doktorka, tak isto instinktivne reagoval chlapec. Lenze doktorka je dospela osoba a chlapec ma 9 rokov. A to je podstatne a rozhodujuce. Nechcem ani hovorit o tom, aky hruby precin by to bol z pravneho hladiska tu vo Svajciarsku, o moralke tu vobec nie je rec. Nie su si seberovni a to je rozhodujuce. Preco teda doktorka neodskocila v afekte, alebo nebuchla po stole, alebo nezakricala ? Preco fyzicky napadla dieta ? A dalsia vec...dieta jej skoro a teda skoro nahodne pichlo do oka. Ona mu tu facku dala a dala mu ju naozaj.

959touareg
4. dec 2013

@aristka vies, ja si casto hovorim, ze tu EU nam bol cert dlzen. narobi casto viac skody, ako uzitku. 😔

aristka
4. dec 2013

@macamac sama ti poviem ,že som mala možnosť to čím si si prešla vidieť na vlastné oči a bolo to niečo strašné a a som rada ,že sa to rieši v tejto dobe tak ,že sa detičky uspia ..lebo ,keď sme boli na krčnom ,vždy sme sa pýtali ,prečo sa to musí takto robiť ,či nie je jednoduchšie detičky uspať a je to bez stresu ...

bastika
4. dec 2013

@aliza nestras nechaj ma v sladkej nevedomosti moja dcéra pubertu preskoci tak ako ja ani ja som vraj nemala 😀

charlie1980
4. dec 2013

@katka888 A na tuto skutocnost nie je potrebne pocut ani druhu stranu, teda nazor doktorky, pretoze su to fakty, ktore neospravedlnuju. Aspon nie vo svete. U nas neviem....

aristka
4. dec 2013

@charlie1980 psychológiu sme mali ,len nikto ťa nenaučí a to sme ani nemali ,že ako máš reagovať v rýchlom ataku ohrozenia zbraňou tj.hmaty a chvaty na odvrátenie hrozby ,myslím že sa to volá aikido,učia sa to len policajti a asi by to potrebovali aj zdr.pracovníci a aj učitelia ....

aristka
4. dec 2013

@959touareg bohužiaľ aj v iných sférach nám eu nepomohla ,ale naopak ....

zuzkaanicka
4. dec 2013

@charlie1980 no, ale asi uznas, ze niektori ludia maju tendencie sa vykreslit v tom lepsom svetle ... ono to mohlo byt aj inak ... nie je to na 100% iste, ze mamicka to opisala tak, ako to bolo ... nakoniec, venovala sa druhemu dietatu 😝

froschka
4. dec 2013

Preco to stale riesite ked nie je co riesit? Azda chce matka podat trestne oznamenie? Azda che lekarka vynat pacienta z kartoteky? Neospravedlnila sa nahodou? Ked chcela konat a nieco podnikat tak mala hned a zaraz a volat aj jojku aj cas aj Mokreho pre mna za mna. Kofy na trhu 🙂 a ste lepsie ako telenovela 🙂

katka888
4. dec 2013

@froschka na MK som si takuto diskusiu nevychutnala uz vyse roka či dvoch, deti ale maju kiahne, tak co.. aspon si takto pokecam so svetom, ked uz sme zavreti doma :D :D

959touareg
4. dec 2013

@aristka ano,ja som tym myslela vsetky sfery, ze EU je zlo,ktore nas tazi ako kamen. cert nam ju bol dlzen.

froschka
4. dec 2013

@katka888 len skoda ze niektore si tu naozaj ventiluju celu dusu 🙂 ale ved dobre 🙂 citam to tu uz druhy den a stale je co riesit poda niektorych. Nejdeme pisat peticiu? Kto je za ukamenovanie lekarky a kto za syna ?

charlie1980
4. dec 2013

@aristka Prosim Ta, neprehanaj. Nikto na doktorku neutocil s ihlou proti oku. Ona bola ta, co zautocila. A este raz...aj to patri k rizikam...kadernicka vdychuje skodlivy peroxid vodika, predavacka moze prechladnut pri mraziacom boxe, pravnicka moze byt ohrozena niekym, komu ukrivdila, politik je neuznavany, smetiar spadne z auta no a detska doktorka moze byt napadnuta dietatom. Aj ked v tomto pripade to bol u dietata skor pud sebazachovy, kedze jemu sa zdalo, ze ide o zivot na jeho urovni 9r. mozgoveho vyvoja.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@froschka tak ale syna tu snad nikto nechcel ukamenovat, ci? 😉

zuzkaanicka
4. dec 2013

@charlie1980 jasne, doktorka musi ratat s tym, ze jej vypichnu oko ... ved jasne, poslu na ocne a vybavene 😖 a prepac, ale 9-rocny normalny chlapec si isto nemysli, ze pri odbere mu ide o zivot ... toto si uz asi prehnala.

aristka
4. dec 2013

@charlie1980 pediater nemá čo byť napadnutý dieťaťom zo zbraňou v ruke ..inak si protirečíš ,pediatrička napadla ,ale pediater môže byť napadnutý dieťaťom ..no čo už ....takže čo z tvojho príspevku vyplýva ,že medzi udr.pracovníkov a učiteľov zaradím aj právnika ,ktorý by mali ovládať aikido ..inak pracujem na rizikovom pracovisku ,ale nie preto ,že nám hrozí napadnutie pacientom ,ale asi by sa to malo zahrnúť a aj pediatria tým pádom by mala byť riziková a všetci by sme mali povinne byť školený na aikido tj.hmaty a chvaty....

aristka
4. dec 2013

@froschka ešte dodaj ,kto za ukameňovanie nikoho ,tam patrím ja...

froschka
4. dec 2013

@zuzkaanicka niekto ano niekto ho brani... Teda zjavne zakladatelka ocakavala asi iba reakcie negativneho charekteru na doktorkinu adresu
Keby formulovaka diskusiu otazkou " Aky trest pre 9 rocneho chlapca ktory zautocil na doktorku " tak by sa asi primeranej odpovede od 98% prispevateliek aj dockala 🙂

froschka
4. dec 2013

@aristka ved ja nejdem kamenovat to bol ken fór 🙂

anuska74
4. dec 2013

Inak ja sama za seba, ak syn nie je problémový, nemá nejaké ťažkosti, nedá si kľudne vysvetliť tak ja svojmu tiež 9 ročnému dám za takéto niečo trest.
Ak máte s pediatričkou problém tak fakt zmeniť a nie tu písať, na nu satžnosti a báť sa pri tom vziať si kartu.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@froschka tak ja neviem je pravda, ze nemam vsetko precitane, ale vacsina je snad zato, ze chlapec jednal v strese ... to, ze to bolo az prilis divoke ... hmm ... nebila by som ho (keby sa jednalo o moje dieta), ale mali by sme dlllhy rozhovor ... asi na temu, ze taketo jednanie je ovela nebezpecnejsie ako jeden odber krvi 😉 ... ale zase nie som taka, ze budem tvrdit, ze doktorka je agresivna, lebo absolutne netusim, co by som urobila na jej mieste ja 😖

aristka
4. dec 2013

@froschka nebo ja som ťa pochopila 😉

adka12
4. dec 2013

Ja by som od nej v tom momente odišla. Syn je síce už dosť veľký, ale či ma rok, 10 alebo 15 môže sa báť tých ihiel. Ja sa bojím doteraz. Doktorka si určite nemôže toto dovoliť! A ty si kartu nemusíš ísť pýtať, proste odíď k inej doktorke a tá si ju vyžiada.

charlie1980
4. dec 2013

@aristka Vidim, ze ma chces chytat za slovicka. A este aj prehanas...este raz a aj naposledy...ad 1.,o akej zbrani pises...? Nejak mi uslo...chytil na nu snad noz ...????? ad 2.,ja som nenapisala, ze moze byt pediater napadnuty dietatom, ja som napisala, ze nie su si seberovni tj 9-rocny chlapec a dospela osoba pediatricka, preto konanie pediatricky je neospravedlnitelne. A to aj po pravnej stranke je to tak. ad3., pojem a dojem su dve rozdielne veci. To, co z mojho prispevku Tebe vyplyva, je len Tvoj dojem, nic podlozene. Nic take som nenapisala, ze musite ovladat aikido.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená