icon

Učiteľka vynadala dcére

luba28
12. feb 2014

ako by ste riesili,keby vam dcera povedala,ze jej ucitelka povedala,ze ty si ale riadna bestia,...a bezne na hodinach povie ziakom,ze drz hubu,...alebo bolo by dobre ta poriadne strieskat,.....dakujem

opica89
13. feb 2014

@kikina84 dakujem za tvoj nazor ja som uz svoj napisala

kikina84
13. feb 2014

@monika_k vzor maju byt pre nu rodicia? to mam chapat tak ze ked je dieta zle neposlucha,tak su aj jeho rodicia zly a neposlusny? pripadne ked dieta oplzlo nadava,tak aj rodicia oplzlo nadavaju? o tom by som vam mohla napisat neverending story..nie vzdy rodicia mozu za to co z ich deti vyrastie..vela deti,hlavne zivych a hyperaktívnych deti robi rado adrealinove a zle veci,lebo maju urcitu diagnozu..Ja som mala tiez hyperaktivitu a aj napriek tomu ze moji rodicia nikdy nepovedali ziadne oplzle slovo,chodili sme do kostola,ucili ma slusne spravat sa a nenadavat a bla bla bla atd..aj napriek tomu som bola extremne zle decko ako sopliak,,a musel by ma otec prizabit,aby som robila to co on chcel..a teraz ked sa na to spatne pozrem,ked som z toho vyrastla a uvedomim si ako velmi som im ublizila a cim vsetkym museli prejst,,kolko krat plakali,ked si nevedeli dat somnou rady a je mi to strasne luto ,lebo viem ze ma vychovavali dobre..ja som prese ten priklad a vidim ze to iste bude robit aj moja dcera a uz teraz sa snazim na to pripravit fyzicky aj psychicky,lebo vidim aka je ziva,ze je plna adrenalinu a cim vacse hovadiny robi,tym viac ju to bavi..a nezabranim tomu,mozem jej nastolit vychovu ako z knizky (ktoru podotykam ma momentalne),no buducnost ruzovu nevidim pri jej povahe.Ucitel sa ma spravat profesionalne a ma vediet ako spravne postupovat v urcitych situáciách a rozhodne ten postup nieje o tom ze bude nadavat deckam..no nie vzdy za to aj rodicia mozu ako sa ich decka otocia hlavne v puberte,robi to velmi aj kolektiv do ktorého chodia

zaneta123
13. feb 2014

nečítala som celú diskusiu ale ja by som sa určite skúsila kontaktovať s dotyčnou učiteľkou a možno i s rodičmi spolužiakov a snažila sa zistiť, či ti dcéra hovorí pravdu resp. nenafukuje a či skutočne problém je učiteľka. Každopádne deti vedia nafúknuť a na druhej strane nezávidím ani jednému učiteľovi keď vidím ako sa správajú deti. Samozrejme učiteľ by mal byť profesionál a zvládnuť záťažové situácie, ale len on je človek a má ukočírovať 20-30 detí, má svoje problémy a tak sa môže občas stať že vybuchne, koľko krát sa to stane nám rodičom a svojim deťom povieme niečo čo nechceme. Podstatné je, aby sme si priznať chybu a ospravedlniť sa. Nikto nie sme dokonalý a nemôžeme to čakať ani od učiteľa a ani od našich detí.
PS: nie som učiteľka a ani nemám nikoho v rodine kto sa venuje tejto profesii, som len odchovanec skvelých učiteľov, vďaka ktorým som tam kde som a to ma občas tiež počastovali 😉

sendy182
13. feb 2014

@luba28 ahoj neviem či ešte čítaš tú diskusiu.....určite ťa to ranilo ak tvoju dcéru takto učiteľka nazvala.....beštia....uff....tvrdé slovo....ja by som si pohovorila najpr s dieťaťom ako sa správa ono v škole.....čo sa deje na iných hodinách.....aká je tam.......????........neviem.....čo také urobila že jej tak povedala......neičo strašné??????.....alebo ju len vytočila a učiteľka to jednoducho nezvládla a keďže možno používa bežne takéto výrazy.........potom smerujem k učiteľke a triednej spolu to vyriešiť......verím že je vo vašej škole výchovný poradca......čo na to on?......je možné takéto vyjadrovanie učiteľa?.......ja sa nebavím teraz o tom čo urobila tvoja dcéra.....čo sa týka výchovou na školách tak je to bieda.....deti su väčšinou drzé....papuľnaté....neochotné......no ak urobia niečo zlé tak učiteľ nemá kompetencie adekvátne potresať......často rodičia obhajujú neposlušné deti a mňa ide normálne vytočiť ak rodič sa zaprisaháva že jeho dieťa je doma poslušné.......a pritom vedome klame......neviem majú u vás deti tresty od učiteľa?......viem že to nie je bohvie čo.......no u nás to zaberá............pretože napísať napr.100x školský poriadok to dá zabrať......

luba28
autor
13. feb 2014

@sendy182 ahoj,ano citam to tu a neviem na niektore tu reagovat,...obhajuju ucitelov,ale myslim,ze ked deti porusuju skolsky poriadok tak ano,nech su potrestane,..a ucitelia,nic???velmi ma to slovo trapi,..pisu mi tu,ze horsie je krava ako bestia,ze to mam nechat tak,nehystercit,a neriesit,...ja nechcem ist sa hadat,ja chcem vysvetlenie,...dcera neni anjel,..to som tu uz niekolkokrat napisala,...viem,ze je aka je,ale takyto titul si urcite nezasluzi,...idem na druhy tazden do skoly a chcem ist za triednou,..takto ,ze drz hubu sa vyjadruje aj k inym detom,....a vraj bezne na hodine,....prave dnes bola v triede na inform.riaditelka a pytala sa deti,ze koho by v triede vymenila,alebo akeho ucitela by nechceli,..vsetci sa zhodli,ze ucitelku anglictiny a na moju dceru spoluziaci kricali,aby povedala,ze ako jej nadala ucitelka,..dcera nechcela a tak jedna spoluziacka vykrykla,ze ako ju nazvala ucitelka,....a riaditelka len obhajila ucitelku,ze je jedna z najlepsich na skole co sa tyka anglictiny,..neviem co si mam o tom mysliet teraz,..ale idem a chcem,aby vedeli,ze to viem a ze si to neprajem,......dcera ma 10rokov a tu pisali pribehy z ghymka,strednej,ale ani jedny sa nezamysla,ze v 10 rokoch to tak nebolo,ale vo vyssich rocnikoch,.....a verim,ze dcera neklame,lebo ona sama ma poziadala,aby som to isla riesit,kedze ostala zaskocena,pretoze taky slovnik sa u nas doma nepouziva,.....

sendy182
13. feb 2014

@luba28 no ti poviem ja by som nespala v noci.....kvôli takému to slovu adresovanému môjmu dieťaťu ☹ ☹ ☹ ..........u vás to bude komplikovaniejšie ak si ju riaditeľka zastáva.....ja tiež nie som za to aby sa rodičia hádali s učiteľmi.....no neako by sa to malo vyriešiť......pohovorom s učiteľom že si neželáš aby tak tvojej dcére rozprávala....nech jej dá poznámku...ale sa ťa to riadne dotklo .....pretože učiteľka si asi neuvedomuje že vedome zhadzuje dieťa..... takto sa autorita nezíska.......že je to smutné a mrzí ťa to......ty dohovoríš dcére.........no učiteľ má mať určitú úroveň.....neviem má tá učiteľka vysokú školu s pedagogickým zameraním?.......

digysa
13. feb 2014

@monika_k precitaj si moj prispevok hore o 17:18. Ucitel je vzorom v skole, rodic je vzorom doma...
Hadam nechces, aby nase deti ucili prasata.... Ucitel nemoze pouzivat vulgarizmy v skole.

Toto je zamotany kruk. Deti maju vsetkych posluchat a byt uctive, len sme sa tu este nedozvedeli, kto ich ma k tomu slusnemu spravaniu viest....podla mna su to dospeli ludia- rodicia, ucitelia, blizka rodina....

lenkatilka
14. feb 2014

😀 riadna hydináreň..... ženy keď sa chcete hádať, vybite si energiu napr. že si zacvičíte,zabeháte, pretože čas strávený pri tejto diskusii sa dá omnoho lepšie využiť...alebo si požehlite, alebo sa vyskáčete od zlosti so svojimi deťmi 😎 ALEBO si založte diskusiu, že "chcem sa hádať na tému...." ...takto iba zo seba robíte šaškov, ktorí nedokážu prijať dosť odlišný názor a zároveň ignorovať blbé narážky(vrátane môjho komentu 😵)

@luba28 ...chápem Tvoje rozčarovanie, každú mamu to zabolí, pretože chceme to najlepšie pre svoje deti... vyrieš to čo najrýchlejšie- budeš sa lepšie cítiť (aj tvoja dcérka) a zbytočne sa s tým nezaťažuj..... takéto situácie v živote sú len "čekpointom" 😀 😀 , ktorý Ťa posunie o schodík vyššie... jednoducho sa nepýtaj PREČO, lebo na to je jedna odpoveď- LEBO.. je práve Tvoja dcéra, kt. sa to stalo a inak to nebude. ...a jasné, že Ťa spolu s dcérou nevyzdvihnú na oltárik, pretože si 1 proti "celej škole"...Ja som to tiež musela pochopiť, keď mi zistili v 11rokoch diabetes a potom ma v škole celé 4 roky šikanovali,pretože som bola odlišná ako moji spolužiaci....a ver, to každodenné premáhanie vojsť do triedy a zostať tam celý deň- dalo to zabrať...a mimo školy na mňa pokrikovali hnusné nadávky- nechápali, prečo robím veci trocha inak ako oni.... hoci všetci vedeli že sa to deje,(učitelia, rodičia) nedokázali tomu zabrániť......TAK myslím, že tento problém nebude ťažké vyriešiť a získať tak potrebnú IMUNITU voči niektorým osobám a ich činom!!!

PS1...čo dodať?? ženy, ktoré som pohoršila, prosím nereagujte....vyskúšajte si vybiť hnev a emócie inak (viď začiatok môjho príspevku) 😉 ... a
PS2 @luba28 Ty sama vieš ako to je, vieš o detailoch situácie. Nepohoršuj sa, budeš mať len menej síl to riešiť v realite, nie na MK 😉 ...pa

1andrea111
14. feb 2014

@luba28 Čo na to povedať? Vychovajte si dcéru tak, aby jej takto učiteľka nemusela hovoriť. Keď matka napíše, že dcéra je vraj živá, keď ju niekto sotí, ona to vráti, keď je vynadá, ona to vráti? Ako to vychovávame deti? To nie je asertivita, to je agresivita. A čo sa potom matka čuduje. Vy nechcete vidieť pravdu, chcete len aby Vám niekto pritakával. Ale choďte sa sťažovať, určite narobíte dcére problémy na ďalšie obdobie. Neobhajujem učiteľku, ale vidím problém aj na Vašej strane, ktorý Vy vidieť nechcete.

martavrazbova
14. feb 2014

@opica89 Uz to tu bolo povedane - ucitelia predsa studuju i psychologiu- pani ucitelka by mala vediet zvladat aj exponovane situacie. Ak to nevie, nema co robit v skole! Vsetky problemy by mala riesit s prehladom a nie v afekte. Ak to nezvlada, ohrozuje nielen deti (su citlive na nespravodlivost, hoci ich pohlad je subjektivny a adekvatny veku), ale aj svoje zdravie. A pokial ide o Tvoj nazor, ze "krava" by bolo horsie - nuz toto radsej nekomentujem - kazda nadavka je rovnako nemiestna. Najma v skole, kde ma byt ucitel vzorom pre deti - a to aj v sposobe vyjadrovania.
Toto je zasa moj nazor! Nikdy som nebola za pasivnu rezistenciu, vzdy som sa snazila konstruktivne riesit problem, Az kym som nebola pred par rokmi konfrontovana so sikanou pachanou na mojej dcere a so skutocnostou, ze skola o tom vedela a neurobila nic! (Otec ziacky, ktora tyrala moju dceru nol hruby, arogantny a vulgarny - ale sponzor skoly.)
Ja som dceru z tej skoly okamzite zobrala. Dnes je z nej vyborna studentka maturantka, chysta sa na vysoku skolu, ale myslim, ze ta trpkost, ktoru zazivala a nikto s tym nic nerobil v nej zostala. Drzim Vam palce, luba28!

martavrazbova
14. feb 2014

@1andrea111 Prepacte - ucitelka tak jednoducho hovorit nesmie! 1andrea111- nechat sa sacat a nadavat si - tomu Vy hovorite asertivita? Myslim, ze vyznam tohto slova nepoznate.

usiko
14. feb 2014

@luba28 ja som tiez ucitelka a ucila som aj na strednej sukromnej skole,aj na ZS...no a na tej sukromnej, vam teda nemusimhovorit, co to tamvsetko chodilo a ako sda to spravalo, ked ani prijimacky nemuseli spravit lebo ziadne neboli.....a nikdy som si nedovolila takto sa spravat...aj kvoli tomu, ze mam nejaku uroven a ak by som take nieco hovorila, je to moja slabost, ale aj kvoli tomu, ze kazde dieta, akekolvek je....... si zasluzi uctu a slusne spravanie.....moj nazor.....takze isla by som do skoly za ucitelkou a porozpravala by somsapreco im takto hovori.....

opica89
14. feb 2014

@martavrazbova teta necitala som vas ja som svoj nazor povedala aj autorke som povedala nech to riesi tak ako citi ja ju nebudem odsudzovat jej dieta jej vec. kazda sme ina kazda riesime veci inak. aj ucitelka je clovek ! tak jej povedala, že je bestia tak a co preto sa zvet nezruti spoluziacky jej nadavaju do krav a s toho traumu nebude mat ? A JA MAM SVOJ NAZOR A KAZDA DRUHA SVOJ TAK UZ MA NEKOMENTUJTE !!!! viete vratit cas? ak ano chodte ucitelke dohovorit aby to nevravela a nebudeme tu riesit somariny

martavrazbova
14. feb 2014

@opica89 uf - nepripustame iny nazor ako svoj? Unika Vam, co je zmyslom tejto debaty - je to len o tom, ze ucitelia by mali zvladat i vypate situacie. Ak to nedokazu, potom skutocne nie su prinosom pre deti a ohrozuju vlastne zdravie. Kazda minca ma dve strany. Kazda akcia vyvola rovnaku reakciu opacne orientovanu, ale uznajte sama - dat rovnitko medzi akciu10 rocneho dievcata a reakciu skusenej a studovanej pedagogicky - to je silna kava. A aby ste boli v obraze - presne viem ake tazke to maju ucitelia (mam vela kamaratok uciteliek). Viem ale aj to, ze by som si vyprosila, ak by ucitelka urazala moje dieta. Maju predsa ine paky, aby deti umravnili. Vam by neprekazalo, keby Vase dieta ucil neuroticky ucitel(ka)? Uvedomujete si kolko skody by napachal a ako velmi by destruoval Vasu vychovu?

opica89
14. feb 2014

@martavrazbova mam sa aj vyjadrovat? uz som napisala ja neviem co je vo veci a ja neviem ake je jej diata ako sa sprava ale neviem ani ako sa sprava ucitel... ja som len napisala že slovo bestia nieje take hrozne! chapeme sa ? teta uz to nerieste svoj nazor ste si povedala a aj mne ste ho povedala akceptujem to je vas nazor a ja mam svoj na danne okolnosti.... hlavne nech sme vsetci zdraví a je vsetko v poriadku 🙂

svetllana
14. feb 2014

Padlo tu niekoľko dobrých názorov, napríklad od Sisaha alebo Lolinko na strane dva. Toto je pre mňa vždy ťažšia téma, lebo moja svokra je učiteľka a keďže si dobre rozumieme, veľa sa rozprávame a aj o jej práci..A, poviem vám, čo už aj mnohé veľmi dobre viete -tie dnešné decká sú otrasné (nie všetky, samozrejme!)..ale keby len decká, ale tí rodičia! Veď kto ich vedie k takému správaniu? Kedysi, keď som doniesla domov poznámku, ešte som dostala poriadne "dohovorené" doma od maminy, sklopila som uši a bola som rada, že to skončilo len takto 😅. A prečo? No lebo vtedy sme si boli vedomí svojich chýb, vedeli sme, prečo máme poznámky a prečo nám učitelia nadávajú. Dnešné deti si to absolútne neuvedomujú, vždy je na vine učiteľ a prečo? No lebo zase len tí rodičia. To je aj škoda písať, lebo mi to len tlak zdvíha, keď si predstavím, aké výstupy všakovaké moja svokra zažila od rodičov. No a čo sa týka učiteľkinho slovníka. Jasné, nemalo by sa to stávať, ale poviem vám, že keď tak počúvam niektoré detičky, tak ešte tá učiteľka by sa mohla priučiť mnohým kvetnatým výrazom od nich, je to katastrofa.
Aj tá učiteľka je len človek, to po prvé a po druhé -ktovie, kde je pravda v tom ako často a akými výrazmi žiakov častuje..je to len tvrdenie dcéry, ktorá evidentne má tiež značné problémy so správaním, tak či nechce uľahčiť svojej situácii tým, že aspoň teda niečo nakydá na tú učku..(Nemusí byť, len uvažujem ;o) ).

martavrazbova
14. feb 2014

@banderaska29 tlieskam Vam - toto je to, co bolo treba zdoraznit. Tento slovnik prosto do ust pedagoga nepatri - svedci o jeho neucte voci detom. Akciu 10 rocneho ziveho dievcatka vs reakciu vulgarnej ucitelky bude v konecnom dosledku riesit maminka, ktorej sa to tyka. A riesit by to mala, pretoze i tam svoju dceru vychovava.

danik1505
14. feb 2014

@evelynm problemov z koho strany?? ja som ucitelka, viem, ake su deti...

danik1505
14. feb 2014

@martavrazbova a vychovavat ju ma doma, skola je predovsetkym na ucenie, na vychovu su rodicia.. aj ked to mnohym nevyhovuje...

martavrazbova
14. feb 2014

@opica89 nie som Vasa teta - aspon o tom neviem. Unika Vam podstata debyty. Ja neriesim Vas - prezentujem svoj nazor. Mate pravdu - ani Vy, ani ja nepozname cely pribeh. Bavime sa o tom, coho by sa nemal dopustat dobry pedagog a to bez ohladu na to, co strasne spachalo 10 rocne dieta, ak ucitelku vytocilo az tak, ze stratila kontrolu nad sebou.
Aj Vam vela zdravia!

opica89
14. feb 2014

@martavrazbova teta mi nieste to je pravda a ja to vravim zo slusnosti lebo ste starsia pani a nedovolim si vam tykat .... ak sa vas to dotklo ospravedlnujem sa

martavrazbova
14. feb 2014

Ste ucitelka, potom musite vediet, ze "pedagóg (z gréčtiny) môže byť: vychovávateľ; učiteľ; odborník v pedagogike". - ergo - zaklad vychovy dostane dieta v rodine, ale vychovava ho i skola, okolie. A ako ucitelka viete, ze ak potrebujete dieta "umravnit", mate na to ine paky ako nadavky a urazky. Krik a nadavky su len nedostatkom rozumnej a silnej argumentacie.

jajka257
14. feb 2014

@martavrazbova a co neucta deti k ucitelom? Mam novu kolegynu, starsiu pani a tie vyroky ziakov na jej adresu ..........no hroza.
A k tym malym zlatuckym detickam. u nas mali dvaja tretiaci 2 zo spravania a verte, ze nie z marnivosti ucitela. Vy ani netusite, co deti dokazu vypustit z ust na adresu ucitela a este povedia a co ved vam mama alebo otec ukazu. Tak len tak dalej a na dochodku budeme hladovat , lebo tieto nase poklady nas niekam poslu.....

martavrazbova
14. feb 2014

@opica89 Nie - nedotklo sa ma to. Vsetko je v poriadku, len debatujeme a konfrontujeme svoje nazory

martavrazbova
14. feb 2014

@jajka257 Toto vobec nespochybnujem - mam kamaratky ucitelky a verte mi, ze ich casto lutujem. Hlavne, ked vnimam ako sa casom menia z veselych a vtipnych bab plnych zivota na zatrpknute a hadave osobky - uzlicky nervov, neschopne ovladat svoje emocie. Niekedy bol ucitel NIEKTO - pozival uctu, ludia si ho vazili.
Dnes je to prave naopak - zial! Ale - toto povolanie si vybrali sami. Na VS ich ucili, ze okrem toho, ze budu detom vstepovat vedomosti, budu sa i podielat na ich vychove - takze ziadny ucitel sa od svojho podielu na vychove deti nemoze distancovat.

martavrazbova
14. feb 2014

@danik1505 Ste ucitelka, potom musite vediet, ze "pedagóg (z gréčtiny) môže byť: vychovávateľ; učiteľ; odborník v pedagogike". - ergo - zaklad vychovy dostane dieta v rodine, ale vychovava ho i skola, okolie. A ako ucitelka viete, ze ak potrebujete dieta "umravnit", mate na to ine paky ako nadavky a urazky. Krik a nadavky su len nedostatkom rozumnej a silnej argumentacie.

danik1505
14. feb 2014

@martavrazbova spravne, ale treba trochu aj chapat to, ze deti dnes nie su take, ako boli co i len pred desiatimi rokmi... a zasa aj to, ze kazdy clovek je iny, a preto ma aj ine nervy a povahu... takze- trosku sa treba vzit aj do situacie ucitelky, nielen na nu ukaovat prstom... ono sa to vsetko lahko hovori, kym si to clovek nevyskusa... nehovorim, ze nadavky nieco vyriesia, ale chapem, ze nervy mozu prasknut... a zasa ina je skola na dedine a ina na sidlisku niekde vo velkomeste- hadam chapete, co vam chcem povedat...

martavrazbova
14. feb 2014

Samozrejme, ze Vas chapem. Pokial ide o mna, ja sa pred ucitelmi sklanam - vacsina z nich urcite pracuje najlepsie ako vie a ich platy su ubohe. Ked si ucitelov nedocenuje stat, potom sa necudujme neucte voci nim zo strany rodicov a deti. Nepolemizujem ani o tom, ze kazdy sme iny - niekto je cholerik, niekto flegmatik. Som vsak presvedcena, ze uctu voci sebe si budujeme i uctou voci inym. Ved ako si mozeme ctit niekoho, kto nas uraza a ponizuje?! Autorita sa nebuduje krikom, ani nadavkami - toto je práve kontraproduktivne. Myslim si, ze skratove reakcie vo vseobecnosti su dosledkom frustracie sposobenej napr. aj pocitom krivdy, uvedomenim si , ze to, co robim, si nikto nevazi.....
Ja tiez pracujem s ludmi a teda viem, aka narocna je takato praca. Pracujem v permananetnom strese. Tiez sa mi stalo, ze som "vyskratovala", ale ak sa mi take nieco stane, potom je namieste slovko "prepac","prepacte". Ak je pravda (zdoraznujem ak), ze pani ucitelka komunikuje s 10-rocnymi detmi stylom "drzte huby" ( ved toto je slovnik slumov a spodnych vrstiev) a castuje ich urazkami - potom skutocne nezvlada svoje emocie a mala by zo skoly v zaujme vlastneho zdravia co najskor odist. Viete - stale si myslim, ze dospely clovek by mal mat tolko sebaovladania, ze by sa nemal nechat vytocit 10 rocnym dietatom az tak, ze sklzne na jeho uroven. V pripade mamicky, ktora tuto turbulentnu debatu "odpalila", nestojim ani na jednej, ani na druhej strane pretoze neviem ako to bolo, ale zamyslam sa nad tym, co sposobuje takyto stav a kam vsetko smeruje.

digysa
14. feb 2014

@danik1505 Moja mama je ucitelka.Presne pred rokom isla do dochodku. Takze ucila aj "v dnesnej dobe" na STREDNEJ DOPRAVNEJ SKOLE V TRNAVE 25 rokov. Ja som vystudovana ucitelka, ucila som 3 roky, potom som odisla do zahranicia.

Tak som sa mojej mamy spytala, co hovori na to, ze ucitelka povedala 10 rocnemu dievcatu- bestia.
Jej odpoved: " Neviem si predstavit, co take ukrutne by mohlo urobit alebo povedat 10 rocne dievca, aby som sa znizila k temuto slovnemu vyrazu"

digysa
14. feb 2014

@danik1505 A este k tej skole:

Skola je povazovana za : VYCHOVNO-VZDELAVACI INSTITUT

ZIadny ucitel nemusi doslova "vychovavat" deti cudzich ludi..........ale kazdy ucitel by mal mat urcite moralne a spolocenske hodnoty, ktore pocas vyucby nepriamo prenasa na deti..........ktore vseto vidia, pocuju, opakuju a vnimaju....