Synovcove tenisky nosí učiteľ
Ahojte maminy
Chcem sa spýtať ako by ste postupovali keby ste boli v takejto situácii.
Syn dostal tenisky trošku drahšie do školy ako prezuvky (nechcem aby ste riešili značku, cenu a prečo také drahšie)
Dostal ich ešte v decembri 2014 a nosil ich ako prezuvky školský rok do júna. Pretože sme neboli zo zdravotných dôvodov ani pre vysvedčenie, ostali jeho veci v škole. V septembri 2015 nastúpil do školy a hneď prvý deň sa pýtal na jeho veci. Najprv mu bolo povedané že sú v zbernej triede a asi o tri dni že všetky veci sa vyhodili.
Nikdy sa nič nevyhadzovalo za 5 rokov, vždy tam všetko mal. A tento rok sa akože vyhodili. Bol riadne poisteny, no cez poistku sa to zevraj nedá urobiť. A asi dva dní dozadu si všimol, že učiteľ má presne tie isté tenisky čo mal on. Je si na 100% istý lebo si ich syn poškodil a to poškodenie je presne na tom istom mieste.
Poraďte mi prosím ako by ste to riesili?
ďakujem za rady
@lolinko ja si myslim, ze si ich ucitel vzal, lebo upratovacka rozdavala zabudnute veci. v skole nasich deti bezne chodievaju upratovacky so zabudnutymi dazdnikmi a rozdavaju ich novym zaujemcom. my mame dvoch chlapcov, priblizneho veku ako je tvoj, kedze su vyssi, tiez im mega rychlo rastu nohy a nove tenisky kupejem kazde 4 mesice (tiez im vzdy kupujem kozene, kvalitne, znackove a drahe). niektore z nikeu sme dali robit aj na zakazku, no musim povedat, ze polovicu zo vsetkych tych tenisiek co nosili na prezuvky som po zaciatku prazdnin nikdy nevidela.
Ale pride mi fakt zvlastne to ziadat spat. ved su to len deti, stava sa, ze si nieco zabudnu, alebo skratka nemozu preto prist, potom sa to strati alebo rozhodi v skole. Urcite by som to neriesila cez poistku a uz vobec nie cez riaditela. Ked clovek kupuje detom drahe oblecenie, tak aj s takymito situaciami treba ratat ako s planovanymi stratami...
Plus synovi uz budu s najvacsou pravdepodobnostou male takze by som na tvojom mieste mala dobry pocit z toho, ze miesto toho aby mi doma zaberali miesto urobili radost ucitelovi...
Skor ste sa na konci roku mali zdvihnut a ist ich zobrat, ked su take vzacne...
@lolinko to tvojmu dietatu nenarastla noha cez prazdniny? V tomto veku?
Ako prepac - neviem co si to drahe znackove - akekolvek tenisky co som videla okrem limitovanej edicie zlatych kridelkovych stali do 200 euro... ako ist sa strapnovat kvoli tomuto? Ked boli take vzacne mali ste sa starat minuly rok - ci uz ste aj zabudli ale kedze ucitel ma rovnake tak idete riesit? Pride mi to cele divne... v kazdom pripade ak si presvedcena ze su vase tak chod za nim a priamo sa ho spytaj ...
Syn tie tenisky nosil od decembra 2014 do júna 2015. Pre veci sme si neboli v škole kvôli zdravotným problémov, nakoľko som ležala s oboma synmi v nemocnici.
Prečo synovi v deň nástupu do školy bolo povedané že sú v zbernej triede a potom o dva dní v koši. Ostatní si veci našli...
Ľúbim komenty, či verím synovi alebo že som sa mala zdvihnúť a ísť pre veci... V poslednom čase tu na MK rady nie sú, len úročenie na na zakladateľov otázok či tém
nebudem dá ďalej už vyjadrovať.
@lolinko necuduj sa ale vzdy je riesenie.. Predpokkadam ze ma syn spoluziarov, mate mobil... Veci mu mohli vziat. je to neprijemne a urcite aj iste sjlamanie pre syna... Ale ak je to tak zec
Veci putovali. Na vyhadzov a ucitel si ich nechal nevidim na tom nic zle... My sme veru v skole nenasli po prazdninach nic, ziadne specialne zbery sa nerobili a bola to samozrejme nasa chyba... Lebo na prazdninynema v skole nic ostat. Mozete sa poucit do buducna🙂
@lolinko cize si si ista ze tenisky su synove a si ochotna kvoli niecomu ako tenisky ktore mozno jeho nie su spravit divadlo a byt do buducna za matku hysterku? Sa ti cudujem ze ti vobec stoji zato takuto blbost na ktorej mas svoj podiel v pripade ze to naozaj synove tenisky su riesit... po 1 roku dennodenne nosene tenisky 11rocnym dietatom musia podla mna vyzerat strasne a neviem ktory normalny dospelak by si nieco take obul☹
@lolinko hanba nehanba, vek nevek...pre buducnost vsetko znacte menom alebo nejakym znakom, aby ste vedeli, ze je to vase...ja som si to tak celu zakladku robila a aj na strednej a potom to tak riesili aj kamosky, lebo clovek doniesol nieco do skoly a zrazu to po chvilke nebolo...na jednej strane ta chapem, ze ked si v nemocnici take tzv. hluposti neriesis, ale vidis dnes je to tak, ze musis si na svoje veci davat pozor lebo to nik neurobi za teba....
Ja by som to neriešila. Pre mňa by to bola trápna situácia, lebo synovi by som ich už obuť nedovolila a aj učiteľa by som dostala do trápnej situácie (hoci by si za ňu mohol aj sám).
@maciatkolulu vsak ucitel ak ich vzal ani netusil komu patria...skola je velka 😉
@jarusmischo ja by som to riesila prave preto aby som ucitela dostala do trapnej situacie! Toto sa jednoducho nerobi!
nehovor mi, že toto je téma na diskusiu? ak to chceš riešiť, tak to rieš, nemusíš sa tu nikoho pýtať na názor. Nemyslím si, že tu ide o nejaký princíp. Je to totálna blbosť čo nestojí za stratu času, zosmiešnenie sa a hystériu. Veď tie tenisky mu už aj tak nebudú, hoď to za hlavu.
@tajka1986 prečo? veď ani nevieš ako k nim učiteľ prišiel. Príliš rýchly záver
@lolinko Ja si tiez myslim, ze v poslednej dobe sa na mk dockas skor urazok a osocovania ako nejakej normalnej rady. Urob to, na co sa citis. Ak ma chut to riesit, tak to ries. Ja si nemyslim, ze sa skola zachovala normalne. A uz vobec nie v pripade, ze sa jedna o tenisky. Ved to to nie su ceruzky, dazdniky a podobne somarinky.
@lolinko
neda mi a spytam sa Ta, ak pojdes do skoly spravit halo, co docielis? Tvoj syn si tie tenisky vezme naspat a bude ich nosit, ked ich mal ucitel uz na nohe? skor by som rieisla to, ze ak ma niekto tak drahe veci, tak sa ma o ne zaujimat, ak si bola v nemocnici, pre synove veci by som poslala mamu, svokru, sestru, brata...., ja by som do skoly urcite nesla a do buducna sa zamyslela nad sebou a prehovorila aj synovi do duse...
@lolinko Ja osobne by som to neriešila. Chudák učiteľ má konečne topánky na ktoré by si asi normálne nezarobil, čiže je určite rád. Tvojmu synovi by už aj tak boli malé....No ak by si to riešila, nikdy nevieš čo nastane ak ten učiteľ bude tvojho syna učiť.... 🙂 Však sú aj horšie problémy na svete...Nie? 😉
@maminkasisa ano skola je velka, no ak by som nieco zo skoly zobrala tak by som to tam nenosila..
Dostat ucitela do trapnej situacie, ale ked si na dieta zasadne a zhorsi mu prospech co potom? Ako riesit to? Nic s tym uz potom nenarobis..
ja by som sa na to vykaslala, pravdy sa asi nedovolas,
@lolinko
@alchemilkazltozelena a tou veľkosťou by si sa čudovala. S mojim synom chodil na 8 r. gymn. chalan, čo mal nohu ako dospelý chlap - samozrejme aj poriadne vysoký bol. Ale keď som videla jeho ocinka - bolo mi všetko jasné. Aká forma - taká tehla.
@lolinko ja by som sa asi ucitela spytala - prepacte, syn o rovnake prisiel, chcel by ich znova, kde ste ich zohnali, lebo vsade mi vravia, ze uz nie su??? a uvidis podla reakcie, mozno sam povie, ze to upratovacky prehrabovali, nikto si ich nebral, tak mu to strcili. Ja som nedavno obdivovala jednu mikinu a mamina hovori, ze to jedna znama, co robi v skole nasla, ktosi to stratil a nebral si to, ked to vyvesili medzi straty a nalezy, tak si to vzala a darovala dalej. Co mali tu peknu mikinu vyhodit? Takze vseliako sa to moze domotat a oni nehladia na to, ze niekto ma x tyzdnov zdravotne problemy a pod.
Dievcata neviem ako u vas, ale u nas sa na konci roka pozbieraju veci ktore si nikto nevyzdvihol v stratach a nalezoch a davaju sa potom na charitu. Ale nikto nesmie z tych veci nic zobrat, co nie je jeho. Je to princip co ucime deti a prvym miestom je skola, ze nikdy! sa nesmie zobrat nic co nie je moje. Je uplne jedno, ze sa o to nikto nehlasi. Vyucujuci ma byt prvym prikladom cestnosti.
@briketa ty si naozaj myslis ze by si vedela urcit ci vec ako tenisky je 100% tvoja? Sa tu vsetci vyjadruju akoby to ucitel urcite vzal lebo je chudak a sam by si take nekupil... len preto lebo pani povedala a nezodpovedny syn ktory ich 6 mesiacov mal kazdy den na nohach tvrdi ze ich spoznal....
Ja vam neviem - ja mam teda vysoky prijem ale poznam ludi co nemaju ani stvrtinu z toho co ja a kupuju si luxusnejsie a drahsie oblecenie ako ja... ucitelovi sa tiez mohli pacit tak si na ne nasporil ( stale nevieme ci pre pani je znacka nike a tenisky za 80 euro alebo tu pise o nejakych la boutin teniskach za 1000 euro ) proste tu hned ucitel je zlodej lebo pubertalny chalan mamime povie ze vidi rovnaku cmuhu...
Ako ja netvrdim ze to nemoze byt aj ako zakladatelka pise ale cele mi to pride trapne - kvoli teniskam robit bordel? U nas sa pocas roka veci odkladaju do strat a nalezov - jeden bezdomovec by aj 5 rokov z veci co su tam prezil☹ ale pred prazdninami su rodicia zodpovedny vsetko vyprazdnit a skontrolovat si straty a nalezy - veci co zostanu su tiez darovane dalej... proste je to zodpovednost rodicov - verim ze zakladatelke nwbola cela rodina v nemocnici - tuto povinost mohol prevziat aj tato - hlavne ked islo o tak exkluzivnu vec..
Och, vy velkoryse svatice! Vedla je diskusia, kde sa matky mesiac co mesiac stresuju, preco v Namestove v Tatrabanke nabehol rodicak o 20 minut skor nez v Humennom vo VUB, ale na autorku idete vyskakovat, ze jej ide "len" o drahe tenisky.
Mimochodom, ten ucitel je co za cloveka? Kludne si vezme vec, ktora predtym niekomu patrila, a nosi ju tam? Ok, keby nasiel siltovku a nosil ju doma ho zahrady... Ale ked sa tenisky nasli v skole, asi patria ziakovi, cize ked si ich obujem, je vysoko pravdepodobne, ze ma v nich ten ziak uvidi. Sak to je trapne jak hovado.
A co robit - no, malo sa konat hned, ked ste ich na nom videli prvykrat. Teraz je to uz len viac a viac blbe. Tenisky by som si od neho spat nebrala, ale ak by to nebol uplny vol, sam by navrhol nejake vyrovnanie.
@vvrka ach ty svaetica. .. 1. Ona si nie je ista ci su synove - to si ucitel akoze nemoze kupit to co ziak? Presne ako pises - ja osobne pochybujem ze keby ich ucitel zobral s vedomim ze patria nejakemu decku v skole - ak su tak vyrazne exclusivne a zapamaetatelne tak je dost mozne ze si ich dokonca rok predtym na tom dietati aj vsimol a vedel by komu patria... pochybujem ze by ich nosil do skoly s takou pohodou - podla mna su jeho a chlapec len pod natlakom matky nasiel vinnika
2. Predpokladam ze keby kazdy mesiac cakas tuzobne na rodicak tak asi nekupis secku znackove velmi drahe tenisky ( aj ked samozrejme ze mnohym slovakom je dolezite ako vyzeraju pred druhymi ale predsalen pre matku cakajucu 200 euro lebo nema na plienky asi tenisky az tak dolezite nebudu... )
3. Fakt treba byt nas.aty zato ze nie vsetky zeny tu v diskusii su totalne na mizine🙂 predstav si ze su tu aj zeny - a hlavne do ten o skolakoch sa asi takd zapajaju, ktore uz pracuju a tym padom sa maju asi trosku lepsie ako jed boli zavisle od rodicaku - predpokladam ze aj zakladatelka. Pre mna osobne je normalne ze detom kupujem veci v cenovej hladine kedy ich strata ma nerozhadze - ak kupim nieco vynimocne drahe a znackove a nechcem aby sa to stratilo tak im to nedam do skoly na bezne nosenie a ak dam tak musim s tym ratat ze sa to strati - ved v skolach sa stale nieco straca (=stracaju deti)
@vvrka jeeej a ty ho poznas, ked vies, ze si na 100% toho chlapca? Uplne najlepsie by bolo ucitel v skole zhodit zo schodov a proste vyzut. Inak moja dcera mala v skole papuce z nextu, tusim pokakanych20eur stali, zmizli a ajhla zrazu nspoluziacka mala rovnake. Predpokladame, ze tie nase a to by bola.cista kradez a co sme mali robit. Zasmiat sa, dopriat jej ich a hotovo.
@lolinko neviem, či si to už bola dnes riešiť alebo nie, ale reagujem na tvoj príspevok, že išlo o model z roku 2014 - poznám jednu značku, ktorá nie je najlacnejšia, je dosť obľúbená a predsa nový model bol stiahnutý z predaja (alebo vypredaný, môžeme to nazvať akokoľvek) a to z jediného dôvodu - tento model bol kazový a každá jedna teniska sa poškodila na tom istom mieste. Takže pokojne to môže byť len náhoda. A veľkosť synovej nohy je dosť bežná (myslím tak, že veľa mužov má takú veľkosť).
Osobne by som to už neriešila, aj keď chápem, že ti ide o princíp, ale čo dosiahneš? Neobávaš sa, že si potom pán učiteľ na tvojho syna zasadne? Príp. pobúri aj iných učiteľov proti nemu? Stalo sa, čo sa stalo, či už synovi tenisky vyhodili, či ich má učiteľ, či niekto iný, je už jedno, proste stratili sa. Kašli na to...
@dai ja mam napr, tetu ucitelku na prvom stupni ZS, a veci ktore deti stratia oblecenie, skola vystavuje na znamom mieste rok, mnohe tam cely rok stoja bez zaujmu, nik to nechce a upratovacka to pred prazdninami hadze do kontajnera.
No a minule jej doslova bolo luto, nove pekne kvalitne veci... a tak par bud, vetroviek, capic zachranila a poslala balikom pre nase decka . 😉
skola nie je bazar aby tie veci uschovavala X rokov, ked si to nik nevezme, smola, skonci to v kosi, a ze sa najde niekto po funuse a zrazu to zhana, ci "najde" na niekom inom, proste musi ratat ako to chodi, ze ta vec ktoru prepasol z akychkolvek dovodov uz je prenho stratena...Dokonca aj keby tu vec pripravenu do odpadu niekto vzal a nosil... tak co. Keby ju nevzal bola by uz v spalovni, tak to aspon dakto vyuzije. 😉
@lolinko nema syn poistenie proti strate veci v skole? Ak mate este ucet od tenisiek, dalo by sa to riesit cez poistovnu, aby vam vratili aspon cast penazi. Ked ich nosil uz od zaciatku roka, v takom veku ma uz nohu urcite vacsiu nez pred rokom, tak mu mozes rovno kupit vacsie z tej poistky. Sice iny model, ale predsa ked sa nedaju zohnat, tak ci tak by musel mat o par mesiacov kvoli velkosti uz ine, s tym sa musi zmierit.

Neriešila by som,tvoja chyba,že ste na konci roka nevyzdvihli vaše veci,to ich akože mali skladovať donekonečna ...tiež si myslím,že k nim učiteľ prišiel tak,že nemajú majiteľa,tak škody vyhodiť....a ak by sa učiteľ "priznal" tak čo? synovi by som už takto cudzím človekom obuté tenisky nedala,možno by aj malé boli a pýtať od učiteľa nové je v tomto prípade neadekvátna žiadosť....ani nepočítam koľko šiltoviek,čiapok,rukavíc...potratil môj 10r. syn a čo teraz?