icon

Učiteľka neustále trestá moje dieťa, čo robiť?

7. nov 2024

Chcela by som sa poradiť s niekým kto zažil podobnú situáciu.
Dieťa chodí do 2. triedy. V prvom ročníku mali inú u itelku. Pred koncom odišla a dostali sme z ŠKD zatiaľ náhradu. ( Rovno po skončení školy baba)Keďže nikoho nezohnali ostala nám.
Od tejto u itelku zrazu za akú chodiť poznámky. Čo pred tým nebývalo od predchádzajúcej
Dokonca nová dala aj 3 poznámky v jeden deň.
Dopadlo to tak že na konci sk. T o že na konci bolo pokarhanie.....
Teraz je za istom ak roka a už ma jednu červenú v edupage.
Včera som dostala od nej poznámku ja že sa nevhodne správa v škole.
A máme prísť na stretnutie s poradkyňou.
Potvrdila som stretnutie. A pýtala sa že čo teda moje dieťa také nevhodne robí a dostalo sa mi odpovede že sa o Tom porozprávame a dozviem až osobne na stretnutí o týždeň....

Nedá sa mi tu všetko popísať čo máme za sebou, mali sme šikanu, bol z toho zápis ale škola to nechcela riešiť a teraz mám pocit že sa nám to vracia

Nekomentuje kto ste nemali s dieťaťom podobnú situáciu

1ryba
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
7. nov 2024

Takže syn provokuje a robi hlúposť a dostane za to poznámky. Ja ani neratam,koľko krat bol môj mladsi syn na oblaku a koľko krát zaznam a koľko to ci hento.. vždy zasluzene.. ziadna sikana,ziadna agresivita, ale ignoroval pravidla a robil triedneho sasa a celu triedu to brzdilo a zdrzovalo....kvôli nemu pravidla ohybat nebudú a postupne sa naučil...v živote by ma nenapadlo riešiť učiteľku, dohovarala som synovi sa chovat normalne, nech to počúva z oboch stran.

annm81
7. nov 2024

Podľa mňa ti tu nikto nič relevantné neporadí, keďže sama nevieš veľmi podstatné detaily, a keďže si nepopísala, čo je to, čo máte za sebou. Bez tých informácií si bude každý len domýšľať. Chyba môže byť v učiteľke ale rovnako v tvojom dieťati. Osobne mi najviac napovedá informácia, že dieťa je nadpriemer v inteligencii ale pozadu vo verbálnej oblasti.. choď na to stretnutie a skús tam objektívne komunikovať o tom, ako dieťaťu pomôcť.

pink_lady
7. nov 2024

nechodi tvoje dieta na tu istu skolu co moje? 🙈

autor
7. nov 2024

@deedol fu tak toto netusim, musim sa jej opytat
prosim ta, kedze mas skusenosti s ucenim, opytam sa ta:
myslis ze ju moze nerespektovat koi tomu ze ona nerespektuje jeho?
myslim tym ked on jej pride povedat ze ho spoluziak napadol a bije, a ona mu povie ze"nezalujeme na druhych"
mam pocit ze tam nema zachytny bod v triede, ze nemoze jej nic povedat, lebo "nezalujeme predsa"
on vidi ze vsetci daco zaluju
napr aj jeho ked chodi s tou stolickou

autor
7. nov 2024

@pink_lady je to mozne😅
ako kamoska robi CCaP a tvrdi kedze ho pozna, ze to je koli tomu ze je nadpriemerne inteligentny v tej neverbalnej oblasti....
Ze taketo pripady tam maju denne

deedol
7. nov 2024

no "nezalujeme" nie je velmi dobry postoj, akoze na koho sa ma potom obratit? este su to v podstate male deti, ked si nevie poradit sam, jasne, ze ide za nou. to by mohla prehodnotit.

na druhej strane, snazila by som sa syna viest k tomu, aby ju respektoval, ked mu nieco povie. proste ak mu povie nerob, musi prestat, nie skusat este dalej, az kym jej neprasknu nervy a neda mu poznamku. potom je jasne, ze je nanho uz "alergicka". tiez mam doma nadpriemer inteligentneho, nastastie chodi do skoly pre nadanych, kde k nim pristupuju trocha inak, je tam vacsia tolerancia aj k takemuto "vyrusujucemu" spravaniu.

anjelicek26
7. nov 2024

Náš syn je tiež vysoko inteligencne nad priemer.. ale je mu to prd platne,ked sa sprava ako sa sprava, nedáva pozor a vyrusuje a môj ešte vykrikuje správne odpoveď, ked ho nevyvola🫣🫣 Vykecava sa s babami pri stole a robi im sou.. Známky ma kvôli tomu priemerne, lebo nerobí a zabuda úlohy,nezopakuje cele cvičenie (lebo ho to nebavi), je to na knihu..

vevesh
7. nov 2024

Ano, dieta moze nerespektovat ucitela za to, ze ucitel nereapektuje jeho. Len je otazka, ci to chce ucitelka riesit alebo len vas niekam posiela a tym sa to u nej skoncilo...

kiki68
7. nov 2024

Asi prestup na inu skolu, mne toto pride abnormalne takto davat poznamky.

simca06022011
7. nov 2024

ja osobne by som isla za inou poradkynou, mimo skolu (ale ty pises ze taku mate v podstate, tak ona nic neradi?) PLus zvazila by som prelozenie dietata inam. Za mna je nemiestne takto poznamkovat deti a vlacit ich po terapiach a neviem com = nic ot nezlepsuje, len nalepkuje dieta ako problemove. A poznamky za to ze si ide dieta vymenit vodu = prechadza sa? ako sorry... hmka si na vytvarnej? vazne? Zobrala by som dieta inam. A to ja som fakt prisna matka, a dcere vela veci netolerujem. ALe napr. toto som si zazila jeden rok, mali sme ucitelku na druhom stupni = dala detom rozchod (chodili von, nerobili nic na hodinach zvacsa, chodili sa prejst von atd = etika to bola) a potom 2-3x sa stalo ze dostali deti poznamky, a vrchol bol, ked moja dostala za to ze vraj odisla od skupiny a dcera mi hovori ze bola od nich tak meter a mali rozchod a z nicoho nic zacala po nej hukat... PROSTE su ucitelky a ucitelky. Poznamky za to, ze idu po chodbe vraj hlucne a podobne pikosky tiez... zaujimave, vymenilo sa par ucitelov a uz deti nemaju ziadne poznamky a zrazu nie su hlucne, zrazu su dobre a zlate... Na prvom stupni sme mali chlapca co sa za kadeco rozplakal, alebo vyslovene vyzadoval pozornost = neivme o tom, ze by ho ucitelka posielala "za poradcami" a castovala ho poznamkami a dalsi inteligentny, popredu vo vsetkom, bezne vyrusoval, kedze sa nudil = tiez nedostaval poznamky za taketo veci = riesili sa skor bitky, vyrusovanie spoluziakov = srandicky typu, drganie, strkanie, nezbednosti ako lietajuce veci po triede, vozenie sa na stolicke, poskodzovanie majetku a sikana, ublizovanie.
Ja by som dieta prelozila inam.

deedol
7. nov 2024

@kiki68 inak s tymto suhlasim. ja som nastupila ako ucitelka na SS ako 23r, mala som aj 20r studentov, aj 13r pubertakov, ale nikdy za celych 7r som ziadnu poznamku nedala. vzdy sme si to vyriesili v triede.

autor
7. nov 2024

moj napriklad si vypracuvava dopredu v pracovnych zosito ked sa nudi, aj to je zle, ked nema aj to je zle.
On sa tam nudil lebo vie citat pisat pocitat z hlavy to je pravda, a chapem ze si hmka, kedze ju asi nevnima🙈
neviem no
baby velmi ste mi pomohli - vsetky
snazim sa na to pozerat z kazdej strany
viem ze nieje ukazkove dieta
hlavne si zije svojim bohatym vnutornym zivotom😅
len ja si neviem najst cestu k tejto novej ucitelke a vyzera to ze budeme mat zas pokazhanie "coby dup"

ofotila by som vam sem aj komunikaciu z edupage ako ja som ustetova ochotna spolupracovat na vsetckom co navrhne, chodime do poradne, vysvetlujem vsetko doma ale ona nedava ziadne navrhy ako to riesit iba poznamky😔

autor
7. nov 2024

@simca06022011 ucitelka je prvy rok po skole, nema deti
je neempaticka, nechapava, nepristupna - voci mne
tak si dovolim tvrdit ze aj k mojmu

simca06022011
7. nov 2024

autorka, no... dolezita ako radio sa to vola (bez urazky voci nej)... najmudrejsia a chyba jej nielen skusenost, ale aj trosku chapavosti a pokory... mudri vyjdeme vsetci zo skoly, majstri sveta :DDD preloz dieta inde, asap a neriesila by som mozno uz ani triednu, zobrala by som komunikaciu, poznamky od nej a isla za riaditelom = ze ci takto ma pedagog postupovat a ci je to normalne... ale podla mna tam sa nebude nic menit = ucitelov je malo,.

kiki68
7. nov 2024

Ja by som tu naozaj menila skolu, lebo oni si vytvorili nieco, co rodic uz neznasa a viac menej sa tam vytvara nekonciaca vojna. Z tohto pohladu su poznamky ucinne iba v mensej miere. Skor ked uz priamo rozhovor. Ta ucitelka si z dietata, aj rodica spravila nepriatela. Mozes to ako rodic dat na inspekciu a zriadovatela a bit sa s nimi roky.

autor
7. nov 2024

C
@deedol prosim tá aký máš názor na toto:

autor
7. nov 2024

Takéto máva tresty

simca06022011
7. nov 2024

isla by som za riaditelkou, ze mi ucitelka sikanuje dieta... a prelozila ho prec. Taky sepkaci rezim by som jej dala na osobnom stretnuti, ze by na to slecna nezabudla, hadam svojim detom to zavedie doma... a jej to vysvetlia hned :D

jajajaja2
7. nov 2024

Vysvetli mi niekto co je sepkaci rezim? Dostat poznamku za to ze cez prestavku chodi ako taxi... som tolerantny clovek a viem ze dieta si povie svoju pravdu. Zaroven chapem ze robit ucitela je tazke atd. Ale... ak na to nema, nech to nerobi. Deti su deti. Deti musia posluchat, ale zaroven musia byt vypocute. Jedno bez druheho nepojde. Co som si vsimol, ucitelia (cest vynimkam) maju radi tichsie deti, a tie ktore sa prejavuju su im na obtiaz. Problem je, ze praveze tie tichsie deti maju problem a preto sa nevedia prejavit. Pozor nepisem o neprisposobivom spravani, ale ciste len o sposobe prace.

Ak sa da, zmenit triedu/ skolu. Ak nie, skusit sa spojit s ostatnymi rodicmi, ci nemaju rovnaku skusenost. Ak ano, riesit so zriadovatelom skoly. Zamerne nepisem riaditel skoly, ten moze byt zaujaty.

deedol
7. nov 2024

moj nazor na to je taky, ze slecna je sice mlada, ale asi studovala pred 150 rokmi. toto sa uz dnes nerobi, ved to je trapne a smiesne. a ponizujuce. a nezmyselne. a mohla by som pokracovat.
asi by som to naozaj riesila prestupom, nech sa dieta zbytocne netrapi a neznechuti si skolu. je to smutne, ale toto nie je pedagogicka.

pink_lady
7. nov 2024

ty vole toto je čo za kukuricu...nie neni to ta ista skola ale zazivame nieco podobne...ked syn povie ucitelke ze xx sa mu posmieva, tak mykne plecom, ked to povedal manzel vysmialiho ze asi telepaticky, ked mu ten hajzlik nalial liter niecoho do topanok tak to on urcite nebol lebo to lebo hento on reprezentuje skolu v cyklistike este je syn nuteny mu tlieskat, že musi byt rad lebo je tiez ziakom skoly...to je na knihu...uz to riesi inšpekcia ...a my skusame najst skolu inu...

anjelicek26
7. nov 2024

Sepkaci rezim je proste ticho a pocitame alebo čítame si zadanie. Keď do toho jeden kvaka alebo sa smeje, tak to rusi riadne.. naša ucitelka zelezne nervy a väčšinou ho len vysmarila na chodbu sa poprechadzat k sekretarke a nazad alebo zobrať vodu a poliat kvety... inak syn v stvrtej triede uz dostaval ulohy matematika 8.rocnik, lebo fakt nuda pre neho strasna...ale my sme mali šťastie na učiteľku v tomto. Poznámky boli (kvôli ferovosti), ale proste vedela prečo je taky a nejako to zvladali...

maranco
7. nov 2024

ten trest z 19.6.2020 spred 4 rokov mu dala učiteľka ktorá je len rok na škole a ten inteligentný syn čo sa nudí na hodinách je druhák, to už 2× prepadol?
asi nepíšeš celú pravdu ako to je

evita2222
Autor odpoveď zmazal
autor
7. nov 2024

@maranco to je z 1, ročníka
Ona dáva také stále
Ten dátum je zlý😅

autor
7. nov 2024

Na ostatných stranách je dobrý dátum
Toto som len narýchlo mala v mobile

Poprosím tých čo nemajú deti nech idú komentovať inde
Toto je moja diskusia
Ďakujem za pochopenie🙂

annm81
7. nov 2024

@anjelicek26 Čím viac autorka píše, tým viac sa zdá, že problém je na oboch stranách, či skôr troch. Na jednej dieťa, ktoré sa v škole nevie prispôsobiť režimu, na druhej učiteľka, ktorá sa zmôže len na poznámky, a na tretej matka, ktorá vidí len to, že všetci - učiteľka, výchovná poradkyňa, psychologička, škola - sú neschopní a zaujatí.

My u dieťata takéto problémy nemáme, nikto z triedy nejak extrémne inteligenčne nevyčnieva, ale sú deti, ktoré majú úlohy hotové rýchlejšie a také, ktorým to trvá dlhšie. Systém je jednoduchý - kto skončí skôr, môže si vybrať akúkoľvek tichú činnosť. Deti si môžu robiť pracovné zošity, kresliť si, ísť do čítateľského kútika, každé dieťa si muselo z domu priniesť knihu, ktorú môže čítať, mnoho rodičov kúpilo deťom doplnkové pracovné zošity, my ešte synovi bežne pribalime nejakú logickú hru. Jediná podmienka je, aby nerušili ostatných, lebo máš pravdu, že hmkanie môže znieť ako banalita, ale kopec deciek to môže vyrušovať- práve tých, čo potrebujú dlhšie pracovať a je nefér ich oberať o kľudné prostredie.

autor
7. nov 2024

@evita2222 prosím odíď

Myslíš že všetci prvá i si bezchybní

Choď spochybňovať niekde inde

Ja sa chcem poradiť s malinami čo si prešli niečom podobným ako my

owecka
7. nov 2024

@maranco boze, ja v prvom roccniku som napisala, ze som sa narodila 1999 sekla som sa o 10 rokov, to vazne moze byt preklep...