V škole vytvárajú prvákom účet na Azete
Dcera prišla domov s oznamom v dennicku o jej prihlasovacich udajoch na azet ?!?
Vraj kôli registracii do sutaze a na hry z predmetu Informatika.
Takže na Azete je moja 7r dcera
uvedena ako 6r žena, Martin, žilinsky okres
už len čakať kolKYCH UCHYLAKOV TO PRILAKA
nA MOJU " REKLAMACIU, ZE SI TO NEPRAJEM MI UčITELKA ODPISLA:
registracia na Azet je odporucana odbornikmi na INF pre mladsich ziakov ZŠ . Na Azet su registrovani všetci ziaci nadanych tried kôli skolskym uloham,hodinam INF a sutaziam.
☹
co s tym?
napis do markizy..bude z toho pekny, poucny a zaujimavy prispevok do televiznych novin 😉
@zvedavamt napis do markizy..bude z toho pekny, poucny a zaujimavy prispevok do televiznych novin 😉
@zvedavamt, toto myslíš? http://www.dennikodvaznehobojka.sk/ (snaď ma adminky nezožerú 😎 ), ale na to predsa vôbec nie je treba registráciu na azete! 😠 Tam stačí mailová adresa - aj napríklad rodičovská, netreba deťom zakladať vlastné....
http://www.dennikodvaznehobojka.sk/co-mozes-vyh...
http://www.dennikodvaznehobojka.sk/pravidla-sut...
@zvedavamt nič v pravidlách sa v tej suťaži nehovori o povinnom zavedeni účtu len treba registráciu na ich stránke tu su linky a dokonca učitelia môžu vyhrať welnes pobyt
aleco my neplatime skoly zo svojich dani aby sa zapajali do akychkolvek sutazi, same marketingove spinave praktiky.
a neplatime ich za to aby sukromne udaje nasich deti davali na net.
tu ucku by som si predvolala a by mi musela ukazat co uci nase deti, alebo by som si prisla na hodinu!
take neodborne ucenie ako je prihlasenie na azet ? to nic mojmu dietatu neprinesie ! vyziadala by som osnovu. odvolanie ucitelky - neprofesionalne, toto ma ucit nase deti?
@sisaha presne ja osobne by som dieťaťu mail nezakladala dokial nebude vo veku že bude zodpovedný, to znamená že si bude uvedomovať aj dôsledky.
možno by bolo dobre vytlačiť tej riaditeľke
@zvedavamt pravidlá stránky a hodiť reč s stým čo učí infotmatiku prvákov (to je zaujimavá osnova že informatika v prvej triede😀 ) že prečo a azet? registračný mail stačí rodičovský. možno by pomohla podpisová akcia že či rodič suhlasi alebo nesuhlasi a prečo ako dôvod suhlasu a nesuhlasu a s tým potom isť za riaditeľkou školy. ale suťaž trvá len do konca apríla.
Kocky, mne to nedalo a spytala sa mojej sestry/prvacka na strednej!!!/, ze ci aj im zakladali nejaky ucet v skole, bo viem, ze maju nejake prace a ulohy riesit na internete....a ze ano, ich skolsky, ziaden Azet, ale mamina musela PODPISAT SUHLAS, ze inak by nic nezakladali....a este im to aj oznamili na prvom rodicovskom, takze vedeli ze sa take nieco bude robit.....
Tak to kde sme??? na zakladke sa rodicov nic neopytaju a na strednej si pytaju suhlas????a po 18-tke este aj suhlas deti s tym, ze rodicia mozu byt oboznameni s ich prospechom.... 😅 🙄 uplne na hlavu tento stat
@daniela1974 tak to ti neostava nic ine, len sa prestahovat na nejaku inu planetu, alebo vratit v case tak o 100 rokov dozadu 😔
@hajanka ved preto by som si najskor na jej mieste zistila aky suhlas som to vlastne podpisala... na prvej strane pise, ze skole podpisala NEJAKY suhlas s pouzitim osob. udajov dcery napr. na stranke skoly... ale co tam bolo dalej v tom suhlase to nevieme...
v kazdom pripade 6 rocne dieta nema co hladat na azete a ta sutaz nie je skolska sutaz - olympia matematicka a podobne, ale cisto komercna zalezitost, z ktorej ma asi prospech pani alebo slecna ucitelka...
@hajanka veď práve, že my sme ešte zvyknutý všetko automaticky podpisovať a potom sa nestačíme diviť...napr. u nás v škôlke sa pýtali, či súhlasíme so zverejnením fotiek a mena dieťaťa na stránke škôlky, ja som napísala, že nesúhlasím (možno ako jediná som to čítala dlhšie ako 5 sekúnd)...
@hajanka
podpisala som suhlas len pre zverejnovanie udajov a fotografii na edoupage - stranke školy, urcite nie na Azet.
A o podpise sa riaditelka ani nezmienila a ja som s nou ani nechcela riesit pouzitie udajov,al len to,kde ich pouzili. keby jej zalozili ucet na centrum, gmail, zoznam,inmail... tak mi to vobec nevadi.
@hajanka - ano my sme tiez v skole vlastne jediny, kto to nepodpisal a som rada za to, nemam chut ju nast na 50 web-kach bez mojej kontroly, proste sa fotit nesmie v skole - ani iny rodicia. Mne strasne vadi, ked tu vidim fotky rodicov zo skolky, skoly a je tam kopa inych deti, to uz co je? Prave sme vypisovali podklady do novej skoly a tiez sme napisali - NIE - ziadne fotky, videa, webka, nic, co nie je pod nasou kontrolou.. Rovnako sme boli proti zverejneniu adresy a telefonneho cisla v zozname volne pristupnom vsetkym rodicom. Mne je suma fuk, ze su to rodicia spoluziakov, medzi 400 rodicmi ziakov stale moze byt nejaky pedofil. Ak niekto s jej kamosov bude potrebovat adresu - dostane ju priamo od nas.
@zvedavamt tak to je jasne, s azet by som nesuhlasila ani ja
@anjelicek26 ja som v nasej skole podpisala, pokial sme zili v Anglicku, nidky som nedala suhlas so zverejenim, viem ake "veci" sa tam vedia diat, hlavne s pristahovalcami, tak preto, ale u nas sa nebojim, ucitelke doverujem, zneuzitia sa tiez nebojim, s gmail mam skusenosti, vyuziva len doma, aj to len obcas, nie kazdy den a permanentne a vacisnou som aj pri tom, 5 min, otvori podklady, vytlaci a to je vsetko.
@slimstar fungujú - nefungujú - sme spolu 8 rokov 🙂 . Netreba veci škatuľkovať. Internet nie je len o úchyloch. Ale aj o normálnych slušných ľuďoch. ľuďoch - ktorý napríklad pracujú od vidím do nevidím - a nemajú čas chodiť po diskotékach, baroch, reštikách - ale nájdu si partnera aj takto. Poznám plno ľudí, ktorým to takto vyšlo. A možno ozaj patríme medzi to 1%...ktovie. 🙂 - ale to len na margo môjho predošlého príspevku - je to OT.
@minewka ale ked si otvoris pokec a stenu, tak kolko z tych prispevkov, ktore tam sú, su vedene na slusnej urovni? Kazdy druhy je o sexe, o zaplateni kreditu na mobil a na oplatku poskytnuti pikantnych fotiek, alebo rovno heslo do albumu, ktory ked otvoris, tak nevies, ci mas zavriet oci, alebo sa zacat cervenat. Toto je urcene pre detske oci?
@vroni každý máme svoj štýl výchovy. Pre mňa zákaz nie je riešením, ani tváriť sa - že to decku zakážem a naivne si myslím, že si nenájde svoju cestu, ako si to pozrieť. Áno, stojím si za tým - že by som si vedela ustriehnuť - aspoň dovtedy, kým by decko nebolo počítačovo zdatnejšie - čo a kedy robí. A hlavne u 7 ročného decka.
Dovolím si to pozrieť, hoci aj samé, za mojej prítomnosti - a podľa ďalších reakcií decka, sa rozhodnem, čo ďalej.

@vroni
to nie deti si vytvorili ucet, to iniciativna pani ucitelka im pozakladala este 9.3. a nadrzovku nalepila odkaz do zrkadielka s prihlasovacimi udajmi.
Sesternica mi vravela, ze jej znamy z Policie vravel ze maju v Martine denne aj 17 oznameni od rodicov, ze niekto obtazuje ich deti na Azete.