icon

Uvoľnenie dieťaťa zo školy na súkromnú dovolenku

24. mar 2025

Ahojte, chcem sa opýtať, tiež musíte zo školy pýtať žiaka ZŠ na čo i len deň vašej súkromnej dovolenky? Ja sa bojím že nám to neschvália a potom daju dcére neospravednenú hodinu. A dovolenka zaplatená...

majusqa77
24. mar 2025

tusim do 5 dni moze ospravedlnit rodic, ja som to dala ako rodinne dovody. aj ked ucitelka vedela

januska12323
24. mar 2025

Povolenie pýtaš až na viac ako 5 dní.

deti95060810
24. mar 2025

vraj to každá škola má inak... niekde len 3 dni môže rodič ospr.
zrovna včera tu ženy písali...

barka1
24. mar 2025

Pozri sa, co máte presne uvedené v Skolskom poriadku. U nás rodič pisomne ziada riaditela, ked chce uvolnenie na 5 dní (v škole mojich děti 4 dni). Vždy sa vyhovie.

patka06
24. mar 2025

Rodič môže ospravedlniť 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu choroby
Ak idete na dovolenku, žiadate o uvoľnenie riaditeľa školy a je na ňom či schváli alebo nie

katica06
24. mar 2025

Od niekoľkých kamarátok som počula že už v škole septembri hovorili, že na dovolenky sú prázdniny tie cez rok nebudú akceptovať

pietra
24. mar 2025

Rodič môže ospravedlniť na 5 dní zo zdravotných dôvodov. Chýbanie z vopred známych dôvodov (napr. dovolenka) upravuje školský poriadok. Na našej škole z jedného dňa uvoľňuje triedny učiteľ, z viacerých dní riaditeľka. Nestalo sa ešte, že by žiadosť nebola schválená.

tundra
24. mar 2025

Nedavno to tu jednej neschvalili,pytala sa co teraz.
Chod na dovolenku a potom napis ospravedlnenku...

rachel36a
24. mar 2025

Tak hlavne najskôr ziadaj o uvoľnenie z vyučovania, až potom kupuj dovolenku

kikushaa
24. mar 2025

Nam triedna hovorila ze mame pisat ozdravny pobyt, kedze ma syn silnu alergiu - asi by bam to preslo, zatial sme neskusali. Zatial chybal len 2dni z rodinnych dovodov boli sme za mojim bratim v zahranici - v poho mu to triedna ospravedlnila. Prihliadaju aj na prospech - ten ma zatial velmi dobry 🙂

andrejka1974
24. mar 2025

My keď sme pred pár rokmi išli na dovolenku , tak som len riaditeľke dala žiadosť o dovolenku pre dieťa a ona automaticky mi to schválila bez problémov a to dcéra bola vtedy v prvom ročníku išli sme na 14 dni

jarmila2010
24. mar 2025

Na 1den deti nepytam zo skoly...ospravedlnujem z rodinnych dovodov..a ostane by som riesila s triednou...3-5dni napr.

liz_lemon
24. mar 2025

u nas, uz pri absencii nad 1 den, ktora nie je zo zdravotnych dovodov, je nutne vypisovat ziadost riaditelovi

pininka1
24. mar 2025

Keď sme išli na dovolenku. Vždy som písala žiadosť o uvoľnenie a nikdy s tým nebol problem

kathy7337
24. mar 2025

žiaden stres ani panika. my každý rok chodíme na dovolenku v júni. obom deťom vytlačím zo stránky školy tlačivo na uvolnenie od riaditeľky, kde uvediem odkedy,dokedy nebudú v škole a kedy sa dieťa vráti.
tento rok píšem dcére, že sa vráti až v septembri 😀 a syn deviatak tam má uvedené, že sa už nevráti nikdy 😀
rodinné dôvody.

patka06
24. mar 2025

Myslím, že teraz už budú riaditelia opatrní pri schvaľovaní, keďže sú obrovské množstvá vymeškaných hodín

vikusjk
24. mar 2025

Do 5 dni ospravedlnujem sama, nad 5 dni davam ziadost triednej a riaditelke, ale nerobia problemy so schvalovanim

slavomira236
24. mar 2025

U nas do 3dni triedny..to som riesila minuly rok posledne 3junove dni. Tohto roku ideme 8juna na 12 dni 9dni budu chybat zo skoly. Triedny suhlasia a pred chvilou som rozpravala s riaditelkou pred skolou som ju stretla ze v pohode. Len mam napisat ziadost a doniest jej. Ze ich uvolni.

dori2
24. mar 2025

ja som musela na 5dni dat pisomnu ziadost riaditelke.

slavomira236
24. mar 2025

@kathy7337 ahoj ako vyzera to tlacivo?? My take nemame

patka06
24. mar 2025

@slavomira236 Ak používate Edupage, tam by si mala mať žiadosť o uvoľnenie medzi vyhláseniami/žiadosťami - označíš dátumy a odošleš.

kathy7337
24. mar 2025
slavomira236
24. mar 2025

@kathy7337 dakujem napisem podla tohto

slavomira236
24. mar 2025

@patka06 ahoj. Uz som to pozerala nemame tam. Hovorila mi dnes pri skole zeam napisar a doniest jej

patka06
24. mar 2025

@slavomira236 V tom prípade nájdeš cez Google /je ich tam veľa/ a napíšeš svoje údaje