Testovanie detí pred nástupom do školy
Ahojte, budete dávať testovať svoje deti pri terajšom nástupe do školy? Ďakujem.
@nelca84 zaujímavé, my v škole stále nič OFICIÁLNE nevieme, žiadne usmernenie od zriaďovateľa, žiadne nariadenie, vyhláška od ministerstva ... proste nič ešte neprišlo. Všetko sú iba dohady a ničím nepodložené ústne vyjadrenia. Dnešné zasadanie krízového štábu zrušili, takže sa mič nerozhodne ale vám škola rozpošle maily ... sa smejem tu...
@sidon ale ja ešte ako rodič (ani ako učiteľ) sa nemám k čomu ako postaviť. lebo nič oficiálne ešte nedali... tak nešírme paniku a konšpirácie, ako, kedy a čím sa idú tie deti a rodičia hromadne testovať.
Čo sa týka vakcíny, určite tým podmienia moje učiteľské povolanie, najskôr budu očkovať vojsko, zdravotníkov a verím tomu, že učitelia budú ďalší na rade ... ale tiež, kým nič oficiálne neviem, neriešim. A ked to bude oficiálne, zariadim sa. Bud sa budem musieť dať zaočkiovať, alebvo zháňať inú prácu.
Ale iuž dnes sa vie, že u mnohých leteckých spoločností človek bez očkovania nebude môcť do lietadla, takže to nie je len u nás, to bude zasa globálne tak.
@snezienka33 ako ti zasahuje do života?
Nie, nie sú pokusni králici. Netestuje sa 1.stupen ZŠ, ani škôlka, ani zamestnanci vo firmach, tak prečo by som nechávala stresovať vlastne deti. Však predsa naša vláda je volena nami, tak prečo nás vydieraju, však tam kde sú a co majú, majú len vďaka nám, obyvateľom Slovenská. Deti by mali nastúpiť všetky, bez testovania. Však bolo celoplošné testovanie... A?????
@november1111 vo firme by mali mat ruska všetci a dodržiavať odstup by tiez mala byt samozrejmá vec teraz. Že na to ľudia kašlú, to je druha vec.
Ja teraz chodím do prace, mame len čiastočný HO a aj s najbližšou kolegyňou nosíme ruska a 2m od seba stojíme.
@snezienka33 ano, chaem, tie mame kolegu, ktory sa tak citi. Je jeden z 11 ludi na oddeleni a aj tak ma pocit, ze je v prevahe a tak chodi protestovat "aj za nas"

@hettinka to, ci pojdu deti do skoly a za akych podmienok, zavisi od rodicov. Od nas vsetkych, ako sa k tomu postavime ako ludia, rodicia, obcania tohto statu. Testovat chcu stylom, ze: deti vykloktaju roztok, povedzme 30 deti. Ten sa zleje do jednej spolocnej vzorky. Ta spolocna vzorka sa otestuje ako jeden celok = 1 vzorka . Ak bude pozitivna, nasledne hned vsetky deti budu testovane antigen. testami . (aka je pravdepodobnost, ze v tom "odvare" z 30 ziakov nebude nic, ze su vsetci ok? Skor je pravdepodobne, ze vzorka vyjde pozitivna, hm? ). Plus vsetkych rodicov. Skola, podla toho, ci spada do zltej alebo oranzovej alebo cervenej zony, sa takto bude testovat kazdy bud tyzden, dva, tri...dookola stala. Rodicia, to nie je jednorazove!!! Uvedomte si to. Deti maju ist do skoly, potrebuju ist do skoly, ale za takto danych podmienok...??? Porozmyslajte, suhlasite s tymto? A o par tyzdnov budete suhlasit, ze vase dieta pojde do skoly, len ak jemu aj sebe date vakcinu (ktora je mimochodom GENETICKY MODIFIKOVANA- Pfizer / BioNtech aj AstraZeneca, info tu v oficial. dokumente Statneho ustavu pre kontrolu lieciv Slovenskej republiky https://www.sukl.sk/buxus/docs/Bezpecnost_lieko...