icon

Synovi sa smejú na telesnej výchove: Čo robiť?

13. jan 2025

Ahojte baby, idem si k vám po radu čo robiť... Syn 8rokov druhý ročník, nenávidí tv. Je štíhly ako prútik a aj tak mu nejde doma sa mi priznal že sa mu spolužiaci na telesnej smejú, nadávajú že je pomalý a.t.d . Samozrejme som to riešila aj s učiteľkou, dohovorila im ale trvalo to pár dní a potom to začalo znovu. Deti sú rôzne niekomu ide učenie inému šport. Môj je typický,,biflos,, . Milión krát som mu povedala nech sa ozve nech nieje ticho ale on je taká povaha. Momentálne je to v takej rovine že nám ráno začal od stresu zvracať, vymýšľa si že ho bolí to a to aby nemusel cvičiť. Ja už neviem čo robiť a veľmi ma to trápi. Ďakujem za každú radu

Strana
z2
janamakva
15. jan 2025

Lekárka napíše, že je oslobodeny od TV. To je viac ako rany na duši po celý život a trauma. Bežne sa to robí, napr. Ma dievčatko vecsie prsia a spolužiaci sa jej smejú, že sa jej hojdaju, keď beží, atď.. Ale dnes to chápem, že jej sa aj zle beží a iné športy vykonávajú.. Nehovoriac, že za ňou všetci kričia "hongy sa ti ceckaju". Som učiteľka a viem, aké sú deti. Toto konkrétne bola moja spolužiačka.. Lekárka ju oslobodila a bola oslobodená aj ona, aj celá jej rodina a všetci, ktorých to trápilo. Dievča v škole povedalo, že má problémy so srdcom a už to nikto neriešil.. A vlastne, ved to sú problémy so srdcom a vážne. Netreba to brat na ľahkú váhu a rieš to tak, ako Ti radím

autor
15. jan 2025

@janamakva ďakujem pekne za odpoveď, malý má šelest chodíme aj ku kardiologicke+ lieky na imunitu takže by sa doktorka možno dala presvedčiť + jej spomenie aj tieto problémy. Dneska mal syn tv a radšej ani nejdem písať ako to znova dopadlo . Na iných predmetoch nieje problém len na tomto . S manželom sme sa rozprávali a veru nemôžeme to takto ďalej nechať ísť keďže rozhovory s učiteľkou nepomáhajú...

autor
15. jan 2025

So synom som sa rozprávala hovorila som mu nech si to nevšíma ale chápem ho že mu je to nepríjemné ( toto pochopí len človek ktorý si tým prešiel ) a keďže ja som v detstve mala tiež problém z tv a pritom šport mám rada tak o to viac ho chápem .
Oslovila som aj mamu daného žiaka no dobre že má neukamenovali a nakoniec to otočili voči mne aby som hnala syna do športu
Doma behá , bicykluje hráme benbinkton a.t.d. aj keď nieje neviem aký rýchly ale hýbe sa. Tu je skôr problém asi v kolektíve...

simca06022011
15. jan 2025

tak sa nedaj ukamneovat, ja by som ich hnala, nech si vychovaju deti aby sa normalne spravali...mozno by ich mal oslovit otec. Do toho sa hadam nepustia :D A triedna nechapem, ze sa nezapaja.. je to pod jej dozorom vsetko.. je to smutne..

aurora33
15. jan 2025

Autorka, drzim vám palce nech to vyriešite tak aby sa chlapec netrápil. Deti vedia byt kruté a aj niektorí rodičia ( vlastne to vidíme aj tu, kde niektorym príde úplne normalne že sa dieťa vysmievajú iným)
Byt tebou zoženiem papier od lekára a radšej s ním športujte doma. Bez stresu.

aurora33
15. jan 2025

@jana_eyre_2 väčšinou s tebou v niečom nesuhlasim, ale dnes musím napisat, že každé jedno tvoje slovo je pravda. Kiež by si to uvedomili všetci rodičia ❤️❤️

jurly
15. jan 2025

@ autorka, si statocna matka, ktora robi vsetko, co je v Tvojich silach.
uplne Ti rozumiem, zazila som si. 5 rokov.

potom, co si napisala nech ho oslobodia z TV. to za to nestoji,
bojovat, ano bolo by to najspravnejsie, ale ked nik z rodicov a nieto deti Ta nepochopi..
Syn nech urcite po skole sa venuje nejakemu sportu.

janamakva
15. jan 2025

Vieš, on raz bude športovať a rád, ale nie konkrétne s týmto kolektívom. To dievča, čo som spomínala, som neskôr stretávala vo fitku a nikto sa nad tým nepozastavoval, každý tomu rozumel, každý normálny...by mal. Držím päste a nedaj sa odbiť, aj prvým neúspechom, ide Ti o dieťa

janickacrazy
15. jan 2025

Ja by som išla za riaditeľom, nech to riešia, takto sa to len zametie pod koberec. Myslíš, že v triede sa mu smiať nebudú, že nechodí na telesnú? Alebo si nájdu niečo iné.

Strana
z2