ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?
Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem
Ahojte, chysta sa niekto tento rok na prijimacky?
@domikl jej ďakujem za info. Ešte som nad tým vôbec nerozmýšľala, popravde si nemyslím, že by môjho vzali na obe 🙂 asi by som si musela spísať pre a proti. Košická je mi ako celok sympatickejšia pre starších (gymnázium a tak), Teplickú máme zase blízko pri dome a asi sa mi viac pozdáva prístup k menším deťom. Plus tým, že je to vyslovene program pre nadané deti, je to viac “alternatívne”. Máte už termín na psych. vyšetrenie na Teplickej?
@slecnabe nemáme termín. Ale my sme vyšetrenie absolvovali v januári v CPpAP už. A mala som to odovzdať spolu s prihlášku a povedali mi, že sa psychologicky na to pozrú a ak by niečo chYbalo by nám zavolali. Tak neviem vôbec. Ale predpokladám, že nám zavolajú, že si budú chciet možno testovať deti sami, aj keď mal vynikajúce výsledky.
Ja mám z Teplickej veľmi zmiešané pocity. Vôbec netuším čo si o tej škole myslieť. Bajkalská je dosť drahá a teda Zs košickú si neviem ani predstaviť ako to dopadne. Prosím neviem či ste pozerali prihlášku, a na nej je uvedené že “na akú školu absolvuje dieťa zápis” čo tam udávate ? Spádovú školu? Lebo My sa hlásime na viacere skoly tak neviem kde bude mat zápis nakoniec.🙂
@domikl áno určite spádovú, v podstate iba tam ho musia zobrať. Ja napríklad ani úplne neviem, či je môj syn nadaný (niektoré znaky má úplne, niektoré menej) takže som zvedavá na výsledok testov.
Kam ešte dávate prihlášky? My sme z Nového mesta a lokalita je pre mňa tiež dôležitá, keďže chcem aby bol syn samostatný a chodil do školy časom sám (Košickú má zase muž pri robote). Takže asi dáme prihlášky iba na tieto dve + spádovú, tú máme za domom
@slecnabe my to mame veľmi náročné, lebo my žijeme ďalej od Bratislavi. Až za Stupavou. A budeme ho musieť voziť. A to mame tri deti 😅
Ale manžel pracuje pri Justicnom paláci tak aspoň niečo. My sme ich už absolvovali. My sme boli aj minuly rok keď mal 5 rokov robiť testy na predčasne zaškolenie ale nakoniec sme ho nedali do skoly skôr. A teraz robiť rôzne testy. A takmer vo všacsine mu vyšiel extrémny nadpriemer. Čiže IQnad 140.
V prípade kedy “lízal” hranice by som zvažovala nejako Zs s dohodou že mu poskytnú trochu individuálny prístup ale teda testy vyšli jednoznačne. A asi budeme musieť hľadať trosku alternatívnejšie skoly aby sme ho všemožne podporili.
Máte úžasnú výhodu že to máte veľmi blízko. Ja by som brala určite Bajkalskú keby tam nebolo take školne pretože u nás sú aj vysoké náklady na vozenie deti. Ale tak pokúsime sa o košickú som strašne zvedavá ako ti bude prebiehať a aký pocit z toho budem mat, uvidíme Teplicku - vy ste sa tam boli aj pozriet ? Rozpravali ste sa s pani Riaditelkou ? Lebo počúvam veľmi rozporuplne veci o tej škole a vôbec si neviem vytvoriť názor. A ak ani to nevyjde tak Bajkalskú dáme tá má oslovila najviac.
Možno vás vyvediem mierne z omylu, ale Košická neponúka veľmi program na rozvoj priamo nadaným deťom. Matematiku majú napríklad podľa štandardných osnov (celý prvý ročník +- do 20), slovenčina tiež, štandardný šlabikár, písané písmo, tempo bežnej ZŠ. Informatiku majú až od 3. triedy...
@domikl písala som si s niekoľkými mamičkami, ktoré tam majú deti a celkovo boli spokojné. Na niektoré predmety (napr čítanie) sú deti podelené podľa schopností, to sa mi celkom páči. Páči sa mi aj slovné hodnotenie. Na pani riaditeľku som tiež z ľudského hľadiska nepočula nič dobré, na druhej strane vnímam, že sa celému projektu vzdelávania nadaných detí venuje naozaj dlho predlho a že tomu ozaj rozumie.
Tiež sa mi pozdáva aj Bajkalská, no som ešte na RD a nevidím u nás priestor na takýto výdavok (ešte ak by mal časom chodiť na súkromnú školu aj mladší syn).
@slecnabe my sme stále na Vážkach. Na Bajkalskú ho prijali. A veľmi by sme ho tam chceli dať. Ale! Musíme sa zamyslieť ešte, lebo je to súkromná a nie najlacnejšie keďže pre nás sú obrovské aj cestovné náklady. Pozvali nás na take stretnutie deti a rodiča. Tak tam ideme a nasajeme atmošku😅lebo my sme sa nezúčastnili žiadneho DOD a názory utvárame len “niekto povedal to a to” 😞 a teda Teplicka stále nič. Ešte keby nás prijali tam tak ti bude veľká dilema.lebo neviem nenašla som žiadne aktuálne informácie ako to je na škole ako sú organizovane krúžky. A odpísali mi len zo študijného že zaregistrovali žiadosť a kvôli pandemickej situácii sa škola nedá pozriet 🤷♀️. 😅 už by som bola rada vedela na čom to teda sme. Snáď sa nečaká do júna až. A potom je tu košická ktorú preferuje manžel. Ale tam sú skúšky dosť neskoro a v tom čase už bude asi niekde zapísaný 😀 a tu kameň úrazu zápisné na Bajkalskej je 800ur a zapisem a zaplatím a potom si to premyslím na košickú? Ehm no nespím ani kvôli tomu 😅 obraciam to stále ako palacinky v hlave
@domikl my čakáme na testy na Teplickej. Úprimne už by som rada mala termín nech vieme na čom syn je, či je vôbec naozaj nadaný. Krúžky pokiaľ viem sú na Teplickej povinné vrámci družiny vždy v utorok a štvrtok. Aktuálny výber som videla na stránke. Som zvedavá ako to dopadne. Akože nečakám, že by syna vzali na obe, budem rada ak sa podarí aspoň jedna. Ešte som dala prihlášku na jednu štátnu, ktorá ale nie je v našom obvode a hlási sa tam veľa detí takže tomu tiež nedávam veľa šancí no..
@slecnabe ahaaa musím prehldat teda ešte raz, ja som našla len angličtinu 😂 ja sa v tom Už aj tak trochu strácam 😅
Prosím tá a nevieš či majú ranný klub na Teplickej ?
Ja pevne verím že Vám vyjdú tie testy 🙂 a osud nám to nejako tak zamieša že budeme všetci spokojný 😅
Z toho dôvodu som inak ja dala syna testovať v CPpAP. Teda on tam bol testovaný už ako 5rocny tak som ho dala aj teraz keďže to tam poznal. Ale na Teplickej odpísali, že zhodnotia výsledok a ak bude potrebné psychologicky si ho zavolajú ešte raz. 🤷♀️ Dúfam že odpisujú aj keď neprijmú, žeby sme vedeli či čakať alebo nie :/
@domikl vies co ja mam teoriu, ze idu podla veku, aby to bolo akoby co najviac k tym siestym narodeninam. Kamoskina je aprilova a moj syn je az koniec maja. Aj v tych info maju napisane ze testovanie bude prebiehat od februara az do juna. No ale teda tiez by som uz rada mala nejake info ze kedy co sa bude diat

Dobry deň,prosím je tu niekto kto má dieťa na Košickej na PYP programe?Vraj to tam išlo dolu vodou,tak by som sa rada informovala,ako ste spokojní s učiteľmi,výučbou,prístupom,prostredím a podobne.Vďaka