Učiteľka vynadala dcére
ako by ste riesili,keby vam dcera povedala,ze jej ucitelka povedala,ze ty si ale riadna bestia,...a bezne na hodinach povie ziakom,ze drz hubu,...alebo bolo by dobre ta poriadne strieskat,.....dakujem
necitala som diskusia....ale sla by som to riesit s ucitelko a spytala sa co k tomu povie....a zobrala by som tam aj dceru...
@rebeka7501 čudné zmýšľanie, ja si stále myslím, že nadávky do školy nepatria, či u detí, či u učiteľov, pokiaľ tebe je jedno, že tvojmu dieťaťu v rámci kolektívu niekto nadáva, tvoja vec, len či by sa to aj tvojmu dieťaťu páčilo?
@banderaska29 no ved dobre ucitel nemoze upozornit tvoje dieta ale tvoje dieta sa moze nemiestne spravat. a ked mu povie ze je bestia este je zle. ja byt na mieste ucitela a mat v triede decko (nemam na mysli autorkine), ktore sa neprace do koze by uz malo 2jku so spravania a nebudem sa dohadovat s nikým. a bola by som spokojna aj ja aj rodicia s vysledkom na vysvedcení.
@banderaska29 keby som videla ze moje dieta je dobre a snazi sa a respektuje ucitela a ma dobre znamky niesu problemy v skole a ucitel mu nadava tak to by som riesila to je jasne ale toto zato ze je dieta vyrak bije sa a nepocuva stale ho upozornuju a ucitelka jej povie ze je bestia tak to moze bytr rada že iba s tým obisla.
@dadulko1 dcéra chodí do školy, a sú tam i "vydarené" deti. A s tými nadávkami, na jednej strane je to neslušné, no na druhej strane sa vyskytujú už v rozprávkach pre najmenšie deti. Takže počujú to všade okolo seba. Bohužiaľ zabrániť sa tomu nedá. A keď učiteľka vynadá môjmu dieťaťu, tak si to asi zaslúžilo. Vedu z toho nerobím, život ide ďalej.
@opica89 no tak to je jasne. tak nech mu daju dvojku, trojku stvorku zo spravania , nech si ho predvola riaditel nech si ucitel predvola rodicov . tak sa to rieši ak dieta nemá chovanie . ale nie mu nadávat , to proste nieje niake riešenie .
@banderaska29 vies clovek je nasratý mu aj ujde slovo vravim ale ta bestia podla mna nieje strasna to že im rozprava že drzte uz huby to uz je ine... ale bezdovodne by jej tak nepovedala.chapes?!
@rebeka7501 Kazda minca ma dve strany...su pedagogovia a "pedagogovia"...pochadzam z rodiny pedagogov, ale ja sa vzdy k rodicom, surodencom mojich zverencov spravam ako k nadriadenym.Ja zastavam nazor, ze je mojou povinnostou hladat riesenie,spolocne.Kooperacia skoly a rodiny je podstatna...a ked nezvladam ten napor, odidem...ja svoje povolanie stale povazujem v prvom rade za poslanie....ale ja som ta "starsia" skola,mozno sa mylim
aj my sme mali takú profesorku na strednej škole.Nadávala nám vulgárne,posmievala sa nám,ponižovala za oblečenie,nepochopenie učiva.Dodnes na ňu "spomínam".Potom sa spojili rodičia a riešili to s vedením školy.Ostala učiť na škole,lebo vedenie školy tvrdilo,že tomu neverí,pritom sa sťažovali viacerí rodičia z rôznych tried.Nedá sa zaškatuľkovať učiteľov len na dobrých a nápomocných.Sú medzi nimi aj takýto,ako som mala skúsenosť aj ja a je to smutné.
no, ja mám pocit, že väčšina rodičov je na svoje deti až príliš háklivá
keď sme chodievali do školy my tak sa stalo, že niekto dostal aj pár faciek a nikto z rodičov sa neprišiel sťažovať, práve naopak, ešte sme dostali pár faciek aj doma, že sme si dovolili odvrávať, toľko ku "starej škole"
dnes sa spoločnosť vyhovára vždy na školu, ale myslím, že výchovu vlastného dieťaťa má najprv zvládnuť rodič
@opica89 no , ale ja ti zase poviem , že naša profesorka ktora nas učila hlavny predmet na strednej škole ked mala svoju náladu ( ved preto dostala aj vyhadzov lebo dala spolužiačke facku a to nesrandujem ! ) tak sme len všetci cúvali ako psy . boli sme neschopáci, boli sme chudáci, sprostáci... ked ona vošla bolo take ticho že nieže sme jej niečo papulovali, m ysme mali problem jej normalne odpovedat a ked tak s roztraseným hlasom. tak čo s takym profesorom, ktorý si nevie dať rady so sebou ?
ja viem že ovladnut sa pri detoch ktore nevedia čo so sebou musí byt tažke. ale tak potom to nerobím ... a aj v dnešnej dobe sú učitelia, ktorí si vedia ziskat poriadny rešpekt , je to len o jeho autorite . si myslím .
ale aby učitel detom nadával ako spätná vazba na ich správanie , to nieje autorita 🙂 to je ... rovnocennosť alebo klesnutie na úroven tych detí ..
@alsi presne tak ! No ja som za sociku zazila lietajuci zvazok klucov, facky take ze nam tabule vracali z druhej strany, dokonca take ze sme sa pobozkali s umyvadlom stojacim o 3 metre dalej , otazky typu " z ktorej strany chces ? Mohla si povedat co chces dostala si naraz z oboch a ine supky. Papulovat ? Isto. By sa to otec dozvedel by sme chodili kanalmi a domov sa bali ist, co by sme fasli este aj poriadne doma. Dnes ? Vrchol co si proste deti dovolia voci ucitelom ! Pisem vseobecne nie tu na toto dieta pretoze ho nepoznam. Ani to tu nejdem rozoberat ( z praxe ) ked si pomyslim na tie vyhrazky napr. najdem si ta a aj tak ta zabijem, tupa krava, pi.... a podobne ......och ..... Pohoda dokazem si to ukocirovat, podte si to mily rodicia uzit aj vy, skuste a potom sudte ucitelov. Moja dcera chcela ist studovat ucitelstvo na VŠ OKAMZITE SOM JEJ TO ZATRHLA ! Potom by jej nie deti ale sama by si nadavala do krav ! Och ! Hroza ! Nedovolte svojim detom studovat ucitelstvo. Pretoze sa velmi rychlo mozu najst v dnesnej dobe s gulkou na podlahe. Ale za to deti nemozu. To len ta svina zhorsila znamku, tak si to ZALSUZI.
@alsi uplne suhlasim 😀 uz sa na tom len smejem, co dokaze jedno slovicko....popri tom to nie je neviem aka vulgarna nadavka, alebo co 😀 fakt keby sme pred par rokmi my toto povedali doma, rodicia by sa vyprdli to riesit, urcite by sa nevypytovali este na nazor inych, ze co s tym pre pana jaaaaaaana... 😀 a este by bolo dobre, keby to nechali tak a nedostali by sme nadane aj od nich 😀
@hviezdicka111 ako mozes suhlasit s niecim,co si sama nezazila,..ty si nezazila nic z toho co tu pisu starsie,...mam pocit,ze sa ozyvas k niecomu o com nemas ani paru,...ze vraj to tak bolo,oni povedali,....ja viem co urobim aj ked sa pytam na nazor,.....len aby si raz ty nemusela nieco take riesit,.....mas male dieta,ale tiez sa moze stat,ze mu v skolke,alebo skole niekto tak povie,alebo este horsie,..a som zvedava ci to nechas tak,....a budes sa len smiat,.......neviem aky mas vztah doma s rodicmi,ale mna mamina vychovala tak,ze nikto si o mna usta otierat nebude a tak ani o moju dceru.......ak mala s nou ucitelka problem tak mala mi dat vediet anie na celu triedu jej vynadat,.....
@luba28 mam sice len 25, no nie 15, zazila som aj ja skolu, v ktorej sme si nemohli tolko toho dovolit....a takisto nam nadali ako chceli...ked sme si zasluzili, nevidim dovod, preco nie...hadam sa ucitel nema tvarit, ze sa nic nedeje, nedajboze deti este chvalit? 😀 ked nezaberalo po peknom, islo to takto...nikomu sa nic nestalo, akurat sme si nedovolili tolko, co si dovolia decka teraz....
navyse, ako vidim, pred kazdym, kto napise iny nazor, ako by si chcela tu vidiet, svoju dceru obhajujes a najhorsia ostava aj tak ucitelka...takze v podstate nechapem, naco zakladat diskusiu, ked uz vopred vies, co urobis 😀 ci diskusia ma podla teba skoncit tak, ze vsetky tie, co s tebou nesuhlasime, ti zrazu napiseme, anoooo, super, bez za riaditelom, postazuj sa na tu ucitelku... 😀 ty nehladas vlastne radu, akurat cakas, ze tu ponadavame na ucitelku a vsetky ti schvalime tvoj postoj k problemu....
@hviezdicka111 nie,ja len uvadzam niektore fakty,ktore ma napadaju az ked si precitam nejaky prispevok k teme,...ale vy ste tu uz uplne niekde inde,....
Je zaujímavé ako sa tu väčšina oháňa právami detí v škole, veľmi by ma zaujímalo, či tie práva detí dodržiavate aj doma, či ste aj doma rovnako férové voči vlastným deťom (nezvýšite hlas, nedáte žiaden trest, ste 24h 7 dní v týždni usmiate, spokojné mamičky, ktoré na svoje dieťa ani škaredo nepozrú)
@luba28 chcem sa len spýtať, či učiteľka používa ten výraz "drž hubu" doslovne ako si to napísala, lebo potom píšeš, že je to učiteľka angličtiny a teda či nepoužíva takéto výrazy na hodine ang. "shut up",lebo ozaj si neviem predstaviť učiteľku používajúcu ten výraz v slovenčine. Mne osobne to v tej ang. nepríde až také hrozné ako v slovenskom jazyku, mohla by síce použiť niečo vhodnejšie, ale ak chce žiakov okríknuť, aby nevyrušovali, tak jej to možno vyletí.
- čo sa týka tej beštie - tak na tom nejako nevidím dôvod na pohoršenie, obzvlášť ak tam bola nejaká príčina, prečo to povedala, čo zrejme bola, nevravím, že si to učiteľka nemohla odpustiť, ale tento výraz mne osobne sa nezdá tak strašný, aby som z toho robila problém, ozaj mi je už ľúto učiteľov, ku ktorým si deti môžu dovoliť všetko, ale učiteľ sa musí stále dokonale ovládať, aby náhodou nepoužil nejaké menej vhodné slovíčko.
🙄 ja stále neverím, že sa to TU rieši celý deň a nie hneď s tými ľudmi, čo sa ich to týka (učiteľka, dcéra a mama).....a samozrejme 100 ľudí 100 názorov a dokonca sa niektoré tu idete komentármi navzájom "pozabíjať" už by som to zmazala a neriešila s verejnosťou a nemíňala energiu na celodenné odpisovanie a odporovanie a obhajovanie názoru pred cudzími ľudmi!!! Dobrú noc!!
@luba28 predpokladam ze pani ucitelka je uz starsia pani, ktora je s nervami v ... ked cely zivot robi v skolstve (a deti su teraz fakt drze a nerespektuju ziadnu autoritu) tak sa tomu ani velmi necudujem....predpokladam ze ostatni chalani v triede si z nej nic nerobia, ale tak citlivejsie povahy z toho mozu mat traumy. Ak sa dcerka boji ist na jej hodiny tak by som sa asi spojila s ostatnymi rodicmi (bud s tymi kt. uz poznas alebo nejak vysondovat situaciu na rodicovskom) a potom to spolocne predniest tr. ucitelke ale asi nie ako jednotlivec lebo by si potom ucitelka mohla zasadnut na tvoju dcerkju
Mne anglictinar tiez povedal doslovne "ignorant bitch". A zasluzila som si to, preto si to doteraz pamatam. Moji rodicia o tom ani nevedia, kolko som im usetrila trapenia (zhruba 5 stran na MK ako tak pozeram 😀 )
@luba28 Ako matka a ani ako bývalá učiteľka nepovažujem takýto prístup k deťom za správny. Môžeme sa vyhovárať na správanie dnešných detí, ale na druhej strane im pedagóg ide takto príkladom?
Nemôžem od detí očakávať, že sa ku mne budú chovať s úctvo, ak ju nepreukazujem ja sama k nim.
Ako prvé, by som sa išla porozprávať s triednou učiteľkom. Možno zistíte, že nie ste jediní, kto chce situáciu riešiť. Ak je s triednou reč, môžete sa dohodnúť, ako postupovať ďalej. Ona samotná môže dohovoriť angličtinárke, či predniesť záležitosť vedeniu. Ak by nebola nápomocná, určite by som pohovorila s dotyčnou učiteľkou ja.
jej možno podobný slovník na hodinách príde v poriadku, ale to neznamená, že ho aj ostatní musia akceptovať. Ak si s tvojim, či inýmdieťaťomnevie rady, tak môže ona kontaktovať rodičov osobne napr. poznámkou, alebo prísť na rodičovské združenie a problém predniesť. Určite však nemá používať podobné výrazy na hodinách.
Ale čo nás prekvapuje také správanie, keď vidíme, aké tolerantné sú matky tu na Mk k podobným prejavom.
Opakujem, nemôžem očakávať, že si žiak bude vážiť učiteľa, ak si učiteľ neváži žiaka. Je pravda, že deti sú rôzne, milé, drzé,... ale to neoprávňuje učiteľa k podobným prejavom. ak mu len ojedinele rupnú nervy a prednesie niečo nie príliš vhodné, OK. Ale ako bežné vyjadrovanie je to nevhodné. Takto si autoritu nezíska.
tak, ja na odľahčenie pridám vlastný zážitok - z gymnázia (berte to s nadhľadom, nikto neutrpel žiadnu ujmu na zdraví, ani na psychike)
v prvom ročníku sme mali angličtinárku, starú dievku, ktorá veru neraz chalanov vyšticovala za vlasy, či uši, prípadne počastovala slovami "Ty, somár akýsi" 😀 no uznajte - robiť niečo také pubertiakom 😀
mali sme z toho ohromnú zábavu, dokonca aj dotyčný, práve šticovaný, sa väčšinou rehotal, až bol červený 😝 😀 nikoho ani len nenapadlo bežať žalovať a sťažovať sa na učiteľku...
na druhej strane, bola celkom fajn, mali sme ju radi a vedela aj naučiť....
netuším, prečo to robila, ale už to k nej akosi "patrilo" a dodnes je to vynikajúca téma na stretávkach 😅
učiteľka po roku odišla žiť a pracovať do USA, a pravidelne nám posielala pohľadnice a my sme sa vždy potešili, že na nás ani v cudzine nezabudla 🙂
je to síce iný príbeh, ale fakt si neviem predstaviť, akoby tá učiteľka pochodila v dnešnej dobe.... 😕 neschvaľujem fyzické ataky, ale v tom čase - aj tí spolužiaci vedeli "za čo" sa im ušlo
Ako to tu tak citam, tak ja by som vsetkymi desiatimi bola za to, aby pri zapise do skoly spolu s prvacikmi robili pohovory aj rodicia! A aby sa potom aj deti rozdelili tak, ze v jednej triede budu len deti tych rodicov "nezodpovednych, ktorym su ukradnute vlastne deti a mykaju len plecom a su tolerantni k podobnym prejavom" (a tym vlastne sposobuju to hrube spravanie sa pedagogov) a na deti "super-rodicov"!! 😀 😀 😀
Myslim, ze mne (zaradenej do tej kategorie "nezodpovedna") by to usetrilo urcite koooopec casu na rodicovskych zdruzeniach! 😉
Prepáč, čítala som len Tvoj príspevok. Choď za triednou! Sama som učiteľka a toto by som si nedovolila. A keď triedna nepomôže, treba ísť vyššie- za riaditeľom.
"Vtaka poznas po peri a cloveka po reci. Rec prezradza o cloveku vsetko: jeho charakter, duchovnu vyspelost, myslenie, to, aky je clovek, aka je jeho hodnota." Da sa aj inteligentnym sposobom spacifikovat neposlusny ziak, kultivovany ucitel by to mal vediet zvladnut brilantne. Bohuzial, ked niekto pochadza z prostredia 3. cenovej a patricny slovnik nasava s materskym mliekom, tak tazko vyjde zo svojich vyslapanych kolaji, hoci je ucitelom a mal by ist prikladom.
@luba28
Rozhodne chod za triednou, takto by sa ucitel k ziakom nemal spravat.
@lieska vidíš ako super keď sa nerozčuluješ , to ti pristane viac 🙂 🙂 vidím, že si si zobrala z mojho príspevku smerujúceho pre teba len to najlepšie 🙂
@abbey1 @matast418 konecne niekto rozumny - a este z fachu. Uz som si o sebe fakt zacinala mysliet, ze som vadna, ked taketo spravanie ucitelov, rovnako ako sticovanie, bitie a hadzanie predmetov nepovazujem za spravne a nemyslim si, ze spravnym bolo pred dvadsiatimi ci tridsiatimi rokmi. Ze sa to dialo a ze to dnes mnohe mamicky povazuju za normalne je skor smutne nez pisat to sem a este to obhajovat slovami "nikto z toho nema psychicku ujmu".

@luba28 ja som nepovedala, že mala klame ani nic len hovorim ze bezdovodne to nebolo. ja neviem ako to funguje v skole aka je ucitelka inokedy ci im stale nadava alebo nie a ani to neviem ako sa sprava mala v skole. to uz vies ty... ja riesim ked ucitel vynada že musi mat nejaky dovod neriesim uz konkretne dvoje dieta rozumies ma ja som ti svoj nazor na to povedala. ty vies ako to je tak to ries. A ano obhajujem ucitelov nie konkretne tuto obhajujem ich v tom ze maju pravo upozornit ziakov a ze si nemaju nechat skakat po hlave.