icon

Wellness pobyt - 4 dni zo školy

10. okt 2023

Aký máte názor na to ísť počas tyzdna na wellness, mám záujem zobrať aj syna, ktorý je druhak, boli by to 4 dni. Na jednej strane je tu škola, zameškané učivo, a na druhej zážitky. Vynechal by 4 dni zo školy. Učivo sa dá prebrať predtým aj potom, aby návrat do reality nebol krutý. Chodíte na takéto menšie výlety aj počas roka?

tanyag
10. okt 2023

Haha, sa tu smejem...mne mama písala ospravedlnenku na strednú, keď som v stredu večer išla s kamarátkami na diskotéku a došli sme neskoro ráno domov a ťažko sa nám vstávalo do školy 🤣🤣🤣 a teraz ukameňujte aj mňa a aj moju mamu...Z vedomosti mi to neubralo, vyštudovala som dokonca aj VŠ v zahraničí a som úspešná aj teraz.
Takú vedu z toho robíte, že koniec. A po pravde, autorka sa pýtala na názor a nie na moralizovanie aká je matka. Stačilo napísať Áno alebo Nie.

Autorka - ak máš možnosť, vezmi syna, ale najprv si vážne prever, či aj z rodinných dôvodov ho môžeš ospravedlniť.

vroni
10. okt 2023

@petulda333, v prípade choroby. Nie z hocijakeho dovodu.

autor
10. okt 2023

Ďakujem za normálne názory. Ešte si to premyslíme. 🙂
A dovolenku cez týždeň sme vybrali preto, aby sme mali ešte víkend na zotavenie sa doma, resp.zabehnutie sa. Nie kvôli cene. A tiež preto, že vtedy bol voľný termín, tiež tie wellnessy sú cez víkendy viac vybookované.

maciatkolulu
10. okt 2023

@zooeynka to o tych najsprostejsich som sa dnes dozvedela v tunajšej téme,môže za to Fico🤣🤣🤣🤣,len som to použila...to nie je môj názor.

maciatkolulu
10. okt 2023

@abbey1 Bratislava ma medzinárodné školy s prísnym režimom. Chyby nejako nevidím,preklepy áno,no,nebravali ma na výlety,mama a otec so mnou trávili prázdniny,ktoré sa skoro v každom zamestnaní dajú dať na tie prázdniny. Za dva mesiace sa nejako vedia kolegovia dohodnut,poväčšine.... Ale uznávam,keď na to človek nemá,tak hold,chce vidieť asi niečo,nech ide, to je o inom,asi...neviem,u nás by to neprešlo. A ani by mi to na rozum neprišlo. Škola je školopovinna. A u nás,chyba aj jeden deň,keď v nej nie je,asi ina úroveň. Ja neviem ....aj keď teda nerozumiem,na jednej strane človek číta,ako deti nestíhajú,ako je toho veľa,matere nevedia vyriešiť jednoduché úlohy,nieto deti a bum ďalšia téma,kde skoro týždeň v škole voooobec nevadí. 🤣🤣🤣👍

lienka.7
10. okt 2023

@autorka wellness si vieš zabookovat aj dopredu ako potrebuješ. Tak sa nevyhovaraj, ze bolo obsadene. Zaujímavé, cez prázdniny je obsadene, cez víkend je obsadene... len vtedy keď si vymyslis ty, je volne, ze? Inak zaujímavý názor, že po dovolenke ešte vlastne človek potrebuje ďalšie dni oddychovat 🤦‍♀️

petulda333
10. okt 2023

@vroni ukaz mi ten zakon?

matullienka
10. okt 2023

Tak za 1. neviem čo si také strašné užije druhák na wellness pobyte, ten je vhodný pre dospelých ak chceš aby malo dieťa zážitok vezmi ho na výlet podľa jeho výberu a kľudne aj na 5 dní a cez školu. Dieťa z kludoveho alebo ľadového bazéna a sauny extra zážitok asi nepocíti

letfenixa
11. okt 2023
kvetinka75
11. okt 2023

@maciatkolulu jáj , veď áno, za všetko môže Fico😂, ja som ho nevolila ale už tie nenávistné komentáre - pomaly mi ho je ľúto, neviem či ho nabudúce nebudem voliť 😂 (žartujem, aby si to niekto zase nevysvetlil inak)

kvetinka75
11. okt 2023

@lienka.7 ono kto chce, dôvod si nájde.

kvetinka75
11. okt 2023

@matullienka tak toto som sa chcela aj ja spýtať, že čo takého tam je pre tak malé dieťa, ale autorka je evidentne rozhodnutá a potrebovala počuť asi len pozitívne komentáre. Všetko ostatné sú zaostalé ženy, ktoré si v živote nič neužili a nedopriali ani deťom.

maciatkolulu
11. okt 2023

Takto to napíšem,príde mi absolútne od veci pýtať sa niekde na fóre takúto vec,najma,ak to nemá vykomunikovane s otcom dieťaťa a školou. Ono spoliehať sa na to,že dieťa nepovie pravdu,tiež svedčí same o sebe. Ja moje dieťa od malička učím neklamat. A že keď sú povinnosti,tak sú. Keď je voľno,tak máme voľno. Nikto nehovorí o extrémnych situaciach,ale aj to sa dá vždy vykomunikovat aj s dieťaťom a aj so školou a raz za čas. A nie,že ministerstvo chce odľahčiť pediatrov a dá 5dni možnosť ospravedlnenia rodičov a ajhľa zase sa to pochopí inak. Zaujímavé. A mamičky i tak s každým soplom bežía po ATB k pediatrom. Takže pointa sa opäť stratila nepochopením

petulda333
11. okt 2023

@letfenixa ale nikde sa nepise,ze to musi byt len kvoli chorobe.

u2jana
11. okt 2023

@petulda333 “… s cieľom znížiť zaťaženie lekárov…”
Či ty tam vidiš, návšteva wellnes 😃

basullinka
11. okt 2023

@petulda333 ved je tam jasne špecifikovane z dôvodu ochorenia.... Druha odrážka " ak neprítomnosť žiaka z DOVODU OCHORENIA trva....."

petulda333
11. okt 2023

@u2jana
@basullinka ved dobre,ale nikde sa nepise,ze rodic nesmie ospravedlnit dieta aj z inych dovodov!

matullienka
11. okt 2023

@petulda333 iné dôvody by si mala mať najskôr odkomunikovane so školou a požiadať o uvoľnenie žiaka vopred, môže sa totiž stať, že spätne ti 4 dni z rodinných dôvodov neospravelnia a žiak bude mať neospravedlnené hodiny. Na to nás vždy upozorňujú na rodičku

ali184
Autor odpoveď zmazal
petulda333
11. okt 2023

@matullienka nam nikdy take nepovedali.nepoviem,kebyze necha dieta doma kazdy mesiac ale raz za rok nevidim dovod preco nie. A preco by to mal byt aj problem v skole

matullienka
11. okt 2023

@petulda333 u nás napríklad žiaka so zlým prospechom, nie vždy uvoľnia. A presne preto treba žiadať vopred aby sa z toho nestala rutina, že rodinné dôvody sú zrazu každý mesiac. Pokiaľ som si vedomá toho, že je to raz za rok nemám problém to vykomunikovať s učiteľkou vopred a predísť tak prípadným problémom

petulda333
11. okt 2023

@matullienka ved samozrejme,to chapem ak je zly prospech,alebo by sa to casto opakovalo. Pokial vynimocne,tak nevidim problem a ano,ja by som tiez rovno povedala o co ide. Tiez sme to tak urobili

matullienka
11. okt 2023

@petulda333 ono veľmi záleží od školy, každá má iné podmienky v tomto a ja radšej problémom predchadzam ako ich nasledne riešiť

mandinka
11. okt 2023

Z rodinných dôvodov by ste mohli dať na dva dni. V prípade, že je to viac choďte do školy za triednou učiteľkou, vysvetlite jej svoj zámer. Ak vás pošle za riaditeľom, choďte požiadať jeho. Nik z toho nebude robiť vedu. Nie ste povinná tetkám klebetkám na internete vysvetľovať a obhajovať svoje dôvody a rozhodnutie , pretože ako vidno, každá to všetko otočí na svoj všemohúci pohľad. Bežne sa to takto roky robí, len treba komunikovať so školou.
A užite si tých pár dní

letfenixa
11. okt 2023

@petulda333 takže ty tam nevidíš "z dôvodu ochorenia"? Potom je zbytočné ďalej s tebou debatovať.

ajajaj00
11. okt 2023

ja by som isla ja to terat budem tiez riesit dalsi mesiac

petulda333
11. okt 2023

@letfenixa este raz,ano,je to tam,ale pisem,ze v zakone nie je nic o tom,ze to nemoze byt aj z inych dovodov

letfenixa
11. okt 2023

@petulda333 ale v zákone je stanovene, ako a z akých dôvodov môže rodič požiadať o uvoľnenie a to býva premietnute do sk.poriadkov.

autor
11. okt 2023

@abbey1 pani učiteľka v škole trpí, keď ty si pri mori, že ona nemôže 😀

zooeynka
11. okt 2023

Pani ucitelka je rada ze ma o 1 dieta v triede menej ;)