icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

aliza
2. dec 2013

@zuzkaanicka to akoze lekarka nema ziadnu zodpovednost? ved ked videla, ze matka nemoze drzat syna, ani sestricka nie je poruke, tak mohla chvilu pockat, kym matka nebude moct ho podrzat. To su uplne zaklady, to by mala lekarka predsa vediet. Viem si predstavit zufalu mamicku, ktorej jedno dieta place, druhe sedi vystresovane na lehatku....kde sa podela empatia? si matka? co este ta mamicka mala podla vas robit? hlavne, ak vobec necakala, ze syn takto zareaguje. Preco ju lekarka nevyzvala, aby si dieta podrzala? a ak matka prave nemohla, preco zacala pichat bez nej? lekarka, ktora picha injekcie denne, by mala predvidat, nie matka, ktora v podobnej situacii nebola a uz toboz nie 9 rocne dieta.
A ano, mam dvojaky meter, kedze ide o cloveka, ktory robi so zranitelnymi osobami-detmi. Taketo povolanie nemoze robit niekto, kto reaguje pudovo, zial.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@aliza kto ma to dieta lepsie poznat? ... lekarka ci matka? ... ked matka nevedela, ze tak zareaguje, tak to mala predvidat lekarka ... pozri, neboli sme tam, nevieme ako to presne bolo ... ja len nechapem, ze mozes odsudit lekarku za facku, ked sama nevies, ako by si sa na jej mieste zachovala ... ja by som sa o svoje oci bala ... Ty asi nie ... kazda sme ina 😉 ... hadat sa s tebou nemienim, ani dalsie debaty tu natahovat nebudem 😉

kacena4
2. dec 2013

@zuzkaanicka mne sa nieco podobne stalo tak si to viem predtavit a proste skratova reakcia. clovek si v prvom rade brani svoj zivot 😖 😅

veronicka1901
2. dec 2013

Nech je akokolvek, ja si stale myslim, ze doktorka je ta dospela a lieci deti, takze vie, co od nich mozno cakat. Ci je dieta 5 rocne alebo 9 rocne. Chlapec sa bal, reagoval skratovo. To nie je podla mna o vychove.

kacena4
2. dec 2013

@veronicka1901 to nie je pravda su aj chore deti (postihnute) su aj zdrave deti a doktorka nevia ako jej ktore dieta zareaguje nemoze ich vsetky hadzat do jedneho mecha a spravat sa k nim ako nezvladatelnym. mam syna ktoreho treba spracovat inak je mimo ale dcerka je bez problemov je mladsia ale "vytrci" ruku a ide to. syn je autista tak musime pripravovat a spolupracovat. ale ked mi dcerke doktorka na endokrinologii zdrapla ruku a bez varovania pichla dcerka mala traumu asi rok z toho pristupu. takze v tomto pripade som bola na doktorku nasrana to je normalne, ale dcerka to aj tak zvladla a neublizovala jej

veronicka1901
2. dec 2013

@kacena4 Ja sa nepustam do psychologickych uvah, iba hovorim, ze clovek niekedy reaguje skratovo, aj dospely, toboz nie dieta.

luckarisko74
2. dec 2013

akoze nechapem co tu chce mamicka riesit a pocut, isla na odber , zrejme to dietatu ani nepovedala, isla sama s dvomi detmi, ked ja viem ze idu nieco robit detom , ockovat, brat krv, idem s niekym, muzom, mamou... aby som sa mohla plno venovat jemu, podrzat ho, hocico a to nevyvadza pri takych veciach, vzdy ked mu idu nieco take robit mu to poviem aj popisem ako to bude prebiehat
z tej facky by som velke haloo nerobila, jasne ze nikto si nenecha bit svoje dieta
ale on je to vytrhol a zautocil na nu to je jedno ci umyselne alebo neumyselne a ona v tom soku zareagovala fackou, a darmo tu pisete ze ma bit profesional, je to hlavne clovek,chranila svoje zdravie a bola by som strasne zvedava ako by ste reagovali tie co tu pisete ze vy by ste hadam aj ukamenovali, keby ste na jej mieste este by ste asi aj druhe oko nastrcili nie?
myslim ze to bola chyba vsetkych matky ze to podcenila, aj doktorky ze sa nezaujimala ako to zvladne, ale 9 rocne dieta by uz malo rozoznat co robi a preco

maja2039
2. dec 2013

@aliza a ty poznas? to dieta aj Mudr????? a neposudzujem konstatujem

luckarisko74
2. dec 2013

@zuzka421 pises ze takto by doktorka nemala reagovat, mas pravdu nemala, bol to podla mna obranny instinkt
a ty by si ako reagovala keby ide niekto na tvoje oci s ihlou?tiez by si bola v soku
ale z celeho prispevku mam pocit ze aj keby jej to oko vypichne., tak by to bola aj tak jej chyba lebo 9 ROCNE dieta netusi co robi

82erika
2. dec 2013

Čokeby jej to oko vypichol ?mám 9 ročnú a toto nieje reakcia primerana veku take dieťa má už silu a aj rozum na to aby sa takto nespraval.Myslím že nereagovala inak ako druhý aj keď je doktorka ospravedlnila sa myslím že ona sa bude vždy báť keď mu bude brať krv a nerozumiem ako ho mohlo napadnúť chcieť jej vpichnúť oko to nieje žiadna sranda.?

sonagolisova
2. dec 2013

@aliza ano s tym suhlasim, ze lekarka nesie vinu a pochybila....ale napriek tomu nesuhlasim, ze spravanie dietata je v poriadku....keby vam islo cudzie dieta ihlou do oka chcela by som vidiet vasu reakciu , nic v zlom 🙂

renka40
2. dec 2013

zíram! čítam tu komentáre a som normálne hotová!!!!! mám troch synov, ale také dačo by im ani na um nezišlo, nie to, žeby si to dovolili! Na 9 rokov?! treba zobrať kartu, tá lekárka sa len poteší.... nechápem. Aj tu sa prejavuje rešpekt a poslušnosť detí. Keď raz má už doma vysvetlené a ide sa niekam, dieťa to berie ako samozrejmú vec a nemá čo vystrájať....

sonagolisova
2. dec 2013

@0silvia0 ziadnu zrudu z neho nerobim...necitajte medzi riadkami nieco co tam nie je...vidite tam mnou napisane, ze dieta je zruda???? povazujem len jeho spravanie za viac agresivne...no je vsetko.... z nikoho obludu nerobim...tiez som matkou hysterickeho syna ktory vrieska tak , ze ho pocuju vsetci v cakarni ked sme na ockovani alebo na krvi takze o strachu viem svoje od vlastneho dietata ale nastastie takto sa nesprava .. .prave preto ho nenechavam sameho ale sedi na mne a drzim ho spolu so sestrickou 🙂

sonagolisova
2. dec 2013

@aduskatt kedze sme pri tom neboli je to tazko posudit ako to skutocne bolo..jedno je iste ak dieta nezvlada navstevu lekara , ma tam byt matka s nim a drzat ho...za to co sa stalo nesie zodpovednost jak lekarka tak matka...keby obe robili to co mali v takej situacii dieta by tak neposkztli moznost sa takto spravat ... to je vsetko co si o tom osobne myslim...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
horana
2. dec 2013

Inak uplne pomimo temy, chapem ze je toto je riesenie ineho aspektu veci, ale chalan ma podla ma skvele instinkty bojovnika. Neviem ci k tomu inklinuje, ci nepremysla zakladatelka ho dat na volake bojove umemia? Totizto vacsinou civilizovany clovek je uz akosi spolocensky postaveny do late a aj ked sa moc boji, reaguje skor obranou nez spatnym utokom a to este takym priamym. Nemyslim to ironicky, toto ma v sebe len male percento populacie, hlavne vo vypatej situacii kedy nejedna vedome ale podvedome. V minulosti ked bol zivot este tvrdy a bolo treba casto bojovat o hole prezitie by sa mu toto zislo, nakolko aj kopec muzov vo vypatej a stresovej situacii instinktivne sa brani, ucukne a ked sa ide proti zrdoju strachu skor nepriamo (napr. tuto by to bolo analogicky buchnutie po lekarkinej ruke) nez takyto krasny vypad. Bol by v minulosti chalan skutocne ceneny a vazeny. Nemyslim ze by mal po kazdom "vyjet", ale dokazat toto pouzit cielene... Skratka je tam pritomny instinkt ktory sa neda naucit. Mozno budete moju reakciu povazovat za trochu mimoznu v tejto situacii, mna to napriekt tomu fascinuje. Je to nieco co sice v dnesnej dobe nie je casto priamo vyuzitelne (aj ked snad prenesene aj ano) ale ja keby som bola na mieste zakladetelky syna samozrjeme haltovala a neskor mu vysvetlila vsetko okolo ze to nebolo primerane atd. ale ze ani rekacia tej Dr. to je cele jedna vec, ze nabuduce by sa tak nemal spravat, ze by sa mal snazit opanovat, napriek tomu by som neodolala a pochvalila ho za jeho talent, a upozornila ho ze je na tom aj nieco vynimocne, lebo je. 😉

sonagolisova
2. dec 2013

@horana prepacte ste matkou Hexy bojovnicky ???? s takymto pristupom by som vas zamestnala u nasej armady 🙂 urcite by ste tam vychovala elitne komando a o nasu bezpecnost by bolo postarane 🙂 preboha chlapec predsa zije v 21.storoci a nie v dobe temna ...ale samozrejme je to vas nazor a mate na neho pravo

renka40
2. dec 2013

to nebola neoprávnená reakcia!!! to bol reflex. Pud sebazáchovy. jednoducho vyletela päsť. No neviem si predstaviť, keby bol doktor, nie doktorka. Chlapi sú dosť háklivý na také dačo... predstavujem si, čo by sa stalo, keby doktorka poslala matku za dvere nech si ukľudní dieťa - aj vtedy by sme sa išli sťažovať, že odmietla ošetriť?! Vieme sa len na všetko sťažovať? Vyžadujeme si svoje práva? A kde sú naše povinností?! Kde je zdravá výchova? Už v jednej diskusii ( Má manžel na to právo?) odznela otázka, že kto vychováva takých chlapov? Tak za detstva sa správajú po detsky drzo a v dospelosti a partnerstve si to odnesie.... ale nemusí to byť tak, nikdy nie je neskoro... Aj ja sa ospravedlňujem za tvrdé slová aj medzi riadkami) len vychádzam z toho, že dieťa v predškolskom veku je ešte stále malé, 9 ročné už vie čo robí

zuzkaanicka
2. dec 2013

@horana 😕

abbie
2. dec 2013

nemas odvahu zobrat od nej kartu, to je co za argument? :D dnes uz ti nikto kartu do ruky neda, prihlasis sa u druheho doktora a ten si ju cez ziadanku vypyta a pride k nemu postou ...

horana
2. dec 2013

@sonagolisova Neviem co je Hexa bojovnicka 😕 , ale slusne aj ked asertivne sme Hexu u deti odmietli, takze asi aj ano 😵 . S aktivistami ale nic spolocne nemam.
A agresia a cielene vychovou zuchlachtene vyuzivanie instinktu su dve uplne rozne veci. O tom aj bol moj prispevok.
Chapem ze dnes tomu uz malokto vobec rozumie, ze je to v kolonke tabu a ako spravne civilizovani ludia pred takym zakryvame oci, lebo je to fuj, prekonane. Jedine co si vieme predstavit je doba temna - barbari alebo elitne komanda, typicke.
Kazdy dobry manazer aleb podnikatel musi toto vediet na psychickej rovine. A ani spominane bojove umenia (tie spravne) nie su o mlateni sa ale o vedeni zvladat svoju silu a prave o prevedeni toho aj do psychiky.

urbanovapatricia
2. dec 2013

Nebudem si ani čítať iné príspevky ale poviem ,čo robím ja,keď som s hociktorým lekárom nespokojná,zmením ho.Nemením ich ako na bežiacom páse,ale zmenila som viacerých.Zmenila som kardiologa ,imunoalergologa ,detskú zubárku ,reumatologičku,krčného.Mala som ja aj moje deti problémy a lekári,kt.sme navštevovali,nám nijako nepomohli,alebo dokonca som prišla na ich nekalé praktiky s bodovým systémom,Teraz som spokojná, obe deti sa z problémov dostali,a ja som s neliečenými nádchami skončila až s astmou a teraz mi dokonca nový imunoalergolog zistil,že mám obštrukčnú poruchu pľúc,čo síce nie moc rád,potvrdil aj pľúcny lekár.Mám 40 rokov,a neviem ako vydržím pracovať do dôchodku.Ak toto lekárka urobila raz,urobí to aj nabudúce,tú kartu by som si asi pýtala okamžite.

kaktusik007
2. dec 2013

@zuzka421 tak ako neviem... podla mna bola neadekvatna reakcia tvojho syna - ako 9 rocny uz musi vediet, ze brat doktorke ihlu a ist ju pichat fakt nesmie!!!!!!!

a to ze mu struhla --- sa divim ze sa ospravedlnila, a dufam, ze ty si mu struhla este na druhe lico za to, co spravil!!!! vsak sa to mohlo skoncit fatalne preboha!!!!

zuzinka1989
2. dec 2013

@livka_ perfektne si to napisala 🙂 mala som v plane nieco podobne, ale uz nemusim 😀 predbehla si ma 😀

20erika07
2. dec 2013

@dai keby som sa stihla brániť tak odskočím a nedostanem kopačku rovno do tváre,alebo chytím nohu alebo čo,ked mala čas mu dat ona facku tak mala čas nato aby to zaregistrovala skôr čiže mohla odskočiť,uhnut sa,hoco,len nie dat facku,nech si vlastne deti učí takému reflexu...a to by som rada vedela kde bola sestrička ked o nej pises,lebo pravdepodobne ona asi nepomahala chlapca držať... Tá naša sestrička to je pani...doktorka krv neodobera ale sestrička,takže pravdepodobne to tam nefunguje ako má...

sonagolisova
2. dec 2013

@horana pardon..pisala som pri deckach v rychlosti..myslelala som Xenu bojovnicku 🙂 a ja chapem co ste myslela vo vasom prispevku a teoreticky v nom vidim kus pravdy ale chcela by som len zo srandy vediet ci aj Donald Trump , Steve Jobs, Bill Gates takto reagovali u lekara 🙂

martuska75
2. dec 2013

@zuzka421 Ked nemáš k lekárke dôveru a si s ňou nespokojná tak neviem čo vôbec riešiš - nájdi si rovno novú. Máš na to právo. Čo sa týka reakcie doktorky, tiež by sa mi nepáčilo keby mi niekto cudzí fackoval dieťa. Ale na druhú stranu ona tam nie je na to aby sa tam bila s 9 ročným dieťaťom. Viem pochopiť že sa dieťa neprimerane bojí mám doma niečo podobné. Ale v prvom rade si dcéru zpacifikujem sama nech tam nerobí čertakusy a ak by to bolo potrebné tak ju budem aj poriadne držať. Keby tam moja dcéra ( tiež má 9rokov) šibrinkovala lekárke ihlou pred tvárou tak jej struhnem rovno sama nech sa správa normálne.

20erika07
2. dec 2013

dai@
Každú noc ťa kope ,ale nie do oka,asi si takú bolesť ešte nezažila... A asi to s tou výchovou tiež nemas jasno,ale nebudem konkretizovať,kazdy si tu povedal svoj názor a týmto hasne,mojím úmyslom je nie sa tu hádať,kazdy máme právo povedať čo si myslime len ma mrzi že ked už niekto chce urážať cudzie dieťa tak nech radšej nekomentuje,do očí by ste mu ani jedna nepovedala nič lebo by ste sa ho nechceli dotknúť... Tu je každý frajer čo sa týka slov... Tak sa nemusíme vsetky osocovat a rozhnevat sa medzi sebou,aj ked sa nepoznáme...

dai
2. dec 2013

@20erika07 zakladatelka pisala ze jej dieta sa rozplakalo ked videlo ze sa ide druhemu pichat - cize ona isla za tym druhym dietatom a maleho nechala sestricke a lekarke - pisala ze sestricka dieta drzala ale sa jej vytrhol a nasledne lekarke vytrhol ihlu... U nas odobera sestricka ale pokial je dieta v tomto smere problemove tak sestricka drzi a odobera lekarka... a opaet, ked je dieta problemove tak ho drzi v prvom rade matka - obycajne dieta reaguje omnoho jemnejsie v tom pripade...
nepredpokladam ze facka bola reakcia v tom momente ako na nu vytiahol tu ihlu - ja som pritom teda nebola ale takato facka je obycajne reakcia na uvolnenie situacie - cize predpokladam ze prisla ako afekt v prvom momente uvolnenia situacie... ale toto sa uz asi my nedozvieme a pochybujem ze to vie presne popisat zakladatelka kedze v tom momente sa venovala dietatu ktore place a nie tomu ktore malo byt drzane

dai
2. dec 2013

@20erika07 aaach, boze... ja som si uz ine bolesti zazila - ako nepochopila som uplne co si tym chcela povedat - na jednej strane pises ze tvoj muz je impulzivny nervak - ale ma dobre srdiecko lebo tvojmu dietatku nedal co? facku ci co ked ho nahodne koplo do oka - ja mam 2 deti, stane sa ze obe su s nami v posteli a teda uz ma laktom , nohou , cimkolvek kopli, buchli do akejkolvek casti mojho tela - vyber si😉 a nic som im nespravila...
rada by som vedela kde nemam jasno co sa vychovy tyka😉 v prvom rade mame aj s muzom kludne povahy a zhodneme sa na vychove, cize ja v nej jasno mam - hlavne co sa mojich zodpovednosti tyka😉 ak nechces tu , tak mi to kludne napis do ip - lebo urazit cloveka a nasledne napisat ze sa nechces hadat nesvedci nic pekne o tvojom dobrom srdiecku 😖