ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?
Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem
@mandarinkaa
Dobry den zaujal ma vas prispevok ohladne PYP na Kosickej. Neviete prosim vas ake stare deti chodia na prijimacky? Dcera by mala v case prijimacok 5,5 r. a neviem ci to nie je skoro ist na prijimacky. Ona je oktobrova.
@kamillia vyskusat mozete ale myslim si, ze je to zavcasu. Syn ma v triede najmladsie dievcatko augustove a najstarsi chlapcek je majovy ale o rok skor (takze v jednej triede je rozdiel 1rok aj 4 mesiace). takze ja by som osobne dieta skor nedavala, je to tazka skola, moze sa to potom niekde prejavit neskor, keby sa aj dostala...
@mandarinkaa super dakujem presne tak sme sa rozhodli s manzelom ze ju dame o rok. Neviete poradit ci sa nejako treba specialne pripravit? Dcera chodi od 3 rokov do anglickej skolky a teraz do predskolskej. Vy ste spokojni s tou skolou? Dakujem za akekolvek info.
@kamillia syna sme nijako nepripravovali, ak chodite do dobrej anglickej skolky, malo by to byt ok. Sama zvazite, ci potrebuje este s niecim pomoct, doucit. So skolou sme spokojni, zatial vsetko fajn, od piatej triedy to uz vraj bude masaker, zatial teraz do druhej malinko uloh, ziadne ucenie.
@zojaaa ak si bola na dod tak tam niekolkokrat odznelo ze to z coho su testy nezverejnuju a predpokladam, ze ich aj menia takze asi uplne zbytocne zistovat. Pocula som uz kadeco o prijimackach ci uz do aj alebo sj programu a casto su aj protichodne. Ak na to tvoje dieta ma tak ho zoberu... Viem o dietati co rok chodilo na "doucovanie" na tieto prijimacky + anglicka skolka co pripravuje deti na aj program na tejto skole a aj tak ho neprijali - koli odpovediam co im dal (nie koli anglictine) takze doma nejake cvicenia asi nepomozu aj tak
ja som vela pocula o tom ze praveze deti z anglických skolok nemali problém s angličtinou, ale hlavne posledne slovo tam ma psycholog ktory uzna ci dieta je vhodne do takého asertivního kolektivu. V minulosti boli testy napr. ze dieta muselo vediet nakreslit stvorec do trojuholnika..... Vraj zadaniu musí porozumiet hned na prvy raz co mi prijde dost divne kdeže 6 rocne deti sa este nevedia sustredit jako skolaci napr.
@zojaaa odporucam tuto knihu, je fakt vyborna: https://www.preskoly.sk/p/127366-hadanky-pre-pr...
@zojaaa my sme boli na prijmačkách do anglického programu pred dvoma rokmi. Neodporúčam vám ho nijak špeciálne pripravovať. Ak to intuitívne nespraví, tak radšej nech nechodí do takej ťažkej školy lebo príde o detstvo dňom nástupu do prvého ročníka. Ak chcete skúsiť, tak choďte vyslovene na blind a uvidíte. Toľko len môj skromný názor po tom, čo som tam na prijímačkách videla.
@zojaaa ty možno nie, ale videla som tam aj rodičov, ktorí to celé poňali inak. Sú to predsa len iba 5 ročné deti. Ak sa rád učí a bavia ho pracovné zošity, tak ho vezmi na prijímačky a možno budete práve vy úspešní 😉😊, ale nechaj to na ňho a netreba ho nijak pripravovať. Ako už bolo spomínané, sú tam aj psychotesty, ktoré v celkovom hodnotení dosť zavážia.
@kamillia Bajkalska nie je bilingvalna, je tam potrebne mat od psychloga testy kde bude vysledok ze dieta je vseobecne nadane (nie je to nadpriemerne inteligentne, len vseobecne nadane), len na zaklade toho vysledku je mozne podat prihlasku ale nie kazde dieta tie testy s takym vysledkom spravi, na DOD hovorili ze dostanu cca 80 prihlasok a z toho si este vyberaju, pre viac info pozri ich stranku pripadne ich kontaktuj, neviem ci este bude DOD http://www.szsbajkalska.sk/
Kosicka zs slovensky program
@renca3 ahojte.mne zobrali syna tohto roku.ake to je na tej skole?som moc rada,AJ obavy.
@vladimira1976 do anglickeho ci slovenskeho?
@mandarinkaa anglickeho PYP.
@mandarinkaa mozem sa opytat,ako to robite rano s parkovanim a odnesenim syna na skoly?je tam stale dost plno okolo skoly.
@vladimira1976 tak to budu spoluziaci s mojou dcerkou, tiez bude prvacka v PYP AJ 🙂 Parkovanie je pohoda, prvy mesiac ked som vodila do skoly som parkovala oproti skole cez cestu. Teraz vzdy pri skole, rano to funguje ze prichadzaju auta a vyhadzuju sa deti. Dieta rovno cupita cez skolsky dvor do skoly. Robi to takto vacsina rodicov co vozi a poobede prvy rok som vzdy zaparkovala a isla ho zobrat a teraz druhy rok, uz len zavolam nech mi ho poslu na parkovisko pri skole a tam pockam a on dojde sam. Ale tiez som mala strach, ze kde tam ja bude preboha parkovat, ale to len tak vyzera, prax je v pohode, vzdy nieco najdes, lebo stale niekto odchadza a prichadza.
@mandarinkaa super.tak snad to zvladneme.ak by SA pred dvomarokmi distal moj starsi,boli by spoluziaci so starsim.skoda,tak budem mat 2 deti v dvoch skolach.super ze mas obe v jednej skole. Snad to bude ok.
@vladimira1976 🙂 bude určite
Ahojte nás prijali do slovenského Pyp sme z dubravky a syn tam nechce ísť, že on tu ma kamošov. Revem lebo je múdry, šikovny a chcem hlavne aby bol šťastný. Ak máte podobný problém, radi sa stretneme, este pred začatím školy.
@matejkoakubko Nas je prijaty do anglickeho,ale tiez si dupal ASI tyzden ze on chce tam KDE bracho,Lebo AJ jeho kamaratky a kamarati tam idu.ale neviem,pomohlo mozno nieco v skolke,ASI AJ ine deti by tam radi isli,Lebo zrazu ze ok,a uz SA AJ pochvali ze tam pojde. Len logistiku musime vymysliet.jeden karlovka,jeden mesto a ja spat do prace do Dubravky 😲😂
@matejkoakubko
@matejkoakubko neplac. Dáme stretko na buduci tyzden 🙂 Ani nas nechcel ist, ale uz by inam nesiel.
Ahojte, aj ste nejako speci pripravovali deturence na prijimacky? Zaujima ma aj SK aj EN program,
dakujem