icon

Učiteľka trhá deťom zošity. Je to správne?

2. okt 2025

Mam taku vacsiu dilemu. Dcera (5. rocnik) ma na SJ pani ucitelku, ktora im trha zosity, ak nepekne pisu alebo si do nich kreslia a hadze do kosa. Rozpravame sa o tom s dcerou, ale neriesila som to v skole. No minuly tyzden (podla dcery a potvrdili aj spoluziacky) pani ucitelka jednemu spoluziakovi za kreslenie na hodine vytrhla zosit a pleskla mu s nim po hlave. Je to podla mna riadne cez ciaru, a nepaci sa mi, ze je dcera vystavovana takemuto spravaniu z pozicie “moci ucitela -nadriadeneho” Rada by som to riesila v skole, no prosi ma, aby som to nechala tak, ze pani ucitelka ju ma rada a boji sa, ze sa bude na dceru hnevat, ze na nu doma zaluje (co sa jej snazim vysvetlit, ze snad ucitelia chapu, ze deti sa s rodicmi doma rozpravaju o skole), jednoducho je z toho v strese. Je mi jasne, ze ak pojdem za triednou, tak sa kolegyna urcite dozvie, odkial to prislo. No zaroven nehodlam tolerovat taketo spravanie voci ziakom. Nie som tiez typ, ktory by prisiel robit do skoly krik, mam v plane slusne o tom upovedomit pani ucitelku ustne, pisomne a vyziadat pisomne stanovisko skoly. No nechcem zas dcere sposobit problemy. Je dobra a oblubena ziacka. My doma deti nebijeme, nedavame “vychovne”, ziadne pohlavky a podobne, proste fyzicke nasilie odmietame (moje deti nie su o nic lepsie ani horsie vychovane, ako ine deti, su uplen bezne decka a je to nasa volba, no ocakavam ze v skole sa deti udierat ucitelmi nebudu, ci moje alebo cudzie). Je nejaka moznost anonymneho podnetu? Nechcem to zas hnat hned cez inspekcie a podobne, mozno by sa to vedelo vyriesit na pode skoly, no bez toho, aby to nejak ohrozilo meno mojej dcery. Tiez neviem o tom, ze by to riesili rodicia toho ziaka, mozno to doma nepovedal alebo im to nevadi, mne to vadi z pozicie toho, ze to ovplyvnuje aj ostatne deti vratane mojho a nedava to dobry a kvalitny priklad do zivota. Dakujem za odpovede.

anonym_eb4b55
2. okt 2025
@beronsche

@anonym_eb4b55 "asi vie, za čo dostal a zaslúži si, keď on to nerieši"
No, ak má dieťa rodičov, ako sú mnohé prispievatelky v tejto téme, ani za nečudujem, že to nerieši.

Neexistuje ospravedlnenie takéhoto činu učiteľky.
Už to trhanie zošitov je silné cez čiaru. Fyz. násilie (tu vôbec nejde o to, či to dieťa boli) je úplne neprijateľné, nech je z akéhokoľvek dôvodu!!
Ja neverím, že ešte stále existujú ľudia, čo to obhajujú...

@beronsche pozri, my sme tam neboli, nevieme, ako to celé bolo, akou silou ho šľahla po hlave - možno to bolo len také priateľské klepnutie.... také napomenutie. Keby to bolo také ponizujuce a nemiestne, tak sa ten žiak hádam ozve..alebo jeho rodičia. Ja by som sa do cudzích vecí nemiešala. Autorka hovorí o viacerých deťoch, ktorých vraj trhá zošity, a ani jeden rodič sa neozval, tak kde je pravda? Keby to bola taká tyranka, podľa mňa sa to už rieši, toto bude nejaká precitlivela slečna. Jej sa to ani netýka, a ona tu chce dávať na ňu podnety.... ostatní to asi tak nevnímajú....

gerdusha
2. okt 2025
@belllinka

@gerdusha kde to riešila na FB?

Myslím,ze v zavretej skole,no zrejme to uz vymazala,neviem to uz najst

anonym_7f1331
2. okt 2025
@livuska124

@anonym_7f1331 samozrejme, môžeme sa asi plieskať po hlave úplne v pohodičke....aj učiteľku, ak bude vzdelávať spôsobom, ktorý sa ti nepáči, alebo dostatočne rýchlo, môžeš ísť tresnúť zošitom po hlave, veď jej len vrátiš jej výchovnú metódu. Aj predavačke, ak nebude blokovať a nedajbože sa napije namiesto načítavania čiarových kódov mojich potravín, alebo bude vykecávať do mikrofónu, čo majú všetci v nemenovanom reťazci na hlave, tak jej capnem paradajkami, alebo chlebom, čo má čo piť, alebo rozprávať počas výkonu práce....blokovať má!

@livuska124 to pitie jej potom treba aj zobrať, zničiť a vyhodiť.

anonym_542e13
2. okt 2025

@anonym_autor mne príde choré, že im vyhodí zošit. Aj ak je ten zošit škaredý. Predsa len stál nejaké peniaze a podľa mňa učiteľ nemá právo ho vyhodiť. By som žiadala, nech mu kúpi nový.

saxana000
2. okt 2025

U nas v skole je anonymna schranka ci je aj v tej vasej budes musiet zistit.. skus oslovit rodicov ci o tom vedia mozno je to jednorazove zlyhanie mozno sa tam deje toho ovela viac.mate pravo sa stazovat na ucitelku ustne v riaditelni aj oficialne pisomne..pisomny podnet s podpisom ma vzdy vacsiu vahu ako nejaky ustny dohovor v kabinete a da sa pristupit aj ku karnym opatreniam.. kazdopadne vedenie musi presetrit kazdy podnet ale musi ho niekto najprv podat..

gerdusha
2. okt 2025

@anonym_autor dokola doookooolaaa to isté...co chceš vlastne počuť? Reagovali ti v mnohých príspevkoch rodicia aj učitelia na fb, tu mas uz 3 strany, co vlastne chceš ešte počuť? Resp čítať? Na čo je toto ešte stále potrebné? Rozduchavat vášne...véd každý z nas by tu situáciu očividne riešil po svojom, tak urob aj ty. Názorov si dostala uz aj 100...

saxana000
2. okt 2025
@anonym_eb4b55

@beronsche pozri, my sme tam neboli, nevieme, ako to celé bolo, akou silou ho šľahla po hlave - možno to bolo len také priateľské klepnutie.... také napomenutie. Keby to bolo také ponizujuce a nemiestne, tak sa ten žiak hádam ozve..alebo jeho rodičia. Ja by som sa do cudzích vecí nemiešala. Autorka hovorí o viacerých deťoch, ktorých vraj trhá zošity, a ani jeden rodič sa neozval, tak kde je pravda? Keby to bola taká tyranka, podľa mňa sa to už rieši, toto bude nejaká precitlivela slečna. Jej sa to ani netýka, a ona tu chce dávať na ňu podnety.... ostatní to asi tak nevnímajú....

@anonym_eb4b55 by si sa cudovala kolko problemov na skolach sa dlhodobo neriesi.aj u nas trvalo roky kym vedenie zasiahlo lebo hoci sa medzi rodicmi vravelo a nadavalo a frflalo za vedenim po cele roky nikto neprisiel az raz dostala ucitelka taku triedu ze sa rodicia po par tyzdnoch v septembri stretli a spisali rovno staznost ktora pristala na stole v riaditelni naprava prisla takmer okamzite.len spravit ten prvy krok na to ma gule malokto.

anika
2. okt 2025

@anonym_autor nech to v prvom rade riesia rodicia ,ziaka

tiika
2. okt 2025

@anonym_autor tej učiteľke ide o nejakú disciplínu, pravidla, udržanie pozornosti na hodine, respekt. V tom by si sa ty, ja aj vela rodičov s nou zhodli. Nie však so spôsobom ako to robí. Je jasne, že to ovplyvňuje celú triedu, výsledky, motivaciu a obľúbenosť predmetu. Preto by sa to malo riešiť.
Buď by som sa porozprávala priamo s nou alebo triednou, či otvorila tu tému na rod.združení. Ako rodicia môžu pomôcť riešiť situáciu, aby si deti nekreslili, mali peknú úpravu a rešpektovali požiadavky. Zároveň by som chcela od učiteľky vedieť, prečo je pekne písanie ňu take dôležité, a ako by sa to dalo robiť bez toho, aby deťom trhala a zahadzovala zošity. Môže ich motivovať, oceniť.
Jej správanie je však cez čiaru a aj na škodu, skôr bude mat v triede menej rešpektu a viac strachu (čo učenie ešte viac sťaží). Ak ma toho dosť, nech si da radsej kratku pauzu, predýcha, požiada, nech si dotyčné dieťa ceruzku, zošit odloží, napíše poznámku.. Môžete jej pomoct riešiť situáciu, ale zároveň jasne vyjadriť postoj, že ste proti takému chovaniu.

sandri
2. okt 2025

Pisem ti ako mama, ktora minuly rok riesila problemy s ucitelom matematiky (riesila som to tu a diskutujuce mi velmi pomohli). Bohuzial, pri dnesnom nedostatku ucitelov skola toleruje mnohe.veci, ktore su v dnesnej dobe cez čiaru, hoci este za nasich skolskych cias boli normou (ja osobne som mala ako prvacka na ZS ucitelku, ktora prepocitavala detom strany v zosite, ak mala dojem, ze je vytrhnuta strana). Moja rada po minulorocnych skusenostiach je - ak je dcera dobra ziacka a nema s danou ucitelkou problem, neries to. Na mojom synovi sedel ucitel matiky a u nas to doslo do stavu, ze mi doma plakal pred kazdou pismoou, ze uz nevie co sa ucit a ako tu pisomku spracovat, lebo ucitel mu vzdy strhaval body za uplne nezmysly (napr. ze vypocet nebol na presne urcenom mieste, ale vedla - hoci bol spravny). U nas bolo tych problemov viac, boli sme aj za riaditelkou ale samotne spravanie ucitela sa upravilo jedine v tom, ze kym na zaciatku mu vykrikoval pred celou triedou, ze co doma rozprava za klamstva, ked sa rodicia chodia stazovat, tak po navsteve riaditelne toto prestalo. Inak sa po nom vozil dalej. Cize nejaku zmenu v spravani po staznosti necakaj - skor naopak, len dcere ublizis. U nas syna zachranilo to, ze tych staznosti bolo vela, vysledky z matiky mizerne a tak ucitela po roku vyhodili. Inak by sme menili skolu.

saxana000
2. okt 2025

Trhat zosit za krasopis?nesluzi zosit nahodou ziakovi cisto na to aby si zapisoval poznamky?keby ich pise aj hore nohami stale je to jeho zosit... V dobe kedy je v kazdej triede minimalne 5 dysgrafikov a takmer vsetka pisomna komunikacia prebieha tukanim do klavesnice mozme o krasopise naozaj len snivat..

anonym_057524
2. okt 2025

Buď je toto vymyslena téma alebo je to fakt a teda des... Učiteľka nemá právo deťom trhať zošity, veď ona ich neplatila a ani biť nikoho po hlave .... Treba sa na ňu sťažovať riaditeľke.

belllinka
2. okt 2025
@anonym_fc1661

@belllinka prosim ta, si na smiech. Nie, dieta netreba objednat k psychologovi, dietatu sa ma vysvetlit, preco takerto spravanie nie je v poriadku a rovnako sa ma ucitelke vysvetlit preco to nie je v poriadku. B udme sa opakovat, adekvatnym sposobom. Mozno by pre teba bolo v poriadu, keby jej plesla riaditelka po hlave, ale v zasade, v slusnej a civilizovanej spolocnosti taketo “tresty” su uplne mimo. Ucitelka by si toto nemala dovolit len z titulu moci, ze je v rebricku vyssie nez ziak. Pokial sa nevie kontrolovat, nema pracovat v takejto profesii, to plati o akejkolvek profesii, kde sa clovek nevie spravat do koze a nevie sa spravat k svojim podriadenym a nadriadenym.
Ale na zaklade tvojich komentarov vidim, ze tvoje hodnoty su poprehadzovane, kedze sa tu navazas do ludi, co fyzicky trestaju deti a ty si vlastne rovnaka, na jednej strane to obhajujes a potom sa do ineho pustis.

@anonym_fc1661 čo splietaš, ja som sa do nej nepúšťala, že dala decku po zadku, ja som za výchovné datie po zadku. Iba sa jej pýtam, v čom je lepšia, keď sa sama priznala, že bila svoje dieťa, keď je vlastne proti bitiu. A obhájila to tým, že je to jej dieťa a to je vraj iné. TAkže trochu chorý názor, je je preti bitu, ale ak ide o vlastné dieťa, tak ho bije. 😂

anonym_fc1661
2. okt 2025
@belllinka

@anonym_fc1661 čo splietaš, ja som sa do nej nepúšťala, že dala decku po zadku, ja som za výchovné datie po zadku. Iba sa jej pýtam, v čom je lepšia, keď sa sama priznala, že bila svoje dieťa, keď je vlastne proti bitiu. A obhájila to tým, že je to jej dieťa a to je vraj iné. TAkže trochu chorý názor, je je preti bitu, ale ak ide o vlastné dieťa, tak ho bije. 😂

@belllinka fyzicke tresty na detoch su v kazdom pripade na hlavu. Ale kazdy moze mat nazor. Aj taki ako ty.

betulinka1
2. okt 2025

@anonym_autor ucitelka nie je normalna. Moj syn by mal vyhodené vsetky zosity. On si bezne kreslí a pri tom pocuva a aj si pamata. Tiez mal problem, ked prisiel do 5 ročníka a tam vzdy ked si kreslil, pani ucitelka jo vyvolala ale on vedel. Mala som pocit, ze to ju štvalo este viac. Bola som za nou a povedala som jej, ze teda ak by sa dalo aby ho nechala, je to jeho forma ukľudnenia sa v skole na hodine. Potom ho nechala. Syn mi zase nato povedal, ze ked 500x opakuje to iste detom co nerozumeli, maju integrované deti v triede, tak ze on sa nudí, tak si kresli. Ked sa to netýka tvojej dcery priamo, tak ty to neries. To si musia riesit rodicia deti, ktorych sa to tyka.

anonym_f1c88a
2. okt 2025

Bellinka spleta nezmysly, som detska psychologicka, nic take sa nema diat. Ano, isto ma ona prehlad o tom, ze kto ma aku traumu a podla jej odpovedi, si isto pride ako ta jedina racionalna s triezvym pohladom na vec... toto je jej nazor a jej odozva, ze vsetko si treba nechat a ukazovat svoju nadradenost nie z pozicie respektu a prirodzenej ucty, ale autority. Proste je typickym produktom spolocnosti, v akej zijeme a vsetci vidime, aka ta spolocnost je na figu. Tu nasu poddanost nemame v krvi, ale takto neokrochane si ju predavame z generacie na generaciu.

beronsche
2. okt 2025
@anonym_eb4b55

@anonym_eb4b55 ja teda neviem, či je toto na smiech, či už na plač..
Dieťa má v 5roc.. koľko? 11-12r? Koľko takýchto detí sa dokáže vyhradiť voči nevhodnému správaniu dospelých?
Toľko k tvojmu "žiak sa ozve.."

priatelske klepnutie?
Teba bežné klepu ľudia po hlave v rámci priateľskej interakcie?
Alebo ťa bežné klepu po hlave ludia, ktorým sa niečo nepáči? Tvoja rodina napríklad?
Vážne si predstav, že sa s mužom niečo pochytite. On vezme noviny a "priateľský" ťa v rámci výmeny názorov klepne po hlave. Ako sa budeš cítiť?
Neuveris, ale dieťa to cíti rovnako.

Jednoducho NEexistuje scenár, v ktorom je v poriadku, keď učiteľka (autorita) klepne dieťa po hlave zositom. Úplne VZDY je to neakceptovateľné.
"Hádam" by sa ozvali? A co ak nie? Čo ak, práve rodičia dotknutých deti majú nazor ako ty a ďalšie prispievatelky?
U Intel nemusí byť tyran v pravom zmysle slova, aby bolo jeho správanie neprípustné a neakceptovateľné. Lenna to sme ešte ako spoločnosť zjavne nedizri, aby sme toto chápali..

Tak, sby sme to zhrnuli:
Klepat deti po hlave je v poriadku, iste to bolo myslene priateľsky.
Dospelý sa síce často ozvať nevedia, ale od relatívne malých detí to očakávame.
A ty by si sa hanbila ozvať sa, ak sa deje neprávosť iným.
Ale ak sa to niekomu nepáči, tá neprávosť, zrejme bude problém v nom .
Výborne, len čo je pravda.. 🤦🏼‍♀️

beronsche
2. okt 2025
@beronsche

Dieťa má v 5roc.. koľko? 11-12r? Koľko takýchto detí sa dokáže vyhradiť voči nevhodnému správaniu dospelých?

priatelske klepnutie?
Alebo ťa bežné klepu po hlave ludia, ktorým sa niečo nepáči? Tvoja rodina napríklad?
Vážne si predstav, že sa s mužom niečo pochytite. On vezme noviny a "priateľský" ťa v rámci výmeny názorov klepne po hlave. Ako sa budeš cítiť?

Jednoducho NEexistuje scenár, v ktorom je v poriadku, keď učiteľka (autorita) klepne dieťa po hlave zositom. Úplne VZDY je to neakceptovateľné.
"Hádam" by sa ozvali? A co ak nie? Čo ak, práve rodičia dotknutých deti majú nazor ako ty a ďalšie prispievatelky?
U Intel nemusí byť tyran v pravom zmysle slova, aby bolo jeho správanie neprípustné a neakceptovateľné. Lenna to sme ešte ako spoločnosť zjavne nedizri, aby sme toto chápali..

Tak, sby sme to zhrnuli:

@beronsche uz sa mi nedajú opraviť preklepy, tak:
Učiteľ nemusí byť tyran.. *
Len na to sme ako spoločnosť ešte nedozreli.. *

wayway
2. okt 2025

agresivna vysinuta ucitelka. chudata deti, uzasnu energiu musi mat

anonym_bf7d62
2. okt 2025
@belllinka

Nepreháňaj, to chceš robiť dusno kvôli nejakému plesnutiu zošitom po hlave? Veď to ani nemohol cítiť. Sa skludni, hlavne keď ani nejde o tvoje dieťa.

@belllinka tak ty si riadne narušená keď takéto správanie učiteľa je pre teba ok.

slnecnica82
2. okt 2025

@anonym_autor riešila by som to, zošit je osobný majetok žiaka nie učiteľky, nema ho co ničiť, každý píše ako vie a kto si kreslí do svojho zošita nech si kresli..ničiť a hadzat do kosa je cez ciaru, len ukazuje aká je jebnuta...dá sa aj inými spôsobmi usmerniť žiakov

didi35
2. okt 2025

Určite by som to riešila. Ako spoločnosť by sme toto už tolerovať nemali. Ako vidím, mnohé tu zaspali dobu. To, že sa to dialo pred 30-40 rokmi a prežili sme to, nie je ospravedlnením takéhoto správania. K žiakom treba pristupovať s rešpektom.

lukbe
2. okt 2025
@30majka71

@lukbe 👏👏👏👏 konečne normálna učiteľka

@30majka71 ďakujem🥰

anonym_1aa0b2
2. okt 2025
@anonym_autor

@terezia74 moment,ty schvaľuješ fyzické násilie? V akom storočí si sa zasekla? Tvoj komentár je úplný grc

@anonym_autor je úplne jedno aké je storočie. Načo treba robiť z komára somára? Aj ja som neraz dostala po hlave, aj horšie. No a? Nemám ani traumu ani nič také. Som tu. Nechajte učiteľov byt učiteľmi, a všetko bude ok. To už fakt nemá mať učiteľ žiadny rešpekt? To kde ste vy vyrastali s týmito názormi? Potom sa nečudujme ze sú deti také aké sú, keď to majú od rodičov. Acch.

bosorkabb
2. okt 2025
@anonym_1aa0b2

@anonym_autor je úplne jedno aké je storočie. Načo treba robiť z komára somára? Aj ja som neraz dostala po hlave, aj horšie. No a? Nemám ani traumu ani nič také. Som tu. Nechajte učiteľov byt učiteľmi, a všetko bude ok. To už fakt nemá mať učiteľ žiadny rešpekt? To kde ste vy vyrastali s týmito názormi? Potom sa nečudujme ze sú deti také aké sú, keď to majú od rodičov. Acch.

@anonym_1aa0b rešpektovať a báť sa je veľký rozdiel.
Rešpekt si nikto nezíska tým že bude ničiť veci iných ľudí ani buchnutim po hlave. Takto sa rešpekt nedá získať.

beronsche
2. okt 2025
@anonym_1aa0b2

@anonym_1aa0b2 že ťa to nijako neovplyvnilo je niečo, čo nie je možné potvrdiť. Nehovorím, že máš traumy.
Hovorím, že všetko, čo ako deti prežijeme nás formuje.

A fyz. a aj psych. ublíženia majú veľký vplyv na to, ako reagujeme v stresových situáciách, akymi ľuďmi sa obklopujeme, ako sa vieme ohradiť voči neprávosti, ako vieme povedať nie v nepríjemnej situáciu, ako reagujeme pod tlakom..

Ucitel respekt má mať, ale zaslúžený.
Toto, čo táto žena dosiahne má veľmi ďaleko od rešpektu. Ona dosiahne, že sa jej deti budú báť. A v atmosfére strachu sa veľmi ťažko učí. Tak totiž funguje nás mozog - strach = emócia, čiže sa v mozgu aktivuje limbicky systém a "vypína" šedá mozgová kôra.
Inými slovami, ak je dieťa (aj dospelý) v strese, učiť sa je pre neho veľmi ťažké, až nemožné..

Veru, ja sa nečudujem, že pre toľké je v poriadku správať sa k deťom s rešpektom, či schvaľovať fyz.tresty a ponižovania.
To len majú zaužívané vzorce správania, ktorých sa ešte nezbavili..

anonym_eb4b55
2. okt 2025
@beronsche

priatelske klepnutie?

Tak, sby sme to zhrnuli:

@beronsche ja by som sa do toho proste nemiesala, keď to nevadí tomu žiakovi a rodičom. Predstavujem si, že táto pani dá podnet na prešetrenie. Teraz zavolajú do riaditelne učiteľku a toho žiaka. A čo ak on sa nebude cítiť príjemne, a teraz bude mať s ňou zle vzťahy ešte 5 rokov. Čo ak to vôbec NECHCE riešiť a bude sa mu to zdať prehnané, že to musí až pred riaditeľkou riešiť? Možno sa bude hnevať, že načo toľko caviku okolo toho? Ja si to úplne viem predstaviť. To, že vy ste tu úplne paf z toho, neznamená, že aj tento žiak. Opakujem, keby chcel, rieši to. Nedávno môj syn hľadal čiapku, všade, hľadal ju dosť dlho. Povedal, že ju stratil. Ja že určite nie, lepšie sa pozri. On že sa dobre pozrel. Tak tam prídem, otvorím šuflík a bum, tam čiapka. Ja že tak ako si hľadal? A tiež som ho jemne s tou čiapkou tresla po hlave. Proste tak napoly zo srandy, že kde tu hlavu mal, keď to hľadal. Už vidím, ako voláte na mňa sociálku, že som tresla čiapkou syna po hlave. Proste opakujem a budem sa opakovať donekonečna, my sme tam neboli, nevieme , ako to presne bolo, a keď to nerieši dotyčný, tak ja sa do toho montovať nebudem.

anonym_eb4b55
2. okt 2025
@beronsche

@anonym_1aa0b2 že ťa to nijako neovplyvnilo je niečo, čo nie je možné potvrdiť. Nehovorím, že máš traumy.

A fyz. a aj psych. ublíženia majú veľký vplyv na to, ako reagujeme v stresových situáciách, akymi ľuďmi sa obklopujeme, ako sa vieme ohradiť voči neprávosti, ako vieme povedať nie v nepríjemnej situáciu, ako reagujeme pod tlakom..

Toto, čo táto žena dosiahne má veľmi ďaleko od rešpektu. Ona dosiahne, že sa jej deti budú báť. A v atmosfére strachu sa veľmi ťažko učí. Tak totiž funguje nás mozog - strach = emócia, čiže sa v mozgu aktivuje limbicky systém a "vypína" šedá mozgová kôra.
Inými slovami, ak je dieťa (aj dospelý) v strese, učiť sa je pre neho veľmi ťažké, až nemožné..

Veru, ja sa nečudujem, že pre toľké je v poriadku správať sa k deťom s rešpektom, či schvaľovať fyz.tresty a ponižovania.

@beronsche ešte sa ten spolužiak môže nasrať na tu spolužiačku, že sa do toho mieša, keď si zistí, kto sa do toho montoval, a môže im to narušiť vzťahy v triede. Nech sa ho tá spolužiačka najprv spýta: mám to riešiť? Mám to povedať mame? Máme ísť za riaditeľkou? Keď povie nie, rešpektujte to. Keď povie áno, potom ok.

didi35
2. okt 2025
@beronsche

@beronsche presne tak! So všetkým súhlasím!

A práve deti, ktoré toto správanie zažili, mnohé z nich budú takéto správanie brať ako normu a budú sa v dospelosti správať tak isto, ak budú v obdobnej situácii. Proste toto neakceptovateľné nerešpektujúce správanie treba už zastavit!

beronsche
2. okt 2025
@anonym_eb4b55

@beronsche ja by som sa do toho proste nemiesala, keď to nevadí tomu žiakovi a rodičom. Predstavujem si, že táto pani dá podnet na prešetrenie. Teraz zavolajú do riaditelne učiteľku a toho žiaka. A čo ak on sa nebude cítiť príjemne, a teraz bude mať s ňou zle vzťahy ešte 5 rokov. Čo ak to vôbec NECHCE riešiť a bude sa mu to zdať prehnané, že to musí až pred riaditeľkou riešiť? Možno sa bude hnevať, že načo toľko caviku okolo toho? Ja si to úplne viem predstaviť. To, že vy ste tu úplne paf z toho, neznamená, že aj tento žiak. Opakujem, keby chcel, rieši to. Nedávno môj syn hľadal čiapku, všade, hľadal ju dosť dlho. Povedal, že ju stratil. Ja že určite nie, lepšie sa pozri. On že sa dobre pozrel. Tak tam prídem, otvorím šuflík a bum, tam čiapka. Ja že tak ako si hľadal? A tiež som ho jemne s tou čiapkou tresla po hlave. Proste tak napoly zo srandy, že kde tu hlavu mal, keď to hľadal. Už vidím, ako voláte na mňa sociálku, že som tresla čiapkou syna po hlave. Proste opakujem a budem sa opakovať donekonečna, my sme tam neboli, nevieme , ako to presne bolo, a keď to nerieši dotyčný, tak ja sa do toho montovať nebudem.

@anonym_eb4b55 ok , ešte raz si prečítaj, prečo to autorka rieši.
A ešte raz si prečítaj, čo ti píšem ja.
Mňa to nebaví dookola písať to isté..
A tvoj príklad s ciapkou je UPLNE odveci. Ak nevidíš medzi týmito situáciami rozdiel, tak škoda reči..