icon

Takto píše prváčka na konci roka. V čom je problém?

1321987
3. jún 2022

Človek sa snaží a dieťa nosí 5
Chodíme do Nosko centrum tam keď ditkovali všetko vedela takže žiadna porucha! V čom je problém potom
Bude opakovať ročník ale isto zas prepadne

Takto píše prváčka na konci roka. V čom je problém?Takto píše prváčka na konci roka. V čom je problém?
Strana
z5
letfenixa
4. jún 2022

@anega79 je rozdiel, ked su v triedach asistenti a keď je tam učiteľka sama. A reálna skutočnosť je, že asistentov je málo.

letfenixa
4. jún 2022

@bimbambom áno, toto je pravda. Keď v správe je uvedené, že je všetko v poriadku, tak učiteľka hodnotí, čo vidí.

zuzahajdulka
4. jún 2022

@letfenixa neucim na ZŠ, mam aprobaciu pre stredne skoly. S malymi detmi prichadzam do kontaktu vramci zaujmovych kruzkov.
Aj laik musi vidiet, ze toto nie je riesenie, ze to nie je v poriadku. Mala by davat patky z telocviku aj vozickarovi, pokial nedostane papierik od lekarky, ze dieta je invalid, ci? Je zjavne, ze dievcatko ma urcite dys, ako profi pedagog to musi vidiet a rozpoznat. To jej bude davat same patky, kym nedostane stempel z cccp? Nikto neziada od triednej individualne venovanie sa, ocakava sa od nej usmernenie, kam sa maju obratit, hoc aj na specialnu pedagogicku a psychologicku vramci skoly. Zakladne testy vedia urobit aj priamo na skole. Nevidim za tym nic, len zly umysel, pripadne bezohladnost. Vyhorene frustrovane ucitelky sa radi takto odbavuju. Pre mna je psychopat kazdy, kto umyselne ublizuje detom. Dievcatko sa evidentne snazi a toto je jej aktualny limit. Nieco ine by bol triedny grazlik, ktory na ucivo kasle a skusa hranice.
Ucitelka velmi dobre vidi o co ide. Staci trochu chciet a moze tuto ziacku hodnotit slovne, peciatkami, nalepkami. Riesenie triednej je asi to najhorsie mozne a umyselne.

letfenixa
4. jún 2022

@zuzahajdulka nesúhlasím, bude jej dávať smajlikovske pečiatky a potom čo?
Škola môže len odporučiť návštevu odborníkov, nič viac, nemôže to ani vybaviť, ani prikazat. Prečo si myslíš, že sa odbavuje? Na školách sú pedagogické rady a zasadnutia, určite to nie je len vec triednej učiteľky. A nemusia mať v škole ani špeciálnu pedagogicku, ani psychologicku. Rodičia musia navštíviť CPPP.

zuzahajdulka
4. jún 2022

@letfenixa uz som tu pisala asi styri komenty, v kazdom vysvetlujem svoj postoj. Uz by som sa len opakovala.

letfenixa
4. jún 2022

@zuzahajdulka ok. Chápem, aj ja sa tu opakujem. Ale pokiaľ sa s dieťaťom nezačne intenzívne pracovať doma a v poradni, tak školské hodnotenia budú také, aké sú. A nesúhlasím s tým, že sa učiteľka na nej odbavuje, prečo by to robila? Ty to robíš?

letfenixa
4. jún 2022

@ursula22 neexistuje integrácia na vyučovací predmet.

vladi4444
4. jún 2022

@letfenixa môže sa vypracovať IVP na konkrétny predmet v rámci integrácie. Možno tak to bolo myslené.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
seahorse27
4. jún 2022

Ak ma dcerka poruchu pozornosti uz stanovenu aj neurologom, treba ju co najskor integrovat na zaklade tejto diagnozy, poradna jej vypracuje individualny vzdelavaci plan, ktory bude ucitelka musiet respektovat - moze mat ciastocne zredukovane ucivo, mat viac casu na vypracovanie uloh, v diktate len doplnovacky…Poruchy ucenia (dyslexia, dysgrafia…) v poradniach velmi nepisu takymto malym detom, najskor v 3-4. rocniku, ale treba s dietatom dovtedy pracovat. Ak ma slaby intelekt, tak moze byt problem tam - v IQ teste sa ukaze, ze ma vsetky zlozky rovnomerne znizene. Ak ho bude mat v pasme lahkej mentalnej retardacie, tak sa bude vzdelavat podla osnov pre specialne skoly a kludne moze byt integrovana v beznej triede.

atikab
4. jún 2022

@vladi4444 mohla by som poprosit info, ci su Pavucinka alebo Renatkine ulohy aj v inej forme ako volnopredajny tovar? Kde som pozrela, vsade vypredane, nedostupne... Dakujem.

betulinka1
4. jún 2022

@zuzahajdulka pekne si to napisala. Situacia v školstve je ale zla. Vedela by som o tom napisat knihu ako som zistila, ze ucitelka šikanuje druhákov 🙈🙈🙈. Pocula som nahrávky z hodin a plakala som za tie deti.

1321987
autor
4. jún 2022

@anjelicek26 a v čom?

szilvi314
4. jún 2022

@zuzahajdulka myslím si, že nie vždy "je učiteľka psychoptka..." podľa mňa sa tiež mohlo stať (čo nevieme, lebo nám to mamička nepovedala), ze sa tá učiteľka snažila povedať rodičom, že dieťa potrebuje pomoc, snažila sa pečiatka mi. Album spôsobom jemne povedať, že jej výkony nestačia a sú nedostatočné, ale možno rodí ja to ignorovali, nebrali na vedomie a ako to bolo vyššie spomenuté "trojka je dobrá známka, to mi stačí" poprípade "však je zručná, šikovná" a tým možno ignorovali rodičia to, že by malá potrebovala dáku pomoc. A tie päťky v diktatoch môžu byť už len posledným spôsobom Kao upozorniť rodičov, že niečo nie je v poriadku a spôsob ako docieliť, že s tým naozaj treba a niečo robiť a že je na prepadnutie.. podľa mňa riešiť päťky z diktatov v júni je trošku neskoro.. a určite tomu niečo pred tým predchadzalo. Inak by to npr aj mamička riešila skôr.

svetlonos
4. jún 2022

@zuzahajdulka Tiez mi to oride ako jeden zo socialnych experimentov. Noz sa mi vo vacku otvara pri takomto systeme.

karmen118
6. jún 2022

@katarinka89 aj nás "známkovali" v prvej triede pečiatkami a je to jedno, lebo podľa počtu chýb bola iná pečiatka, takže pre nás to boli známky. A tiež to bolo frustrujúce a demotivujúce, keď som ako jedna z mála nedostala za vypracovanú úlohu na hodine včeličku ako väčšina triedy, ale iba kvet, alebo čo to bolo za snahu, aj keď som napísala bez chyby, mala som podľa učiteľky škaredé písmo...pamätám si tú krivdu doteraz 😅 a nestalo sa mi to len vtedy, ale pravidelne...

jaannah
8. júl 2022

Ahoj, ako to nakoniec dopadlo?

strudlikmalicky
28. júl 2022

Syn to dotiahol až do polovice tretej triedy než sme vybehali všetky vyšetrenia, má dysgrafiu, dyskalkúliu a ADD. Písmo dcéry je ešte krasopis oproti nemu. Určite sa oplatí požadovať viac vyšetrení, ono niekedy to nie je hneď jasné. Ale tie kompenzačné pomôcky a iný prístup učiteľov dokáže fakt veľa.

Strana
z5