icon

Učiteľka vynadala dcére

luba28
12. feb 2014

ako by ste riesili,keby vam dcera povedala,ze jej ucitelka povedala,ze ty si ale riadna bestia,...a bezne na hodinach povie ziakom,ze drz hubu,...alebo bolo by dobre ta poriadne strieskat,.....dakujem

opica89
12. feb 2014

@banderaska29 len tak prenic za nic jej to nepovedala !!!

luis75
12. feb 2014

To Luba28: Asi by som si pomyslel, že oná učiteľka sa dostáva do stavu predchodkyne Igora Hnízda a ticho si prial aby tak neskončila. Otázne je, že či by som si prial aby jej nástupca bol typ Igora Hnízda (u), a či by to v triede vôbec dnes pomohlo. Pri našom dnešnom humanizovanom, feminizovanom a (de)genderovom školstve...

opica89
12. feb 2014

@banderaska29 ucitel nema pravo na to, ucitelne nema pravo na hento tak na co do frasa ma ten ucitel pravo?

banderaska29
12. feb 2014

@mirruska no ale tu ide o to či maš deti alebo nemaš . nazor nematky na toto je celý otočený tak ako by to robila teoreticky . ale realita je taká že ak máš dieťa ( čo mi je jasné že nemáš ) , tak by si si za tym deckom stála, od toho je totiž rodič vieš moja? opytaj sa maminky alebo ocka.

čo to vlastne splietaš s tym že deti nadavaju ? to je už odraz rodičov , ak si to dovoli dieta, to chod riešit do diskusii kde to riešia . to nieje už ale vobec naporiadku , ale ako tej opici som pisala vyssie, predmetom tejto diskusii je opačný problem tak sa drž toho 🙂

banderaska29
12. feb 2014

@opica89 ty nevieš prečo jej to povedala , rovnako ako ja nie . to je už na matke toho konkretneho dietata, aby tuto situaciu riešila.
učitel má právo na všetko, len nie nato aby fyzicky a psychicky napádal dieťa a aby mu nadával. nato proste nemá právo 🙂 či sa nahneváš alebo nie , žijeme v neakej spoločnosti , to aj ty len tak komukolvek vynadáš a je to v pohode ?
ak to urobí dieťa, ulohou ( inteligentneho vyškoleného ) pedagóga je predvolat si rodičov a riešit to s nim.
nie kto do teba kamenom ty donho ešte vačším. rozhodne nie v pripade učitel žiak .

lieska
12. feb 2014

@banderaska29 - prepac, ale smiesna si ty so svojimi teoriami, ze rodicia, ktori nejdu vyskocit z koze, ked ucitel ich dietatu povie "bestia" alebo nejak vynada su "nezodpovedni, su im ich deti jedno a hadzu to proste za hlavu"!

banderaska29
12. feb 2014

@lieska no je to moj nazor či sa ti to pači alebo nie . mne to je sakra jedno čo si o tom ty alebo ostatné myslíte 🙂 🙂

dadulko1
12. feb 2014

no vy ste tu niektoré fakt na zamyslenie, keď tu zakladateľka témy napíše, že učiteľka bežne nadáva v triede, tak to nevidíte, len to, že jej dcéra urobila niečo hrozné, preto mala učiteľka právo jej nadávať. takže za všetko je vlastne zodpovedná jej dcéra, a chúďa učiteľka musí 10-ročným deťom hovoriť, že majú držať hubu. taká učiteľka nech ide robiť do krčmy, tam môže ožranom tak nadávať, lebo je na ich úrovni.

opica89
12. feb 2014

@banderaska29 no tak len tak pre dievcatkove modre oci jej nepovedala, že je bestia! neviem dovod preco sa tak vyjadrila ako sa vyjadrila a to sa este pekne vyjadrila to uz autorka nepovedala konkretne ako to bolo. Len ze sa pobila so spoluziackou co ak dievcatam povedala, že su ako bestie nepovedala to malej konkretne? a ako fyzicky alebo psychicky ju napadla? Ano zijeme v spolocnosti kde dieta vychovava rodica a rodic robi to co povie dieta iba to je pravda nic ine... deti male deti sa hadzu po zemi ked im nieje po voli.... a ucitel je tiez len clovek a ma len jedny nervy !!! a to mi ty povies kto do teba kamenom ty donho este vacsim ked si napisala ze by si trvala na tom aby ho vyhodili???? hm... charakter

rebeka7501
12. feb 2014

pravdu povediac, ani sa tej učiteľke nedivím, to čo robia dnešní žiaci (aj prví aj druhí stupeň) je niečo otrasné. Žiadna úcta, žiadne správanie. Učiteľ nemôže nič, lebo je len učiteľ, prípadne rodič je štedrý sponzor školy, tak čo na tom, že dieťa je ťažko zvládnuteľné. Rodičia často netušia ako správajú ich deti v škole - doma krotkí baránkovia - sú držaní rodičmi na krátko a v škole nevedia čo od dobroty. Na rodičovské nechodia (nie je čas na také zbytočnosti), a to čo sa deje v škole sa dozvedia od dieťaťa, samozrejme v ich podaní. Úlohou učiteľa je žiakov učiť učivo a nie vychovávať ho resp. učiť ho slušnému správaniu. To je úloha rodiča. Vlastne správanie detí je odrazom rodičov.

mirruska
12. feb 2014

@banderaska29 nemusim sa pytat ani maminky ani ocka. Moji rodicia neboli NIKDY v skole riesit ze mi niekto vynadal alebo ukrivdil. Spravala som sa v skole tak aby to ani nemuseli riesit a nemuseli sa za mna hanbit.

Jasne ze matka ma stat za svojim dietatom ale tiez musi triezvo zvazit ci to, co dieta robi je spravne alebo nie. Stale dokola sa tu riesi ci ma alebo nema ucitel pravo na to aby mu rupli nervy a hodil po decku kriedu alebo mu povedal neprimerane slovo. Lenze bez vetra sa ani listok nepohne a keby tie deti neprovokovali tak ucitel im nevynada len tak pre nic za nic.
Luba28 sama priznala ze jej dcera nieje neviniatko. Preto som aj povedala ze nech za tou ucitelkou urcite zajtra ale s triezvou hlavou a nech s nadhladom riesi tuto situaciu a nie stoj co stoj za kazdu cenu v prospech svojej dcery. Ak som pochopila spravne tak sa jedna o anglictinarku - mozno malu ta anglictina nebavi a preto vyrusuje - mozno by bolo dobre najskor pohladat a vyriesit pricinu tohoto celeho a az potom riesit dosledok...

banderaska29
12. feb 2014

@opica89 tak to asi ty tak riešiš so svojimi detmi že ked sa ti hodia na zem tak im plníš čo sa im zapáči , u nas sa niečo také nikdy nestalo a na zaklade toho s tym prestal lebo zistil že to nemá zmysel 🙂 ja som naštastie " za vodou " moje dieta vychovavam ja a nie ono mna, ale to teraz neznamená , že dovolím inej osobe aby mu nadávala. to sa zase čudujem tebe a tymto tvojim slovám že podla toho čo píšeš by si ani prstom nepohla pre svoje dieťa ak by mu niekto toto povedal. to teda applaus pre teba .

vieš, terorie " čo ak " u mna v živote neplatia v žiadnom odvetví ani smere. takže nerieš prosím ťa " čo ak " .
ja neviem , ako to celé bolo. len to proste nieje na kostolnom poriadku vieš? ale to už som napisala prečo vyššie a ja sa nerada opakujem 🙂

dadulko1
12. feb 2014

@rebeka7501 no vieš, ale čo potom majú povedať rodičia, ktorí majú slušne vychované deti, a taká učiteľka im v škole nadáva???

luba28
autor
12. feb 2014

@opica89 ta ucitelka to povedala konkretne jej,lebo predtym povedala jej priezvisko,...je to ucitelka,ktora neni jej triedna,....hadate sa tu donekonecna,..obranujete ucitelov ako Bohov,....ja pojdem a spytam sa ako to bolo a preco to bolo,....aj deti maju nejake prava,...a dcera ma sama poziadala,aby som to isla riesit,....

lieska
12. feb 2014

@banderaska29 - ved ti to aj moze byt jedno! Ja svoj nazor na rodicov tvojej krvnej skupiny radsej ani neprezentujem, som rada a davam si pozor na to, aby som k nim nesklzla! Len ked citam, ze si tu niekto dovoli napisat inej mame na zaklade toho, ze tiez vyjadri len svoj nazor taku duchaplnu hypotezu, ze su jej jej deti jedno a ze je nezodpovedna tak mi to dviha tlak!!

rebeka7501
12. feb 2014

@dadulko1 všetci za jedného, jeden za všetkých. alebo to platí iba v prípadoch, ak to vyhopvuje deťom ?

banderaska29
12. feb 2014

@mirruska no to je v poriadku ked si bola vzorná žiačka a vychovaný človek tak to je len plus pre teba aj do života. ale ono je to v živote občas aj tak, že tomu učitelovi ( A možeš byt ako med ) si mega nesympatická a niektorí učitelia sa od toho nevedia odosobnit a davaju to najavo aj počas toho vyučovania. ja viem o čom hovorím . tiež sa mi stala taká situácia a ja som k učitelom bola vždy slušná, nikdy som si nedovolila ani odpapulovat bola som ticho a pritakávala. a napriek tomu som jednej učitelke tak vadila že ma udrela po hlave knihou a to pred tabulou len preto, lebo som nevedela že či tam je znamienko + alebo - . nikdy nato nezabudnem bola som šiestačka, sadla som si do lavice a plakala. nemala ma rada pretože moja sestra bola jej spolužiačka na vysokej a vlastne oni spolu nemali dobry vztah tak to kompenzovala namne. a vidiš - bola som slušná, chodila som na sutaže recitačné. dobre som sa učila, nikdy somnou neboli problémy si dovolím tvrdit.
preto sa na veci treba pozerat aj z inych uhlov .

a tak ako neriešim " čo ak " neriešim ani slovo " možno" - možno malu ta angličtinarka nebavi,... no tak toto už naozaj nemame ako vediet 😀 to už si mamička dorieši s dcerou . ja som sa už vyjdarila ako to celé vidím ..

dadulko1
12. feb 2014

@rebeka7501 aha, takže podľa teba ma učiteľka deťom nadávať, je jedno či slušné, či drzé, či neviemaké

opica89
12. feb 2014

@banderaska29 mne sa deti nehadzu po zemi a ani nezistuju , že to nema zmysel ako tebe... bestia nadavka nieje viac by mi vadilo keby jej povedala,že je krava... keby sa moje decko nepratalo do koze a po neustalom upozornovani by pokracovalo tak nech sa paci keby mu povedala že je nespratnik alebo co nevidim v tom nic este by som ho aj ja doma zjazdila za spravanie v skole a zato, ze nerespektuje ucitela, a ze na hodine ma davat pozor a nie robit somariny. chvalit ho zato ze si ludi nevazi ho nebudem to je zase aplaus pre teba ked tak fungujes

banderaska29
12. feb 2014

@lieska 😀 tak pozor aby si nepaskla 😀 si smiešna . ako všetky ktoré sa tu takto opúštate ako vam to dvíha tlak . klud ved sa upokoj 😀 čo tak skor byt trošku realistka a mat odstup od takychto socialnych diskusií ?? to je už asi zvyk že to tak prežívate , ja som sem došla pred par tyždnami a strasne to je smiešne ked sa takto jedujete 😀 prepač ale viac žit realne ako kyberneticky a mat nadhlad by ti prospelo 😉
.
proste som si povedala ako to vidím, keby sme sedeli osobne za jednym stolom, používali intonaciu, inak by veci vyzneli a vyzerali. ano , vypadá to , aj ked sa ti to nepačí presne tak, že niektorí rodičia proste mavnu rukou ked by sa to tykalo ich detí . ako ruku na srdce , povedz či by si sa svojich detí nezastala keby im toto povie cudzia osoba ? je jedno prečo. nerieš príčinu to by si už riešila s tvojimi detmi že to nieje spravne ak by boli drzé alebo vulgárne ( ale nezabudaj vacsinu veci si dieta nosi z domu , nehovorim že všetko ! )

aliza
12. feb 2014

@luba28 tiez suhlasim, ze takyto slovnik by jedna ucitelka mat nemala. Autorita sa da budovat aj inak, nie prasknutymi nervami 😒. Ale! zamyslela by som sa nad tym, ci je naozaj spravne viest dceru k tomu, ze ma vracat akykolvek utok. Ja ucim deti prave opak, ignoraciu. Dcera ma takmer 9, ale nikdy sa nedostala do ziadneho konfliktu, radsej sa vzdiali a nenecha sa do nicoho zatiahnut. Sice si povie svoje, ale nebude bojovat, kto z koho. Ale ak tvoja dcera na vsetko reaguje vlastne agresivne lebo slovny ci fyzicky utok je prejavom agresie, aj ked len ako reakcia, tak sa netreba cudovat, ze je jej meno stale na pretrase a uz nikto neskuma, kto to cele zacal, kto bol na vine a pod. Aj ked sa ucitel spyta deti, ako to bolo, kazda strana povie tu svoju verziu a tak to ucitel vyriesi tak, ze 'sprdne' toho, kto mu je menej sympaticky, resp. kto sa najcastejsie v takychto situaciach nachadza. proste sa to uz s dietatom vezie, aj ked je nie vzdy na vine. Takze ja by som poradila prehodnotit pristup dcerky a viest ju k tomu, aby viac veci selektovala a nedala sa zatiahnut do kazdej skriepky, aby si nevybavovala ucty, ale radsej 'odkracala' a nechala to tak a hlavne neprovokovala. SU deti, ktore neustale provokuju, neodpustia si poznamky a pod. a tam potom casto dochadza k slovnym, ci fyzickym utokom.

natuska87
12. feb 2014

@dadulko1 Az sa bojim to napisat...ale mam dojem, ze dnes je to "in".Sme tak frustrovani, ze nasilie, ci slovne,alebo fyzicke, zaciname vnimat ako samozrejmost....ale nesuhllasim...ja po svojich frekventantoch nekricim, ani ich neurazam...a niekedy su to fakt "darečky"

opica89
12. feb 2014

@luba28 ja som sa uz k tebe vyjadrila ty si rodic ries ako chces... ale ked niekto ti napise aby si sa pozrela na to zhladiska ucitela uz je zly... nechapem na co si zakladala tuto temu alebo si mala v uvode napisat kto obhajuje ucitela nech mi ani nepise lebo to ani nechcem citat... o com to je?

luba28
autor
12. feb 2014

@opica89 tak som to nemyslela,lenze sa tu hadate a stale obranujete ucitela,...keby dcera klamala,urcite by mi o tom nepovedala a nechcela aby som to riesila,..a nevedela by som o nicom,....pretoze ked do tej skoly pojdem a ona vie,ze co by nasledovalo,keby ma tahala za nos,....

banderaska29
12. feb 2014

@opica89 no tak ono pride obdobie vzdoru 🙂 a to nieje o rodicoch ale o fáze vo vývoji dieťata. zato snad niesom zla matka či ? ... 🙂 doležité je , že sme si to nevšímali a on sam s tym prestal. tot vše 🙂
a teraz sa podme pozriet nato, čo si zadrela 🙂 ked si povedala žeby ti viac vadilo keby tvojmu dietatu povedal niekto že je krava , alebo beštia. či je v tom rozdiel :

beštia - zviera, šelma; surový človek

krava, -y, kráv žen. r. dospelá samica prežúvavcov, obyč. domáceho hovädzieho dobytka: teľná, jalová k., pásť, dojiť k-y, dojivosť kráv;
pren. dojná k. z čoho možno ťažiť: Krajina nie je dojná krava, aby ju každé teliatko cicalo. (Jes.)
● hovor. aj od jalovej kravy teľa vymámi zo všetkého vie niečo vyťažiť;
pren. vulg. nadávka hlúpej a nevychovanej žene;
kravský príd. m.: k. chvost, k. roh, k-é mlieko;
kravka, -y, -viek i kravička, -y, -čiek žen. r. zdrob. expr.; class="sc" /> pren. ľud. pánbožkova kravička hmyz lienka sedmobodá

vec sa má tak. že obe slová su v učitelskom slovníku nepoužitelné voči žiakovi . takže , ak by ti nevadilo keby mu povedala beštia ale krava, tak by mu/jej vlastne povedala to isté , pretože v oboch pripadoch ide o slovo už v dnešnej dobe považované pri konflikte za prinajmenšom pejoratívne .
to je ako keby si povedala :" ak by mu dala facku tak by mi to nevadilo ale ak by ho kopla do nohy tak to by som sa nahnevala..." ...

opica89
12. feb 2014

@banderaska29 podla mna je slovo krava vulgarnejsie ako bestia

rebeka7501
12. feb 2014

@dadulko1 už som písala, že rodičia nevidia, ako sa správajú ich deti v škole. a učiteľ určite nenadáva jednotlivcom, ktorí si to nezaslúžia, ale celému kolektívu.

banderaska29
12. feb 2014

@opica89 podla mna je to jedno ak by ktorekolvek pouzila na adresu mojich detí .
a to zomna nerobí matku ktorá si drží deti v bavlnke. ale prepáč, ja by som sa nad toto nedokazala len tak povzniest ako niektoré sa asi dokážete .

dadulko1
12. feb 2014

@rebeka7501 no vidíš a mne by sa nepáčilo, keby môjmu slušne vychovanému dieťaťu nadávala učiteľka v rámci kolektívu.

rebeka7501
12. feb 2014

@dadulko1 trieda je kolektív, nech už je akákoľvek, a život nie je peříčko.