Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
@zuzka421 moj st syn nezvdala ziadne vykony u lekara do cca 10 rokov-muza raz pri injekcii tak vymlatil do obliciek ked ho pridrzal ze muz skoro odpadol-to uz mal cez 9 rokov.
Proste sa s nim nedalo,logika a racio pri fobii nemaju uspech.
On vedel ze robi blbost,ale nevedel to ovladat ani trochu.
Kto to nezazil osobne sam so sebou,ale so svojim dietom tak to nepochopi. 😒
Dnes ma 15 rokov ,v 13 sme riesili zarastny nechet-rok chodil po chirurgoch,absolvoval plastiku dva krat,podlkadnie nechat ....proste ja by som omdlela a on ani nemukol a dokonca to chcel mat bez anestezy.
Proste z toho vyrastol a dnes je odber,injekcia.......uplna malina pre neho.
Ale vtedy....... 🙄
A pediater ma byt pripraveny pri detoch na necakane reakcie......dokonca aj dospelk moze zazmatkovat-u zabara napr a vyrazit mu nastroj z ruky-zubar s tym tiez musi ratat.
To nie je o vychove,to je o fobii.
Pediater nema co dieta udierat.
Ked sa nevie ovladnut on,ako to moze ziadat od dietata.
ahoj ja som tiez zo serede a neviem o ktoru doktorku sa jedna ale aj moj brat ked bol maly tak sa bal ihly,vzdy robil sceny a doktorka po nom strasne kricala vzdy.potom mal brat este vacsi strach k nej ist tak musela mama zmenit doktorku.len sranda bola v tom ze u druhej doktorky bol kludny,neviem ci to bolo jej pristupom alebo cim.
@livka_ nemyslim si ze jej chcel vypichnut oko...v tom amoku ako ju vytrhol to vyzaalo tak ale zamer v tom urcite nebol...asi si este nevidela dieta ktora ma naozaj strach uz len do nemocnice vstupit nedaj boze aby videlo injekciu....mam kamosa ktory ma skoro 30 rokova neverila by si co dokaze pohladna injekciu spravit a hkavne ked sa blizimk jeho ruke...my sa sice smejeme ale prijemne to rozhodne nieni...takze tu nejde o nevychovanost....kazdy mame z niecoho strach...a niekto vie dostat z toho trosku iny amok.... pri tomto asi moc vysvetlovanie nepomoze...bohuzial...
Ja sa tiež zastanem lekarky. 9 ročne dieťa je dost velke na to, aby robil takéto veci.
sa divím, aké schopnosti požadujete od 9 ročného dieťaťa
a absolútne mnohé neviete pochopiť, čo je panika
nie strach, ale strachom vyvolaná panika
vtedy nekoná chlapec rozumovo, ale inštinktívne
to znamená, že je jasné, že šiel po tej striekačke, pudovo
na vás ak by niekto vytiahol nôž, asi by ste sa mu nepokúšali dať dolu retiazku z krku, ale by ste sa sústredili práve na ten nôž a chceli ho získať
aj Dr. konala pudovo, ale na rozdiel od chlapca je dospelá a podľa mňa neprežívala obrovský strach už niekoľko hodín predtým a teda nemala dôvod na neprimeranú reakciu
a inak
koľké tehulky sa pripravujú na pôrod a ako dlho
a sú dospelé a všetko chápu
a vedia, že to aj bolí
ale koľkééé tam potom revú aj tak na celú pôrodnicu 😀
a to ich tam má personál fackovať za to? 😅 😕
no neviem
mnohokrát ani dospelí nie sú tak statoční, ako deti
ale len jeden prúser v ich živote, ktorý nie je podľa našich očakávaní a už je nevychovaný a treba mu streliť 😒
ber kartu a zmen lekarku, mala by sa vediet ovladat, nemoze predsa fackat deti!!
@zuzka421, tak zmeň lekára. Nemusíš nikomu nič vysvetlovať. Lekárka reagovala reflexne. Môže byť akokoľvek pripravená na hysterické záchvaty detí, ale 9 ročné dieťa ak sa zmocní inj. striekačky a je v hystérii, treba ho jednoducho a rýchlo spacifikovať, aby vážne neublížilo druhým ani sebe. V tomto prípade by som sa ospravedlnila ja doktorke. Bola to veľmi vážna situácia. Nakoniec ju to mrzelo, mrzela ju celá tá situácia, že sa to vôbec stalo.
Dcerka kvoli tejto panike z ihiel napriklad uz miesto normalneho zubara, chodi k zubarovi, kde jej robia veci v plnej narkoze. Bohuzial. Boji sa, tak to adekvatne riesime. A urcite nie tym, ze sa snazi zubarku kopat ci hryzt a ze to ja ako matka tym budem ospravedlnovat, ze ved sa boji no🙄
Fakt baby to ako ked by si kazdy lekar mal nechat skakat od deti po hlave a mal by chapat, no to by si vela ludi to povolanie nevybralo... ved dohryzu, dokopu, zautocia, ved sa len boja... trochu sebaovladania primeraneho veku by nezaskodilo 😖
@macamac mam 6 rocnu dceru a takéto veci nerobí...ani u zubára, ani pri ockovani. Matka má upozorniť lekarku, že dieťa má strach. A ďalšia vec - pri odbere krvi, ockovani by mala pediatricke pomahat sestricka - držať dieťa...ak by to tak bolo, tak dieťa nema šancu vytrhnut lekarke injekciu.
@anjelicek26 tak ale mamicka uz teraz bude vediet ze to jej syn nezvlada-naposledy mal odber v 3 rokoch pisala-tak to nemohla vopred vediet-najblizsie sa uz aj ona asi zariadi-my sme to riesili tak , ze sme chodili vzdy obaja/muz aj ja/ a obaja,plus sestricka sme ho drzali-ved anestezu u pediatra ti nedaju.
myslím,že 9ročný chalan je dost vleký na to,aby zvládol odber krvi a ja ako matka mám za povinnost ho na to pripravit.moje decka v 3rokoch absolutne bez ceknutia ..proste vedeli čo ide,prečosa ide a čo sa bude diat.
ked sa vám nepáči,nájdite si inu lekárku.
ja ale mám taký názor,že proste lekárka je tiež len človek a chalan musel riadne vymýšlat ked sa jej ta ihla dostala až ku oku...pozriete sa na to aj z druhej strany
inak sa mi páči, a vidím podľa reakcií tu, akú vážnosť ma nejaký lekár v očiach podaktorých
ten keď strelil, aj keď v "sebaobrane", tak prikyvujeme + ešte samé dieťaťu naložíme (podaktoré)
a to ten lekár je s naším dieťaťom cca pár minút pár krát do roka
a teraz
povolanie učiteľ
je s deťmi pomaly viac ako vlastný rodič, niekoľko mesiacov v roku, niekoľko hodín denne
problémové dieťa, ktoré ho roky psychicky týra ( áno, aj deti to už vedia, len sa to bojíme pomenovať)
učiteľ nezvládne tlak, dá facku
tak toho by rodičia za to najradšej videli v tretej nápravno - výchovnej na doživotie 😀
a nie že by ešte sami pridali na zadok za správanie
vidíte, ako vedia ľudia mať rôzny meter v podobnej situácii?
to len na okraj, nechcem sa tu baviť o učiteľoch, na to sú iné témy 😉
ja osobne nevnímam ľudí podľa povolania
každý sme v prvom rade človekom 🙂
urcite to neurobila cielene ale skor instiktivne....mohla prist o oko....a syn je uz 9 rocny tak ho nebrala ako mensie dieta tak preto asi ta reakcia...predpokladam, ze keby sa jednalo o mensie babo vedela by sa skor uvedomit..preco si syna nedrzala za ruku ked sa boji.....je normalne aj moj syn ma hysak a ked mu beru krv tak ho drzim ja a aj sestricka...a bude mat 6 rokov...nevidim tu iba chybu u doktorky aj ked samozrejme ziadne facky neschvalujem....a ako pisali baby lekara je mozne kedykolvek zmenit...
@billam ja mám tiež dve deti, ktoré toto nerobia
ale to neznamená, že všetky deti sú rovnaké 😉
mám pochopenie pre strach a paniku u detí a pre ich správanie pod vplyvom adrenalínu, ktorý im v mozgu stúpa
aj pre dospelých
by ste sa divili, čo dospelí dokážu v panike
a nik ich pre to nefackuje 😖
jaaaaj aha, takze ked pride matka k nejakemu doktorovi, tak ma povedat: "viete pani doktorka, moj syn ma panicky strach, takze vas kludne dnes moze dokopat, alebo dopichat, lebo on len kona instinktivne. takze to nebude jeho chyba, viete? ale vasa, lebo sa mate pripravit na panicke dieta. Ved on len kona v sebaobrane, chudacik" uz mi to je jasne
@macamac Tak ja nahodou uplne presne viem co je to panika z lekarov - mam od malicka syndrom bieleho plasta - nedokazem kontrolovat strach z lekarov a to mam uz takmer polovicu zivota za sebou. X-krat u zubara, x-krat injekcie, x-krat odbery. Ale v zivote som na ziadneho lekara ani v amoku nezautocila a tiez by som podla toho co pises mala konat instinktivne. Mam brata s DMO, od malicka v nemocniciach, tiez strach z lekarov. On ma to, ze sa nevie ovladat v papieroch. Napriek tomu NIKDY ziadnemu lekarovi neublizil. Chyba bola mozno v tom, ze tu krv mu uz dlho nebrali a nevedel si uz predstavit co to obnasa - stacilo mozno lepsia priprava a nebol by tak vyvadzal. Urcite to nebolo jedine dieta v takomto veku na odberoch, takze predpokladam ze ani Dr. nebola pripravena na to, ze ho treba "priviazat" o stolicku a tiez konala v obave o svoj zivot intuitivne. Lebo toto nie je len o tejto konkretnej situacii, ale o kontrole emocii vo vypatej situacii celkovo. Priklad, bude sa bat ze ho ucitelka vyvola z niecoho co nevie, tak instinktivne po nej nieco hodi ked ho oslovi?!? Ale je fajn, ze si to uz uvedomil...
@zuzka421 komenty za 300 bodov 😠 nic zmen lekarku syn sa bude bat. A ostatne SUPER matky aj mne vyletí ruka ano ale to musim byt fakt strasne vytocena ale mlatit dietaa pre to ze sa bojí??? ved to je normalne mat strach.A este poviete že je nevychovaný ? No tak je a čo aj moje Deti sú NEVYCHOVANE lebo revu ked sa im berie krv a viete co ja som mala 10 rokov a utiekla som z ordinacie pred ihlou najprv ma museli nahanat po chodbe az potom som sa ukludnila a nikdy ma moja mamka neudrela za to ze ako sa spravam u lekára a teraz sa na tom smejeme. Takze nerieste tu nevychovanost. 9 rocne dieta je stale dieta 🙄 vy hrdinky
@macamac ale snád matka mohla vedieť , čo jej syn prežíva, a upozorniť lekárrku, že sa bojí, že má strach a nie teraz hádzať všetku vinu na lekárku...na to tam ide dieťa s rodičom na ten odber, aby sa dopredu na vec upozornilo, ako to mala lekárka vedieť??...je sním raz za čas, matka ho pozná najlepšie a teraz sa diví, že ked lekárka skoro prišla k urazu, tak konala ako konala v sebeobrane...tiež je to len niekoho matka, sestra, človek...mne by sa tiež nepáčilo, keby moju mamu ako lekárku zmrzačilo dieta, a dalo sa tomu nejako predíst, len jednou vetou na začiatku....určite by doktorka pristupovala k nemu inak, keby vedela, že má panický strach z injekcie....
ocividne nema Panicky strach, ci fobiu kedze mamicka tu napisala : "mal očkovanie ale pritom tak nevyvádzal", keby mal fobiu, alebo panicky strach, tak by reagoval skratovo uz pri ockovani.
z jej strany to bol podla mna reflex ale tak ked aj koli iným veciam nie si spokojná určite odíď bude zbytočné dusno medzi vami len
Lekarku podla mna nic neospravedlnuje, ona je dospela, ma vysoku skuolu, je profesionalka a dieta je dieta!!!By som jej vynadala jak psovi a este by som zvazila, ci ju nenahlasim. 😠
@nice202 presne tak a lekarka povie ok, vzsvetlime mu co ideme robit a chytite ho vy takto a sestricka este takto aby neublizil sebe ani nikomu okolo... TAK sa to totiz bezne robi... Vidis ze vobec nie je bezne, ze vacsie deti takto vyvadzaju, vzdy je lepsie povedat nieco aj ked "zbytocne", ako potom riesit takyto problem...
nečítala som všetky reakcie, ale môj názor: nie je v poriadku, aby 9 ročné dieťa pri bratí krvi spravila niečo takéto... doktorke sa ani veľmi nečudujem: akcia - reakcia... možno by som reagovala rovnako 😒 neviem, na tvojom mieste by som si najskôr prehovorila so synom (a to poriadne) a potom riešila doktorku...

Tiež si myslím, že aj doktorky sú len ľudia a takáto situácia by každého doviedla aj k nie celkom správnej reakcii. V podstate treba pri odbere upozorniť a byť tam spolu aj so setričkou a napr. chytiť mu ruky, aby k takému niečomu nedošlo a keď už došlo môžu byť obe strany spokojné, že to skončilo takto a nič vážne sa nestalo, ja by som to za tú facku nerozmazávala, ale ďakovala anjelovi, ktorý to ustrážil miesto mňa.