Učiteľka zamkla (zabudla) dieťa v telocvični
Milé mamičky, chcem vás poprosiť o názory , ako riešiť situáciu... ??!! Dieťa (žiačka 2 ročník ZŠ! ) zamkla učiteľka v telocvični, dieťa bolo zamknuté niekoľko minút... Učiteľka to zistila, keď sa vrátila do telocvične s iným dieťaťom, ktoré si v telocvični niečo zabudlo... Ak by si druhé dieťa nič nezabudlo, prišlo by sa na to o pár hodín, keby dieťa "chýbalo" rodičom....
@stanislavapm prepáč nemyslela som to zle, ani priamo na teba… ale čo si všímam v mojom okolí, tak rodičia slepo veria deťom, aj keď dobre vedia čo za kvietky maju doma… ešte raz prepáč 🙂
ja ako učiteľka môžem povedať, že toto sa fakt môže stať. Koľkokrát sa stane, keď napr. berieme deti na obed, že sa nejaké odšuchce na záchod, alebo sa strašne pomaly prezúva, zabudne si rúšku, kartičku do jedálne.. Je jedno, že som skontrolovala chodbu, že oni vedia, že keď idú na obed, tak nesmú ísť na WC (až v jedálni môžu ísť).. jednoducho sa vždy nejaké dieťa došuchce do jedálne až keď sme tam už všetci.
Je to dosť o tom, ako sú deti vychované. Niektoré deti sa prezúvajú 30 sekúnd, lebo sa prezúvajú od svojich dvoch rokov, iné deti sa prezúvajú 5 minút, lebo sa prezúvajú samé tak dva týždne.. Obliekanie bundy to isté. Neverili by ste, ako sa vedia niektoré deti neuveriteľne pomaly obliekať, človeka ide poraziť..
Ja úplne chápem, keď niekto niekdy zabudne dieťa, lebo keď mám ja zobrať 60 - 80 detí jesť, tak sa mi bežne cestou stratí niekoľko detí, prípadne nejaké vôbec nezoberieme, lebo sú tam, kde byť nemajú. Keby robili všetko podľa pokynov (prezuj sa, choď do vestibulu, čakaj na dozor) tak by sme nikdy žiadne nezabudli. Bohužiaľ, nie všetky deti toto rešpektujú, ale samozrejme, na vine by som bola ja.
@stanislavapm chudiatka deti v 21.storoci takyto teror. Mali sme ucitelku,z ktorej som mavala hnacky veru ta sa citila ako nadclovek a bola postrachom celej skoky tej sa podla mna aj sam riaditel bal.
@mauduska presne o tom to je - o detoch a vychove, sama si to zhrnula
@stanislavapm sorry ale najskor napises - co by sme robili, opises situaciu, z ktorej o p. ucitelke dokopy nic nevieme, a potom tu napises litanie o tom, aka je…
ak reagujem na telocvicnu - tak si stojim za tym, ze tam ucitelka neurobila ziadnu zasadnu chybu (aj tak je to len “jpp”, chcelo by to aj jej vyjadrenie), deti sa maju sustredit, ked sa odchadza a nie sa suchtat, toboz druhacka… (keby islo o 3r skolkarku, nepoviem)
a ak teda ucitelka je taka, aka je, tak to si musite ako kolektiv rodicov riesit priamo tam, v skole, co my tu s tym?
@stanislavapm Ok, ale tieto info sme na úvod nemali. Ak je to problémová učiteľka treba to riešiť s vedením. Mali sme tiež problém s dcérinou učiteľkou (správanie k žiakom, vyučovací proces nebol taký aký mal byť), problém mali takmer všetky deti v triede a tým pádom aj rodičia, pani učiteľa už bola predtým "vyhodená" z inej školy. Nakoľko už boli asi dve oficiálne sťažnosti tak sme napísali tretiu, ktorá viedla k tomu, že sa naša škola s pani učiteľkou rozlúčila - decká spokojné a rodičia tiež. Podotýkam, že nie som precitlivelá matka, skôr dám za pravdu učiteľovi a svoje deti "zdrbkám" že majú učiteľov počúvať a rešpektovať.
@stanislavapm ako by som to riešila? Vysvetlila by som dieťaťu, že nemá odbehovat od ostatných ak nechce, aby ju potom dakde zabudli
Kebyže mam 7 a sa to stane mne, doma sa tým ani nepochválim, lebo ako poznám našich, ich prvá otázka by bola: ty sa nehanbís, všetci ostatní dokázali vyjsť, jak to, že si bola zamknutá sama, co si tam robila, že si ťa nevšimli a zamkli?! Ešte by sa asi aj ospravedlnili učiteľke, že jej robím takéto zbytočne stresy 😅
@zuzanka.zuzu to sú tie dnešné deti. Rodičia im stoja za zadkom a potom si nevedia poradiť v úplne jednoduchých situáciách. Spanikária, nikto tu nie je, čo bude, pomoc.... Keby boli deti trošku samostatnejšie nebolo by toľko problémov. Ale aj rodičia sú nejako viac hákliví na tie svoje deti.
@acrobaleno ja raz šéfa v riaditeľni. Išla som na obed. Kým som prišla, chudák, nevedel, kde skôr skočiť. Či wc alebo obed. 😅 Ale odprisahala by som, že som ho počula odchádzať na obed. No stalo sa. Potom sme sa na tom zasmiali a doteraz niektorí spomínajú ako pol hodiny nikde šéfa nebolo.
@dzt smutné, ale pravdivé
@stanislavapm ak by si napísala aj tieto informácie pod prvý príspevok, myslím, že odpovede by boli iné 😉
Na každej škole je takáto pani učiteľka/pán učiteľ, s ktorým si nedokáže poradiť ani riaditeľ školy, nieto ešte rodičia školákov, lebo o to tu ide, zamknutá žiačka je len jedno z pochybení, čo má na konte...ale...nič sa jej nestane lebo...vždy je na vine žiak a rodičia sú premotivovani ...

hon na carodejnicu..nech sa paci, spisat peticiu a pripravit jezibabu o miesto🙈