ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?
Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem
Dobry den, podelim sa o skusenost. Dcera bola vcera testovana na Teplickej, dozvedela som sa, ze maju extremne vela ziadosti nakolko sa hlasi neskutocne vela deti, ktorym dali rodicia minuly rok umyselne odklad pre nepriaznivu situaciu ohladne Covidu. Dcera tvrdila, ze sa cely test ktory trval takmer dve hodiny len hrali a, ze to bolo lahke tak uvidime. Pokial ide o prijimacky na ZS Kosicka, tie sa konaju 4.6 ale predpoklkadam, ze tak bude situacia podobna a prihlasok maju viac ako poine roky.
Ozaj ake mate dojmy z prijimaciek na Novohradskej?
@slecnabe Syn bol, ale nevravel nic. Zato muz mi vravel, ze v triede kde ich testovali mali nastenku s nazvom Tabulka spravania a deti tam mali mena a pri kazdom mene bol bud vesely smajlik alebo palec dole, smutny smajlik atd... Zostala som zarazena, nefandim takejto forme "znackovania" :( Medzicasom sme zrusili Znievsku a uzavreli zmluvu v Cenade. Co som volala s pani psychologickou z Teplickej, tak mi len vravela, ze do konca maja zostavia pre riaditelku poradie. Tak snad najblizsi tyzden/dva budu posielat rozhodnutia.
@ivanya ktorá to bola trieda, nepamätá si manžel? Ja tam mám staršie dieťa, ale o taktomto čosi som nepočula. Možno závisí od konkrétnej učiteľky. Cenada a Košická sú inak dosť protipóly, my keď sme školy riešili, tak z Cenady sme zdupkali z DOD 🙊. Ale super, že existujú rôzne formy prístupu, bodaj by každé dieťa malo možnosť navštevovať takú školu, kde bude spokojne a rado chodiť.
@ivanya nevieš ako to je keď máš uzavretú zmluvu a prijde ti že prijmaju na Teplicku a chceš odstúpiť ? My mame uzavretú s Bajkalskou ale ak by ho zobrali na Teplicku veľmi ju zvazujeme. Ale v zmluve o odstúpení aktuálne nič nemám- zaplatené mame len zápisné ale ešte nie školský rok.
@ivanya uprimne mna ta Kosicka zas az tak neoslovuje. Nevidim tam az taky velky rozdiel oproti beznej skole (v studijnych planoch mozno okrem trosicku inej dotacii hodin nic extra nie je). Ako pozitivum tam vnimam, ze tym ze si robia vyber, bude v triede asi vela sikovnych deti a tym padom mozno tempo bude trochu rychlejsie. Dalej sa mi paci ich gymnazium.
Negativum pre mna je pocet deti v triede a aj lokalita. Manzel sice robi hned vedla ale teraz robi viac z domu takze to nam az tak nepomoze. Nemohol by tak skoro zacat chodit sam do skoly. Teplicku mame 15 minut pesi alebo jednu zastavku elektrickou. A teda aj cely ten ich program mi pride ovela zaujimavejsi, male pocty deti v triedach a tak. Najradsej by som bola keby chodil tam, tak uz upenlivo ocakavam rozhodnutie
@ivanya my sme neboli stotožnení práve s tou filozofiou, že deti to tam majú voľnejšie, kľudne sa aj pol roka nemusí učiť napr. písať, ak na to nemá "náladu". Košická je protipól v systémovosti, súťaživosti. Neexistuje, že si nespraví projekt na danú tému, lebo dieťa má momentálne obdobie inej témy, napríklad. My máme ale práve systémové a súťaživé dieťa od malička. A na Košickej je maximálne spokojná zatiaľ. Bola prijatá vtedy aj na Teplickú, myslím, že aj tam by bola spokojná. Tam mi ale vadila zvláštna (ne)komunikácia, žiadne termíny, čakali sme či a kedy sa ozvú. Napríklad neprijatým deťom sa vôbec neozvali. Tu je pravda, že v istých oblastiach sa vyslovene nudí, ale stále majú dosť bohatý či už vyučujúci alebo družinový program, kde sa vie rozvíjať.
Takze tu nie je ešte nikto komu by sa z Teplickej ozvali?

@slecnabe to je asi možné, môj syn je marcový 🧐