Učiteľka slovenčiny dáva iba mínusky
Syn má od septembra novú učiteľku slovenčiny. Prisaham, že tá ucitelka dáva minuska už aj za nadýchnutie ktoré sa Jej nepáči.
Syn ich má už 4. Povedala, že ešte jedno a dá mu päťku.
To môže?
Neviem si to predstaviť, niektoré živé deti takto nazbierané pri jej prístupe aj 100 pätiek za školský rok.
Syn je dobr žiak, nikdy nemal problém so žiadnou učiteľkou. Ale tato?
@marcellka32 🤣🤣🤣že Igor Hnizdo…ja detto, ak by som ich niektorých rovno nepozabijala🙈 to čo sú teraz za decká a precitlivelych rodičov , sa nečudujem , že v tejto republike nechce nikto učiť 🤣 v rodine mame 2 učiteľov, jeden povedal, že ešte potiahne tento rok a kašle na to a druhý je sekera jak hovado, ten to zatiaľ dáva 👍
@vevapeto ja by som bola sekera, kamaráti buďme, ale rešpekt a hranice musia byť....ako Igor 🙂 mali sme takých učiteľov a spomíname v dobrom (nebili nás, ale prísni teda boli), mne stačí čo moji 2 pubertaci hovoria, čo sa deje v triede: učiteľka povie: ja už z vás asi skočím z okna...a žiačka odpovie: otvorím vám okno....akože vtipné, ale zas na druhú stranu aká drzosť od osmacky k učiteľke...ale to je o tom rešpekte, ktorý si treba ma začiatku urobiť, ja obdivujem učiteľov v dnešnej dobe
Ano je to mozne a je to bezna vec na kazdej skole aj na zakladnej a sy n mal aj na strednej neodovzdal ulohu najprv minuska ked neodovzdal na druhy pokus jednofucho dostal 5 a deti dostavaju aj plusky za projekty a za to su jednotky nech sa viacej snazi a kontroluj denne ulohy je to chvilka a budes spokojna ty aj dieta ja to robim s mojou siestackou este ak teraz, potrebuje pomoct pri uceni ide jej to tazsie
Takze ak sa ziak na vyucovanie nepripravuje, ucitel to nema zahrnut do znamky. Ale ak je snazivy a predsa mu to nejde, tak tu hned bude kazda kricat, ze to ma ucitel ocenit. Trochu by som v niektorych pripadoch ubrala na plyne a nekricala, ze hned treba ucitelke odobrat diplom, resp. ju vratit do skoly.
áno dáva sa bežne za nepripravenosť päťka, v určitom veku musí vedieť žiak čo má robiť, a to máš ešte dosť veľa možnosti 5 x minusový bod, niekde je už za 3
@sella38 konecne normalna odpoved...
kedysi davali detom za zabudnutu ucebnicu trstenicou po rukach a rodicia to schvalovali, teraz zle znamky, aj ked znamka ma vypovedat o urovni vedomosti a ucitel moze zabudanie ci lajdactvo riesit inak (presne ako pise sella38). Podla mna ani jedno, ani druhe nie je celkom ziaduce . A samozrejme fyz. tresty je uplne ina kategoria, az extrem, skor poukazujem na princip, ze ak sa to robieva na skolach, berieme automaticky, ze je to v poriadku..
@marcellka32 nebudeš mi veriť, ale ja som mala tiež jednu učiteľku sekeru, ale dokázala naučiť aj debila. Mala obrovský rešpekt a bola veľmi prísna . Keď som sa vydala, tak som zistila, že je to veľká kamarátka môjho svokra🤣 takze teraz, keď príde na návštevu tak pri kávičke sa smejeme jak najväčšie kamky 🤣🤣🤣
@vevapeto verím ti, my sme mali tiež prísnych učiteľov a ti nás naučili najviac
Mam 32 rokov a za takéto veci sme bežné dostali mínusky, len to volali čierne body a za tri išla päťka.. A doma sme sa tými bodmi veľmi nechválili, naši by to riešili ináč, ako zisťovaním, či je to vôbec možné 😅
Zasnem zo zien, ktore schvaluju minusky a patky. Tato metoda patri do minuleho storocia a nie do sucasneho skolstva. Zabija to motivaciu a nie je to adekvatne ani spravne. A to pisem ako ucitelka.
@mahalo Pokial sa v skole znamkuje, tak znamka ma odzrkadlovat pracu ziaka, ak si nerobi domace ulohy, nepripravuje sa, tak si myslis, ze ho treba chvalit a potom zacne?
@viestta to si musi pani ucitelka klaknut na kolena a poprosit ziaka, aby zacal pracovat, vies?😀
Ako mozes napisat, ze je dobry ziak, ked ma za nieco vyse mesiaca v skole 4x taketo volaco...ved to je kazdy tyzden... syn ma poruchu kratkodobej pamate, ano problem ma si zapamatat veci, ano riesime to s ucitelkou, o to doslednejsie dohliadam na pripravu, ulohy a pomocky... ako moze nieco nemat, ked mu vecer tu tasku skontrolujes ty? Ako? A ze nedava pozor na hodine - tak ho ma pochvalit? U nas vzhladom na diagnozu usmernuje a ide na semafore hore-dole, zle znamky nedostava. Ale ostatne deti ano.
Ano, je to mozne a uplne “legalne”. Som ucitelka a inak, ako bodmi deti neprinutis k nicomu. Mne sa paci, ako tu pisete, ze by ucitelky mali vratit diplom. A co ma ucitelka robit, ked sa dieta pravidelne nepripravi? Pravidelne polovica triedy nema domace ulohy, nahodne “zabudne” zosit atd.mohla by som tu menovat. Nehovorim, ze za farebne pero dat 5ku; ale za pravidelne zabudanie ucebnic a zositov (co je len “vydrbanost” deti), pravidelne obchadzanie pripravy na vyucovanie, za to kludne za 5. Potom len ujukate, lebo deti nic nevedia. A ako maju? Ked si doma nic nepozru, pridu na hodinu a nevedia, kde je sever. A das 2 alebo 3, tak uz telefonat, lebo “ona sa ucila”.
@hailey1 amen 👍
@dskjhfdlkdjhl Nie, chvalenie taktiez nepodporujem 🙂 Domace ulohy tiez nie. Dietatu ma stacit ucenie v skole. Ci Vy tiez ked pridete z prace, tak sa jej este venujete? Ak uz zamkovať (na ZS uplne zbytocne a kontraproduktivne), tak len za testy.
@mahalo ako ucitelka ale potom viete, že aj toto može vzbudzovat vnutornu motivaciu.....a nemyslim, ze je to trest....je to len ohodnotenie...tak ako aj plusky a minusky...(kym toto hodnotenie mame v skolach)....strach v ziakoch vzbudzuju len rodičia....
je fakt, že deti potrebuju pravidla, ...ak su vhodne nastavene...nemaju s nimi žiaden problem.....
@mahalo pozri keby sa maju naucit vsetko v skole, tak su tam podstatne dlhsie, ako 21 hodin v tyzdni vratane telesnej, hudobnej, vytvarnej... hlavne prve rocniky nemaju sancu natrenovat jemnu motoriku na pisanie bez treningu doma. Si to velmi lahko predstavujes. Dcera chodila na skolu bez uloh - ale bola tam potom do stvrtej. Niekde to vyrovnat museli. Navyse je vela deti, ktore nie su "hviezdy", ze raz pocujem a viem, ale treba im to dovysvetlit doma...
@mahalo a preco za testy? ved tam tiež ide o zabudanie...že zabudol som sa naučiť.....dostane 5tku.... povedzem si uprimne, znamky za testy v tomto ponimani vzbudzuju uplne rovnaky strach (strach z rodičov) nicoho ineho....
nemožeme momentalne hovorit o fantazirovani neznamovania (co by bolo najvhodnejsie), ekdze na toto system nie je nastaveny a vsade sa znamky vyzaduju...
Racsej ako hľadanie chyby v učiteľovi by som dohliadla na synovu domácu prípravu a za prípravu pomôcok na hodinu. Ako ho ma niečo naučiť, keď si zabúda veci. Vysvetliť mu, aby sa správal zodpovedne... Ak zhadzuje učiteľku pred ním, ktohovie co v škole robí...
@sorciera24 To, co pisete sa nezhoduje s modernymi poznatkami z oblasti ucenia, motivacie a pamate. Vnutorna motivacia je to, ze to dieta chce robit preto lebo v tom vidi zmysel a bavi ho to. Minusky a patky su trest a absolutne nie je pravda, ze to zavisi len od rodicov.
@mahalo no, asi ta sklamem, aj doma sa venujem pracovnym veciam, uplne bezne, kazdy den. Ucim na VS a aj nasi studenti maju domace ulohy. Nie kazdemu staci, co je v skole a su predmety, kde si treba urobit tolko precviceni, aby student ziskal dostatocny nadhlad a teda musi pracovat aj doma. Co je na tom divne?
@anjelicek26 Ja som ucitelka, mam tri deti. Mam realne skusenosti 🙂

To buď rada, že dostáva mínus, za to že nemá úlohu mohol kľudne dostať 5, niektorí učitelia dávajú aj za to, že nemáš pracovné pomôcky (knihu, pero, pracovné listy) tiež 5, vyvolá ho nevie kde sú dostane 5 (a to oprávnene, pretože má dávať pozor),..ja by som bola prísny učiteľ ako Igor Hnizdo v obecnej škole 🙂 a nakoniec ho mali radi deti