Základná čkola Félix - skúsenosti
Ahojte maminky mate niektore skusenosti so zs Felix na. Haanovej ul V petrzalke? Dost nad nou uvazujeme pre dceru ale nenasla som na nete ziadne skusenosti ani reference... Dakujem ☺
prosim vas, to stahovanie na Krasnohorsku znamena aj zvacsenie kapacity skoly, ci nie?
Dievcata niekto, koho dieta ide do felixu na Tematinsku do 1. rocnika?
Zienky, prosím vás o info. Pri zápise zaplatím 500€ zápisné, ak dieťa nevylosuju alebo neprijmú, vrátia mi peniaze? Vdaka
@modrykonik88 zaplatis len ak ho vylosuju a ak nevberu, vratia ti peniaze
Mňa by skôr zaujímalo ako sa potom tie deti vedia prispôsobiť klasickej výuke na strednej škole. Predsa len, dieťa ktoré nie je zvyknuté doma sa pripravovať na vyučovanie, je zvyknuté na volnejší štýl výučby a zrazu klasická škola(stredná) - musí si robiť úlohy a denne sa pripravovať na vyučovanie, klasický štýl učenia....Neterka chodila na cirkevnú -bola jednotkárka, doma sa učila minimum pretože jej stačilo to čo vedela zo školy, ale keď nastúpila na gymnázium tak veľké problémy so zvládnutím učiva..samozrejme učivo bolo aj náročnejšie, ale tým že nebola zvyknutá doma sa učiť tak toto robilo najväčší problém.
@mogaa podľa mna rodič keď nedá dieta do štátnej ZS z nejakého dôvodu tak ho asi nedá na štátny gympel z toho istého dôvodu. Neviem, možno je pár výnimiek, ale tie klasické “dobre a náročnejšie” gymple majú veľa biflovaciek a množstvo učiva čo treba namemorovat.
@mimikas uz sa nelosuje, tento rok idu otvarat 4 triedy- prijat 80 deti co je cca realny dopyt po tejto skole na zaklade ich skusenosti. Ano, hlasi sa viac ale nakoniec si to niektori rodicia rozmyslia a dieta daju do inej skoly...
@mogaa
@namornicka planuju stahovanie do slnecnic a vybudovanie aj strednej skoly, chceli by to stihnut aby ich terajsi 7maci (najstarsi rocnik co teraz maju) mohli uz nastupit takze klasisku statnu skolu ani nebudu musiet riesit
@stormiesice tvrdia ze losovat nebudi ale ani to ze ako bude vyzerat zapis pre tolko deti. No uvidime.
@mimikas na dni otovorenych dveri hovorili ze tak ako pred tym - okrem losovania. Zapisne platis skor ako sa dozvies rozhodnutia inych skol, tak uz len to je take sito pre rodicov ci naozaj maju zaujem o tuto skolu a su ochotny zaplatit. Ak dieta prijmu a rodic sa rozhodne inak tak uz tento poplatok nevratia
@mogaa, to sa neda dopredu povedat. Aj ked si myslim, ze uplne v pohode, resp. ten kto by mal problem s prechodom z beznej skoly, bude mat mozno aj z tejto. Podla seba ked to zoberiem, ja som sla z beznej skoly na gympel, same jednicky, olympiady...a prechod na gympel bol pre mna sok, lebo som sa musela zacat naozaj ucit a pripravovat...nie len precitanie poznamok pred hodinou...Takze zavisi to na viacerych faktoroch. A na druhej strane, ja mam vo Felixe druhaka a aj ked ulohy nema, mam pocit, ze ich vedu k dost velkej zodpovednosti, dokonca este aj ked ma dobrovolnu ulohu, tak sa s tym bori, kym to nespravi. Ucia ich tak, aby sa vedeli ucit, aby nieco z uciva aj mali do buducnosti, aby im co najviac v hlave ostalo...nie len na chvilu aby sa napisala dobre pisomka....Uvidime ako to pojde dalej, ale naozaj strach nemam. Myslim, ze sikovne dieta sa na strednu skolu dostane a aj ju zvladne...Jedine, co by mohol byt podla mna problem, je to ze deti su ucene diskutovat a spolupracovat, hladat vlastne riesenia...a ked ich na nejakej inej skole budu nutit robit nieco podla jedneho postupu a dieta pozna iny moze mat problem sa prisposobit, ale aj to je zivot...a nejaky skostnately ucitel mozno povie na dieta, ze je drze, ked sa ozve a chce si nieco ujasnit, lebo k tomu ich vedu...nevies, pytaj sa...

@droby pozri