V ktorom ročníku sa deti učia hodiny?
Mamičky, v ktorej triede sa deti učia hodiny? Mal by už predškolák poznať? Viete nejaký účinný spôsob alebo pomôcku, ako to dieťa čo najľahšie naučiť?
1 alebo v 2 to zalezi podla skoly
prvom alebo v druhom to zaleži podla školy
moj syn v druhom na vlastivede
V prvom rocniku
Sestrina dcérka ich vedela už ako predškoláčka, ale poznám kopu detí, ktoré majú s tým problém aj v 1. alebo 2. triede na ZŠ. Moj syn má 4 roky a zatiaľ chápe len celé hodiny, ale ved ešte má čas. Ja som staršieho syna učila na tých veľkých papierových hodinách, proste najskôr len celé hodiny, potom pol a neskor štvrť a trištvrte, proste stále dookola opakovať a raz sa to určite naučí. 😉
dieťatko môžete pomaly začať učiť hodiny aj od 5 rokov už http://akoapreco.com/ako-naucit-dieta-hodiny/ .. v škole ich to učia v prvej triede 🙂
Moj syn tiez v druhom rocniku na vlastivede. 🙂
moj syn je teraz tretiak a až teraz sa ich učili
Ja si spominam,ze ma na hodinkach ucil otec este predtym,nez som zacala chodit do skoly a neslo mi to do hlavy absolutne...Naucila som sa to az niekedy v 2. rocniku na prvouke pomocou takych papierovych hodin, kde sa dalo hybat rucickami a boli tam pokreslene rozne obrazky...Myslim,ze ich este stale mam niekde doma 😀 Ale pamatam si,ze plno mojich spoluziakov nevedelo na hodinkach este dlho dlho potom takze cas je naozaj relativny a hlavne pre take male deticky 😉
mám druháka a hodiny sa ešte neučili.už ho priebežne učím, zatial mu ide iba celá, ináč má chaos :D
moja dcéra je teraz prváčka, ale začali sme s tým asi pred 3 mesiacmi... nechávam to tak voľnejšie,celkom jej to ide, akurát dnes som jej kúpila kartónové hodiny na skúšanie a učenie
no moja je predskolacka a uz beha za mnou sama od sebou a riesi hodiny, alle u nas je to asi ine kedze zvazujeme skolu pre nadane deti
predškoláci nemajú väčšinou s poznaním hodín problém. Najskôr celé, neskôr pol, tri štvrte....postupne aj minúty.
@simsalabim vav, konečne nejaky normalny koment💓
@janka1011 ja som ju to ucila doma ako predksolacku,nenasilnou formou iba ako hru 5-10min. denne s papierovou atrapou hodin kde sa dali rucicky posuvat ako treba,ked isla do skoly uz poznala hodiny a potom ma vzdy v druzine zdusila,ze idem pre nu neskoro🤣 Ale ucili sa aj v skole v 1.rocniku. A ucila som ju preto,lebo uz trepala 2na3 pretoze velmi chcela vediet kolko je a snazila sa sama len to akosi neslo tak uz som to nevydrzala🙈🤣

moj syn sa to ucil v prvom rocniku 😉