icon

Vaše tipy na dobrú základnú školu v Bratislave

jaaty
14. mar 2012

Dobrý deň,
hľadám informácie o základných školách v BA. Na zápis ideme síce až o rok, ale už teraz sa snažím získať nejaké info o základných školách s rozšíreným vyučovaním cudzieho jazyka. Moja predstava je - cudzí jazyk od prvej triedy minimálne 2-3 do týždňa, nízky počet žiakov v triede, pestrý výber krúžkov a samozrejme pozitívne referencie
🙂 🙂 🙂 Ideálne v Petržalke (prípadne Staré Mesto či Karlovka).
Ďakujem

sashie
17. mar 2013

@jaaty jeeej, ano. to mi potom povieš ako sa Vám páči. 🙂 aj my tam chceme dať deti.

jaaty
autor
17. mar 2013

@sashie ok, dá vedieť

janapapp
21. mar 2013

@tortelinka pekny den, ja sa prave rozhodujem ci zakladna skola ESPRIT v Karlovke je OK?prosim mozes poslat referencie?dakujem pa

levandulova85
29. mar 2013

@danka_ba tak ako ste dopadli? kam budete chodit od septembra?

danka_ba
29. mar 2013

Ahoj, sme prijati na Kosicku. Ten moj krpec to zvladol na vybornu - medzi prvymi. Takze sa tesime 🙂
Vy ako?

levandulova85
10. okt 2013

@danka_ba az teraz som si to precitala..super...gratulujem, a dufam,ze zatial nelutujete ;)

danka_ba
11. okt 2013

@levandulova85 ahoj, nelutujeme, sme spokojní vsetci... dostali velmi milu p. ucitelku, malej sa paci a to je hlavne 🙂

levandulova85
11. okt 2013

@danka_ba to je skvele....nech sa vam tam stale paci a dobre dari...🙂

e5
20. nov 2013

@jessi_z Z ESPRITU sme min. šk. rok doslova ušli, syn (7 r.) je nadaný - hrá šach, na flautu, klavír, spev, AJ 5x do tt, NJ - od otca, basketbal 2x do tt. Teraz chodí do štátnej slovenskej šk. v Ružinove so zameraním na jazyky, máme najprísnejšiu a najlepšiu p. učiteľku z celej školy, sme veľmi veľmi spokojní. ESPRIT bol životný omyl min. šk. rok. Tr. ućiteľka bez praxe, učiteľ v ŠKD bez praxe, deti si fyzicky ubližovali, boli tam problémové priemerné deti, učiteľka bez praxe si za 2,5 mes. školy nevšimla, že má v triede dieťa s asperger. syndrómom, že sú tam deti, kt. sú problémové a navštevujú psch., my sme odtiaľ fakt doslova zdrhli za 2,5 mesiaca čo tá škola predviedla. Teraz sme absolútne spokojní vo veľmi náročných a podnetných vzdelávacích podmienkach. A máme takú pani triednu, ktorá každý tt. robí deťom aktivitu - pasovanie čitateľov v knižnici, Noc v knižnici, sadenie stromu, SND - opera, ZOO, výlet do Tropicaria, detské múzeum, .... stále aktivity. Deti ju zbožňujú a pritom je ten najprísnejší pedagóg akého si rodič a dieťa vie predstaviť, ale žiaden žiak od nej nepotrebuje doučovanie, ale treba makať každý deň.

glorita
20. nov 2013

@e5 aku skolu navstevuje vase dietatko v ruzinove teraz?vdaka 😵

lunalena
21. nov 2013

ahoj, ja som velmi spokojna, teda predovsetkym dcerka - to je to najhlavnejsie 😉, so ZS karloveskou 61. chodi tam rada, skola posobi prijemne a najma jej pani ucitelka je fajn. vraj tam maju dobry pedagogicky kolektiv, skola posobi takym komornejsim dojmom, nie je tam preplneny stav, prve triedy su 2...

avanti
9. dec 2013

@lunalena - mozem sa ta opytat, podla coho si sa rozhodovala, ci ste tam patrili podla bydliska, alebo z ineho dovodu. Tiez sme z Karlovky a rohodujeme sa medzi sv. Frantiska a prave Karloveskou 61, ktora ma celkom pozitivne referencie. Aj mne sa paci, ze je tam menej tried, ako napr. na Tilgnerke.

lunalena
10. dec 2013

ahoj, podla bydliska tam nespadame. rozhodli vseobecne pozitivne referencie, cirkevnu skolu sme nepreferovali. karloveska 61 ma akoby pohodovy system aj v tom, ze stavaju na zazitkoch pri osvojovani si vedomosti. webku nemaju prilis prehladnu, ale maju tam info o svojom zamerani, ktore je nam tiez blizke. tilgnerka sa javi byt skola zamerana na vykon a je preplnena. aj pri samotnom zapise sme mali s dcerou uplne rozdielne dojmy - na karloveskej sa jej venovali takmer 45 minut, kym na tilgnerke to bol beziaci pas... a tiez: na KV 61 uplne v pohode prijali zaujem prist sa pripadne pozriet na vyucovanie, tak, priam z ulice - ziadna modelova hodina. a na tignerke reagovali na takyto zaujem priam odmietavo, ze to ako naco... a nedala som sa zlakat ani navonok jedinou vyhodou, ze prvaci su v samostatnej budove z byvalej skolky. napokon jednoznacne rozhodla dcera - ona to tak citila, ze chce na karlovesku. myslim, ze sme vybrali dobre.

rebecca2006
17. dec 2013

ahojte, má tu niekto skúsenosti so ZŠ Cádrova? ďakujem

elika
10. jan 2014

Ahojte, my ideme do montessori skoly. Anglicka ucitelka je tam stale. Maju vekovo zmiesany kolektiv 1-3 rocnik spolu, 3 ucitelov, z toho 1 anglicka. CHodia pravidelne na vzdelavanie v terene. V stredu idem aj na pozorovanie do triedy. 🙂

avanti
10. jan 2014

@lunalena - dakujem, az teraz som si precitala tvoj prispevok 🙂

felycity
11. jan 2014

@jaaty ja mám veľmi dobrú skúsenosť s ZS M. Hodžu - Staré mesto, anj máme 4 x za týždeň, som milo prekvapená koľko deti už vedia z ANJ, negatívom je, že je to stará škola a kedže nie je priestor, môžu si deti vybrať len 1 kružok / je ich dosť na výber/, blízko je inak ZUS, pre mna osobne pozitívom je, že škola má 2 budovy, jedna budova je len 1. stupeň a o ulicu vyššie je 2 stupeň, pôsobí tak rodinnejšie, my máme veľmi dobré pani učiteľky, z môjho pohľadu len odporúčam, počula som / z inšepkcie školstva info/ aj, že ZS za Kasárňami je veľmi dobrá škola s rozšíreným jazykom NJ / Aj je poviiná už od 1. roč., ale každá škola má iný počet jazykov/

felycity
11. jan 2014

@jaaty až teraz som si všimla ,že je to starý príspevok, ospravedlňujem sa

bezaz
11. jan 2014

baby, prosim, mate niekto referencie na cirkevne skoly v meste, matky alexie a sv.ursuly?

b.bardyova
22. jan 2014

Chcem Vás pozvať 🙂

irisiris
18. feb 2014

@jaaty ahoj, čítala som, že máš dcérku na zš česká, tej súkromnej anglickej alebo štátnej a ako si spokojná? práve riešim školu pre dcérku a táto je vo výbere 🙂 ďakujem za info

jaaty
autor
18. feb 2014

Ahoj, Hanka chodí na súkromnú ZŠ. Angličtinu majú 5 x do týždňa + aj na ďalších predmetoch (matematika, prírodoveda), kde komunikujú v Sj aj Aj. Okrem Aj majú 1 x do týždňa aj nemecký krúžok.
Zatiaľ sme spokojní a samozrejme aj Hanka. Deti v tomto veku sa učia jazyk veľmi rýchlo, ľahko a spôsobom, ktorý používa škola, aj prirodzene. Hodnotení sú slovne, v % alebo v bodoch (napr.5/5 b.).
Zápis na Českú však bol už minulý víkend, pokiaľ viem.

irisiris
19. feb 2014

@jaaty ďakujem, ja som sa tam bola pozrieť, ale ešte sme sa nerozhodli 🙂

roxana280
25. mar 2014

Môj syn začína v nultom ročníku v septembri, bol na takom adaptačnom dni ZŠ Harmónia v Dúbravke.
Má veľmi vysokú latku nastavenú, čo sa týka vzdelávania, som bývala učiteľka a harmóniu nám odporučila aj psychologička. Syn bude mať v októbri 5. Priznám sa, vstúpila som do tej školy a povedala som si, keď už platiť súkromnú školu, tak túto.Nultý ročník určite a o rok skúsime prvý u nadaných detí, ak neostaneme.

lussya
25. mar 2014

a baby, viete mi niekto povedat, ake je skolne v tej narnii? moja mala je druhacka v Rusovciach, ako skola fajn, ale ta ucitelka... 😠 a teraz citam o tej narnii, tak to by mohlo byt super, aj co sa tej angliny tyka. moja mala odmieta chodit do skoly, aj do druziny, tak zvazujem prestup od tretieho rocnika inde.... sice maju dostat novu ucitelku, ale....

zuzka78
26. mar 2014

@lussya myslim, ze okolo 160 eur mesacne + kruzky, druzina (cca 25 eur) + obedy

lussya
26. mar 2014

@zuzka78 vdaka.. som myslela, ze viac... ale to je celkom fajn sumicka... poviem muzovi a uvidime...

roxana280
27. mar 2014

@lussya ja som pozerala "sumičky za súkromné školy" a táto je jedna z najmenších sú aj dvonásobné za mesiac v Bratislave, my platíme 300.

silvia74
27. mar 2014

@roxana280, @lussya pokial viem, tak Sukromna zakladna skola Ceska ma skolne 70,- EUR na mesiac, plus druzina a strava. ozaj neviete nieco viac o tej skole?

marse
27. mar 2014

Moja dcera chodi do druheho rocnika na sukromnu skolu Ceska, a sme maximalne spokojní...