icon

Zábudlivosť školáka. Ako je to u vás doma?

dali4
21. sep 2010

Prajem pekný deň. Mám problém so synom ktorý práve nastúpil do prvého ročníka ZŠ a zatial je to pohroma ☹ . Čo sa týka učenia, v poriadku, múdry je niekedy až moc 😅 ... Písanie mu ide krásne, poslušný je ale každý den niečo v škole stratí. Nepamatá si čo kde položí, je mu to jedno... Dneska sme prišli bez vecí na telesnú, minule bez peračníka, bez zošita... flašku na vodu stratil minulý týžden. Viem že vela detí má s týmto problém, lebo jasné... majú v hlavičke pre nich doležitejšie veci ale mne už to niekedy pripadá extrém. Je taký odjakživa, aj v školke sme s tým mali problém, no tam sa ešte učitelky ako tak postarajú ale tu v škole... jasné že už ho nikto za ručičku vodit nebude. Velmi rada bysom pokecala s niekym kto má dieťa s podobným problémom a či náhodou niekto nepoznáte nejaký fígel na to aby sa to zlepšilo... 🙂

junovka
22. sep 2010

@dali4 moja starsia dcerka, ked zacala chodit do 1. rocnika, tak prisla mnohokrat domov s tym, ze toto zabudla, hento zabudla, ale najlepsie gol bol, ked si zabudla v skole celu aktovku 😀 😀 😀 To chce cas, a vekom z toho dieta vyrastie 🙂 ...pevne nervy ti prajem! 😉

dali4
autor
22. sep 2010

@junovka dakujem ti za reakciu 🙂 ... vieš, ja práve poznám aj jedného chlapca, teraz mu je 15 a je stále taký 😝 ... Uvedomujem si že náš malý nemusí byt rovnaký, chce to čas, každé dieta je iné... 🙂 . Len priznám sa niekedy som z toho taká vyčerpaná už... stále mu všetko kontrolovat, pripomínat a potom hladat že kde to nechal, v tom lepšom prípade to nájdeme... . No čo už... musím sa snažit zachovat klud.

renab
23. sep 2010

@dali4 môj syn má 17 a ešte z toho nevyrástol. Stráca perá, celé peračníky, oblečenie, telesnú, prezúvky,kartičky na obedy, kartičky na dopravu, občiansky , mobily..... atď. Všade nás už poznajú. Aj keď musím uznať, že sa to trochu zlepšilo, ako majú v škole skrinky a nie obyčajné šatne, teda aspoň s oblečením. Kým mali šatne, tak sme mu nekupovali drahé veci, lebo on si zobral do školy napr. novú mikinu a zo školy ju už nedoniesol. Hoci videl, že tam ostala, myslel si, že nie je jeho. A ešte sa s nami doma hádal, že on takú nemal. Ešteže sme mali foto, inak by sme ho nepresvedčili. Vrchol bol, keď prišiel zo školy bez nohavíc. V teplákoch. Jednoducho sa po telesnej neprezliekol. To, že chodí vo veciach oblečených naruby už nikoho neprekvapuje. Psychologička nám povedala, že je to vďaka jeho nadpriemernej inteligencii a obyčajným veciam on nevenuje pozornosť. Že sa s tým máme zmieriť. No, my sme sa zmierili, ale ide to do peňazí. Nabudúci rok ide na vysokú, už sa teším. 😝

silvia07
23. sep 2010

@renab 😀 😀 😀
aj moj ma 17 a tiez stale straca.....ale u nas to boli aj drahsie veci a to ma teda riadne stvalo....2x mobil, MP3, skatebord....a najhorsie asi kluce.....to najmenej 10x 😠

dali4
autor
23. sep 2010

@renab aj moj syn má potvrdenú nadpriemernú inteligenciu ... takže zrejme sa s tým naozaj nedá nič. Jaj, aj lutujem takéto decká, bolo im vela pridané no na druhej strane aj ubrané. Takže nezostáva mi nič iné než pracovat na sebe abysom to psychicky aj fyzicky zvládala 😅

henikav
23. sep 2010

@dali4 zial aj moj maly, velky chlapec je taky, ma 9 rokov, chodi do piatej triedy a sice je s ulohami vzdy hotovy skor ako ostatne deti, zabudne si raz v skole aj hlavu. Uz sa nam stalo, ze sme prisli domov a skolska taska nikde, on si ju zabudol vziat, teraz v sobotu siel na futbalovy zapas, este dobre ze sa obliekol uz doma a v ruksaku mal len veci na prezlecenie, lebo by ani nemohol hrat, chcela som mu dolozit flasu vody po zapase a nebolo kam, ruksak zostal doma. Niekedy som z neho zufala, fakt neviem ci raz bude mat hlavicku na mieste. Problem je u nas asi v tom, ze sa uplne spolieha na mna, ja mam sledovat co kedy kde a on urobi len co mu doslovne poviem, teda napriklad daj si skolsku tasku na chrbat, tak si ju da, ak nepoviem odide bez nej ☹

barbis
23. sep 2010

baby....nechem Vás strašiť aj môj manžel je taký istý, stratil už toľko peňaženiek, mobilov, kľúčov a nikdy nevie, čo si kde položil a to podotýkam, že 7 rokov mal už dávno, z puberty tiež vyrástol tak neviem v čom to bude...to su proste asi tí naši chlapi...sú skvelí, len troška zábudliví 🙂

schaolin
24. sep 2010

Prosím poraďte aj mne... práve začal šk.rok, mám šikovného syna teraz má 9 rokov -štrvrtáčik. Na vysvedčení zatial samé jednotky. V škole nič nezabúda, netratí, aleakosi od začiatku roka zabúda , čo si má pripraviť do školy. Nenaučil sa básničku, písomka z angl.-on nevedel, že budú písať.... Pritom má vynikajúcu pamäť-básnička na celú stranu mu trvá pár minút, ani s inými predmetmi nemá problém sa naučiť, len čo si nepoznačí ako domácu úlohu, tak mu to nepríde na mysel, pritom ho kontrolujem, či má všetko pripravené, rozprávame sa o každom predmete, ale čo nie je poznačené, žiaľ ani nemôžem skontrolovať. Už som hľadala diagnózy, či mu niečo nezačína byť.
Poraďte prosíím.

olivova
28. sep 2010

no - ja som sa teda pred tyzdnom dobre rozculila uz 😅 Dalsia bunda fuc....Moja 10 rocna dcera bude chodit do skoly v pomerne malej zimnej bunde - minulorocnej, lebo viem, ze ak jej kupim novu, do 2-tyzdnov ju strati....takto mi stratila uz 3 -ja nechapem ako, a uz mi dosla trpezlivost...Kupila som jej zakazdym bundu s tym, ze aj materialovo je vyborna, ked donosi, zostane mladsej a mozem sa rozlucit...normalne to nemozem predychat este teraz...
A ulohy? Ja neviem, ci je taka flegmaticka alebo taky lajdak, kolkokrat ich pise rano (to sa jej asi sniva, co maju na ulohu a nenapisala) , basnicky sa uci samozrejme v skole...Ked mala 7 , som si myslela, ze cim starsia, tym bude lepsie...no - neviem, dokedy budem cakat ja...

dali4
autor
28. sep 2010

jajaj... tak je vela takých detičiek... alebo teda ludí, lebo ako vidím tak niektorým to zostanie aj v dospelosti 😒