Synovcove tenisky nosí učiteľ
Ahojte maminy
Chcem sa spýtať ako by ste postupovali keby ste boli v takejto situácii.
Syn dostal tenisky trošku drahšie do školy ako prezuvky (nechcem aby ste riešili značku, cenu a prečo také drahšie)
Dostal ich ešte v decembri 2014 a nosil ich ako prezuvky školský rok do júna. Pretože sme neboli zo zdravotných dôvodov ani pre vysvedčenie, ostali jeho veci v škole. V septembri 2015 nastúpil do školy a hneď prvý deň sa pýtal na jeho veci. Najprv mu bolo povedané že sú v zbernej triede a asi o tri dni že všetky veci sa vyhodili.
Nikdy sa nič nevyhadzovalo za 5 rokov, vždy tam všetko mal. A tento rok sa akože vyhodili. Bol riadne poisteny, no cez poistku sa to zevraj nedá urobiť. A asi dva dní dozadu si všimol, že učiteľ má presne tie isté tenisky čo mal on. Je si na 100% istý lebo si ich syn poškodil a to poškodenie je presne na tom istom mieste.
Poraďte mi prosím ako by ste to riesili?
ďakujem za rady
Presne to som si aj myslela, upratovacka sla vyhodit nevyzdvihnute veci, tenisky sa jej zdali byt este pouzitelne, ze je skoda ich vyhodit, tak ich ponukla ucitelovi. Bola jeho hlupost, ze ich vzal a nosil v skole, hoci to iste nemyslel ako provokaciu, skratka ich chcel recyklovat a nedomyslel dosledky. Tu nejde o utocenie na zakladatelku temy, ale mne osobne to prislo tak, ze to snad riesila s kazdym inym, len nie s dotycnym ucitelom...vymenovala triednu ucitelku, upratovacky a riaditelku. Jeho si len zavolali in medias res do riaditelne. A muselo to byt fakt trapne pre toho ucitela, ked tam na neho spustili o co ide a este bol u toho aj ten ziak a predpokladam, ze sa to roznesie po skole. Dufam, ze tie tenisky bude ten chalan este nosit, lebo inak to bolo fakt zbytocne...princip neprincip.
no, ísť za riaditeľkou, pýtať sa na upratovačku, hovoriť s ňou, či tie botasky videla, pretože tie veci na starosti určite mala ona..........a určite ich videla, kedže to neboli obyč tenisky. Ona Vám pravdepodobne povie, že veci dala tam a tam.............myslím, že všetky synove veci sa okrem botasiek znovu objavia. A ked už budete v škole, a dotyčný pán učiteľ bude mať na nohách synove botasky.......tak sa ho opýtať normálne suverenne, či sa môžete pozrieť na tú a tú botasku, či tam náhodu nie je také a také poškodenie. A ked áno, je všetko na komunikovaní a presviedčaní vašom voči jeho osobe. Som učiteľka, takéto veci sa veru nechávajú v škole dlhú dobu, takže iné veci by sa mali nájsť, je mi ľúto, že učiteľ je takáto drzá osoba......chamtivec.
@kamitomi ved som jej napisala nazor 😉 to ze sa tebe alebo jej nepaci a je odsudzujuci neznamena ze to nie je nazor...
to ako sa k nim dostal je uplne najpodstatnejsie. ako tebe je jedno ci ich sprosto slohol alebo mu ich naozaj ponukla upratovacka? ved to su dve diametralne odlisne situacie 😕
@sardinka32 zakladatelka uz napisala ze syn tie tenisky nenosi, takze mne je osobne toho ucitela uprimne luto. aj ked teda ma tiez prekvapil ze si tenisky najdene v skole nastokne na nohy a pochoduje v nich po skole...
@kamitomi neviem, ci si čítala vsetky prispevky, ale ja som pisala uz na zaciatku. Vsetko beriem, len ma fakt zaujima, ze ked to riesila s upratovackou, zástupkyňou, preco to ako neriesila priamo s ucitelom. Som vygumovana, alebo nie je on akter, ktory mal vysvetlovat. Naco isla za riaditelkou? Podla mna trapne. A ako dokazala, ze topanky su jej? To sa k dsrceku davaju blocky a ked aj mala blocek, co to dokazuje? Znova, je to trapne a ubohe.
@libka1 No co Ti k tomu poviem, chlapska logika...chlap neriesi, nepredvida...upratovacka mu ich ponukla, ze su na vyhodenie a skoda ich, skusil...sedeli na nohe, tak ich zobral. Mal zobrat? Nemal! Draho za to zaplatil, pouci sa. 🙂
Trošku rozmýšľajte: dospelý učiteľ má presne takú veľkosť nôh ako žiak na základnej škole? smiešne...
@henamichal Zakladatelka pisala, ze jej syn ma nohu velkosti 42-43.
@henamichal veľkosť nohy sa riešila na str. 1 🙂 Napr. môj syn je tiež žiak základnej školy a má nohu 44 - je to fakt a mne to nie je smiešne 😉
@zuzana315 asi si chcela napisat hlupost 😉, lebo hlubost - tak to je fakt na nadnasanie a na preklep to veru velmi nevyzera kedze pismenko B sa nachadza dole a pismenko P hore
@0silvia0 veru nie je smiesne ze ma taku velkost :(
@alchemilkazltozelena môj syn má teraz ako dospelý 47, v ôsmej triede mal 45, takže kľudne mohol mať ako 11 ročný takú nohu ako učiteľ. tú veľkosť v ôsmej triede si pamätám preto, lebo sa mu stratili v škole botasky a tiež som vtedy rozmýšľala, že koľko je asi takých chalanov, čo má takú veľkú nohu a že si ich asi do školy ťažko obuje, lebo syn by si ich poznal. Ja by som tiež išla za učiteľom a na rovinu by som mu povedala, to, čo tu bolo už opísané.
@alchemilkazltozelena ... minulý týždeň prezúvam syna v škôlke a kamarát vedľa sa prezúva ... kuknem na jeho nožulky a pak doslova čumím ... aké plutvičky 🙂 ... jeho tatino si to všimol a hovorí, no náš drobec má veľkosť 32 ! (a to bude mať 4 roky v decembri), môj syn o polroka starší od neho má 26,5 ... a zas kŕstňa má 9 rokov a nohu č. 39 ... jho mamča 36 , tým som chcela povedať, že dospelý učiteľ môže mať nohu ako 11 ročný chlapec ... môj polstoročníkový tatino má napr. č. 42 ... 😎
@lolinko ahoj, ja nechcem na nikoho útočiť, ale vela žienok si tu dobre neprečítalo, čo si písala.
Písala si, že ste si tenisky nemohli vyzdvihnúť, lebo si bola so synmi hospitalizovaná. Teda logicky nemôžeš ty a ani syn za to, že ste ich tam nechali, a už vôbec nechápem prečo vás niektoré nazývajú za nezodpovedných. Ved nevieme, čo tvojim synom bolo. Ani mna by nenapadli tenisky, keby som s detmi bola v nemocnici. Ide o výnimočnú situáciu, kedže ste si tušim ani pre vysvedečenie neboli.
Škola je cez leto uzamknutá, takže si po tenisky nemohli počas leta ísť a ubezpečili ich, že sú v zbernej triede, t.j. veci odložili a tam mali aj zostať.
Na začiatku otvorenia školského roka mali byť odložené veci dané k dispozícii žiakom, aby si ich vyzdvihli. Ak si niekto z učitelov, upratovačiek či kohokolvek z tých vecí niečo vzal, je to "neoprávnené prisvojenie si cudzej veci". Môžete si hovoriť dámy čo chcete, vašou povinnosťou je stratenú vec vrátiť, respektíve nechať v tej zbernej triede a až po určitom stanovenom čase môžete veci odstrániť. Kedže autorka sa bola informovať v novom školskom roku na veci, to znamená, že mali jej by vydané.
Iná vec je, či sú tie tenisky na učitelových nohách ozaj tvojho syna. Teoreticky ak by aj boli, zbytočné je to riešiť s ním. Sťažovala by som sa zodpovedným, že stratené veci vyhodili, na čo nemajú právo, už len z etického hladiska, by som ich nechala aspon počas septembra odložené v "stratách a nálezoch". Sú to predsa deti a rodičia sú tiež len ludia.
Učitel si nemal vziať v žiadnom prípade tenisky ani od upratovačky, ani zo šatne ani od nikadial. Zlyhal na plnej čiare. ALE, iba v prípade, že si naozaj vzal tie "stratené zabudnuté tenisky".
Som si istá, že by pri konfrontácii aj tak tvrdil, že sú jeho, aj keby neboli, lebo by sa obával hanby a poníženia.
Ak ti velmi nechýbajú peniaze a vieš synovi kúpiť iné, kašli na to. Ja som tiež volakedy išla až do krajností kvôli spravodlivosti, ale už som zistila, že niekedy je tá spravodlivosť aj tak slepá a hluchá a že neoplatí sa vždy za ňu biť. 😉
@lokilonda sa necudujte ;) ja mam dievca, 4,5 roka a ma 31 topanku ;)
Ak by aj ten učiteľ tie tenisky zobral zo školy, neverím, že by ich do tej školy nosil. To by musel byť naozaj "tupý". A tiež sa mi nechce veriť, že 11 ročné chlapča má nohu ako jeho učiteľ. No a rodičia veria deťom všetko a keď majú dôkazy z kamery, svoje deti nepoznávajú. A je to vaša chyba, že ste tie tenisky nechali v škole cez prázdniny. No a jednoducho by som sa porozprávala s tým učiteľom, či ich náhodou nenašiel, aj keď si neviem naozaj predstaviť učiteľa, ktorý by toto urobil, no nič nie je nemožné.
@sharmana
@denisic
no dievcata ved to sa uz vyriesilo ano boli to jeho tenisky a ano ucitel ich nosil /moralny a eticky aspekt neriesim dufam ze ten ucitel neuci etiku/
lolinko Ahojte
Aj keď oneskorene ale predsa napíšem ako to dopadlo. Nepotešim tých čo chceli aby som sa nato vykašľala. Nie nenechala som to tak. Zobrala blok z tenistiek a išla za riaditeľkou školy aj so synom. Nechali sme si zavolať aj pána učiteľa. Porozprávali sme sa slušne ako normálny ľudia, a pán učiteľ uznal chybu a tenisky nám vrátil a ešte sa aj ospravedlnil.
8. okt o 18:18
No ešte že ja nemám takých kolegov. Ak by teda pracoval u nás, skončil by. Nikto by sa s ním z kolegov nebavil. Ja byť riaditeľkou, tak toho učiteľa na škole určite nenechám. To je hanba. Ale je to asi tým, že dnes už za učiteľa ide hocikto. Bezcharakterný človek.
@loginexistuje nevšimla som si, že si to už vyriešila, lebo reagovali dalej žienky, akoby sa to ešte nedoriešilo. Ale ak uznal učitel chybu, tak ešte klobúk dolu, že má guráž a nezahral mrtveho chrobáka. 😉
@sharmana no neviem ci by som pred ucitelom tohto typu davala klobuk dolu priznal sa az po konfrontacii s matkou pred riaditelom ... v prvom rade si nemal brat to co mu nepatri ...
@loginexistuje no ja neviem ako to presne bolo, kto mu tie tenisky dal a či si ich sám vzal zo šatne.. klobúk dolu skôr za to, že vôbec mal "gule" neklamať... čakal som skôr že povie, že sú jeho 😉

...omg, po precitani niektorych prispevkov maminiek sa mi lubi opat pouzit tu znamu vetu..."keby hlubost nadnasala, tak mnohe lietaju ako holubicky.....a niektore dokonca velmi vysoko....ludska zavist a hlupost je najhorsia....