icon

Veria vaše deti na Ježiška?

16. okt 2022

Naša bude mať 10r a stále verí 😄

Strana
z3
20erika07
16. okt 2022

Aj nasa 8,5r veri, list na okne od jula už 🙈

vlado818
16. okt 2022

Superr. Nasa ma 5 a dufam ze do 10 a viac to potiahne.

fadama
16. okt 2022

V tom veku jasne ze veril aj môj. Myslím ze okolo 12/13r uz vedel. 😃

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pribinak
16. okt 2022

10 ročná už asi neverí, ale chce Vám robiť radosť tak sa tvári že verí (naša suseda, ešte v piatej triede akože verila a potom nám povedala že mama s otcom sa tak tešia, tak ona akože pred nimi veri 🤣🤣🤣🤣)

klarissa25
16. okt 2022

Nie...nášmu sme tieto bludy nikdy nehovorili...od začiatku ho učíme že darčeky mu dávajú ľudia ktorí ho majú radi... ale tiež vie ze deti niektoré veria a nikdy nič nepovie

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2022

napriek tomu, ze sme veriaci, tak moje deti uz v skolke vedeli, ze darceky kupuju rodicia a nie Jezisko. Jedine, co im dlhe roky vrtalo v hlave, bolo to, ze nevedeli, ako to robime, ze darceky nas tam nevidia davat.

veronikaszabova
16. okt 2022

Starsi ma 13r, veril asi do 7 rokov. Potom uz nie. Mladsi ma 8r a mam pocit, ze uz nad tym moc spekuluje - takze typujem, ze su to posledne Vianoce, kedy veri.

patka06
16. okt 2022

6 ročná už neverila, dostala "školenie" od starších kamarátiek.
Ale list Ježiškovi sme písali aj tak

lolko_lenka
Autor odpoveď zmazal
lizwer
16. okt 2022

My sme veriaci a u nás to vždy fungovalo tak*3

mikadooo
16. okt 2022

Prvá nie, druhá áno, a ten najmladší úplne nerozumie čo to ten ježiško je, lebo prišiel zo škôlky, že ježko im do škôlky donesie darčeky 😂😂😂. List Ježiškovi píšu / kreslia / vystrihujú a zliepajú všetci traja.

domak2
16. okt 2022

Moja na to prišla keď mala nejakých 6-7. Teraz ma 10 a bolo by mi divne keby ešte verila 😅

niksiy
16. okt 2022

Ja síce dieťa ešte nemám a hlavne Ježiško bol živá osoba, nie blud :D Takže je to podľa mňa veľmi pekné, keď detičky veria na Jeziška, však to je detstvo a časom sa samé začnú zamýšľať nad tým, či to je pravda, ale ja si na toto obdobie spomínam veľmi rada, keď som verila že mi darčeky nosil nejaký Ježiško alebo sladkosti Mikuláš :D Pre mňa sú to pekné spomienky na detstvo 🙂

nika23t
16. okt 2022

Staršia už nie, ma 12, ale mladšia 9rocna esre naivne verí. A také je to milé ❤️

monikamama
16. okt 2022

Moji nie, od zaciatku poznali iba fakty. Ale vedia o com to je. a preco ludia veria.

mamamasama
16. okt 2022

V Ježiša verí, lebo sme kresťania. Na to, že darčeky nosí nejaká postava(Santa, Ježiško, Mikuláš...),nie. Neklamem svojim deťom.

rachel36a
16. okt 2022

Nas ma 7 , este veri...ale uz buduci rok mu to povieme, aby nebool za tutmaka...starsi sa strasne hneval ked mu to povedali deti v skole a on bol jediny co este veril...mal vtedy 8,5 roka

19mmm71
16. okt 2022

moj najstarši veril do 8r raz dosiel mladši zo skolky a bolo vymalované všetko mu vysvetlil ako učiteľka v školke🙂 a mladšie deti verili tak 6-8 rokov potom im to doplo

evica17
16. okt 2022

@monikamama
@klarissa25
prečo ste s atak rozhodli ? neni to pre tie deti milé ked na take prekvapenia veria ? a ako t vnimaju vase deti ?
(mám ešte malé deti a neviem sa rozhodnuť ake stanovsko voci tomuto zaujat)

nikha2809
16. okt 2022

Ja ako decko som samozrejme na Ježiška verila a sú to moje najkrajšie spomienky.Neukratim o ne ani moje deti.Maju 6 a 2 a dúfam, že ešte pár rokov bude aj staršia veriť

mamamasama
16. okt 2022

@evica17 milé, že žijú v klamstve? Veď čaro Vianoc nema byť o darčekoch. U nás pečieme perníky, spievame koledy, vyrábame si darčeky jeden pre druhého. Oslavujeme narodenie Ježiša Krista. Veď je nelogické, aby sme na Jeho narodeniny dostávali darčeky my. 🤷🏻‍♀️

canis_lupus
16. okt 2022

@evica17 ja fest nerada klamem, a nech si hovorí kto chce čo chce, je to klamstvo. Mám 3,5r syna a vie pravdu od začiatku. On je aj dosť múdry a na všetko sa pýta, ja nemám na to žalúdok vymýšľať si a bulíkať mu klamstvá 😀 Inak si čítame a rozprávame o vianočných zvykov, pozná Ježiška, Santa Clausa, Mikuláša a aj Papa Noela, aj prečo slávime Vianoce. A iným deťom to zatiaľ nereferoval, aj mu hovoríme, že detičky veria, že im nosí darčeky Ježiško, ale my si dávame darčeky medzi sebou. Ale keď príde s tým sám, že chce, aby mu darčeky "nosil Ježiško", tak mu kľudne urobím divadlo okolo toho 😁

kacena4
16. okt 2022

v akom zmysle?? my na Jeziska verime aj v dospelosti. je to nas Boh a prisiel na zem , obetoval sa za nas... neverime len v jeho narodenie ale aj v jeho pribitie na kriz. takze si pripominame obe udalosti. ako sa on dal nam ako dar na vianoce tak si aj my davame navzajom dary aby sme si vyjadrili svoju lasku voci sebe. deti nie su hlupe ked vidia od oktobra v obchodoch koopu vianocnych darcekov. takze to skor prezivame duchovne ako materialne

ivangeline
16. okt 2022

Nase 3 a 4...a nie. xD

kris_tin257
16. okt 2022

Náš má 3 roky a o Ježiškovi ešte nepočul, ani od nás nebude. Vie že darčeky si musí zaslúžiť a že mu ich kupujeme my a rodina 😊

sojorez
16. okt 2022

Nuz, po prvej otazke, ako taky maly cerstvo narodeny Jezisko moze nosit ludom darceky pod stromcek, som zvolila verziu, ze Jezisko je pre nas ludi darom a aby sme si to pripomenuli, tak na jeho narodenie davame ludom, ktorych lubime, darceky. A je to super verzia, pretoze sa nam nekopia listy pre Jeziska s monstruoznymi prianiami a naopak, i my rodicia sme si nasli pod stromcekom obrazok. Horsie je, ze dcera potom robila osvetu v skolke a mnohe deti zrevane 🙈

thoughtfulweirdo
16. okt 2022

Dcéra má 4,5, u nás sa neježiškuje. Ježiš bol skutočný človek, na neho netreba veriť 😅 veku primerane sme sa bavili o tom, kto to bol, čo robil a prečo jeho narodenie oslavujeme, má zhruba vysvetlenú vieru v Boha (my sme neveriaci), vie, že niektoré deti na darčeky od Ježiška veria a nesmieme im to pokaziť. Čaro Vianoc je o láske k blízkym a spoločne kvalitne strávenom čase. Ale občas aj ona začne hovoriť o darčekoch o Ježiška, lebo to tak počúva v škôlke, od starých rodičov, od známych, tak uvidíme. Možno nakoniec bude chcieť veriť, vtedy sa prispôsobíme 🙂

cecilia29
16. okt 2022

Mam 32 a verim v neho cim dalej tym viac 🙂

cecilia29
16. okt 2022

....moja 4,5 rocna si este mysli ze darceky nosi Jezislo. Ja to neberiem ako klamnstvo. Ked som bola mala a prisla som na to ako to je tak nasi mi vysvetlovali ze Jezis nam dal aj zdrave ruky a nohy aby sme si toe darceky mohli navzajom obstarat a ze najvacsim darom pre nas bol jeho prichod. Chcem aby deti verili zatial ze darceky nosi on, totiz je to pre nich take zazračne a fascinujuce co je podla mna dobre. Lebo my dospeli uz nevnimame mnohe zazraky ktore sa deju okolo nas kazdy den, berieme ich ako samozrejmost.

Strana
z3