Testovanie detí pred nástupom do školy
Ahojte, budete dávať testovať svoje deti pri terajšom nástupe do školy? Ďakujem.
@snezienka33 badatela a hlavne spravy necitam
@andreakotesova V iných štátoch sú protesty oveľa intenzívnejšie ako u nás.
@snezienka33 Veď preto sa to skúša na nás ako na prvých. Slováci vždy boli naučení poslúchať a nereptať. Stačilo mi keď dávnejšie mi známa hovorila ako u nich vo fabrike zatrhli nadčasy nakoniec a robotníkom sa to nepáčilo - vraj málo zarobia. Inak zarobili pekne ale nadčasy pomaly ako normálny mesačný prac. fond. Miesto toho, aby prestali pracovať, kým im nedvihnú platy. Taká je táto mentalita. Aj na úplatky sme si my naučili napr. lekárov a pod. Ľudia si za všetko môžu sami svojou hlúposťou. Škoda slov aj. Žiadna hrdosť, len držať ústa a krok.
@snezienka33 Veď tomu nerozumiem, ako ľudia ľahko dokážu tolerovať vydieranie. Lebo jeho všetky kroky sú o tom (pokuty, znemožnené prístupy do obchodov, škôl, k lekárom apod.). A tá drzosť nazvať celoplošné testovanie "dobrovoľným". Veď to je výsmech občanom. Každý priemerne inteligentný človek predsa vie, čo znamená pojem "dobrovoľný".
@snezienka33 Lebo táto mladá generácia už bola vychovávaná v tom duchu "oblbovania". Veď pozri aké bolo školstvo kedysi (aj v zahraničí nám závideli) a pozri kde je posledné roky a dnes. Táto mladá generácia nepozná nič, históriu, dejiny a nevedia si dať nič do súvisu, ich myslenie je proste úzko selektované bez širokého záberu. Sú síce top IT odborníci ale všeobecné široké vzdelanie, rozhľad, vlastný zdravý rozum im chýba.
@eluveitie31 OBROVSKÉ MASOVÉ PROTESTY v Dánsku trvali 9 DNÍ : viedli k tomu, že NEBOL prijatý navrhovaný epidemický zákon, umožnujúci vynútené zdravotné prehliadky, povinné izolácie, násilné vakcinovanie človeka (napr. aj za asistencie polície s použitím donutenia). Toto školské testovanie môže byt len ďalším krokom k tomu, co sa dialo v Dansku. Tam sa ludia spojili a vytrvali! Chcete vytvoriť precedens na nutene testovanie? ( začalo to celoplosnym testovanim a podmienovanim, vydieranim...pokracuje to cez vydieranie prostredníctvom školskej dochádzky). Onedlho to bude nutene vakcinovanie seba aj vašich deti geneticky modifikovanými vakcinami ako pokračovanie "dobrovolnosti"? My, ľudia mame možnosť ovplyvniť to, kam to až zajde... protesty pokračujú v menšej miere aj na SR, každú sobotu vo veľkých mestách ( info sa da nájsť na nete). Uvedomte si, o co ide.
@sidon Vidíš to...A keď tu človek spomenie, ako všetko so všetkým súvisí idú človeka ukameňovať. Mnohé si neuvedomujú, že to sú postupné kroky. Skúšajú kam ich až necháme zájsť. Privolíme postupne na všetko, nakoniec aj na očkovanie. A to je ten hlavný cieľ. A keď tu dotyčná napíše, že "v iných štátoch nie sú tak nezodpovední a zadubení" ide ma roztrhnúť. To poukazuje na absolútne nulový prehľad o tom, čo sa v skutočnosti vo svete deje. Nie ako to prezentujú, resp. neprezentujú naše médiá, ale realitu, ktorú na SK nik neukáže. Nemá význam sa tu s nimi dohadovať. Iné už nebudú. Ale našťastie aspoň počet lajkov koľkokrát ukazuje, že veľa ľudí oči otvorené má. Len sa tu zbytočne nebudú dohadovať, aj tak to nepadá na úrodnú pôdu.
@eluveitie31 tak si tie generacie pekne zhodnotila 🙂 A ty za ktoru generaciu povazujes? Tu starsiu a mudrejsiu?
@eluveitie31 @snezienka33 ano, je v tom mnoho súvislosti. Kto chce, tak ich začne hľadať a zamýšľať sa nad vecami. A historické paralely su tu evidentné rovnako. Naše media su cenzurovane, resp su v nich len odfiltrovane informácie, ktoré majú nasmerovať ludi tam, kam ide zámer premiéra (vykonavatela) a vyšších záujmových skupín, ktoré to riadia ( tie su globálne, Igor M. s veľkou pravdepodobnosťou plní len "noty z EU " , ako sa sam vyjadril a zamery ďalších kruhov)
Ja som zdravotná sestra a pracujem aj s pozitívnymi pacientmi... Viem, aký môže mať covid priebeh, dokonca som covid aj sama prekonala. Ale to, čo sa u nás deje, je neskutočné. Žasnem, ako si vláda dovoľuje podmieňovať jedno z najzákladnejších ľudských práv, právo na vzdelanie, vydieraním rodičov...hypermarkety sú plné, ľudia chodia do roboty, do fabrík, ale vláda nechá deti pol roka doma a nakoniec vydiera rodičov a podmieňuje si ich návrat do školy testovaním... Nikdy nedovolím, aby MOJIM deťom robil takýto zákrok hocijaký človek, hoci aj zdravotník. Väčšina tých ľudí nemá predchádzajúce skúsenosti s takýmto druhom odberu, a nie je to bežný výter z nosa alebo hrdla!! Ak budem mať podozrenie alebo potrebu ich dať otestovať, pôjdem za detskou dr alebo ORL lekárom alebo sestrou. Mam deti na prvom stupni, ale ak vláda bude chcieť testovať aj ich, tak ich NECHÁM DOMA a budem si ich radšej učiť sama. Nenechám sa takto vydierať a žasnem, koľko ľudí TOTO považuje za normálne a prijateľné a čo si ešte nechajú...o očkovaní neoverenou, geneticky upravenou vakcínou sa radšej vyjadrovať ani nebudem a nechcem ani vedieť, aké vydieranie nás bude čakať pri ňom, ako sa spoločnosť rozdelí a bude šíriť nenávisť voči ľuďom, ktorí k tomu nebudú mať dôveru..
@sidon Ano, len keď toto človek vysloví automaticky je považovaný za konšpirátora. Ono podľa mňa všetky vlády (nielen naša) majú dané určité úlohy v celej veci. Lenže dôležitý článok je práve obyvateľstvo v tej ktorej krajine (čiže výsledok je ovplyvnený práve ním do veľkej miery). To, že je Matovič taký aký je, je len "bonus", ktorý daným kruhom veľmi vyhovuje. Do tohto diania musí byť zapojených asi veľa kvalitných psychologov (ktorí presne vedia predpovedať aký účinok, efekt budú mať konkrétne kroky, rozložené aj z časového hľadiska a pod.).
@sidon No práve. Keď mi tu raz jedna tvrdila.....že nevadí, veď kľudne testovať aj každý týždeň, ale očkovať sa vraj nedá. To si len myslí....Sa jej nikto pýtať nebude, ak ľudia už toľko dovolili a ešte dovolia.
@eaa pekne napísané❤ Prečo si zmazala ten odkaz?
Zaujímavý názor detského lekára, primára pediatrie :
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=130...
@eluveitie31 omylom.. už som to sem pridala ešte raz
@eaa Dakujem ti za tvoj prispevok,chcela som prave dat odkaz na Mudr.Jozefa Mareca,myslim ze uz polopatistickejsie sa ani neda vysvetlit preco tento nosohltanovy vyter nemoze robit hocikto a nie je vobec vhodny pre deti do 12 rokov.Keby si vedela ako tu v blogoch aj sestricky bohapusto klamu ,ze je to obycajny nosovy vyter nie nie je nosovy vyter ide do hlbky maximalne 3cm ,tento hlboky nosohltanovy ide do dobrych 10 cm.Na celoplosnom testovani robil tie vytery uplne kde kto a ludia maju aj velmi neprijemne skusenosti ,Tu som citala najcastejsie boli bolesti jednej polky hlavy aj 2dni,zvyseny sekret z nosa,krvavy vytok.Jadna mamicka varovala babatko svojej kamoske ktora hned po vytere musela do nemocnice ,lebo sa jej valila krv z nosa a ze to je velmi pohodova a silna zena ,ale ze ten vyter bol robeny brutalne agresivne.Jedna mamicka pisala ,ze jej syn po celoplosnom uz 2 tyzdne berie antibiotika,lebo ma zahnisane jedno oko,su vacsie aj mensie problemy u ludi ktorym bol robeny ster neodborne...Su ovela setrnejsie metody ked uz niekto ma velku potrebu sa dat testovat..
@ostorha Vieš čo nechápem? Prečo ľudia takto klamú ? A najmä zdravot., ako vôbec dokážu takto zavádzať? Je to z nevedomosti, alebo je v tom niečo iné, ešte horšie? Veď naozaj, toto sú také veci, že hádam aj laikovi to musí byť jasné.
@oliolijanka Ked by ta to tak velmi zaujimalo napisem ti pripad z mojho okolia: pani zdrava bez diagnoz neveriaca na covid, zacalo ju palit na plucach chodila tak tyzden do prace, prislo celoplosne testovanie vyslo jej pozit. tak ostala doma kedze musela, inak by sla znova do prace, odmietala ten covid aj ked ho mala potvrdeny, strasne kaslala tvrdila ze ma iba zapal priedusiek s dr sa spojila iba telefonicky dostala kvapky na kasel, do tyzdna uz len lezala, ked jej rodina zavolala sanitku do hodiny po prevoze zomrela. Uplne zdrava zena, takze ozaj nemusis mat tieto diagnozy co si vypisala, ale to zistis az ked sa nieco taketo stane v tvojom okoli a potom si mozno odpustis aj tych vyrehotanych smajlikov.

@oliolijanka
@snezienka33 a citat este mozem? Ze sa prerabaju oddelenia na covidove na ukor inych, ze lekari a sestry su v karantene, to si jojka vymyslela?