Známkovanie na matematike, ak je zle odpísané zadanie.
Ako sa znamkuje, ak dieta zle opise v matematike zadanie? Napriklad ma dane cisla, z cisel ma vybrat najmensie a vynasobit ho 4, potom vybrat najvacsie a vydelit 8. Zo zadania obe cisla opise zle (v kazdom jednu cislicu zmeni) ale vypocty urobi dobre. Rata sa vtedy postup? Skrta sa cely priklad? Je to individualne posudzovane, ci su na to nejake pravidla? Jedna sa 5. rocnik ZS. Dakujem za informacie.
@ebbi viem, ze je to už staršia téma a ako čítam už aj vyriešená.... chcem, ale z vlastnej skúsenosti povedať, že nám vždy dali nejaké body . Nepozerali sa len na správny výsledok. Je iné keď toto urobí študent Matfyzu a iné je to u 11 ročných deti. Nám sa toto stalo viac krát a učitelia vždy, aspoň nejakým bodom uznali postup ak bol správny. Na oboch školách čo dcéra chodí to bolo takto.

@ckatka Toto je uz stara tema, problem je vyrieseny. Ucitelka nas uz neuci, bohuzial bola chyba tam. My sme potichu odisli a ona bohuzial terorizuje ine deti. Je to smutne. V skutocnoati zle opisane zadanie bola malickost. Tam bolo nieco ako cielene stresovanie, ponizovanie tych tichsich deti a casovy natlak. Chvalabohu, uz sa nas to netyka🙏 Nechcem si uz tieto negativne emocie obnovovat. Nie je nic horsie ako ucitel, ktory nema rad deti😢 Som stastna, ze to mame za sebou a dufam, ze nic podobne uz nepride. Slusny rodic taha v takychto pripadoch za velmi kratucky koniec.
@ledgerka