Takto píše prváčka na konci roka. V čom je problém?
Človek sa snaží a dieťa nosí 5
Chodíme do Nosko centrum tam keď ditkovali všetko vedela takže žiadna porucha! V čom je problém potom
Bude opakovať ročník ale isto zas prepadne

@1321987 Pracovitá, spoločenská a milá môže byť. Ale problém tu bude veľký. Čo znamená to slabšie myslenie na logiku? Čo má napísané v správe z CPaPP?
Niekdajšia kolegyňa mala takúto dcéru a bolo to proste nižšie/hraničné IQ. Kým v škôlke to s ňou ešte ako-tak išlo, základnú školu už nedávala a rozdiely medzi ňou a zdravými deťmi sa vekom zvýrazňovali.
V každom prípade, trvaj na IQ testoch, testoch na poruchy učenia... A riadnej správe, ako s ňou ďalej pracovať. Nejde o to, či teraz postúpi do 2.ročníka, ale ako ju naučiť základné zručnosti: čítať, písať, počítať. Bez toho bude stratená.
Sikovna mozno je, ale ked jej nejde absolutne ani delit slabiky co vedia 4 rocne deti, podla mna by si ju mala dat do osobitnej, ked hlavicka nejde ako ma, nema to vyznam ju terorizovat
@heleninamama áno čakám kým mi zavolajú budúci týždeň mám ísť po výsledky
@1321987 tak toto je na špeciálnu školu často sa to prejaví po prvom ročníku treba ihneď vyhľadať špeciálne zariadenie a premýšľať o špeciálnej škole nepustia ju ďalej nemá na to aby chodila do normálnej skoly
@1321987 Dovolila by som si Vas poprosit, aby ste sa na dcerku nehnevali, nekricali, ale skusili ju pochvalit a povzbudit, aj ked to urcite nie je jednoduche. Nemoze za to, ako pise, na jej peknom a uhladnom pisme vidiet, ako sa snazi. Musi byt chudatko frustrovana z tych patiek od ucitelky (patka v prvej triede je silna kava). Drzim palce, nech sa Vam podari maximum a nech je dcerka stastna, bez ohladu na studijne vysledky.
@1321987 Neber to ako urážku, tiež mi neprídeš najbystrejšia a mnohé veci akoby si prehliadala/prepočula. Aj to, čo Ti tu baby píšu. Stále si ideš svoje a možno sa Tvoje dieťa zbytočne trápi. Ak má raz nižšie IQ, pozrela by som sa po špeciálnej škole, alebo aspoň integrácii/asistencii - podľa odporúčaní a dcériných potrieb. A veru, takéto deti majú vysoké EQ - emočnú inteligenciu a sú aj ochotné, priateľské, zručné. Je fajn, ak bude v dospelosti pracovitá, ale treba ju naučiť aj písať, rátať... hoci možno jej to bude trvať dlhšie a musí sa na to ísť oveľa pomalšie a inak ako doteraz. A musia jej v tom pomôcť odborníci, toto asi sama nezvládneš.
Mimochodom - napíš konkrétny príklad,toho, čo jej podľa Teba ide, čo sa, ako píšeš, naučila ihneď.
@heleninamama len urážať viete
@1321987 nikto ťa neuraza. Ak je dcéra samostatná, spoločenská, manuálna zrucna, ale škola jej už ako prvacke nejde, ani písanie, ani matematika, ani prvouka, tak je namieste riešiť špeciálnu školu. Vyucovacie tempo je pomalšie ako na bežnej ZŠ, zato majú viac praktických predmetov.
Ja som síce nepísala takto ale tiež mi diktáty nešli tak som písala doma s mamou. Zlepšilo sa to diktáty som písala na 1tky max 2ky 😀
Viď moja neter bude mať 7 jej matika ide v pohode zráta príklady do 20, pozná písmenká len píše ak sa to písaním dá nazvať ako kocúr a hoc jej nečítame vety na diktát slová v 99% napíše správne. Hráme sa hru že ja napíšem slovo potom ona napíše. Len ako píšem ona do školy nechodí. Skús iné centrum 🙂 ak aj by bola integrovaná nie je to hanba;)
@1321987 Urážaš sa zbytočne. Nikto Ti tu nechce zle a zbytočne sa aj obvinuješ, že ani napriek Tvojej snahe to stále nevie.
Dcéra má totiž problém a sama tie - pre zdravé a bystré dieťa - jednoduché veci, zvládnuť nedokáže, musíš si to priznať. Počkaj na tie výsledky a poriadne sa v centre pýtaj, ako s ňou pracovať ďalej.
Jasné, že 7-ročnému decku je to jedno, ona si to neuvedomuje, ale Ty by si mala.
@janulik2008 ved každy jej chce pomôcť
Aj spolužiaci jej pomáhaju
@heleninamama ved ano neuvedomuje si to
Do školy rada chodí aj cez víkend by šla
Dosť ju to mrzi že nevie písať tie slová
Mne to tak pripadá ako by sa jej nechcelo že ti odflakne
Neviem
@1321987 Kto Ti vravel, že všetko vedela napísať keď ju vyšetrovala? Psychologička z centra, alebo dcéra?
@1321987 prepáč, to že bude dcérka pracovitá je síce pekné ale v škole jej to nepomôže. Netreba trápiť ju ani seba a silou mocou ju držať v normálnej škole a skúsiť tu špeciálnu. Prinajhoršom snažiť sa určiť presnú diagnózu aby sa jej ako integrovanej v normálnej škole aspoň povenovali asistenti
@heleninamama psychológicka
@pokemonkaa 20.10
@letfenixa Tiež nechápem prístup toho centra. (Ak teda matka píše všetko). Ja som v takýchto zariadeniach riešila iné veci týkajúce sa dieťaťa a oni spolupracovali aj so školou: chceli aj správu od triednej učiteľky, školskej psychologičky... A to bol vraj štandardný postup. S deckom sa zhovárali, testovali ho, čítalo, recitovalo, hrali sa, tvorili spolu príbeh, kreslili - presedela som za dverami 3 predpoludnia. A toto sa mu zdá jasný prípad - veď už na tom jednom zošite vidieť, že dieťa má veľký problém, skloňuje sa tu prepadnutie, v ďalšej téme matka píše aj o ADD a že to rieši od začiatku školského roku a ony nevedia kontaktovať učiteľku (tiež musí mať nejaké pedagogické skúsenosti), poriadne sa s dieťaťom pozhovárať, preskúšať ho z prváckeho učiva a stanoviť mu presnú diagnózu? A povedať, ako ďalej? Veď to určite nie je ojedinelý prípad a ide aj o čas.
@1321987 Tak hľadaj inú psychologičku. Ak táto nevidí problém a tvrdí, že dieťaťu sa stačí viac snažiť a pôjde to, nie je dobrá odborníčka. Toto nie je v silách dieťaťa, ani to nerobí naschvál a nie je to ani odfláknute. To dieťa to proste nevie/nedokáže.
@1321987 mna zarazilo, ze prvacke dava ucitelka päťky. Sorry za expresivnost, ale do riti, to ake mame skolstvo? Co sa ucia tie ucitelky na vysokej skole? Ucitelke by som dala patku, krave. Dieta sa pred par mesiacmi len naucilo tvary pismen. V prvom rocniku sa este neucia o spodobovani, este nemaju tie slovicka v oku, kedze este len zacinaju citat. Je normalne, ze nieco tam nemusi pocut, nieco pocuje inak. Velmi pravdepodobne ma dieta bud nieco so sluchom, alebo nabeh na dysgrafiu/dysortografiu. Ta ucka vie len trestat a nachytavat deti za to, co nevedia a zhnusit im skolu hned pri zaciatku povinnej skolskej dochadzky? Vo vyspelych krajinach sa ciselne neznamkuje uz davno, nieto v prvom rocniku. Sorry, ucitelka je neschopna a je nespravnym clovekom na nespravnom mieste. Bohuzial, takychto je drviva vacsina v statnom skolstve.
@zuzahajdulka no ty máš riadne zlý den očividne. Mamička nepísala ako problém rieši učiteľka. A ty poznáš všetkých učiteľov,keď si dovolia tvrdiť,že väčšina učiteľov je neschopná? A ešte ju castujes nadavkou? Vidno,že si nemala prave ty správnu výchovu.

Veď sama si napísala čo jej zistili- slabe myslenie= sa slabý intelekt =nie je zrovna najmudrejsia =špeciálna škola.
A prepáč smejem sa na “je bystrá len škola jej nejde” práve škola je miesto kde sa ukáže bystrosť človeka.