icon

ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?

redula
1. feb 2011

Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem

domikl
5. apr 2022

@slecnabe to je asi možné, môj syn je marcový 🧐

ivanya
10. apr 2022

@slecnabe Ahoj, ja som posielala prihlasku vo februari (aj s hotovymi testami), tiez sa este nik neozval... podla veku to asi nebude (syn bude mat v septembri 7)...

slecnabe
10. apr 2022

@ivanya tak uvidíme 🙂 akože ešte nepanikárim, na stránke majú, že všetci čo poslali do konca marca žiadosť o otestovanie sú zaradení, tak hádam sa ozvú

domikl
10. apr 2022

@ivanya dúfam,,že sa Vám čoskoro ozvú. My čakáme čo odpovedia na dotazník a žiadosť čo sme odoslali, predpokladám že budú postupne robiť tie pohovory 🙂

domikl
22. apr 2022

@slecnabe ahoj ako ??? Už sa ozvali? Nám už zase nie 🤣 ja už som z toho zmätená či čakať na to alebo nie 😵‍💫

ivanya
23. apr 2022

@domikl Ahoj, neozvali. Ja som davala prihlasku aj na zvysne tri pre nadane deti, odvsadial sa uz ozvali len tato Teplicka je ticho :(

domikl
25. apr 2022

@ivanya a na niektorú ste prijatý? Zapísali ste niekde? Je ťažko zapísať niekde dieťa a potom odhlasovať.. vlastne ani neviem ako sankciou tomu rozhodnúť. Vy ktorú skolu preferujete ?

domikl
25. apr 2022

@ivanya *sa nakoniec rozhodnúť

stellaba
26. apr 2022

Dobry den, podelim sa o skusenost. Dcera bola vcera testovana na Teplickej, dozvedela som sa, ze maju extremne vela ziadosti nakolko sa hlasi neskutocne vela deti, ktorym dali rodicia minuly rok umyselne odklad pre nepriaznivu situaciu ohladne Covidu. Dcera tvrdila, ze sa cely test ktory trval takmer dve hodiny len hrali a, ze to bolo lahke tak uvidime. Pokial ide o prijimacky na ZS Kosicka, tie sa konaju 4.6 ale predpoklkadam, ze tak bude situacia podobna a prihlasok maju viac ako poine roky.

ivanya
5. máj 2022

@domikl Na Znievsku a do Cenady. Zmluvu sme este nepodpisovali. Logisticky by bola Teplicka lepsia, ale stale ziadne info od nich...

ivanya
5. jún 2022

@domikl Ahoj, uz ste boli na testovani? Ja mam info, ze do 31.5. testovali a nasledne robia poradie.

domikl
5. jún 2022

@ivanya ahoj
My sme odovzdávali už prihlášku aj s testami. A boli dostatočne a nepotrebovali dotestovat.

slecnabe
5. jún 2022

@ivanya my sme boli v aprili. Testami presiel, tak cakam rozhodnutie

slecnabe
5. jún 2022

Ozaj ake mate dojmy z prijimaciek na Novohradskej?

domikl
5. jún 2022

@slecnabe my sme neboli

rumcajzik
5. jún 2022

@slecnabe dcéra hovorila, že to bolo totálne ľahké a to je všetko 😅

ivanya
5. jún 2022

@slecnabe Syn bol, ale nevravel nic. Zato muz mi vravel, ze v triede kde ich testovali mali nastenku s nazvom Tabulka spravania a deti tam mali mena a pri kazdom mene bol bud vesely smajlik alebo palec dole, smutny smajlik atd... Zostala som zarazena, nefandim takejto forme "znackovania" :( Medzicasom sme zrusili Znievsku a uzavreli zmluvu v Cenade. Co som volala s pani psychologickou z Teplickej, tak mi len vravela, ze do konca maja zostavia pre riaditelku poradie. Tak snad najblizsi tyzden/dva budu posielat rozhodnutia.

rumcajzik
5. jún 2022

@ivanya ktorá to bola trieda, nepamätá si manžel? Ja tam mám staršie dieťa, ale o taktomto čosi som nepočula. Možno závisí od konkrétnej učiteľky. Cenada a Košická sú inak dosť protipóly, my keď sme školy riešili, tak z Cenady sme zdupkali z DOD 🙊. Ale super, že existujú rôzne formy prístupu, bodaj by každé dieťa malo možnosť navštevovať takú školu, kde bude spokojne a rado chodiť.

domikl
6. jún 2022

@ivanya nevieš ako to je keď máš uzavretú zmluvu a prijde ti že prijmaju na Teplicku a chceš odstúpiť ? My mame uzavretú s Bajkalskou ale ak by ho zobrali na Teplicku veľmi ju zvazujeme. Ale v zmluve o odstúpení aktuálne nič nemám- zaplatené mame len zápisné ale ešte nie školský rok.

slecnabe
6. jún 2022

@ivanya uprimne mna ta Kosicka zas az tak neoslovuje. Nevidim tam az taky velky rozdiel oproti beznej skole (v studijnych planoch mozno okrem trosicku inej dotacii hodin nic extra nie je). Ako pozitivum tam vnimam, ze tym ze si robia vyber, bude v triede asi vela sikovnych deti a tym padom mozno tempo bude trochu rychlejsie. Dalej sa mi paci ich gymnazium.
Negativum pre mna je pocet deti v triede a aj lokalita. Manzel sice robi hned vedla ale teraz robi viac z domu takze to nam az tak nepomoze. Nemohol by tak skoro zacat chodit sam do skoly. Teplicku mame 15 minut pesi alebo jednu zastavku elektrickou. A teda aj cely ten ich program mi pride ovela zaujimavejsi, male pocty deti v triedach a tak. Najradsej by som bola keby chodil tam, tak uz upenlivo ocakavam rozhodnutie

slecnabe
6. jún 2022

@rumcajzik mna hrozne zaujimali typy uloh ale povedal mi asi 2 :D inak hovoril ze vedel vsetko okrem jednej, pocitat nejake hlavy a nohy ci co

ivanya
6. jún 2022

@rumcajzik A mozem sa ta popytat, preco ste zdupkali z dod v cenade? Tento rok nebol dod iba nieco ako predstavenie skoly a vzdelavania cez zoom meeting co sa mi zdalo ako celkom kompatibilne s mojou predstavou vzdelavania 🙂 V com ju vnimas ako protipol ku Kosickej? Dakujem

ivanya
6. jún 2022

@domikl Odstupenie od zmluvy je mozne len do par dni od uzavretia. Potom to treba riesit ako zrusenie zmluvy napriklad dohodou alebo vypovedou zmluvy. Ale clanok ohladom zrusenia/vypovede by ste v tej zmluve mali mat...

ivanya
6. jún 2022

@slecnabe U nas bola Kosicka viac menej len taka zaloha (mame ju najblizsie) ze keby sme sa nedostali do poradovnika do ziadnej skoly pre nadane deti. A ked uz bol prihlaseny, tak uz na tie prijimacky isiel 🙂

domikl
6. jún 2022

@ivanya a keby ste sa dostali na Teplicku a máte aj cenadu, ktorú uprednostníte ? 🙂

domikl
6. jún 2022

@ivanya musím to pozriet ešte raz ale naschval som to prechádzala a nič som nenašla 🤦‍♀️ Toto je strašne, človek potrebuje niekam dieťa zapísať a teda Teplicka si vyberá naozaj na poslednú chvíľku.

rumcajzik
6. jún 2022

@ivanya my sme neboli stotožnení práve s tou filozofiou, že deti to tam majú voľnejšie, kľudne sa aj pol roka nemusí učiť napr. písať, ak na to nemá "náladu". Košická je protipól v systémovosti, súťaživosti. Neexistuje, že si nespraví projekt na danú tému, lebo dieťa má momentálne obdobie inej témy, napríklad. My máme ale práve systémové a súťaživé dieťa od malička. A na Košickej je maximálne spokojná zatiaľ. Bola prijatá vtedy aj na Teplickú, myslím, že aj tam by bola spokojná. Tam mi ale vadila zvláštna (ne)komunikácia, žiadne termíny, čakali sme či a kedy sa ozvú. Napríklad neprijatým deťom sa vôbec neozvali. Tu je pravda, že v istých oblastiach sa vyslovene nudí, ale stále majú dosť bohatý či už vyučujúci alebo družinový program, kde sa vie rozvíjať.

domikl
7. jún 2022

Takze tu nie je ešte nikto komu by sa z Teplickej ozvali?

slecnabe
7. jún 2022

@domikl nam naposledy zaciatkom maja ked sme posielali tu prihlasku s dotaznikom. Odvtedy nic

slecnabe
8. jún 2022

@domikl
@ivanya prave mi prisiel email z Teplickej o prijati 🙂